עבור לתוכן

תיק מתאים ל-F40fd

Featured Replies

פורסם

קיבלתי היום את ה-f40fd שהזמנתי (לפני מספר חודשים נגנבה ה-A630 שלי והחלטתי לרכוש מצלמה קומפקטית זולה כגישור עד שיהיה תקציב ל-SLR). עכשיו צריך לרכוש כרטיס זיכרון ותיק ראויים.

משום מה באתר של lowepro וגם של חברות אחרות ממליצים ל-f40fd תיקים שגם מתאימים למצלמות בסדר גודל של ה-A6XX, מה שנראה לי מוזר. אשמח לשמוע מחברי פורום שמחזיקים מצלמה זאת על תיקים מומלצים בגודל מתאים.

נ"ב

מצער אותי להחליף מצלמה עם בקרה ידנית מלאה ויכולת הקלטת RAW במצלמה אוטומטית כמעט לחלוטין, נראה אם איכות החיישן תפצה על זה.

פורסם

קיבלתי היום את ה-f40fd שהזמנתי (לפני מספר חודשים נגנבה ה-A630 שלי והחלטתי לרכוש מצלמה קומפקטית זולה כגישור עד שיהיה תקציב ל-SLR). עכשיו צריך לרכוש כרטיס זיכרון ותיק ראויים.

משום מה באתר של lowepro וגם של חברות אחרות ממליצים ל-f40fd תיקים שגם מתאימים למצלמות בסדר גודל של ה-A6XX, מה שנראה לי מוזר. אשמח לשמוע מחברי פורום שמחזיקים מצלמה זאת על תיקים מומלצים בגודל מתאים.

יש לי Tamrac 5690 שקניתי בשביל ה-F31. הוא מרופד, אטום למים ולא גדול, אבל אני לא משתמש בו הרבה. המצלמה בד"כ נמצאת בתא קטן בפאוצ' או פשוט בכיס המכנסיים. את ה-Tamrac הנ"ל והרבה נרתיקים קטנים אחרים של החברה הזו ואחרות תוכל לראות ולנסות אצלך "ארליך" ברחוב הסוללים 3 בת"א.

מצער אותי להחליף מצלמה עם בקרה ידנית מלאה ויכולת הקלטת RAW במצלמה אוטומטית כמעט לחלוטין, נראה אם איכות החיישן תפצה על זה.

מה מנע ממך לקנות שוב מצלמה של קנון מסדרה A?

פורסם
  • מחבר

מה מנע ממך לקנות שוב מצלמה של קנון מסדרה A?

הניסיון שלי עם ה-A630 הראה שהחסרונות שלה עלו על היתרונות שלה בשימוש אצלי.

* רוב השימוש במצלמה הוא לצלם את הילד ואירועים משפחתיים וחברתיים שונים, בעיקר על ידי אישתי. אורך המוקד הוא בד"כ 50-100 מ"מ (צילומי פורטרט - לכן העדרה של עדשת זווית רחבה ב-f40 לא מפריעה לי) ותנאי תאורה קשים - שעות ערב או חללים סגורים. הצבעים עם הפלאש של ה-A630 היו מזעזעים והייתה בעיה חמורה של עיניים אדומות (אני משער שמדובר ברעה חולה של רוב הקומפקטיות). ה-A630 סבלה מרעש משמעותי החל מ-ISO200, התמונות נעשו ממש גרועות ב-ISO400, פספסתי הרבה הזדמנויות צילום בגלל זה.

* היה לקאנון יתרון משמעותי בצילומי נוף וחוץ בגלל היכולת לכוון את החשיפה במדויק ולעבוד על איזון הלבן במחשב. אבל אז מורגש החיסרון בעדשה רחבה ובכל מקרה הבנתי שחבל על הזמן לקבל תמונות נוף איכותיות בלי SLR או קומפקטית מתקדמת ואיכותית עם עדשה רחבה.

* הבקרות הידניות של הקאנון A630 היו מאוד מרשימות, אבל הארגונומיה לקויה והיה חוסר בכפתורים וגלגלות ייעודיות, המצלמה לא הייתה בנויה לצילום ידני. לצילומי נוף זאת לא הייתה בעיה, אבל לצילומי אנשים הייתי חייב לכוון את המצלמה מראש לתנאי הסביבה ובנוסף אשתי פחות הסתדרה עם זה.

* שמתי לב של-A630 היה בעיה עם הצבעים - קצת יותר מדי כחול וקצת מעט מדי אדום. פורטרטים נראו מעט חסרי חיים ותיקון במחשב גרם לחשיפת יתר של אלמנטים בלבוש או ברקע. מקווה שה-f40 תעשה עבודה טובה יותר.

* המחיר של ה-f40 מאוד טוב. הייתי מעדיף את ה-f31 אבל מאוד קשה להשיג היום במחיר שפוי.

פורסם

הסבר מעניין.

קח רק בחשבון שבצד הטלה הצמצם של ה-F40 הרבה יותר סגור ולכן באור קיים חלש יש צורך לעלות ל-ISO גבוה. באורך מוקד כזה גם רעידות היד מורגשות יותר, ולכן אין ברירה אלא להשתמש ב-ISO גבוה או באורך מוקד קצר יותר (ומחמיא פחות).

פתרון שימושי לצילום באור חלש הוא המצב הכפול שבו המצלמה מצלמת שתי תמונות - אחת עם פלאש השניה בלי. זה מצב שימושי מאוד למי שלא רוצה להתעמק וללמוד את קשרי הגומלין בין ה-ISO, מהירות התריס, אורך המוקד ורעידות היד, אבל בכל זאת רוצה לצלם גם ללא פלאש. הבעיה היא שהמצלמות של פוג'י נוטות לעלות ל-ISO גבוה מאוד בצילום ללא הפלאש, גם כשאין בכך ממש צורך. במקרים כאלה מומלץ מאוד להתסכל על כל התמונה ולא בהגדלה של 100%, כי הגדלה כזו בוודאות תראה רע. זה לא אומר בהכרח שאי אפשר לקבל ממנה הדפסה סבירה בגודל של 10x15.

פורסם
  • מחבר

כן, שמתי לב לזה. שוב פעם, עם תקציב של 670 ש"ח אין יותר מדי ברירות, ברור ש-D700 עם עדשת זום מיוצבת בעלת מפתח 2.8 קבוע תהיה עדיפה...

מבחינה חישובית טהורה - לקאנון יש יתרון של 2/3 מבחינת מפתח צמצם (בצד הטלה), לפוג'י יש על פי הביקורות יתרון של בערך full-stop בסעיף החיישן. לשתי המצלמות אין מייצב תמונה, אבל לקאנון יש עינית וגריפ (מאפשר אחיזה טובה יותר). כפי שגם ציינתי - כמעט כל התמונות שלי הם בכל מקרה בתחום שעד 100 מ"מ, לרוב בתחום ה-50-70 מ"מ, בתחומים אלו רעידות יד פחות קריטיות. בסופו של דבר - רק מבחן התוצאה יקבע, אני אשתמש במצלמה קצת ואשווה לתמונות שקיבלתי מה-A630.

אורך מוקד קצת קצר מדי לא מפריע לי כל כך - אני מאוד אוהב את כלי ה-crop וחלק מהתמונות היותר מוצלחות שלי קוצצו מ-8 ל-2 מ"פ ועדיין נראות נהדר.

אני רק רוצה לתקן רושם שאולי נוצר בהודעתי הקודמת - ה-A630 לפי דעתי מצלמה נהדרת ועם תוסף התוכנה שמאפשר סקריפטים וצילום RAW, היא מאפשר חופש יצירה מרשים יחסית למצלמה ב-1000 ש"ח, יש לה אחיזה מאוד נוחה וזמן הסוללה שלה נצחי. אבל הכל עניין של צרכים סוביקטיביים ותקציב.

ד"א, האם מישהו יודע אם התיק הזה יתאים ל-F40fd (אין לי זמן לגשת לחנות)?

http://www.fotofilm.co.il/Default.aspx?TemplateID=13&PageID=64&TemplateType=3&ParentID=44&CategoryID=93&ProductID=496

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים