עבור לתוכן

אופיס ואינטרנט (עריכה: והתלבטות האם להביא מארה"ב)- 4500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

עריכה: ההתלבטות החדשה בהודעה השלישית. כאן יש פירוט (ארוך...) של הדרישות שלי:

______________________________________________________________________________________________________

שלום,

בארבע השנים האחרונות אני משתמשת בנייד של HP לצורך לימודים באוניברסיטה. הוא שירת אותי נאמנה, אבל מכיוון שהוא שוקל 3 ק"ג, והמסך כבר מתחיל לשחק, והוא בכל זאת בן ארבע, החלטתי שהגיע הזמן לשדרג:

1. תקציב- רצוי 4500 ש"ח כולל מערכת הפעלה, אם אפשר. אם כדאי מאוד- אפשר לחרוג קצת.

2. מטרות- בעיקר לצורך לימודים- אינטרנט ויישומי אופיס. אין שום צורך במשחקים, אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשר להריץ פוטושופ. הכי חשוב שיריץ הכל מהר ובלי בעיה: אני אוהבת לעבוד עם הרבה מסמכי אופיס פתוחים ובדרך כלל עם עוד כמה חלונות של אינטרנט וכו', ואני מחפשת מחשב שיריץ הכל מהר.

3. גודל המסך- אני קצת מתלבטת- צריך להיות נייד אך גם לאפשר עבודה, נראה לי ש 13-14 אמור להיות טוב. 12 אולי כבר קטן מדי.

4. משקל רצוי- שוב, כדאי שיהיה נייד, אבל לא כל כך מעוניינת להשקיע בכאלה ששוקלים קילו וקצת... סביבות 2 ק"ג וקצת נראה לי שבסדר.

5. האם נדרש זמן סוללה ארוך- זמן עבודה של כשלוש שעות נראה לי שיהיה מספק (אפשר יהיה לעבור שתי הרצאות בלי הטענה...), כמובן שיותר- עדיף!

6. יציאות מיוחדות- נראה לי שיש מחשבים שמגיעים גם עם יציאת wire fire (לחיבור וידאו, מקווה שזה באמת זה). זה יכול להיות נחמד אבל לא קריטי.

7. בלוטות- צריכה בלוטות.

8. גודל מינימלי של כונן קשיח- ממש ממש לא קריטי- מסתדרת היום נהדר עם 40G ועוד יש מקום פנוי...

9. צורב DVD- עדיף.

6. האם נדרשת אחרית בינלאומית- ככל שהאחריות טובה יותר, כמובן שעדיף, אבל בינלאומית לא קריטי, ככל הנראה הנייד יישאר בארץ...

7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא - יש לי פינה חמה בלב ל HP (משתמש בנייד שלהם כבר ארבע שנים), אבל לא חובה. מעדיפה חברה גדולה ואמינה, לכן נראה לי שמעדיפה להצטמצם ל HP, DELL או לנובו.

בנוסף- חשוב לי מסך איכותי, כזה שאוכל לבלות מולו כמה שעות ביום בלי להרגיש את העיניים יותר מדי.

אגב, אני מעדיפה להשקיע עכשיו קצת יותר ולקבל מחשב שגם בעוד שלוש-ארבע שנים אהיה מרוצה ממנו, אם אפשר. לכן אם לדעתכם צריך להשקיע עוד קצת במחיר- זה אפשרי.

אחרי חיפושים רבים ברשת, כולל קריאה של דיונים פה, נראה לי ש vostro 13.3 עונה על הצרכים שלי פחות או יותר. חשבתי כבר לקנות אותו אבל הלכתי לראות אותו וממש לא אהבתי- כולו שחור וזוויתי, נראה כמו מן לבנה שחורה ומבאסת. חוץ מזה נראה ממש כואב לעבוד עליו. גם קראתי ביקורות ברשת שה"עכבר" בעייתי ולא נוח. זו בעיה כי אני לא מתכוונת להשתמש בעכבר אלחוטי אלא בעכבר המובנה.

עכשיו, אני צריכה את עזרתכם- מה יכול לבוא בחשבון במקום? והאם נראה לכם שיש דגמים משתלמים כמו הווסטרו (מבחינת מפרט, אחריות ,ואולי גם איכות)?

התלבטות אחרונה- קראתי כאן באחד העצים על מחשב ה tablet של HP

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TXTX2520

מכיוון שאפשר להשיג אותו במחיר של 5000 ש"ח, זה בא בחשבון. האם יתאים לצרכים שלי? כי התוספת של מסך מגע היא נחמדה ויכולה לשמש אותי גם בעבודה (ואז אוכל להיפטר סופית מדפים כתובים שהולכים תמיד לאיבוד...). מה אתם אומרים עליו? קראתי כאן דעה באחד העצים שהמסך מאוד לא איכותי- יודעים על זה משהו?

תודה רבה וסליחה על האורך...

פורסם

שלום יעל,

נתת פירוט מדוייק של הצרכים, כל הכבוד :yelclap: משום מה מעטים מצליחים לגלות את הת'רד שמכיל המלצות לפורמט בקשה למפרט (למרות שהוא בסטיקי מודגש בתחילת הפורום עם ההודעה "חובה לקרוא" :smile1:)

כפי שנראה לי שהבנת כבר, מחשבים קטנים וקלים הם יקרים ממחשבים גדולים וכבדים עם אותם ביצועים. אין מבחר עצום של מחשבים קטנים בתקציב שלך במיוחד אם את רוצה משהו שיחזיק מעמד כמה שנים טובות תחת שינוע יום-יומי (מחייב איכות בניה סבירה).

ה-vostro 1310 הוא אכן אחת האפשרויות המוצלחות ביותר בשבילך לדעתי. הוא מאיכות ביניים (בין סדרות צרכניות לעסקיות) ומציע ביצועים טובים מאד ומשקל נמוך. המראה שלו הוא מראה עסקי וזה נושא שבדרך כלל יעלה עם כל מחשב באיכות יותר טובה. כמעט כל המחשבים האיכותיים בנויים בצורה מלבנית ו"משעממת". כל מי שיש לו תקציב מוגבל (שזה כולנו) צריך להתפשר על משהו. לדעתי הרבה יותר הגיוני להתפשר על המראה מאשר על איכות הבניה או תכונות אחרות. זה כמובן נתון לשיקולך. לא שמתי לב לשום בעיות ספציפיות ב-Touchpad של המחשב אבל זה גם תלוי בטעם אישי, מכיוון שראית את המחשב בעצמך אז אין לך סיבה להסתמך על טעמם של אחרים - בדקי את הנוחות שלו בשבילך.

ה-Tx2500z הוא מחשב סקסי וחמוד עם יתרונות וחסרונות. במקרה קיבלתי את הדגם הזה לפני כשבועיים וההתרשמות שלי היא שה-Vostro 1310 היא אפשרות יותר מוצלחת סה"כ למי שאין לו צורך ספציפי ב-Tablet. יתרונותיו של ה-Tx2500z הם שהמחיר מאד נמוך למחשב קטן ובמיוחד למחשב Tablet, המשקל די נמוך והמראה מושך (מו כן מסך מגע זה די ממכר). חסרונותיו הם באיכות הבניה, החום, המסך והאחריות הקצרה יותר.

איכות הבניה לא אחידה בדגם הזה. החלק התחתון של המחשב עמיד למדי וקשיח ולא זז הרבה תחת לחץ אבל המסגרת של המסך בעייתית יותר. בהחלט יש תזוזה של המסגרת תחת לחץ מעל או בצדדים של המסך. הציר של המסך בסדר אם כי יש תזוזה במצב של לפטופ (אני נותנת לו קצת פור בגלל שמדובר בציר של Tablet). ה-touchpad טוב מאד והמקלדת טובה. כל הכפתורים על המחשב באיכות ירודה. כמו כן, במחשב שלי יש קצת תזוזה של הבטריה בתושבת שלה, יתכן וזה לא פגם שיהיה בכל מחשב. המסך מגורען בדומה למסכים של מחשבי Tablet אחרים ומאד מבריק אבל במקרה זה מדובר במסך גרוע מהממוצע. המחשב כבד בשביל הגודל שלו אבל די קומפקטי בשביל סטודנטים, הוא פולט לא מעט חום אבל לא מדובר במשהו שלא ניתן להתמודד איתו. דבר שכן חשוב לשים אליו לב היא העובדה שהוא מפיק לא מעט רעש. אני אעלה ביקורת יותר מפורטת עם תמונות, אולי בהמשך השבוע הזה. סה"כ זה מחשב נחמד ומפתה אבל לדעתי זו לא הבחירה הכי מושכלת למי שלא זקוק ל-Tablet.

אין הרבה מחשבי 13' שמתאימים לצרכים ולתקציב שלך. יש יותר אפשרויות ב-12' עד 5000 ש"ח. אני מרשה לעצמי להכליל אופציות כאלו בגלל שאת בעצמך ציינת מחשב כזה כאפשרות. בתור סטונדנטית ההמלצה שלי לסטודנטים אחרים היא בדרך כלל לקנות מחשבים של לא יותר מ-13'. אני אישית מעדיפה 12' ואין לי שום בעיה עם גודל המסך אבל יש גם אנשים שזה מרגיש להם קטן מידי. מכיוון שכבר יש לך נסיון עם שימוש במחשב נייד גדול יותר את יודעת עד כמה חשוב לך אישית להקטין את המשקל והגודל. לדעתי גודל מסך זה בעיקר עניין של הרגל.

אפשרויות אחרות:

Acer TravelMate 6292 - הסדרות הצרכניות של Acer נוטות להיות בעלות איכות בניה נמוכה אבל בסדרה העסקית הזו יש גם דגמים לא רעים וזה בינהם. איכות הבניה טובה למדי והמשקל הוא בערך 2 ק"ג על מסך 12'. זה כבד מהממוצע אבל זו אחת הסיבות שהוא זול. האחריות היא לשנה. הוא קצת יותר מעוגל מה-Vostro ולדעתי נראה יותר טוב.

Lenovo V200 - מחשב ששוקל קצת מתחת ל-2 ק"ג ועם מסך של 12'. איכות הבניה ברוב התחומים גבוהה מהממוצע והמקלדת מצויינת. העיצוב די משעמם אבל מאד "צעקני" בשביל לנובו...לדעתי האחריות היא של שנה.

Asus F9E/J - כשני קילו ו-12'. זול יחסית, איכות בניה ממוצעת פחות או יותר וחיי בטריה נמוכים. היתרון הוא שהעיצובים של אסוס בדרך כלל הרבה יותר מבריקים ומעוגלים.

בארה"ב יצא כבר דגם של דל בשם Inspiron 13 שאולי יגיע לארץ בקרוב. מדובר בדגם זול מאד בארה"ב אז יש סיכוי טוב שיהיה בתקציב שלך כאן. איכות הבניה מן הסתם לא תהיה מעולה לאור המחיר הזול והמשקל הוא קצת גבוה ל-13' אבל זו יכולה להיות אפשרות צבעונית ומעניינת יותר.

ל-Gigabyte יש מחשבים זולים ב-13' אבל אני לא ממש ממליצה עליהם לעומת ה-Vostro 1310. אולי ל-LG יש דגם מתאים אבל אני לא ממש מכירה את הדגמים שלהם טוב מספיק בשביל להמליץ.

אם את רוצה לשקול 14' יש עוד אפשרויות טובות:

Dell Latitude D630 - אפשרות מעולה. איכות בניה מצויינת מסדרה עסקית. המשקל הוא בערך 2.3 ק"ג.

HP 6910p - איכות בניה מצויינת מסדרה עסקית, מקלדת טובה. מתחיל בערך ב-5000 ש"ח אז אולי יהיה טיפה מעל לתקציב.

HP 6510b - איכות הבניה פחות טובה מזו של ה-6910p אבל עדיין טובה מהממוצע. יותר זול.

ל-Asus יש הרבה דגמי 14' בתקציב שלך אבל האיכות הרבה פחות טובה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

tgolin- תודה רבה על תגובתך (קצת באיחור...). עזרת לי מאוד- גם ירדתי מה tablet של HP וגם השכנעתי, תודות לסקירת השוק המפורטת ש vostro הכי מתאים ומשתלם.

עכשיו יש לי התלבטות חדשה- יש עכשיו inspiron 1420 ן inspiron 13 ב 700$ באתר של דל בקונפיגורציות שנראה לי שמתאימות לי.

נראה לכם ששווה להביא?

אני יודעת שהאחריות זו הבעיה, במיוחד ב 13, שלמיטב הבנתי עדיין לא בארץ. אני כמובן אברר את זה מול דל, אבל נראה לכם שיש סיכוי שאולי כאשר יגיעו דגמים כאלה לארץ האחריות תהיה תקפה גם כאן?

מעבר לכך, נראה לכם ששווה להביא גם אם האחריות לא תופסת?

ושאלה אחרונה והכי קריטית מבחינתי- נראה לכם הגיוני להביא מחשב מחו"ל בלי שבכלל התרשמת ממנו במציאות? הרי את ה-13 אני לא אראה בארץ... קראתי סקירה שלו באנגלית ונראה לי שאמור להיות בסדר, אבל בכל זאת, אשמח להערות/הארות בנושא.

תודה

פורסם

עכשיו יש לי התלבטות חדשה- יש עכשיו inspiron 1420 ן inspiron 13 ב 700$ באתר של דל בקונפיגורציות שנראה לי שמתאימות לי.

נראה לכם ששווה להביא?

אני יודעת שהאחריות זו הבעיה, במיוחד ב 13, שלמיטב הבנתי עדיין לא בארץ. אני כמובן אברר את זה מול דל, אבל נראה לכם שיש סיכוי שאולי כאשר יגיעו דגמים כאלה לארץ האחריות תהיה תקפה גם כאן?

מעבר לכך, נראה לכם ששווה להביא גם אם האחריות לא תופסת?

ושאלה אחרונה והכי קריטית מבחינתי- נראה לכם הגיוני להביא מחשב מחו"ל בלי שבכלל התרשמת ממנו במציאות? הרי את ה-13 אני לא אראה בארץ... קראתי סקירה שלו באנגלית ונראה לי שאמור להיות בסדר, אבל בכל זאת, אשמח להערות/הארות בנושא.

כמובן שתמיד עדיף לקנות משהו שראית אבל אני אישית לא פוסלת קניה מחו"ל על בסיס התרשמות מביקורות. הייתי מחכה לעוד קצת ביקורות והתייחסויות של קונים בארה"ב על מנת לקבל תמונה יותר בהירה על המחשב. אין לי הערות ספציפיות על המחשב הזה שכן לא ראיתי אותו אבל במחיר כזה אני לא מצפה לאיכות מצויינת.

מבחינת אחריות, דל יחסית גמישה בנושא ומכבדת אחריות בינלאומית גם על קונפיגורציות שהלקוח הרכיב לבד. יש סיכוי טוב מאד שהאחריות תהיה תקפה בארץ לכשהדגם יגיע לכאן אבל לפעמים יש צורך לרכוש אחריות מורחבת מסוג מסויים. דל יוכלו לומר לך איזה סוג אחריות בדיוק לרכוש בשביל הדגם הזה על מנת שתוכלי לקבל שירות בארץ.

אלו לא המחשבים שאני הייתי בוחרת בתקציב של 4500 ש"ח בארה"ב אבל שוב, אני לא שמה דגש על מראה אלא על איכות. ללא שום ספק הייתי ממליצה במקום על הלנובו-X61s ב-12' או על ה-T400 ב-14' (שיתן לך חיי בטריה מדהימים). את סטטוס האחריות של דגמי לנובו תצטרכי לוודא בנוגע לכל קונפיגורציה, הם קצת מבלבלים וכרגע עוד אין מידע מלא בנוגע ל-T400. יתרונו של ה-Inspiron הוא במחיר הרבה מתחת לתקציב, סה"כ נראה לי שהוא נותן תמורה סבירה למחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים