עבור לתוכן

קנית מניות?? השקעה בבורסה??

Featured Replies

פורסם

אהלן אני רוצה לקנות מניות או להשקיעה בבורסה מישהו יודע איך עושים את זה? האם יש אתרי אינטרנט שבהם אפשר לקנות מניות? מה סכום המינימום?

תודה לעוזרים

פורסם

אני מניח שאין לך סכום גדול להשקיע. בסכומים קטנים אין סיבה להשקיע בבורסה.

פורסם

דרך יועץ השקעות בבנק שלך, או לפתוח חשבון בחברת ברוקרים!

פורסם

אם אתה לא יודע אפילו איך אתה יכול להיכנס לשוק ההון אני מעריך שאין לך ידע רב בנושא. אנטי מציע לך קודם כל לקרוא כמה ספרים כדי לראות איך עובד כל העניין ואיך בנויה הכלכלה,לפני שאתה יוצא להרפתקאה. נכון שמוכח שלטווח הארוך השקעה באפיק מנייתי היא המשתלמת ביותר אבל השקעה כזו מצריכה גם עצבים מברזל ויכולת לקבל הפסדים. תקרא קצת,תלמד קצת ואז תחליט בנושא לדעתי.

פורסם

אהלן אני רוצה לקנות מניות או להשקיעה בבורסה מישהו יודע איך עושים את זה? האם יש אתרי אינטרנט שבהם אפשר לקנות מניות? מה סכום המינימום?

תודה לעוזרים

בתיאוריה (ובפועל) אפשר לקנות מניות בכל סכום, במחיר הנמוך ביותר למניה (מניה אחת של אל-על עולה למשל 1.53 ש"ח, של טבע כ-166.2 ש"ח). בפועל זה מסובך ואפשר לקנות חבילת מניות (כלומר נגיד 50 מניות של טבע) במינימום 2,000 ש"ח (למעט 25 החברות הגדולות ביותר, ששם המינימום הוא 5,000 ש"ח). אם אין לך כמה עשרות אלפי שקלים ומעלה, הפתרון הכי קל הוא דרך הבנקים (הכי זול, כמו שאני עושה, זה דרך בתי השקעות, אבל זה שווה את הטרחה רק אם יש לך מעל 25,000 הייתי אומר). אם כסף חשוב לך, תדע שמניות לא קונים לתקופות קצרות (פחות מכמה שנים). בנוסף, אין לך שום דרך לדעת באילו מניות כדאי להשקיע ואתה יכול להפסיד 70% בהשקעה במניה או להרוויח 70%. גם חברות "גדולות" ו"יציבות" יכולות להתרסק בעשרות אחוזים, וכמובן שגם חברות קטנות. חוץ מזה, למה אתה רוצה לקנות מניות? אם בשביל "להתעשר" או בשביל "העניין" או "הריגוש" - פרוש בשיא (כלומר עכשיו, לפני שהוצאת שקל).

פורסם

התגובה שלך מציאותית עד שמגיעים למשפט האחרון..

בשביל מה אנשים משקיעים במניות? כדאי לעשות מחווה לבעלי החברות? ???

פורסם

הוא התכוון שלא משקיעים כדי להתעשר -

כלומר זה לא הימור בטוח של בוא שים כסף תמכור שכשהמניה עולה, תעשה מליון בשבוע ופרוש לחיות על היאכטה החדשה שלך.

משקיעים במניות כדי להנות מתשואה, כלומר זה לוקח זמן, לסחור במניות זו עוד דרך להנות מתשואה של כסף לאורך זמן.

בדיוק כמו הריבית שאתה מקבל על פקדון בבנק, רק שיותר משתלם לאורך זמן (וגם עם סיכונים).

פורסם

פותח התראד אני ממליץ שלפני שאתה מסכן את הכסף שלך תפתח תיק השקעות וירטואלי ותראה איך הולך לך.

(הרבה אתרים נותנים אופציה כזאת, יש בואלה עסקים, themarker , גלובס ..)

פורסם

לפני כשנה אחי השקיע 40,000 ש"ח במניות של חברת אפריקה ישראל, המניות נפלו חבל"ז, מ-45 ש"ח למניה ל-25 ש"ח, ברגע הזה הוא פרש, וטוב שכך - כיום מניה אחת של אפריקה ישראל עולה 12 ש"ח (!).

פורסם

הדרך הכי פשוטה היא לבקש בבנק (אני לא זוכר איך זה נקרא בדיוק) שיפתחו לך את האופציה "לשחק בבורסה" ואז אתה יכול לעשות הכל דרך החשבון באינטרנט. יש מלא אפיקי השקעה לא רק מניות אלה גם קרנות נאמנות מט"ח מדדים וכו' . אתה יכול גם להמר שמניה(או מדד או כל דבר אחר) תרד ולא תעלה ולעשות מזה כסף. אגב אם אתה מרוויח סימן שמישהו אחר הפסיד וכנ"ל ההפך. בסופו של דבר הכל תלוי באינטרסים של אנשים עם הרבה מאוד כסף שממש מקצוענים בתחום ונמצאים צעד אחד לפני כל השאר ובוחשים בקלחת. וזה אומר בשביל רובינו שהם יהיו עשירים יותר על חשבונינו. אני ממליץ לכם לראות את התוכנית "הלוחמים של וול-סטריט" ששודרה בYesדוקו, היא נותנת הצצה מרתקת לעולם הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים