עבור לתוכן

יוסין בולט ניפץ את שיא העולם ב-200 מטר!

Featured Replies

פורסם

שיא עולם מפלצתי לאצן הגדול בכל הזמנים (מי זה קרל לואיס? מי זה מייקל ג'ונסון? :cool2:):

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3585405,00.html

http://olympic.sport5.co.il/HTML/Articles/Article.1186.45325.html

בתחום שלו הוא ברמה של מוצרט, ברמה של אינשטיין. רק הוא יכול לשבור את השיא שלו, ואחרי שהוא בעצמו ישבור אותו (אם..) יעברו לדעתי עשרות שנים עד שנראה שיא עולם חדש (בלי התערבות גנטית לפחות). ועוד הייתה לו רוח בפנים בעוצמה של 0.9 מטר בשניה - הרוח החוקית האפשרית היא עד 2 מטר גבית - איתה, הוא יוכל להגיע אולי בשיאו אולי עד ל-19.20 ואולי פחות מזה.

פורסם

אני מסכים אחי :xyxthumbs:

רק דבר אחד לא מובן לי?!

איך אף אחד לא שמע עליו עד עכשיו?!?!?!

מתחת לאיזה אבן הוא התחבא?

פורסם

הוא צעיר, בן 21 [מחר 22 האמת :lol: ], בגלל זה לא שמעו עליו.

אבל זה לא שלא הכירו אותו, הוא לקח המון אליפויות של נוער -http://en.wikipedia.org/wiki/Usain_Bolt#Achievements

פשוט אסאפה פאוול וזקנים אחרים יותר מוכרים כי מה לעשות, הם יותר זמן ב'סצינה' אז מן הסתם הם יותר מוכרים.

בכל מקרה, הוא הולך כל כך לשלוט בשנים הקרובות :cool2:

מעניין אם הוא יגיע לאולימפיאדה שלישית להתחרות על מדליה [2016].

פורסם

זה כ"כ ענק שזה מדהים...

שימו לב שאם מחלקים את התוצאה ב-2 (לגלות כמה לקח לו לעשות מאה ממטר בממוצע) זה בעצם 9.65...

את הריצת 100 הוא עשה ב-9.69 אם אני זוכר נכון...

ואל לנו לשכוח שריצת 200 כמובן קשה הרבה יותר,זה מרחק גדול פי שניים,תשישות,חומצות חלב בשרירים,סיבולת,כוח מתפרץ וכו' וכו'..

אם בכל זאת בנאדם רץ יותר מהר למאה מטר מאשר בריצת המאה מטר עצמה..זה רק מראה לנו שאם לא היה מתחיל לרקוד רומבה בריצת המאה..איזו תוצאה מטורפת עוד יותר היה יכול להשיג.

פורסם

שכחת את הזינוק...

עד שהוא מגיע למהירות שלו לוקח קצת זמן.

פורסם

הבן אדם הזה הוא סילון אנושי ממש!!!

נראה לי אפשר לחתום כבר עכשיו שלפחות את שתי האולימפיאדות הבאות הוא גם לוקח בהליכה(תרתי משמע :lol: :lol: :lol:)

פורסם

זה כ"כ ענק שזה מדהים...

שימו לב שאם מחלקים את התוצאה ב-2 (לגלות כמה לקח לו לעשות מאה ממטר בממוצע) זה בעצם 9.65...

את הריצת 100 הוא עשה ב-9.69 אם אני זוכר נכון...

ואל לנו לשכוח שריצת 200 כמובן קשה הרבה יותר,זה מרחק גדול פי שניים,תשישות,חומצות חלב בשרירים,סיבולת,כוח מתפרץ וכו' וכו'..

אם בכל זאת בנאדם רץ יותר מהר למאה מטר מאשר בריצת המאה מטר עצמה..זה רק מראה לנו שאם לא היה מתחיל לרקוד רומבה בריצת המאה..איזו תוצאה מטורפת עוד יותר היה יכול להשיג.

זה הגיון פשוט, המהירות הממוצעת שלו ב-100 מטר האחרונים של הריצה גבוהים בהרבה מאשר בריצת 100 מטר. זה כמו שאם הוא יתחיל את ה100 מטר מהמהירות המקסימלית הוא יעשה אותם הרבה יותר מהר, אבל בפועל הוא מתחיל ממהירות 0 ולכן הזמן מעט יותר גבוה.

פורסם
  • מחבר

ב-100 מטר יש את זמן התגובה של כמה עשיריות שמתווסף לריצה. ב-200 מטר, את ה-100 מטר השניים עוברים מיד במהירות מקסימלית, לא מתחילים ממהירות 0 ק"מ ואין זמן תגובה של כמה עשיריות השנייה. אז הגיוני שאת 100 המטר הראשונים הוא עשה ב-2-3 עשיריות השנייה יותר מהר מ-100 המטר הראשונים. נגיד את ה-100 הראשונים הוא עבר ב-9.75 ואת הבאים ב-9.55.

פורסם

אוקי אולי לא הובנתי נכון.

ברור שיש את עניין הזינוק,אבל יש גם את עניין העיפות. מה שהתכוונתי להגיד זה שאני חושב שהעייפות מאיטה יותר מהזינוק ולכן אם הוא היה נותן את הכל,לפי התוצאה ב-200,אפשר להאמין שהוא היה משפר משמעותית

פורסם

את מאה המטרים האחרונים האצנים רצים עוברים מהר יותר מאשר את מאה המטרים הראשונים, ככה שחישוב ממוצע והסקת מסקנות לגביי ריצת 100 מטר היא שגויה.

פורסם

אוקי אולי לא הובנתי נכון.

ברור שיש את עניין הזינוק,אבל יש גם את עניין העיפות. מה שהתכוונתי להגיד זה שאני חושב שהעייפות מאיטה יותר מהזינוק ולכן אם הוא היה נותן את הכל,לפי התוצאה ב-200,אפשר להאמין שהוא היה משפר משמעותית

כשרצים 200 מטר לא מספיקים להתעייף כל כך...

(אצנים ברמה שלו כן?)

פורסם

יש קצת עייפות בסוף ורואים את זה, אבל זה פחות משמעותי מהזינוק שמעקב הרבה יותר.

ובלי קשר זה היה כ"כ מדהים לראות איך הוא מההתחלה עובר את כולם כבר ב -50 מטר הראשונים ולא מפסיק להתרחק עד לסיום.

פורסם

לדעתי זה בגלל שהוא גבוהה (ושחור :silly:)

שימו לב שהוא פשוט פי 2 גודל מכול שאר האצנים....

ככה שכול צעד שלו זה לפחות צעד וחצי של כול השאר..! חוץ מזה שאם אתה רואים את הריצה בהילוך איטי זה פשוט טירוף כי הרגליים שלו הרבה יותר ארוכות כפי שציינתי אבל הוא עושה צעד וחצי לכול צעד שהם מספיקים לעשות... (תעשו את החשבון לבד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים