עבור לתוכן

מפרט לסטודנט עד 1500

Featured Replies

פורסם

עברתי על הפורום וראיתי שיש הרבה המלצות למפרטים באזור ה 1.5, ולמרות זאת ... מצאתי למשל את המפרט הבא:

http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=3182816&refid=6

האם יש בו באמת משהו כל כך רע שאני צריך להתרחק ממנו? הצרכים הם צרכים בסיסיים לגמריי. עבודה משרדית נטו. קצת אופיס, קצת אינטרנט, אולי איזה סרט פה ושם. אבל שום משחקים וכו'...

אם אתה מציעים דווקא כן להשקיע את ה 500 שקלים האלו ... אז למה? מה הם יקנו לי?

ובאותה הזדמנות ... מחפש גם מסך LCD באזור ה 1000~ :-)

תודה

פורסם

אני רק יכול להגיד לך לא לתקרב למפרטים מהסוג הזה, תריץ חיפוש לעוד פרטים.

הנה מפרט לדוגמא:

מעבד AMD Athlon 64 X2 5000 Box

¤323

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1196

לוח אם ASUS M3A78-EMH HDMI

¤403

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31622

כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB

¤267

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS

זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP

¤216

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996529

צורב LG GSA-GH20N X20 DVD

¤126

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20N

מארז כולל ספק HEC 6C28 300W

¤254

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CI-6C28

סה"כ מחיר לכל המוצרים:1589¤

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

*אם תרצה מפרט שקט יותר תצטרך לקחת מארז וספק שקטים יותר שיעלו מעט יותר ומעבד מסדרת ה-4X50e החסכוניים יותר.

*תוכל לרדת מעט ב-HD על מנת לחסוך קצת אם כי זה אחד הכוננים שמציגים יחס עלות\תועלת הכי גבוה.

פורסם

יותם שכחת הרכבה

מעבד:

AMD ATHLON 64 4450e X2 DUAL CORE SOCKET AM2 45W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADH4450DOBOX - BOX ¤335

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ¤428

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤254

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤192

מארז:

COMPUCASE 6K11 + HEC 300ART ¤254

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤0

מחיר סופי: ¤1584

מבצע עד להודעה חדשה - כל הרוכש מערכת מחשב - הרכבה ומשלוח חינם!

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

תראה, המחשב במודעה יעבוד (כנראה). אני בספק שמישהו מוכר מחשבים שפיזית לא עובדים. אבל, שים לב לנוסח המודעה:

"לוח אם ביוסטאר" - תודה באמת. איזה לוח בדיוק?

"מעבד מהדור החדש" - אפשר דגם אולי? חוץ מזה, מה בדיוק חדש בו?

"כרטיס מסך 6100 לביצועים גרפיים מעולים" - נתחיל מזה שמדובר בכרטיס משולב, כלומר חלק מלוח האם ולא משהו נפרד כמו שהם רומזים. נמשיך בזה שמדובר בכרטיס מאוד בסיסי, שאמנם מספיק לעבודה משרדית אך בטוח לא נותן ביצועים מעולים.

"חבילת זכרון ענקית" - עזבו את זה ש2GB זה הסטנדרט בימינו, אבל מהירות 667? ואיזו חברה אפשר לדעת אולי?

"דיסק קשיח גדול במיוחד של 200GB" - וזה כשהסטנדרט היום הוא 250-320.

וכמובן, אף מילה על הספק או המארז.

אני מקווה שאתה מבין למה לא כדאי להתקרב למפרטים כאלה (ולחנויות כאלה באופן כללי). האמינות שלהם יכולה להתבטא בתקינות החלקים שהם מוכרים ואפילו בשאלה האם אתה מקבל בכלל את מה שכתוב במודעה, והאם כל החלקים אכן חדשים.

המפרט שYOTAM הציע טוב, למרות שבמקרה שלך אפשר להסתפק בלוח אם GIGABYTE GA-M61PME-S2 ולחסוך עוד 150 שקל.

פורסם
  • מחבר

תראה, המחשב במודעה יעבוד (כנראה). אני בספק שמישהו מוכר מחשבים שפיזית לא עובדים. אבל, שים לב לנוסח המודעה:

"לוח אם ביוסטאר" - תודה באמת. איזה לוח בדיוק?

"מעבד מהדור החדש" - אפשר דגם אולי? חוץ מזה, מה בדיוק חדש בו?

"כרטיס מסך 6100 לביצועים גרפיים מעולים" - נתחיל מזה שמדובר בכרטיס משולב, כלומר חלק מלוח האם ולא משהו נפרד כמו שהם רומזים. נמשיך בזה שמדובר בכרטיס מאוד בסיסי, שאמנם מספיק לעבודה משרדית אך בטוח לא נותן ביצועים מעולים.

"חבילת זכרון ענקית" - עזבו את זה ש2GB זה הסטנדרט בימינו, אבל מהירות 667? ואיזו חברה אפשר לדעת אולי?

"דיסק קשיח גדול במיוחד של 200GB" - וזה כשהסטנדרט היום הוא 250-320.

וכמובן, אף מילה על הספק או המארז.

אני מקווה שאתה מבין למה לא כדאי להתקרב למפרטים כאלה (ולחנויות כאלה באופן כללי). האמינות שלהם יכולה להתבטא בתקינות החלקים שהם מוכרים ואפילו בשאלה האם אתה מקבל בכלל את מה שכתוב במודעה, והאם כל החלקים אכן חדשים.

המפרט שYOTAM הציע טוב, למרות שבמקרה שלך אפשר להסתפק בלוח אם GIGABYTE GA-M61PME-S2 ולחסוך עוד 150 שקל.

אני לא בדיוק בור במחשבים, ואני מכיר את כל תעלולי השיווק האלה. אבל בסופו של יום, הדרישה שלי היא "מחשב שיעבוד". המחשב הספציפי גם לא מיועד לי, והדרישה היא כרגע "שיעבוד, וכמה שיותר זול שאפשר" ... וממה שאני רואה מהמפרט שמפורסם, טכנית יש שם את מה שצריך, הן מבחינת נפח זכרון ראם, נפח HD..

זה שמדובר בכ. מסך מובנה לא משנה לי כי אין כוונה להפעיל משחקים

ואני מתכוון להשתמש ב XP ככה גם זה שהוא נוגס מהזכרון (2GB) לא ממש משנה.

ונכון שמדובר בלוח אם גנרי וחסר שם, רק שמצד שני לא מתוכנן על המחשב הזה שדרוגים בעתיד שאולי יזדקקו ללוח אם יותר נורמלי ...

אז מה שלמעשה אני שואל, ש"הנה" יש לי מפרט ב 1000 שקלים, ואתם מציעים להשקיע את האקסטרה 500 ... אבל עדיין לא ברור לי לגמרי לאיפה ה 500 שקלים האלה הולכים? אני משלם כאן על השם של הלוח אם? שיתן לי קצת "שקט נפשי"? (כמה שקט נפשי כבר אפשר לקנות ב 1500 שקל..)

אני רק מחפש את הטיעון שיגרום לי כן להשקיע יותר (:

ועוד משהו ... היום למשל אני עובד על המחשב מעט יותר חלש ממה שאתם מציעים כאן, ואני מקבל ביצועים מצויינים ביחס לדרישות שלי ממנו ... אז שוב, למה באמת להשקיע יותר?

תודה:-)

פורסם

כי אתה כן מקבל זכרונות במהירות גבוהה יותר, מעבד חזק יותר, HD גדול יותר, לוח אם עם יכולת שדרוג ולא לוח שתוקע אותך ומארז וספק איכותיים ולא ג'נריים לחלוטין.

אם כל זה לא מספק אותך אתה מוזמן ללכת על ההצעה שנראת לך כל כך טוב.

פורסם
  • מחבר

כי אתה כן מקבל זכרונות במהירות גבוהה יותר, מעבד חזק יותר, HD גדול יותר, לוח אם עם יכולת שדרוג ולא לוח שתוקע אותך ומארז וספק איכותיים ולא ג'נריים לחלוטין.

אם כל זה לא מספק אותך אתה מוזמן ללכת על ההצעה שנראת לך כל כך טוב.

אני לא בא להגיד שהוא מצויין.. כי מן הסתם הוא לא. ולא סתם באתי לכאן בשביל להתייעץ..

העניין הוא שבמחירים נמוכים כאלה, איך שאני רואה את זה, אין הרבה טעם לשדרג בעתיד .. הרי רק השדרוג יכול לעלות כמו מחשב חדש..

וגם ההבדל הזה, שיותר קרוב ל-600 שקלים .. צריך גם לזכור שבמחירים האלה מדובר בהבדל של 60% יותר מהעלות של המפרט המעפן.

בכל זאת, הדעה הרווחת כאן היא שמדובר בשדרוג משמעותי מספיק בשביל להוסיף עוד 600 שקלים? (אתם יודעים, סטודנטים ... לא מפוצצים בכסף)

שוב תודה.

פורסם

תראה בקלות תוכל להפוך את המחשב הזה למפלצת גיימינג למשל.

או בעתיד אם תרצה לשדרג מעבד למשהו מודרני יותר תוכל לעשות זאת בלי בעיה אבל אם כל מה שחשוב לך הוא עיניין התקציב אתה מוזמן לקחת את הדיל הזה כי מחשב שמורכב לפי חלקים נבחרים לא יגיע לעלות של מחשב שמגיע בכמויות ונמכר בכמויות.

פורסם

סתם מנסה לעזור לכם, כדי שתעזרו לו.

לדעתי, אתם לא מבינים בדיוק מה הוא צריך או מה הבעיה.

1

יש לו הצעה ב 1000 ש"ח, שיש לה מספר בעיות (והסברתם אותם טוב)

ההצעה שלכם היא אומנם יקרה ב 600 ש"ח אבל זה 60% יותר ממה שהוא רוצה להוציא.

2

המחשב הזול, למרות כל הבעיות ימלא אחר כל הדרישות שלו. אולי בצורה מעט פחות טובה, אולי הוא יהיה פחות אמין, פחות מהיר, וכו'

3

לא תהיה לו אפשרות שידרוג, ולכן בעוד שנתיים הוא יצטרך לקנות מחשב חדש ב 2000 ש"ח במקום לשדרג רק ב 1000 ש"ח. אבל זה לא מעניין אותו כרגע, כי לדעתי הוא מאמין שעד אז הוא יהיה פחות לחוץ בכסף.

השאלה אם אפשר לתת לו מפרט חלופי ב 1000 ש"ח או אולי טיפה יותר, ושבמפרט יהיה אולי פחות זיכרון, או פחות נפח איחסון, מעבד יותר ישן, בלי יכולת שידרוג...

אבל לפחות תנו לו מחשב שיהיה אמין.

אני מניח שאם הוא יראה מה אתם מציעים לו בסביבות 1000 ש"ח הוא יכול לעשות את הבחירה שלו, כי להשוות מפרט של 1500 ש"ח ל 1000 ש"ח זה לא פייר, ובטח שהיקר יותר טוב.

פורסם

Zeliran, אני מבין לאן אתה חותר ואני איתך.

גם אני מחפש מחשב זול עבור שימוש משרדי, ודווקה מצאתי אחד בIvory.

אומנם גם הם משתמשים בטריק השויווק של חוסר הפרטים על הרכיבים הג'נרים שלהם, לפחות אפשר לברר אצלהם איזה רכיבים אלו באמת.

לדוגמה המפרט שאני שוקל לקנות עם מספר שינויים: כאן

מארז + ספק לא ידוע... אוקי - אפשרות לשדרוג לEZCOOL ב79 ש"ח.

זכרון של 1GB (צריך יותר מזה במחשב משרדי ? אני בספק) - לא מצויינת החברה, שדרוג לKingston ב15 ש"ח.

HD של 200GB גם כן יותר ממספיק עבור שימוש משרדי לדעתי.

גם עם כל השידרוגים המחשב הנ"ל יוצא פחות מ1000 ש"ח.

מה עוד צריך בשביל מחשב משרדי ?

אני לא מאמין שמחשב משרדי זקוק ליכולת שדרוג ולדעתי אפילו מפרט כזה יכול לשרוד בקלות 3 שנים בשימוש משרדי.

פורסם

זה באמת פתרון יצירתי

מה הייתם ממליצים עוד לשדרג, בשביל אולי לפתוח כמה צווארי בקבוק ואולי להפחית רעש ועדיין להישאר בעלות מינימאלית?

פורסם

המפרט הזה מ-Ivory, שהוצע כאן, נראה לי מתאים בהחלט לשימושים משרדיים (גלישה/עיבוד-תמלילים/וכיוצ"ב), ועדיף בהרבה מכל מפרטי ה-"פיצוץ" באתרים כגון "WallaShops" ושות'.

וממליץ מאד גם לשדרג את ספק-הכוח לאחד איכותי (או פשוט לקנות את המערכת משם ללא ספק-כוח, ולקנות אחד איכותי ומתאים - כגון ה-HEC 300AR-TF 300W או ה-FSP 350-PNR 350W - ממקום אחר), את הזיכרון לתוצרת Kingston, ואת הציוד-ההיקפי לתוצרות Logitech/Creative.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים