עבור לתוכן

מצלמה מומלצת לטיול בדרא"מ

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפשת המלצה למצלמה שתשמש אותי במהלך טיול בדרום אמריקה.

לאור התכלית המיועדת לה הכי חשוב לי שתהיה כמה שיותר קומפקטית וידידותית למשתמש (אני נטולת ניסיון בצילום. מניחה שזה לא מסובך במיוחד אבל מתוך עצלנות קרוב לוודאי שאעדיף לשחק בה כמה שפחות ולהשתמש בעיקר במצב אוטומטי) וגם כמה שיותר זולה (עד 700 ש"ח).

בתוך טווח המחירים הזה אני מחפשת מצלמה עם איכות צילום טובה, זום כמה שיותר סביר לצילומי נוף ומהירות תגובה טובה. סתם כי אני חסרת סבלנות :)

עוד מאפיינים די חשובים הם איכות וידאו טובה, אפשרות להגדלת הזיכרון (אפילו ל-4GB) וסוללה חזקה.

בקיצור, כל מה שישמור על האפקטיביות של המצלמה גם כשאני אהיה תקועה במקומות שכוחי אל למיניהם.

תודה מראש

פורסם

את בבעיה כאן.

התקציב שלך מאוד מצומצם והדרישות רבות, בוא ננסה להפריד את המוץ מהתבן.

מה שחשוב - זווית צילום רחבה (חשובה לצילום נופים - דווקא זום חזק פחות חיוני), יכולות אוטומטיות טובות, גודל (קטן), סוללה רבת עוצמה (או סוללות AA שזמינות בכל מקום) ותמיכה בכרטיסי זיכרון נורמליים (SD).

כמה אפשרויות שעומדות לרשותך

ריקו R7 - חורגת קצת מהתקציב, תחום זום שיתאים לך כמו כפפה ליד, לא מבריקה בתנאי תאורה קשים, סוללת ליתיום, לפי דיווחים בפורום מצריכה מעט מיומנות על מנת להפיק תוצאות מירביות.

פנסוניק DMC-LZ10 - חורגת מהתקציב, תחום זום טוב (קצת חלשה יותר מהריקו בקצה הרחב), סוללות AA, לא מבריקה בתנאי תאורה קשים.

תמתיני ואני בטוח שעד סוף היום יהיו המלצות נוספות.

פורסם

פנסוניק TZ4 היא המצלמה הכי זולה שמתאימה ממש לדרישות, אבל היא עולה 1100 ש"ח. בתקציב שלך תצטרכי לעשות פשרות:

פוג'י F40 - קלה לשימוש ואיכותית, אבל עם טווח עדשה מגביל מדי לטיול

ריקו R3 - טווח מעולה לטיול, מהירה מאוד, מקרו פנטסטי, אבל מצד שני - איכות פחות טובה משל הפוג'י, פלאש לא מאוד מדוייק ומצב ווידאו מיושן ולא איכותי. ה-R7 כוללת ווידאו טוב יותר, אבל היא יקרה יותר ופחות מהירה.

קנון A590 - מצלמה סבירה בהכל, אבל לא מבריקה בשום דבר. טווח עדשה בעייתי לטיול. כוללת עינית ששימושית באור יום לאנשים שמתקשים לראות את המסך.

ניקון P50 - טווח עדשה לא רע, אבל מצלמה די איטית ולא מאוד מוצלחת. כוללת עינית.

שתי הראשונות מגיעות עם סוללות ליתיום ייעודיות ומטען. שתי האחרונות משתמשות בסוללות AA ודורשות קנייה של מטען וסט סוללות.

קניה משלימה חשוב מאוד היא חצובת כיס. בלעדיה לא תוכלי לצלם נופים ליליים, וזה פספוס גדול מדי בצילום של טיול. חצובה כזו עולה כ-50 עד 100 ש"ח ושווה כל שקל.

פורסם
  • מחבר

אני אסביר את עצמי מחדש כי באמת יצא שאני רוצה הכל. אז.. תעדוף:

קודם כל אני מעדיפה שהמצלמה תהיה כמה שיותר קטנה, עדיפות לסופר קומפקטית ולא סתם קומפקטית.

כמובן שאיכות הצילום, מעדיפה להימנע ממצלמות שבמצבי תאורה מסויימים יפיקו תמונות לא טובות.

צילום וידאו מאוד חשוב לי וגם סוללת ליתיום, ככה שדי הרבה מצלמות יורדות מהפרק.

מייצב תמונה נשמע לי כמו משהו שחשוב שיהיה.

זהו, מעדיפה שיהיו כל אלה על פני זום גדול במיוחד, והאמת היא שאני לא לגמרי מבינה בשביל מה אני צריכה זום גדול (אם פספסתי משהו אשמח להסברים).

לאור זה,

מה דעתכם על המצלמות האלו?

- Nikon S200

- Canon SD750

- Olympus FE330

- CASIO EX-Z77

כולן נמכרות בתוספת תיק וכרטיס 4GB במחירים די סבירים..

אגב, איך אפשר לדעת ע"פ המפרט אם המצלמה בעלת זמן תגובה סביר?

פורסם

את בטוחה שאת רוצה סופר-קומפקטית עם סוללת ליתיום?

לסוללת ליתיום יש את החיסרון שאם היא נגמרת את חייבת שקע חשמלי בשביל לטעון אותה, סוללות AA לעומת זאת ניתן תמיד לשמור בכיס לגיבוי. את כמובן יכולה לרכוש סוללת ליתיום נוספת למצלמה, אבל זה סיפור של 200 ש"ח בד"כ.

מצלמות סופר קומפקטיות (כל המצלמות הדקיקות לסוגיהן) בד"כ נותנות תמורה פחותה שקל לשקל לעומת אחיותיהן השמנמנות. בנוסף, מצלמות אלו רגישות יותר לתנודות היד ופחות נוחות לאחיזה.

אם את לא חובבת צילומי ציפורים וכד' את בהחלט לא צריכה זום ארוך.

מבין המצלמות שנתת ברשימתך הטובה ביותר היא ה-F40 (אני יודע שהיא לא מופיע ברשימה, אבל היא צריכה להיות שם). המצלמה עולה 650-670 ש"ח וכרטיס זיכרון טוב של 2 ג"ב עוד 50-60 ש"ח ותיק איכותי סכום דומה נוסף (התיק וכרטיס הזיכרון שמקבלים לרוב "מתנה" עם מצלמה זולה הם לרוב זבל סיני, כרטיס זיכרון "מתנה" כזה עלה לי בפעם בתמונות שנעלמו. בנוסף, אם את קונה מאתר קניות גדול ברשת אל תקחי את הכרטיס נטול השם שהם מציעים בתוספת מחיר קטנה, זה אותו זבל). המצלמה מוגדרת "קומפקטית" והיא מעט יותר עבה מאלו שרשמת בהודעתך, אבל היא עדיין תחליק לכיס או לפאוץ' בקלות.

ל-F40 יש הרבה חסרונות, הגדול שבהם הוא העדר זווית צילום רחבה, אבל בסיכום ובהתחשב במגבלות התקציב, זה הדגם שייתן לך את התוצאות הטובות ביותר.

אין מצלמה עם מייצב תמונה שעומדת בדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

הניקון והאולימפוס דווקא כוללות מייצב תמונה למיטב הבנתי (והקנון קיבלה ביקורות טובות ממה שבדקתי),

אבל תודה בכל מקרה, לקחתי לתשומת לבי.

על איזה כרטיס זיכרון כן היית ממליץ? עדיף 4GB או 8 אפילו.

פורסם

יש להן מייצב תמונה, אבל הן לא עומדות בכל הדרישות שלך או ההמלצות למצלמות טיולים, לכך התכוונתי בדברי. בנוסף - מייצב תמונה הוא ממש לא התכונה החשובה ביותר שאת צריכה ובימינו הוא כבר הפך לסוג של מקדם מכירות (כמו מירוץ הפיקסלים של פעם).

בשביל להבהיר את הנקודה - מייצב תמונה מאפשר לך לצלם במהירויות סגר נמוכות יותר מבלי שהתמונה תהיה מטושטשת. אם בד"כ צלם חובב עם אחיזה לא יציבה חייב לצלם במהירות 1/125 על מנת שהתמונה תהיה חדה (בתחום זום קרוב), ייצוב התמונה מאפשר צילום במהירות של 1/60 או אפילו מעט פחות ועדיין לקבל תמונה חדה. המשמעות (שוב פעם - במצלמות עם זום קצר, עם זום ארוך יש יותר חשיבות לייצוב) של זמן סגר כפול היא שכמות אור כפולה נרשמת בחיישן וניתן לצלם בתנאי תאורה לקויים יותר.

מדוע ייצוב תמונה פחות חשוב במצלמות כיס עם זום קצר ובמיוחד בצרכים שלך?

* מייצב התמונה מקזז את תנועות היד, אבל לא מקזז את תנועות האוביקט. אם את מצלמת אנשים נעים בחדר במהירות סגר נמוכה, הם יראו מטושטשים.

* בצילום נופים בתנאי תאורה לקויים, מומלץ בכל מקרה להשתמש בחצובת כיס.

אם כבר וויתרת על זווית רחבה של העדשה, אני ממליץ על הפוג'י F40. אין לה מייצב תמונה אבל החיישן שלה הרבה יותר רגיש משל המתחרות. הווה אומר שניתן לקבל את אותה איכות תמונה עם כחצי מכמות האור וניתן לצלם באותם תנאים ובאותה איכות צילום אבל במהירות סגר גבוהה יותר. היתרון של זה על פני מייצב תמונה הוא שלא רק שזה מקזז את רעידות היד שלך, אלא גם מאפשר צילום אנשים נעים בתנאי תאורה לקויים.

כרטיס זיכרון - שיהיה מתוצרת טובה (כמו sandisk שחזקים ומתומחרים טוב בארץ), במצלמת 8 מ"פ רגילה באיכות צילום טובה כל תמונה תופסת כ-2 מ"ב (4 מ"ב באיכות מירבית), לכן כרטיס של 4 ג"ב יחזיק 1000 עד 2000 תמונות. אם באופן חריג נפח האחסון הזה לא מספיק, הייתי הולך על 2 כרטיסים של 4 ג"ב (זה גם מוסיף ביטחון במקרה של כשל בכרטיס אחד).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

מצטערת על החפירה, אבל שאלה אחרונה כי פתאום נפתח בפניי חלון הזדמנויות צר ביותר לקנות בחו"ל:

ה-TZ4 של פנסוניק מומלצת?

כי היא נראית לא שונה בהרבה מה-TZ5 ועולה בארה"ב 800 שקל.

מה אתם אומרים?

(פתאום זה נראה לי קצת טיפשי לא להשקיע פשוט עוד כמה מאות שקלים על ה-f100, מניחה שהייתי עושה את זה אם לא הייתי לפני טיול שהנחת היסוד שלי לגביו היא שבאיזשהו שלב במהלכו ישדדו אותי)

פורסם

לפי הנתונים הרשמיים ה-TZ4 זהה לחלוטין ל-TZ5 מלבד פחות מ"פ. טווח העדשה מתאים ביותר לצרכים שלך, רק תביאי בחשבון שאיכות התמונות שלא בתנאי תאורה אידיאליים תהיה נמוכה משמעותית משל ה-F40.

שימי לב למגבלות המצלמה, תלמדי את מצבי ההפעלה השונים שלה (מאוד לא מומלץ לצלם כל הזמן במצב A), תשמרי את הסוללה טעונה לפני כל טרק (ותדאגי לחסוך בחשמל), השמרי מבנדידוס ואני מאמין שתוכלי להוציא איתה תמונות מרשימות.

אל תשכחי חצובת כיס.

פורסם
  • מחבר

המון המון תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים