עבור לתוכן

בין קומפקטית לדמוי SLR

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להבין רגע

ההבדל היחידי בין קומפקטית לבין דמוי SLR

הוא בגודל ובמייצב תמונה?

כי אני רואה שיש כל כך הרבה מצלמות מבחינת גודל שהן גדולות יחסית והן נחשבות קומפקטיות

ויש להם מפרט ממש טוב

אז מה עושה את הדמוי SLR יותר יקרה מקומפקטית באותה רמת ביצועים ושהיא כמעט אותו גודל..?

פורסם

שלושה יתרונות שאני יכול לחשוב עליהם הם:

חיישן גדול יותר

שליטה ידנית מלאה

בדר"כ זום גדול יותר

פורסם

ההבדל ההכרחי היחידי הוא בעיצוב החיצוני. דמויות-SLR "מחופשות" למצלמות DSLR, בעוד קומפקטיות לא. הסבר מעט יותר ממצה כתבתי כאן.

פורסם
  • מחבר

שלושה יתרונות שאני יכול לחשוב עליהם הם:

חיישן גדול יותר

שליטה ידנית מלאה

בדר"כ זום גדול יותר

לפי boren "המצלמות האלה אינן כוללת חיישן גדול" [באתר]

אז ההבדל בין קומפקטית כמו SX100 IS לבין דמוי SLR באותו מפרט בערך יהיה ממש משמעותי מבחינת החיישן?

שליטה ידנית מלאה:

במידה ולדמוי אין זום ידני האחיזה אולי תשתנה טיפה בגלל גודל הגריפ

זה משהו משמעותי?

בדר"כ זום גדול יותר: אני נאלץ לא להסכים איתך כי כיום יש 10X 12X לקומפקטיות..

ההבדל ההכרחי היחידי הוא בעיצוב החיצוני. דמויות-SLR "מחופשות" למצלמות DSLR, בעוד קומפקטיות לא.

אם קומפקטית מגיעה עם מפרט מאוד דומה לשל הדמוי

למה העיצוב החיצוני הטיפה יותר גדול ואולי נראה מקצועי הוא כל כך הכרחי? החשוב הוא התוצר הסופי לא?

*התגובה שלי אולי נראת תוקפת / מזלזלת או משהו אבל ממש לא..

אני ממש מעריך את העזרה שלכם והידע שלכם הוא בטח יותר נרחב משלי.

תודה על העזרה.

פורסם

אז ההבדל בין קומפקטית כמו SX100 IS לבין דמוי SLR באותו מפרט בערך יהיה ממש משמעותי מבחינת החיישן?

אני לא מסכים עם הקביעה שהחיישן של דמויות-SLR גדול יותר משל קומפקטיות. לקומפקטיות כמו פוג'י F100 או קנון G9, למשל, יש חיישן גדול יותר מאשר לדמויות-SLR כמו פוג'י S8100 או קנון S5.

שליטה ידנית מלאה:

גם כאן אני לא מסכים עם הדברים. שליטה ידנית זה דבר שתלוי בדגם ספציפי, לא בגודל המצלמה או בעיצוב החיצוני שלה.

במידה ולדמוי אין זום ידני האחיזה אולי תשתנה טיפה בגלל גודל הגריפ זה משהו משמעותי?

בין אם מצלמה משתמשת בגלגל זום מכאני או לא זה לא מחייב החזקה שונה. מה שכן, האחיזה הטיפוסית של מצלמות קומפקטיות היא פחות יציבה מאשר זו של מצלמות גדולות יותר (SLR או דמוי-SLR), אבל זה לא סיבה מספיק טובה להמנע מהן לדעתי.

בדר"כ זום גדול יותר: אני נאלץ לא להסכים איתך כי כיום יש 10X 12X לקומפקטיות..

דווקא עם זה אני כן מסכים איתו. מצלמות כמו פנסוניק TZ5 או ריקו R8 הן עדיין היוצא מן הכלל, לא הכלל. רק אל תשכח שמכפלת הזום היא לא השאלה הנכונה.

אם קומפקטית מגיעה עם מפרט מאוד דומה לשל הדמוי

למה העיצוב החיצוני הטיפה יותר גדול ואולי נראה מקצועי הוא כל כך הכרחי?

הוא לא הכרחי.

החשוב הוא התוצר הסופי לא?

יש הרבה דברים חשובים - איכות תמונה, ממשק משתמש, מהירות, אמינות, יחס עלות/תועלת, רוחב עדשה, אורך עדשה, יכולות מקרו, יכולות הרחבה, מימדים, משקל ועוד...

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

שאלה אחרונה לבינתיים..

Fuji FinePix S9600

Olympus SP570UZ

אחר...

מה המומחים אומרים?

פורסם

חיפוש בפורום וקריאה של הדיונים מהיממה האחרונה יעזרו לך ללמוד על ההבדלים בין השתיים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שיש לS9600 בעיה עם האאוטו פוקוס משהו כזה..

מה בדיוק הבעיה אתה יכול להסביר לי יותר בפשטות?

פורסם

לא ידוע לי על בעיה עם האוטופוקוס של ה-S9600.

פורסם
  • מחבר

לא ידוע לי על בעיה עם האוטופוקוס של ה-S9600.

יכול להיות לSP570 יש בעיה ?

פורסם

ל-SP570 יש על פי הדיווחים בעית נעילת מיקוד בקצה הרחוק של הזום. על פי הדיווחים הבעיה הזאת הופכת את השימוש באולטראזום לכמעט לא פרקטי.

ה-S9600 היא אחד מדמויות SLR הטובות ביותר בשוק, מצלמה שגם מאוד נהנתי לצלם איתה, אבל המחיר שלה שם אותה במקום בעייתי, כאשר מאות שקלים בודדות מעליה כבר נמצאות SLR של ממש (עם עדשה פשוטה יחסית וללא זום ארוך, אבל עדיין SLR).

פורסם

אני רוצה להבין רגע

ההבדל היחידי בין קומפקטית לבין דמוי SLR

הוא בגודל ובמייצב תמונה?

כי אני רואה שיש כל כך הרבה מצלמות מבחינת גודל שהן גדולות יחסית והן נחשבות קומפקטיות

ויש להם מפרט ממש טוב

אז מה עושה את הדמוי SLR יותר יקרה מקומפקטית באותה רמת ביצועים ושהיא כמעט אותו גודל..?

שלום

ההבדל היחיד בין DSLR לבין מצלמות דיגיטליות אחרות קטנות,מסוג P&S ,הוא בצורת הפעולה:

במצלמות DSLR ,יש מראה ,שמסיטה את התמונה מהעדשה לעינית אופטית,ואתה רואה "מה שמגיע מהעדשה".

בלחיצה על כפתור הצילום,המראה עולה ,והחיישן נחשף לתמונה (וזאת גם הסיבה לרעש הכל-כך מוכר שנשמע,ושבמצלמות P&S מנסים לחקות אותו).

במצלמות P&S החיישן כל הזמן מקבל את התמונה מהעדשה,מקרין אותה על המסך (או על עינית אלקטרונית),ובלחיצת כפתור ,המידע מהחיישן מועבר לעיבור ולאכסון ע"ג כרטיס הזכרון.

יש מצלמות שאינן DSLR ,אבל גודלן הוא כגודל מצלמות DSLR,ולמרות המנגנון שלהן ,שזהה לזה של מצלמות P&S ,הן נקראות "דמויות DSLR".

מצלמות אלו יכילו לרוב ,אופציות נוספות שאין במצלמות ה- P&S הפשוטות (צילום במצב ידני,שמאפשר שליטה על מהירות הסגר והצמצם,שליטה על ה- ISO ,על מדידת החשיפה ,חידוד התמונה במצלמה ועוד).

ב"דמויות DSLR" מקבלים מצלמה זולה יחסית,עם עדשת זום שמכסה טווח רחב,אבל איכות התמונה ב- ISO גבוה ,מהירות הפוקוס,והצילום ברצף,נמוכים מאלה של DSLR.

בגדול,נכון להיום,עם מצלמות DSLR תקבל צילומים יותר איכותיים ב- ISO גבוה,

הפוקוס שהן יותר מהיר,

וזמני התגובה יותר מהירים (בעיקר בכל מה שקשור ל"צילום ברצף",צילום בפוקוס ש"עוקב" אחרי הנושא המצולם וכו').

הבעיה העיקרית עם מצלמות DSLR היא המחיר של המצלמה עצמה ומגוון העדשות,

והגודל והמשקל של הכל (כי יש להן חיישן גדול,ולכן הן צריכות עדשות גדולות שיתאימו לחיישן זה).

ברוב המקרים ,יש להבחין בין 2 מקרים "קלאסיים":

אנשים שרוצים לצלם נופים רחבים,משפחה,וצילום של מסיבות/חברים בתנאי-לילה,יעדיפו מצלמת DSLR בסיסית עם עדשת-קיט;

ואילו אנשים שמחפשים צילומי זום מרחוק,בעיקר של חיות וציפורים באור היום,יעדיפו מצלמת דמויית DSLR (הגם שייתכן שאיכות התמונה תהיה פחות טובה מאשר עם מצלמת DSLR שמצויידת בעדשה "ארוכה" ואיכותית).

מקווה שהסברתי בצורה פשוטה ומובנת.

פורסם

ההבדל היחיד בין DSLR לבין מצלמות דיגיטליות אחרות קטנות,מסוג P&S ,הוא בצורת הפעולה:

במצלמות DSLR ,יש מראה ,שמסיטה את התמונה מהעדשה לעינית אופטית,ואתה רואה "מה שמגיע מהעדשה".

ברמה העקרונית אתה צודק, המראה היא ההבדל. ברמה המעשית המצב שונה, כי יש הבדלים אחרים שאינם נגזרים ישירות מההגדרה (Single Lens Reflex). למשל החיישן הגדול וההשפעה שלו על איכות התמונה, היכולות להחליף עדשות ועוד.

בלחיצה על כפתור הצילום,המראה עולה ,והחיישן נחשף לתמונה (וזאת גם הסיבה לרעש הכל-כך מוכר שנשמע,ושבמצלמות P&S מנסים לחקות אותו).

סיבה נוספת לרעש היא התריס המכאני.

יש מצלמות שאינן DSLR ,אבל גודלן הוא כגודל מצלמות DSLR,ולמרות המנגנון שלהן ,שזהה לזה של מצלמות P&S ,הן נקראות "דמויות DSLR".

מצלמות אלו יכילו לרוב ,אופציות נוספות שאין במצלמות ה- P&S הפשוטות (צילום במצב ידני,שמאפשר שליטה על מהירות הסגר והצמצם,שליטה על ה- ISO ,על מדידת החשיפה ,חידוד התמונה במצלמה ועוד).

ההכללה לא נכונה. מה שמבדיל בין מצלמות מרובות שליטות ידניות לבין מצלמות מוגבלות יותר הוא המחיר, לא העיצוב החיצוני שלה (שהוא כאמור הדבר העקרי שמבדיל בין דמויות-SLR לקומפקטיות). אם תשווה מצלמות בנקודות מחיר נתונות תראה שלא רק שלקומפקטיות אין פחות שליטות ידניות מאשר מצלמות דמויות-SLR, לעיתים קרובות יש להן יותר שליטות כאלה.

אנשים שרוצים לצלם נופים רחבים,משפחה,וצילום של מסיבות/חברים בתנאי-לילה,יעדיפו מצלמת DSLR בסיסית עם עדשת-קיט;

מרבית האנשים שמשתייכים לקבוצה הזו קונים קומפקטיות. אני מניח שהסיבות לכך הן משקל ומימדים, אפשרות צילום ווידאו, ואפשרות סבירה לצילום באמצעות ה-LCD (ברוב מצלמות ה-DSLR המימוש של התצוגה החיה מתאים בעיקר לעבודה עם חצובה, לא לצילום משפחה ומסיבות).

ואילו אנשים שמחפשים צילומי זום מרחוק,בעיקר של חיות וציפורים באור היום,יעדיפו מצלמת דמויית DSLR (הגם שייתכן שאיכות התמונה תהיה פחות טובה מאשר עם מצלמת DSLR שמצויידת בעדשה "ארוכה" ואיכותית).

אני חושב שמרבית האנשים שקונים מצלמה דמויית-SLR לא עושים זאת מתוך צורך מנומק, אלא בגלל שהמצלמות האלה זולות יחסית, נראות "מקצועיות", וכוללות מספר מרשים במדד המאוד לא מוצלח שנקרא מכפלת הזום (אנשים אוהבים לקנות מוצרים עם מספרים גבוהים - מגה"צ, כוחות סוס, פיקסלים וכו').

פורסם

אני לא רואה סיבה מדוע פורמט ה-SLR ישרוד בעתיד שהוא לחלוטין דיגיטלי. ככל שאיכות העינית הדיגיטלית תשתפר (עם מעבר עתידי ל-OLED בהיר, חד ועם צבעים נאמנים למקור) האם יהיה עוד צורך במנגנון המורכב והיקר (ובנוסף - המכביד והמרעיש) של מראה, תריס ופריזמה?

בנוסף, עם הירידה במחירי החיישנים הגדולים, אני לא אתפלא אם ה-DP1 של סיגמא היא רק סנונית ראשונה של מצלמות קומפקטיות בעלות חיישן גדול (אני מקווה שהבאות אחריה יהיו טובות וזולות יותר). אני גם לא רואה סיבה מדוע לא יהיו מצלמות קומפקטיות (עם עינית דיגיטלית) בעלות עדשות מתחלפות.

פורסם

אני לא רואה סיבה מדוע פורמט ה-SLR ישרוד בעתיד שהוא לחלוטין דיגיטלי. ככל שאיכות העינית הדיגיטלית תשתפר (עם מעבר עתידי ל-OLED בהיר, חד ועם צבעים נאמנים למקור) האם יהיה עוד צורך במנגנון המורכב והיקר (ובנוסף - המכביד והמרעיש) של מראה, תריס ופריזמה?

כן, עדיין יהיה צורך במנגנון רפלקס בשביל פוקוס עוקב מהיר (שממומש ע"י מנגנון זיהוי-פאזות שדורש מראה). ברגע שמישהו ימציא פתרון חלופי אפשר יהיה אולי לדבר על הסוף של מצלמות הרפלקס. עד אז, מי שצריך פוקוס עוקב מהיר ימשיך להשתמש ב-DSLR גם אם האלטרנטיוות יכללו חיישן גדול ועדשות מתחלפות.

בנוסף, עם הירידה במחירי החיישנים הגדולים, אני לא אתפלא אם ה-DP1 של סיגמא היא רק סנונית ראשונה של מצלמות קומפקטיות בעלות חיישן גדול (אני מקווה שהבאות אחריה יהיו טובות וזולות יותר). אני גם לא רואה סיבה מדוע לא יהיו מצלמות קומפקטיות (עם עינית דיגיטלית) בעלות עדשות מתחלפות.

כנראה שפיספסת את ההכרזה של אולימפוס ופנסוניק. הם עומדים להוציא פורמט חדש של מצלמות קומפקטיות עם עדשות מתחלפות וחיישן גדול יחסית (כמו זה שבמצלמות ה-DSLR של אולימפוס).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים