עבור לתוכן

מספר שאלות על לדים במחשב...

Featured Replies

פורסם

לסיכום (בשבילי לפחות) המעגל שהבאתי בשרטוט הקודם מתוך התוכנה , אמור לפעול טוב ?

מצדו האחד 5+ מצדו השני אדמה...

באמצע אני מפצל את החוט ל-2

1. נגד של 5.4 אום ואחריו במקביל 5 לדים שצורכים 3.5V וזרם של 55mA

2. נגד של 6 אום ואחריו במקביל 10 לדים שצורכים 3.5V וזרם של 25mA

ובסוף זה חוזר לאדמה...(שרטוט בעמוד 2)

המעגל אמור לפעול בזרמים , ומתחים שציינתי ?

וכמו כן , נגדים פשוטים של 5.6 ו-6 אום יחזיקו או שהם צריכים לעמוד בוואט מסוים ?

תודה.

עריכה : כמו כן כל לדים יקבל אורך חוט של 1 מ' (X2 אחד לפלוס אחד למינוס) , לחוטים עצמם יש התנגדות זעירה של בערך 0.2 אום...למטר.

האם עלי להתחשב בזה ?

• תגובות 42
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא היה וויכוח ארוך מאוד כאן בו טענת שלד "מקבל" כמה מתח שהוא צריך ותמיד יחס המתחים בינו לבין כל נגד שתשים יהיה בערך אותו דבר?

לא דיברתי על יחס אלא על המתח עצמו של הלד.

בתנאי העבודה המקובלים של הלד המתח עליו כמעט לא משתנה (תחזור לדיון ותראה שהרבה פעמים רשמתי את המילה כמעט), ולצורך הפשטות מניחים שהוא קבוע.

אם אתה רוצה לחשב את הנגד לפי שיטות מדעיות מדוייקות אתה צריך לפתור משוואות דיפרנציאליות שנובעות ממכניקה קוואנטית, את זה עושים מהנדסים שעובדים על שבבים מתקדמים שפועלים במהירויות גבוהות, לא מי שמחשב נגד בשביל לד.

זה כמו שאתה לא מפעיל מחשב על לבצע סימולציות עבודה כדי לקבוע את גודל הפיוז שתשים בבית.

פורסם

התנגדות החוט זניחה

אתה צריך נגדים שיכולים לעמוד בוואט אחד

שים לב שבגלל שכל הלדים מחוברים דרך אותו נגד במקרה ותנתק חלק מהם אז אלו שישארו יספגו יותר זרם.

אם אתה מתכוון לעשות שינויים לאורך זמן אז בכלל תקנה נגד פרטי לכל לד (שצריך לחשב את הנגד הזה).

אם אתה שם לד אחד על כל נגד אז זה הספק אפסי ואפשר להשתמש בנגדים פשוטים יותר.

27 אוהם בשביל הלדים של 55mA

60 אוהם בשביל הלדים של 25mA

(נגד לכל לד)

פורסם

טוב הנה אני בונה שרטוט ב-EWB , ד"א התאמתי את המאפיינים של הלדים , שיניתי להם את המתחים והזרמים , לאלו שהגדרנו פה.

והוא אוטומטית שינה להם את השמות ל-BLUE ול-UV....מגניב!

אני עוד מעט יעלה שירטוט עם התוצאות (מתחים וזרמים) שהוא נותן..

פורסם

טוב הוא שוב נתן לי תוצאות של 180mA וכאלו..

לכן בדקתי שוב את נתוני הלדים והתברר לי שהתוכנה לא מחשבת לבד את התנגדות הלדים אלא עלי להגדירה לבד.

לכן חילקתי את המתח (3.5) בזרם (0.025 ו-0.055) וקיבלתי התנגדויות של 140 ו-63.636 אום...

שיניתי שם את התנגדות הלדים , כפי שהיא אמורה להיות לפי החישוב.

בחיבור של ה-10 לדים 3.5 עם ה-0.025 קיבלתי תוצאות של 3.5V עם זרם של 25mA....כמו שצריך להיות.

לכל לד חיברתי נגד כמו שאמרת , 60 אום.

יצאו לי מתחים וזרמים שהיו כמו שצריך !

ואז בדקתי את ה-5 לדים של ה-0.055A ו-3.5V

הם יצאו לי 4.5V עם זרם של 25mA גם כן , כאילו שהמתח השתנה במקום הזרם !

לכן בדקתי שוב את מאפייני הלד והוא היה בסדר גמור , התנגדותו של הלד רשומה כ 63.6363 אום....

למה זה לא יוצא ?

צירפתי תמונה.

פורסם

ההתנגדות של הלד שאתה מדבר עליה היא לא אמיתית, היא משהו אפקטיבי.

אתה צריך לשים שם אפס ולא את מה שחישבת.

את זרם ההדלקה תוריד לסביבות ה 15 עד 20 mA.

פורסם

את זרם ההדלקה שיניתי - הוא לא משפיע על כלום :(

בקשר להתנגדות...כשאני רושם 0 הוא רושם לי 180mA במתח של כמה מילי וולטים...מבין , כך שהכל למעשה נופל על הנגדים.

כנראה שהתוכנה הזאת מפגרת קצת , ולכן עלי לרשום את ההנגדות , בדקתי את מה שאני אומר עכשיו!

עדיין , כשאני מגדיר ככה בלדים של ה-55mA אני מקבל 4 וולט ו-29 מילי אמפר..

פורסם

לא יודע מה הבעיה של התוכנה, אבל מה שבטוח זה שההתנגדות האוהמית של הלדים צריכה להיות אפס או משהו מאוד קרוב לזה.

אם אתה מפחד פשוט תקח נגד אחד ולד אחת ותראה ששום דבר רע לא קורה.

אם יש לך מכשיר מדידה תמדוד את הזרם באותה הזדמנות.

פורסם

לא יודע מה הבעיה של התוכנה, אבל מה שבטוח זה שההתנגדות האוהמית של הלדים צריכה להיות אפס או משהו מאוד קרוב לזה.

אם אתה מפחד פשוט תקח נגד אחד ולד אחת ותראה ששום דבר רע לא קורה.

אם יש לך מכשיר מדידה תמדוד את הזרם באותה הזדמנות.

כן יש לי...אוקיי אני אחבר לד אחד עם נגד אחד באמת....נראה מה יקרה ואני אמדוד כמובן.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

טוב אני מעדכן - שיחקתי קצת עם התוכנה הבוקר , החזרתי את ההתנגדות האוהמית של הלדים.

על מנת להגיד ל-25mA (הייתי ב-24.9) הקטנתי את הנגדים מ-60 אום ל-59 , פתאום הזרמים והמתחים הסתדרו על שני קבוצות הנגדים !

את הנגדים של ה-27 אום שיניתי ל-25 גם כן ועכשיו כל המתחים והזרמים בסדר גמור !

כך שאולי אני יחפש את הנגדים הללו..אם זה מה שמשפיע ?

או שה-27 וה-60 אלו נגדים סטנדרטיים ?

פורסם

נגד ממוצע מגיע עם דיוק של +-10%, אתה לא צריך להתעקש בדיוק על 60 ו 27 אוהם.

כל דבר בסביבה יהיה בסדר.

פורסם

אהה.טוב אבא שלי נוסע לקנות לי כמה דברים אז בדרך הוא יעצור בחנות אלקטרוניקה , רציתי רק לשאול כמה בערך צריכים לעלות לי :

10 נגדים - 60 אום

5 נגדים - 27 אום

נגד של 15 אום

לוח הלחמה (ככה זה נקרא ?) כדאי לקחת אחד יותר גדול ממה שאני צריך ? אין לי מושג באיזה מידות להגיד אני רוצה לבנות עליו את המעגל אבל אין לי מושג כמה זה יקח...לקחת אקסטרה נגיד 10X10 סמ"ר ? יספיק ?

אם זה לא יקר אני יקנה אקסטרה פשוט אין לי מושג לגבי המחירים אז גם זאת עוד בקשה כדי שלא יקרעו אותי במחיר ;D

תודה!

פורסם

נגד של 1 וואט בסביבות שקל, אולי פחות בכמויות

הפלטה עולה בערך 20 שקל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים