עבור לתוכן

מספר שאלות על לדים במחשב...

Featured Replies

פורסם

האדמה היא אדמה רגילה פשוט ב-Label רשמתי -5....אותו חוט שאליו אני מחבר בספק , לא ?

הלדים ששמתי זה לדים פשוטים , אמורה להיות אופציה לשנות אותם לפי מתח עבודה מסוים ?

• תגובות 42
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צריך לחבר את האדמה לחוט שחור מהספק שהפוטנציאל שלו אפס ולא -5.

לדים פועלים בתחום מתחים שונה בהתאם לצבע שלהם. אתה דיברת על לדים ב 3.5 וולט שזה יוצא לבן או כחול.

תכנס למאפיינים שלהם ותראה מה אפשר לעשות איתם.

פורסם

טוב נכנסתי יש פה פול דברים לשנות....הרבה יותר מתקדמים שאין לי מושג למה הם בכלל קשורים...אז אני ירד מזה...

אני יסמוך על ה-Good Old Fashion Calculation !

בקשר למעגל עצמו , אני מחבר +5 מהמולקס...ואת האדמה מאיפה אני לוקח , לא מהמולקס ?

פורסם

את הפלוס אתה לוקח מחוט אדום במולקס ואת האדמה מחוט שחור במולקס.

פורסם

החוטים השחורים במולקס מסומנים כ :

5V

5V-

12V-

12V

ככה , השחורים זה האמצעיים לא ?

בכל מקרה , הכוונה היא לאותו חיבור אז זה לא עקרוני כל כך , רק לידע כללי :)

ותודה רבה!!!

פורסם

מה ???

אדום +5V

צהוב +12V

שחור 0V

זה בכלל לא משנה איזה אדום ואיזה שחור אתה לוקח, הם כולם מגיעים לאותו מקום.

הכי הגיוני שתיקח אותם מאותו מולקס, אבל אם מתחשק לך אתה יכול לקחת כל אחד ממקום אחר.

psplug.gif

פורסם

התכוונתי לאדמה לפעמים קוראים -5 ו-(-12) , למשל פה -

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1287&page=3

עריכה : בכל מקרה דיברנו על אותו חיבור...

את התנגדות הלדים , עלי לחשב ע"י שימוש במתח (3.5) חלקי הזרם שאני רוצה (25 או 55 mA) וכך אני אוכל לקבל את התנגדותו של הלד תחת התנאים הללו...?

זאת ההתנגדות של הלדים (כל קבוצה) במקביל , את זה אני מחבר להתנגדות הנגד שמחובר בטור , כך אני אוכל לדעת את ההתנגדות הכללית של המעגל , לבדוק את הספקו ולראות שהכל נכון , אני פשוט קצת מפחד לשרוף את הלדים , או משהו יותר חיוני... :jump:

פורסם

לא פשוט לשרוף לד.

לקחתי היום לד אולטרא ברייט לבן וחיברתי אותו ל 12 וולט עם נגד של 150 אוהם (היה ניחוש, לא הכי מוצלח).

נפל עליו מתח של 5.6 וולט!

אבל הוא לא נשרף (חישוב מהיר מצביע על 43mA, שזה לא מי יודע מה).

עכשיו הוא מקבל 3 וולט ועובד יפה, אבל רק שתבין שהם לא כאלו רגישים.

אם תחלק 3.5 בזרם זה יתן לך מדד להתנגדות הדינמית של הלד.

תחלק את ההתנגדות הזו במספר הלדים (כי הם במקביל) ותקבל את ההתנגדות הדינמית הכללית.

עכשיו אתה יודע כמה מתח יש על הנגד (5 פחות מה שיש על הלדים) ואתה יודע את הזרם בנגד (בזרם בלד כפול מספר הלדים).

אז אתה יכול לחשב את ההתנגדות שלו (זו ההתנגדות שאתה מחפש).

אם אתה מפחד תתחיל עם נגד גדול יותר ותקטין אותו עד שהלדים ידלקו כמו שצריך.

בעיקרון כמה שהנגד יותר גדול (כל עוד הלדים דולקים) זה יותר טוב כי הזרם נמוך יותר ואורך החיים שלהם יגדל.

בלינק שנתת מדברים על -5 וולט ו -12 וולט, לא על אדמה. אלו מתחים שליליים ממש (חוט לבן וחוט כחול בפלאג של ה 20 פין אם אני לא טועה).

פורסם

תחבר 12 לדים במקביל ועוד 12 לדים במקביל ואת שני הקבוצות האלה תחבר בטורי ככה כל קבוצה תקבל 2.5 וולט שזה מספיק ללדים שלי שדולקים חזק מאוד

פורסם

אכן אמירם צדקת , בדקתי את העניין וה- (5-) וה- (12-) הם חום וכחול...

בקשר ל-5.6 וולט , לכמה זמן השארת אותו ?

חיברתי לד פעם ל-9V הוא פעל חזק מאוד....וחרי 10 שניות היה גם חם חח...אבל במשך 10 שניות הוא פעל :lol:

SuB ZeRo אני לא מעוניין לתת 2.5 , לא כל הלדים הם אותם לדים , הם לא מיועדים לעבוד באותם מתחים .

פורסם

בערך חצי דקה, לא נראה שעשה לו נזק.

פורסם

תגידו מה זאת התוכנה/אתר הזה EWB שראיתי שהוזכרה פה....

אפשר לינק אולי או לפחות הסבר על מה היא עושה....האם היא חופשית?

תודה מראש:)

פורסם

electronic work bench

לא חופשית אבל יש לה דמו אני חושב שלא מוגבל בזמן אלא רק במספר הרכיבים שאפשר להכניס לשרטוט.

פורסם

לא פשוט לשרוף לד.

לקחתי היום לד אולטרא ברייט לבן וחיברתי אותו ל 12 וולט עם נגד של 150 אוהם (היה ניחוש, לא הכי מוצלח).

נפל עליו מתח של 5.6 וולט!

אבל הוא לא נשרף (חישוב מהיר מצביע על 43mA, שזה לא מי יודע מה).

עכשיו הוא מקבל 3 וולט ועובד יפה, אבל רק שתבין שהם לא כאלו רגישים.

אם תחלק 3.5 בזרם זה יתן לך מדד להתנגדות הדינמית של הלד.

תחלק את ההתנגדות הזו במספר הלדים (כי הם במקביל) ותקבל את ההתנגדות הדינמית הכללית.

עכשיו אתה יודע כמה מתח יש על הנגד (5 פחות מה שיש על הלדים) ואתה יודע את הזרם בנגד (בזרם בלד כפול מספר הלדים).

אז אתה יכול לחשב את ההתנגדות שלו (זו ההתנגדות שאתה מחפש).

אם אתה מפחד תתחיל עם נגד גדול יותר ותקטין אותו עד שהלדים ידלקו כמו שצריך.

בעיקרון כמה שהנגד יותר גדול (כל עוד הלדים דולקים) זה יותר טוב כי הזרם נמוך יותר ואורך החיים שלהם יגדל.

בלינק שנתת מדברים על -5 וולט ו -12 וולט, לא על אדמה. אלו מתחים שליליים ממש (חוט לבן וחוט כחול בפלאג של ה 20 פין אם אני לא טועה).

לא היה וויכוח ארוך מאוד כאן בו טענת שלד "מקבל" כמה מתח שהוא צריך ותמיד יחס המתחים בינו לבין כל נגד שתשים יהיה בערך אותו דבר?

פורסם

electronic work bench

לא חופשית אבל יש לה דמו אני חושב שלא מוגבל בזמן אלא רק במספר הרכיבים שאפשר להכניס לשרטוט.

http://www.electronicsworkbench.co.uk/demos.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים