עבור לתוכן

שלום יש לי שתי מחשבים שמחוברים דרך רוטירר איך אני מעביר קבצים אחד לשני?

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי שתי מחשבים שמחוברים דרך רוטירר איך אני מעביר קבצים אחד לשני? בxp בעברית? תודה

פורסם

אתה צריך בשני המחשבים לעשות network connection wizard ושם לעשות WORKGROUP זהה לשני המחשבים.

לא חייבים להשתמש דווקא בWIZARD, אפשר גם ידנית.

לאחר שתעשה את זה ותגדיר את הכונננים כמשותפים תוכל לראות אותם במחשב השני בMY NETWORK PLACES.

לאחר מכן תוכל אפילו למפות כוננים כדי שתוכל להגיע בלחיצת כפתור ישירות לכונן במחשב המרוחק.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי זה xp בעברית אני לא צריך לעשות דרך קבצים משותפים?

פורסם

אתה רוצה לעשות קבצים מסויימים שאותם כל פעם תוסיף בשביל לשתף?!

הרבה יותר נוח לשתף הכל וזהו. זאת אומרת שהכוננים יהיו נגישים לך כאילו אתה נמצא במחשב המרוחק.

פורסם

קיימות מס' דרכים לביצוע המטרה, העברת קבצים בין שני מחשבים המחוברים דרך ראוטר -

אפשרות הראשונה - כמו שצויין למעלה, הכנסת שני המחשבים לאותו ה-Workgroup.

איך עושים זאת ? קליק ימני על המחשב שלי > מאפיינים > שם מחשב > שינוי ...

בשני המחשבים נכניס שם זהה. כעת תוכל לראות את שני המחשבים תחת 'מיקומי הרשת שלי'.

חשוב להדגיש - את הקבצים תוכל לראות במידה והם נמצאים תחת התיקייה 'מסמכים משותפים', או כל תיקייה במחשב אשר משותפת ברשת.

אפשרות השנייה - הגדרת תיקייה משותפת ייעודית להעברת קבצים בין שני המחשבים.

מה הכוונה ? יצירת תיקייה חדשה בשם 'קבצים משותפים', התיקייה הנ"ל תוגדר כמשותפת (קליק ימני על התיקייה > שיתוף ...),

כעת כאשר תרצה להעביר קבצים בין שני המחשבים, את הקובץ הרצוי תעביר אל התיקייה 'קבצים משותפים' וממנה תעתיק את הקובץ אל המחשב הרצוי.

איך תיגש אל התיקייה מהמחשב השני ? דרך נתיב UNC.

מה זה נתיב UNC ?

UNC = Universal Naming Convention or Uniform Naming Convention.

נתיב זה יוגדר כ- ComputerName\SharedFolder\\.

ComputerName = שם המחשב (אותו תוכל לראות דרך מאפייני 'המחשב שלי') או כתובת ה-IP של המחשב.

SharedFolder = שם התיקייה המשותפת, למשל - בדוגמה שנתתי לך, התיקייה המשותפת היא 'קבצים משותפים'.

חשוב להדגיש - לצרכי נוחות, יש לתת לתיקייה המשותפת שם באנגלית. אחרת תסתבך עם הנתיב והסדר שבו הוא צריך להיות כתוב.

פורסם

שיתוף קבצים של הווינדוס גורם לאובדן של 10-20 אחוז במהירות ברשת קווית ואובדן של מעל 50 אחוז ברשת אלחוטית.

ושכחת את הדרך השלישית והכי מהירה

התקנת שרת FTP על אחד המחשבים.

פורסם

הבנאדם לא יודע להשתמש בשיתוף קבצים בסיסי של ווינדוס,

ואתה רוצה לסבך אותו עם שרת FTP ?! לא נראה לי אחינו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים