עבור לתוכן

וירוס במסנג'ר?

Featured Replies

פורסם

מה שאני הולך לכתוב עכשיו תקף לכל וירוס ששולח לינקים לאחרים דרך החשבון שלכם.

קיבלתם לינק בסגנון הלינק שפותח התראד כתב? אל תלחצו על הלינק לפני שאתם מוודאים איתו שהוא אכן זה ששלח.

אם הוא לא יודע על מה אתם מדברים, אמרו לו שפרטי החשבון שלו "נגנבו", ושיחליף סיסמא. על הדרך, כדאי גם לסרוק לוירוסים.

פורסם
  • מחבר

אותו בחור שלח לי שוב פעם לינקים

ובכמויות

עכשיו זה וודאי, יש לו ווירוסים על המחשב.

פורסם

חברה אתם רציניים ? בלי להעליב אתם יודעים על מה אתם מדברים?

חבר יקר!

לחברך יש רוגלות בכינוי העממי (ווירוסים ע"פ הגדרה לא שולחים את עצמם עם קישור לאתר).

הבעיה קיימת במחשבו של חברך והיה לי קשה לעקוב אבל ההודעה מוכרת ואם לא ניכנסת לאתר סביר להניח שאתה נקי לפחות לגבי האירוע הזה...

בדרך כלל מדובר בתולעת (קוד זדוני המתפשט דרך הרשת) או תוכנת ריגול בעלת אותם שיטות הדבקה.האיום נפוץ ומדבק....

גם אתה וגם חברך יכולים להיעזר בתוכנות חינמיות כגון spybot או adaware אבל אני מזהיר מראש זהו איום עיקש....

קשה לי לפרט שיטות מתקדמות פה...אבל שוב ההודעה נשלחת אליך ממחשב מרוחק בדר"כ כאשר חברך בכלל אופ-ליין.

have fun

פורסם

כמובן שזה בעיה אצל חבר שלך אם אתה מקבל את ההודעות האלה, לא אצלך.

מעניין אם זה קרה ע"י כך שהוא הכניס את פרטיו לאתר מפוקפק כלשהו דוגמת ההודעות האלו שמישו גם שלח לו קישור זדוני, או שזה סתם וירוס אצלו במחשב בלי קשר.

בכל מקרה הגיוני מאוד שתוכנות נגד ספייוורים או פירמוט לא יעזרו, רק שינוי סיסמא

פורסם
  • מחבר

הבעיה העיקרית היא שנכנסתי לאתר בפעם הראשונה שנשלח לי לינק..עצם העובדה ששמי הפרטי הופיע בלינק הפילה אותי בפח..

יצאתי מפגר קיצר

השאלה אם נדבקתי או לא..

החלפתי סיסמא ליתר ביטחון וזה הכי הרבה שאני יכול לעשות...כל הזין אה :P

פורסם

אם זה אתר ששולח הוא משתמש בפריצת אבטחה של מסנגר ע"מ להזדהות כחבר שלך שהרי אתה רואה את חברך שולח.

אני לא אציין פה פלטפורמה פופלארית שנותנת דוגמא לאיך לעשות את זה מסיבות ברורות.

תמיד אתה יכול להתקין צד שלישי.(טרילאן החדש מעולה).

משום מה לא נראה לי שזה יעזור....

תעשה בדיקה :תעיף ב msn live את החבר מרשימת ההתקשרויות אם אתה ממשיך לקבל זה אתר אם לא זה bot אצל חברך ששולח.

ותספר.

פורסם

חברה אתם רציניים ? בלי להעליב אתם יודעים על מה אתם מדברים?

חבר יקר!

לחברך יש רוגלות בכינוי העממי (ווירוסים ע"פ הגדרה לא שולחים את עצמם עם קישור לאתר).

הבעיה קיימת במחשבו של חברך והיה לי קשה לעקוב אבל ההודעה מוכרת ואם לא ניכנסת לאתר סביר להניח שאתה נקי לפחות לגבי האירוע הזה...

בדרך כלל מדובר בתולעת (קוד זדוני המתפשט דרך הרשת) או תוכנת ריגול בעלת אותם שיטות הדבקה.האיום נפוץ ומדבק....

גם אתה וגם חברך יכולים להיעזר בתוכנות חינמיות כגון spybot או adaware אבל אני מזהיר מראש זהו איום עיקש....

קשה לי לפרט שיטות מתקדמות פה...אבל שוב ההודעה נשלחת אליך ממחשב מרוחק בדר"כ כאשר חברך בכלל אופ-ליין.

have fun

מצטער להודיע לך חבוב, אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר.

הדבר שפותח הדיון תיאר זה שירות שמפרסם את עצמו בדרכים של "תביא לנו את הפרטים שלך ונגלה לך מי חסם אותך", כשזה בעצם "תביא לנו את הפרטים שלך ואנחנו נפיץ את עצמנו לרשימת אנשי הקשר שלך ללא ידיעתך בגלל שלא טרחת לקרוא את ה-TOS שלנו".

לא וירוס רוגלה ולא נעליים, אם היית טורח לקרוא חלק מהדיון היית מבין במה מדובר.

הרשה לי גם לעדכנך כי אנחנו לא בשנת 2000 ולכל אחד שמשתמש במחשב יש ידע בסיסי לגבי מה זה וירוס.

אם זה אתר ששולח הוא משתמש בפריצת אבטחה של מסנגר ע"מ להזדהות כחבר שלך שהרי אתה רואה את חברך שולח.

אני לא אציין פה פלטפורמה פופלארית שנותנת דוגמא לאיך לעשות את זה מסיבות ברורות.

תמיד אתה יכול להתקין צד שלישי.(טרילאן החדש מעולה).

משום מה לא נראה לי שזה יעזור....

תעשה בדיקה :תעיף ב msn live את החבר מרשימת ההתקשרויות אם אתה ממשיך לקבל זה אתר אם לא זה bot אצל חברך ששולח.

ותספר.

כמה שטויות בהודעה אחת... :kopfpatsch:

שום פריצת אבטחה של מסנג'ר, מאיפה לאזעזל הפלצת את זה?

האתר הנ"ל פשוט אתר PHISH שמפתה אותכם להביא לכם את הפרטים האישיים שלכם, יש בכלל הגיון ב"אתר שמשתמש בפרצת אבטחה בשביל להזדהות כחבר שלך"? למה שמישהו ישקיע כל כך הרבה זמן במחקר ובפיתוח גם אם דבר כזה היה אפשרי? קצת הגיון בריא, אתה בכלל חושב כשאתה כותב שטויות פלצניות כאלה?

בנימה עצבנית זו, אני מפנה אותך (גוליבר) לדיון הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=355249.0

אני מקווה שתפנים לפחות רבע ממה שאמרתי, ולהבא תלמד ותחקור לפני שאתה זורק הערות חסרות ביסוס ומשמעות לאוויר. ::)

לפותח הדיון - צריך שהחבר שלך יחליף סיסמא ואז הבעיה תפתר.

פורסם

אני חושב שאתה לא כל כך הבנת הבחור קיבל את הלינק מחברו במסנגר אז מה אתה מנסה להגיד שהחבר נכנס לאתר פיש ואז האתר פיש בדרכים מיסתוריות

העתיק את הקוננקשיןס שלו ושלח לחברים ? עד כמה שאני יודע זה כבר לא אתר פיש......

וכתבתי "לחברך יש רוגלות".....

להיות עצבני זה לא מספיק.....[br]פורסם בתאריך: 24.08.2008 בשעה 00:25:53

אתה יכול לפרט מה זה buxengine ?

חיפוש בגוגל נותן הודעה לא מחמיאה.....

פורסם

אני לא חקרתי את האתר לעומק אבל הסיבה שדיברתי על רוגלות היא מפני שמהניסיון היומיומי שלי בסבירות גבוהה לא נפגשים עם לינקים

כאלו במקרה....ומטרת הפורום היא לעזור.מקווה שאתה יורד לסוף דעתי ובנימה ממש לא עצבנית.(מצטער אני לא הטיפוס....)

אם תשים לב לתגובות אז לצערי הרב כן אנשים לא יודעים מה ווירוס יכול או לא יכול לעשות.....

גם אם החבר יחליף את הסיסמא מה הבעיה לשלוח מחר ממישהו אחר מרשימת החברים.(מצטער אני לא עוסק באיומים ספצפיים אלא

בגישה יותר כלל מערכתית.....)

אני לא מכיר את האיום הספציפי.מצטער.אבל הייתי מוכן לברר עמו ולהוכחה כתבתי בסוף התגובה:"תעשה בדיקה :תעיף ב msn live את החבר מרשימת ההתקשרויות אם אתה ממשיך לקבל זה אתר אם לא זה bot אצל חברך ששולח.

ותספר."

לסיכום: קצת תרבות דיון ושוב מה פשר ההודעה הזו לאחר חיפוןש בגוגל:

אתר זה עלול להזיק למחשב שלך.

BuxEngine - Get Your Bux In Minutes. ... BuxEngine · Google · Get A Bux From Us Cheap; Advertise Here; Advertise Here ...

crysisbux.zxq.net/surf.php - דפים דומים

פורסם

BuxEngine (כרגע משנה שם ל-MaxPlore) היא חברת סטארט-אפ שבקרוב תעלה לאוויר, אין שום קשר בינה לבין התוצאות בגוגל שקיבלת.

ושוב אתה בכלל לא יודע על מה אתה מדבר. :kopfpatsch:

למה שאתר הפיש יעתיק את כל מאות אנשי הקשר ואז באיזושהי דרך שלא קיימת "מתחזה" לאותם משתמשים ללא הסיסמא שלהם? ממש לא ככה פיש עובד.

תחשוב על זה, זה לא יהיה יותר הגיוני לגנוב ממשתמשים את פרטי ההתחברות שלהם ואז להתחבר מהם מאשר לעשות את כל השטויות (שאגב בלתי אפשריות) שאמרת?

אגב, גם ב-TOS של אתרי הפיש מופיע סעיף לקראת הסוף בנוסח של "אני מסכים שאתר זה ייתחבר לחשבון שלי ויפרסם את עצמו", בבקשה - תחסוך מעצמך את הבושה ופעם הבאה תחקור קצת יותר לעומר.

פורסם

תראה יאיר, 2 אנשים ראו את ה"דיון" ביננו ולא ממש הבינו על מה המהומה.

אני נתתי גישה כללית,אם אתה מכיר את האיום הספציפי מצויין...

עדיין לא קיימת סתירה לגבי מה שאמרתי ואולי כדאי שתתעניין אצל גורמים מוסמכים מהו איום פיש וכיצד הוא פועל ברשת ועל שרתי dns.

נראה שאתה נתפס לנקודה ומתעלם מאחרות.בדיון אחר הכרזת על בדיקות עצמיות לאנטיווירוסים שעולות על מבחנים מקצועיים.

הדיון לא נעים לי וזו התגובה האחרונה שלי לדבריך בפורום מהיום.

בהצלחה. [br]פורסם בתאריך: 24.08.2008 בשעה 14:38:30

אי חושב שהקטע הבא די מסכם את הנושא.שימו לב לפסקה האחרונה שרלוונטית כמו שתהיו מודעים לפסקה הראשונה אם אתם משתמשי

facebook.

"

התפרצות נוספת של "וירוס פייסבוק"

משתמשים רבים ברשת החברתית פייסבוק דיווחו על התפרצות נוספת של וירוס המפיץ את עצמו דרך האתר. הווירוס, שכבר תקף משתמשים רבים לפני כשבועיים, מפיץ את עצמו על ידי על ידי שליחת קישורים זדוניים, שמפנים כביכול לסרטים או תמונות של המשתמשים, אך שאלה מנסים לצפות בסרטים הם למעשה מורידים למחשב שלהם את הוירוס. ב-24 השעות האחרונות דיווחו עשרות משתמשים על התקפה מחודשת של הוירוס.

משתמשים שמחשבם נדבק בווירוס מדווחים על גלישה איטית, כנראה עקב נסיונות הווירוס להפיץ את עצמו. לא ידוע על השפעות נוספות על המחשב, אך אם אתם חוששים שנדבקתם בו כדאי לבצע במהירות סריקת וירוסים ולנקות את המחשב, וגם להחליף במהירות את סיסמת הגישה לחשבון הפייסבוק שלכם.

וירוסים דומים מופצים בשבועות האחרונים גם דרך המסנג'ר, תוכנת המסרים המידיים של מיקרוסופט. משתמשים רבים מקבלים קישורים חשודים דרך חבריהם,

פרסומת

וכאשר הם לוחצים עליהם הם נדבקים בוירוס, וממשיכים להפיץ אותו גם לרשימת החברים שלהם."

יום טוב.[br]פורסם בתאריך: 24.08.2008 בשעה 15:20:41

שכחתי...

הכתבה לקוחה מ ynet של היום.

פיש:אתר המתחזה לאתר אחר ,נפוץ העיקר באתרי בנקים מכוונים,ופועל ע"י התקפה על שרת ה dns כאשר יש צורך לחפש

את האתר שרצית. הבנאדם בטוח שהכל בסדר הרי הוא הגיע דרך המועדפים כמו אתמול אבל ברקע הייתה התקפה על ה dns

(למי שלא מכיר זה כמו הכתובת במספרים).שורת הכתובת תהיה זהה ואין באפשרות המשתמש הפשוט בכלל להבחין שהוא לא באתר המקורי.

מצטער אבל זו הגדרת פיש ע"פ symantec.

ישנם הרבה אתרים זדוניים אחרים שיעלו/יקפצו/או יזומנו ע"י רוגלה.

תלמדו לסנן ובדר"כ רמת הדיון מעידה על מקצועיות.

לא פיש ולא מפיש.

אבל הפתרון נכון חלקית:החלפת סיסמא וכמובן כרגע מזוהה כווירוס אז סריקה מתאימה.

רוגלה בקלות תעשה אותו הדבר עם בוט פשוט וניצול פירצת אבטחה כפי שאמרתי אבל זה לא המקרה.

השאלה הנשאלת איך החבר הגיע לאתר....ושוב ישנם הרבה אתרים....

[br]פורסם בתאריך: 24.08.2008 בשעה 15:38:48

מצטער אבל אני פשוט לא יכול להפסיק ,הבנאדם הוציא ממני קצת אמוציות.

זוהי דוגמה לפיש.שוב מהיום.שוב מynet.חם לאחרונה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3586719,00.html

[br]פורסם בתאריך: 24.08.2008 בשעה 15:49:42

שימו לב שבכתה הכתובת שונה.זו גם דרך וזו שיטת פישינג אך לא החמורה ביותר.

במקרה החמור ישנה התקפה על אתר הבנק כפי שהבנק מיהר לציין שאין.

אך הדף זהה לחלוטין לאתר הבית של הבנק.

המטרה גניבת פרטים למטרות רווח ולא החדרת קוד זדוני והתפשטות האיום כפי שבמקרה המסנג'ר.

באופן כללי:ווירוס רוצה לשהתכפל ולהפיץ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים