עבור לתוכן

מספר שאלות על לדים במחשב...

Featured Replies

פורסם

1) כמה זמן רצוף יכול להחזיק לד של 3V

2)איך אני יכול לחבר מס' לדים למחשב אם במחשב המתח הוא 12V \ 5V (אני יכול לחבר לשניהם אבל זה שורף את הלד)

3)איפה אני יכול לקנות באיזור רעננה כפר-סבא הרצליה נגדים?

• תגובות 42
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1) לפי מה שראיתי הם מחזיקים בערך 100000 שעות אם נותנים להם את הזרם הנכון (משהו כמו 13 מילי אמפר )

2) אתה יכול לחבר כמה לדים במקביל ל-5 וולט כי אז הזרם מתחלק והם לא ישרפו אבל שים איזה נגד בטור

3) אין לי מושג על חנויות באזור הזה אבל אתה יכול לחפש בדפי זהב או משהו כזה

פורסם

חיבור במקביל לא מוריד את הזרם דרך הלדים, את הנגד צריך בכל מקרה כי הוא הדבר היחידי שיוריד את הזרם.

פורסם

חיבור של הלדים במקביל גורם לחלוקה של הזרם בינהם ואז הוא מתחלק כך שכל אחד מקבל חלק ממנו

פורסם

אם אני מעוניין לחבר משהו באזור ה-25 לדים שצורכים 3.5V כל אחד , באזור ה-25mA איך..?

תודה.

פורסם

חיבור של הלדים במקביל גורם לחלוקה של הזרם בינהם ואז הוא מתחלק כך שכל אחד מקבל חלק ממנו

לא!

חיבור של מספר לדים גורם לכל לד לקבל את אותו זרם בדיוק שהיה זורם דרכו אם היה מחובר לבד.

הזרם הכללי פשוט גדל בהתאמה.

חיבור של 5 לדים יכפיל את הזרם הכללי פי 5. הזרם הזה יתחלק ל 5. התוצאה הסופית היא שהזרם בכל לד לא השתנה.

רק נגד ישלוט על הזרם.

בשביל לחבר 25 לדים של 3.5V ו 25mA אפשר לשים את כולם במקביל אחד לשני ובטור לנגד אחד של 2.4 אוהם.

|---------------לד------------------|

5V----|---------------לד------------------|---------2.4 אוהם---------אדמה(שחור)

הנגד צריך לספוג 1.5 וואט ( עריכה - 0.9 ), לא סביר שתמצא אחד כזה בקלות רבה, אז תקח שניים של 5 אוהם/1 וואט במקביל.

פורסם

אנשים מה לטרוח כל כך??

http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng

באתר של מטקו למי שלא מכיר יש תוכנה לחישוב איזה נגד אתה צריך לשים בשביל לקבל ככה וככה אמפר וככה וככה אוהם בשביל הלד.

יש שם אפשרות לחשב לפי חיבור במקביל, בטור או לבד.

פורסם

אנשים מה לטרוח כל כך??

http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng

באתר של מטקו למי שלא מכיר יש תוכנה לחישוב איזה נגד אתה צריך לשים בשביל לקבל ככה וככה אמפר וככה וככה אוהם בשביל הלד.

יש שם אפשרות לחשב לפי חיבור במקביל, בטור או לבד.

מגניב תודה !

ואמירם תודה על ההסבר...:)

פורסם

טוב קיבלתי עדכון בנתונים של הלדים (מצטער שאני גונב ת'ראד אם לא נענו כל שאלותיך :saint: )...

וככה - 5 לדים של 3.5V עם זרם של 50-90mA .

10 לדים של 3.5V עם זרם של 20-50mA .

שירטטתי לי כבר איך אני הולך לחבר אותם וזה נראה לי בסדר...רק יש לי כמה שאלות :

1) הזרם שזורם דרך הלד יכול להיות בין X לבין Y , ובכן האם הזרם משפיע על עוצמת ההארה של הלד ?

והאם זרם גבוה = אור חזק , יקצרו את חיי הלד ? ובכמה בערך..?

2) תכננתי לתת לכל לד 5mA מעל למינימום שלו , זה בסדר ? (כדי לשמור על אורך חייו - מכיוון שאין לי ממש מושג איך זה משפיע!)

ואחרון , המעגל שלי תגידו לי בבקשה אם הוא בסדר -

5V

|

----------------------------------------------------------------------------------------------

| |

| |

נגד של 5.4 אום נגד של 6 אום

| |

5 לדים במקביל על כולם 3.5V עם 55mA |

| 10 לדים במקביל 3.5V עם 25mA | |

-----------------------------------------------------------------------------------------------

|

אדמה.

תודה !

פורסם

מומלץ להפעיל את הלד כמה שיותר קרוב לזרם המינימלי כדי לשמור עליו, למרות שאם שומרים על 20% מתחת למקסימום זה גם מספיק.

הלד מאיר חזק יותר בזרם גבוה יותר, אבל ההבדלים די זניחים, רוב התוספת בהספק הופכת לחום ולא לאור.

כל הלדים שלך פועלים באותו מתח אז אתה יכול להסתפק בנגד אחד שהוא השקול המקבילי של שני הנגדים - אבל לא בטוח שזה מעשי בגלל ההספק הגבוהה שידרוש ממך בכל מקרה לחלק את ההספק למספר נגדים.

אתה רוצה 5x55mA + 10x25mA שזה סה"כ 525mA

זה יוצא נגד של 2.8 אוהם שצריך לעמוד ב 0.8 וואט

בגלל שאתה עובד די קרוב לגבול המינימלי של הלדים אל תתפשר על נגד גדול יותר אם אין את הגודל המדוייק, מקסימום מעט קטן יותר.

אני חוזר ואומר שזה עובד רק בגלל שכל הלדים פועלים באותו מתח, אם לא אז צריך נגד נפרד לכל סוג של לד.

פורסם

"אבל לא בטוח שזה מעשי בגלל ההספק הגבוהה שידרוש ממך בכל מקרה לחלק את ההספק למספר נגדים"

זאת אומרת שלא כדאי לי להשתמש בנגד אחד...?

אני מתכנן לבנות את המעגל הזה ולהכניס אותו למחשב על מטריצה קטנה או משהו עם חוטים לכל הלדים...ולפזר , יצא נחמד ;D

ואממ...בחנות אלקטרוניקה (לא משהו גדול) שכונתית אני אמצע נגדים כאלו של 2.8 או 5.4 ...?

פורסם

יש נגדים של 2.2 ו 5 אוהם בתוך ספקים ישני (ושרופים). נגדים כאלו גדולים של וואט אחד.

אני מניח שגם בחנות שכונתית תמצא, ואם לא הם בטח יכולים להזמין בלי בעיה.

ההספק הוא עדיין משהו שנגד של וואט יכול לעמוד בו, אבל לא בטוח שרצויי להעמיס אותו כל כך קרוב לגבול היכולת שלו.

אתה יכול באמת לקחת נגד של 5.4 אוהם ואחד של 6 אוהם שכל אחד יכול לעמוד בוואט אחד וככה בטוח לא יהיו בעיות.

כל נגד בין 4.5 ל 6 אוהם יהיה בסדר עבור כל אחת מקבוצות הלדים (שיעמוד בוואט אחד).

פורסם

תודה!

פורסם

טוב לפני שאני בונה את המעגל רציתי לוודא שהכל מתוכנן טוב אז הרצתי בדיקה ב-EWB , זה השרטוט , הוא נכון ?

כי קיבלתי תוצאות של 150 ו-70 מילי אמפר כשציפיתי ל-55 ו-25 (בהתאמה) , והמתח על הלדים היה במקום 3.5V משהו כמו 300mV מילי וולט !!!

פורסם

למה שמת -5V באדמה ?

זה יוצא סה"כ 10 וולט ולא 5

אתה בטוח ששמת לדים של 3.5V ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים