עבור לתוכן

Fuji F100FD vs Panasonic DMC-TZ5

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני לרכוש מצלמת Point&Shoot שתשקול מעט, בטווח מחירים של 1300-1400 ש"ח, למטרת צילום נופים לרוב.

אי לכך, גם אני, כמו רבים וטובים, מתלבט בין בין דגמי המצלמות Fuji F100FD ו-Panasonic DMC-TZ5.

ממה שהבנתי וקראתי עד כה, לכל מצלמה היתרונות והחסרונות שלה:

ל-F100FD יש יתרון מבחינת איכות התמונה (צבעים אמיתיים יותר), ביחוד ב-ISO גבוהה.

ל-TZ5 יש יתרון של מסך גדול יותר בעל רזולוציה גבוהה, זום אופטי גדול יותר, צילום וידאו באבחנה גבוהה וממשק קל יותר לתפעול. מנגד, איכות הצילום שלו נחותה מול המתחרה, הוא גדול יותר פיזית ונוטה להתחמם.

לכל מצלמה הבעיות שלה, כאשר ל-F100FD מוכרת בעיה של פס-ורוד (זליגת אור?) ול-TZ-5 יש בעיה עם אחידות הזום בהסרטה.

מדוגמאות שראיתי באינטרנט, תמונות שהוציאה ה-F100FD נראו אמיתיות וחדות יותר, כך שההתלבטות גדלה אף יותר.

אני יודע שזה מסתכם בהעדפות שלי לתכונות ספציפיות במצלמה, מכאן שבראש ובראשונה חשובה לי איכות הצילום.

למרות הכל, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, במיוחד מאנשים שיש ברשותם את אחת/שתי המצלמות הנ"ל, ובנוסף השוואות נוספות של תוצרי המצלמות יועילו לי מאוד.

בתודה מראש ובברכת שבת שלום,

אופיר.

פורסם

תקשיב, בעית הפס ורוד קורה במקרים קיצוניים ולך בטח זה לא יקרה, בטח לא אם תעדכן את הקושחה שלה. אין פה דיון על זה.

נכון, לפוג'י יש יתרון ענק באיכות תמונה, ובעדשה הרחבה שלה 28, ובנוגע למסך, יש לי אותה, והוא מספיק גדול, לא צריך יותר.

בוידאו היא מצלמת באיכות מעולה, אבל גם ככה מי מצלם וידאו עם מצלמה קומפקטית, בשביל קונים מצלמת וידאו. כל דבר והיעוד שלו.

מבחינת משקל וגודל היא באמת קטנה וקלה, אפילו עיצוב יפה.

החסרונות שלה לדעתי הם שהמצב הידני שלה מחורבן ואין יותר מדי עם מה לשחק שם.

יש לך 12 מגה פיקסל, לא יודע אם זה יתרון בשבילך, והמהירות צילום שלה מהירה. בטריה מחזיקה זמן טוב.

בשביל איכות לך עליה..או אפילו על ה F40 אם אתה רוצה יותר שליטה ידנית, למרות שאז אין לך עדשה רחבה. לדעתי העדשה הרחבה זה יתרון גדול!

פורסם
  • מחבר

האם קיים הבדל בין ה-F100FD בצבע שחור לדגם המקורי (כסוף)?

אשמח לעוד התייחסויות בנוגע להודעה הראשית.

פורסם

יש 2 דגמים שהם מייצרים במפעל שלהם, שחור וכסוף שניהם זהים טכנית, אין מקורי ולא מקורי..

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

אם כך, האם החנות Cameramia מוכרת ונחשבת לאמינה?

בנוסף, האם הזום האופטי של ה-F100FD (כמדומני x5) יספיק לצלם חובב/מתחיל?

פורסם

המצלמה מעולה המסך מספיק גדול כמו שכבר אמרו פה הזום מספיק ביותר לצלם חובב ביחוד אם אתה מצלם בעיקר בתוך העיר ובמקומות סגורים שבהם בדרך כלל אין צורך בזום. דרך אגב לי יש את הדגם השחור ולדעתי היא ניראת יותר יוקרתית ככה ואני קניתי את שלי בחנות פוטופילם באלנבי בת"א היא עלתה לי 1500 וקצת בתוספת נרתיק מעולה וכרטיס זכרון של 4GB שמגיע איתה כחלק מהעסקה בחנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים