פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים http://sf.tapuz.co.il/shirshur-1523-117050983.htm שווה קריאה. אני אפילו לא מסוגל לדמיין כמה כוח נפשי צריך בשביל לגשת לבחינה המקוללת הזאת פעם אחר פעם אחר פעם במשך שמונה שנים כדי ללמוד רפואה בארץ. כמה כואב להשקיע כל כך הרבה אנרגיה רק כדי לגלות שחסר נקודה לסכם בשביל להתקבל. ואחרי שמשפרים פסיכומטרי מגלים שהסכם קפץ, שוב, בנקודה ופעם נוספת אתה נמצא בחוץ.
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים כמה כסף וכוח נפשי הלך לזבל.... את כל האנרגיה אפשר היה להשקיע איפשהו, לא יודע...
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים מחבר כמה חבר'ה צעירים ומוכשרים התייאשו כי היה חסר 10 נקודות בפסיכומטרי. כמה רופאים מעולים המדינה איבדה רק כי היא לא מוכנה להרחיב את הפקולטות לרפואה.
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים כל הכבוד מצד אחד ואני מסכים עם זה שמעלי, אבל קצת מפחיד שרופא יהיה כ"כ אובססיבי
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים מוזר לי מאוד שהסכם בעבר היה נמוך משמעותית, בעיקר לאור העובדה שהולכת וגוברת זעקת הרופאים שאין מספיק מתמחים בבתי החולים ואין מספיק אנשים שרוצים לפנות לתחום הרפואה...
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים יש מספיק אנשים שרוצים לפנות, הבעיה היא קרטריוני הקבלה, שהם רק עולים ועולים וסטודנטים שמפספסים בפסיכומטרי בנקודות ספורות מתייאשים ופשוט הולכים ללמוד משהו אחר
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים טוב מאוד..שלא יישאר למדינה הדפוקה הזאת שום רופא מתחת לגיל 50 ואז נראה...הכל במדינה כאן כל כך מטומטם ומטופש..כל ההתנהלות הזאת..זה הורג אותי..
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים כל הכבוד מצד אחד ואני מסכים עם זה שמעלי, אבל קצת מפחיד שרופא יהיה כ"כ אובססיבי אף אחד לא נורמלי
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים כל הכבוד מצד אחד ואני מסכים עם זה שמעלי, אבל קצת מפחיד שרופא יהיה כ"כ אובססיבי הוא לא אובססיבי הוא דבק במטרה. אם תשים לב הוא כותב שההורים שלו גם הם רופאים, הוא מרגיש שזה הייעוד שלו והוא לא יתן לאחרים לדפוק לו את העסק, כל הכבוד לו שהוא לא התייאש.
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים שטויות, אני לא מאמין לזה.לרפואה ניתן להתקבל גם עם פסיכומטרי "בסדר" (אני מניח שבסביבות ה680 ומעלה), אם אתם מסיימים בהצטיינות שנה ראשונה או שניה, בביולוגיה.כלומר, יכול להיות לכם פסיכומטרי שלא מתאים, אבל אתם מסיימים בהצטיינות יתרה שנה ראשונה בתואר לביולוגיה, יכולים לקבל אתכם לרפואה - ואני יודע את זה כי אני מכיר אנשים שעשו את זה..ככה שהוא היה יכול לעשות פסיכומטרי, להתקבל לביולוגיה, לקרוע תתחת שלו שנה שלמה, לסיים בהצטיינות יתרה ולהגיש בקשה לרפואה - זה היה עובד.
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים מחבר אתה חי בסרט. לרפואה לא מתקבלים עם פסיכומטרי "בסדר". לרפואה צריך 730+ (הוא כתב שהיה מסוגל להתקבל גם עם 740, אבל למזלו הוא קיבל 780) וממוצע בגרויות מעל 108 רק כדי שמישהו ירק בכלל לכיון שלך. ולא, עד השנה (תוכנית חדשה שאוניברסיטאות אימצו בגלל המחסור הצפוי ברופאים) לא היה ניתן בכלל לעבור מביולוגיה לרפואה גם אם אתה סטודנט מצטיין בביולוגיה. מבחינת האוניברסיטה אתה עדיין צריך לעמוד בסכם רפואה (ולעבור את כל המבחנים האחרים) גם אם סיימת תואר בביולוגיה בממוצע 98. (כפיצוי על עוגמת נפש תקבל פטורים מקורסים מסויימים) מגוחך, אבל זה מה שיש. (יותר נכון היה) בעתיד התוכנית תתרחב גם לכימיה ולמספר תארים נוספים. אגב, אם אתה לא מאמין, אני ביואל גבע פגשתי אדם מאד נחמד בשם חן. חן בן 25, למד מספר שנים הנדסה באת"א, אבל בסוף החליט שזה לא בשבילו. לאף אחד לא היה אכפת שהוא קיבל בהנדסה ציונים מאד גבוהים. הוא נאלץ לשפר פסיכומטרי מספר פעמים, בסוף הוציא קרוב ל-790 בפסיכומטרי (בערך 60 נקודות שיפור) ועדיין מנסה להתקבל לרפואה. במועד קיץ הוא הרחיב 5 היסטוריה, 5 תנ"ך ו-5 ספרות כדי להבטיח ב-100% את הקבלה לרפואה שנה הבאה. רק תבין לאיזה מצב אנשים מגיעים.
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים זה פשוט עצוב, בשביל ללמוד הנדסה ולהגיע להיות מהנדס נשק ברפא"ל בקושי צריך בגרות, ורק צריך פסיכומטרי טוב ובשביל להיות רופא צריך פי 3 מזה עוד מעט נתחיל גם לייבא רופאים.
פורסם 2008 באוגוסט 2117 שנים מה שעוד רע זה שהשכר שרוב הרופאים מקבלים פה הוא ממש לא מציאה, אני לא אומר שרופאים רעבים לפת לחם, אבל הם לא מקבלים תגמול הולם בהשוואה למדינות אחרות
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.