עבור לתוכן

פרוייקט גאמא, חיל המודיעין

Featured Replies

פורסם

תגידו יש לכם מושג מה הם דורשים כדי להתקבל?

ניראה לי שאין לי הרבה סיכויים להצליח במבחני התאמה לפרוייקט..

אני למדתי עד עכשיו java וקצת אסמלבר, ולא סיימתי את החמש יחידות עדיין (אני עולה ליב')

אף פעם לא בניתי אתר או למדתי שפה שקשורה לבניית אתרים.

כדאי לנסות להרחיב את הידע עד המבחנים בתיכנות?

פורסם

יש מסלולים בגאמא שלא דורשים כמעט ידע מוקדם, ככה שזה לא קריטי. מצד שני, זה גם לא יזיק.

פורסם

מסלולים בגאמא שלא דורשים ידע מוקדם מחייבים קד"צ? או שאין קשר?

ולכמה זמן צריך לחתום קבע? (אני מניח שקצונה זה חובה?)

פורסם

אין מסלול בגאמא שדורש קד"צ (כלומר קורס לפני הגיוס). יש מסלולים שדורשים קורס אחרי הגיוס (כמו ממ"ס), על חשבון הפז"ם.

קבע משתנה ממסלול למסלול, זה בד"כ שנה עד שנה וחצי.

קצונה בכלל לא חלק מהמסלול (בניגוד לעתודה).

פורסם

עוד מעט אגב הולכים להפוך את הקבע של כל הקורסים לשנה וחצי.

אם אתה רוצה להגיע לקורס טוב אז כדאי שיהיה לך הרבה ידע (כנראה מה שיש לך לא מספיק)

אבל כבר קרו מקרים שבהם אנשים עם מעט ידע ובמצב פחות טוב משלך הגיעו לקורסים.

תחשוב טוב לפני שאתה עושה את זה. בסוף אולי תגיע למסקנה שעדיף לשרת איפשהו 3 שנים במקום שם 4.5.

פורסם

אני תוהה אם שמת לב שקוראים לפותחת הת'רד "משועממת" ולא "משועמם" :)

בכל מקרה, לדעתי עדיף לשרת 4.5 שנים (או 3.5 לבנות) במודיעין על פני 3 שנים (או שנתיים) בכל מקום אחר. השירות במודיעין (ספציפית במסלולים כמו גאמא) כל כך שונה מכל שאר צה"ל שאי אפשר לתאר. אם זה מישהו שמתאים לו (כלומר אין לו בעיה לשבת מול מחשב 9 שעות ביממה) אז זה עדיף בהרבה.

חוץ מזה, בזמן הקבע יש לך משכורת מסודרת, שאמנם היא לא הרבה - אבל היא כנראה תהיה פחות או יותר כמו מה שתוכל להרוויח אחרי 3 שנים בקרבי או שנתיים כפקידה איפשהו. מצד שני, יוצאים מהצבא עם 3-5 שנים של נסיון במחשבים, וזה נותן פור עצבני באזרחות (בכיף אפשר להתחיל לעבוד בהייטק ולהרוויח 10 עד 25 אלף בחודש).

פורסם

אם כבר אני הייתי ממליץ ללכת לבסמח, כן זה עם קדצ, כן חותמים שנתיים וחצי קבע. אבל יש הרבה יותר מגוון ואפשרות לבחור מה תעשה כתוכניתן.

בתור ממסניק אין הרבה אפשרות לא לאן תגיע ולא מה תעשה(תקנו אותי..).

למה המגוון טוב אתם שואלים?

כי ככה יש לך יותר שליטה על מה תעשה (שלרוב זה מה שאתה תאהב), ולמה זה חשוב?

כי זה מה שתעשה בשארית חייך כתוכניתן, גם בסדיר, קבע ואזרחות. אלא אם כן תבחר להמשיך להתפתח בדרך שונה

פורסם

אני לא מסכים. הקורס עצמו פחות טוב (מבחינת תנאים) לדעתי, וגם זה יותר קבע (ולמיטב ידיעתי, בנות צריכות גם לחתום שס"ן בשביל זה).

גם ככה כמעט אין לך שליטה לאן תגיע (הצבא בוחר לאן תגיע אחרי הקורס, לא אתה...), אז אם כבר בוחרים לך איפה לשרת, עדיף שזה יהיה במודיעין (שזה אחד המקומות שהכי טוב לשרת בהם בצה"ל). חוץ מזה, גם בתוך מודיעין יש הרבה תפקידים אפשריים.

פורסם

קודם כל מצטער שלא שמתי לב שפותחת הת'ראד היא נקבה. אז סליחה :)

דבר שני, קורסים בגאמא אכן נותנים פור עצבני וביציאה לאזרחות חוטפים אותך ומשלמים לך ממש טוב.

דבר שלישי, למי שלא יודע או לא בטוח שהוא רוצה לעסוק במחשבים בעתיד, זו הזדמנות מצוינת לגלות את זה וככה לא לבזבז אח"כ זמן באוניברסיטה בטעות.

דבר רביעי SWEET_EVIL מה שכתבת זה חרטה אש. כנראה כל תפקיד הכי מעפן בגאמא יהיה עדיף על ללמוד להיות תוכניתן בחיל התקשוב ואח"כ ללכת לבנות תוכנות אפסנאות (כשזו הצבה יחסית טובה. יש אנשים שאח"כ בכלל הולכים לעשות QA ולא לתכנת). סליחה על הזלזול אבל זה פשוט ככה, וזה בטח לא שווה את כל הקבע המופלץ שאתה חותם.

ושוב, תחשבי טוב לפני שאת נכנסת לזה כי עם כל היתרונות של זה, יש לזה גם חסרונות (אהמ.. אינסוף קבע.. אהמ..)

פורסם

אל תקבעו דברים שאתם לא יודעים...

כן יש לך שליטה מסויימת לאיזה יחידה תגיע, מגוון האפשרויות הרבה יותר עצום.

אתה לא חייב להיות מתכנת של מערכות מלאי למיניהם, לא חסרים תפקידים אחרים שמוצעים לתוכנית.

וממתכנת לQA? אתה ממש אידיוט, "סליחה על הזלזול אבל זה פשוט ככה".

בקשר לקבע, אם אתם רוצים לצאת אתם תצאו, וזה נכון לגבי כל דבר בצבא(לא תמיד זה קל).

מה שכן הניסיון דופק.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שהקבע של ממר"ם יותר רציני מהקבע שחותמים בפרוייקט גאמא הזה

אבל אני לא מבינה כל כך בתפקידים צבאיים..

ידיד שלי שהיה במבחנים של גאמא אמר לי שאין לי סיכוי לעבור אותם, היום קיבלתי את הדואר ויש לי יותר מחודש עד שהם בכלל יזמנו אותי למבחני התאמה.

אם אני מיסתכלת אחורה, למדתי פסקל שנה שלמה בביצפר, הייתי אמורה ללמוד את זה עד סוף יב', אבל זה הישתנה, המורה העדיף ללמד לבגרויות בשפת JAVA, המעבר משפת פקסל לג'אווה ממש לא היה רציני, וגם למדתי לבגרות השנה עם חומר בשפת C, נידמה לי פלוס פלוס. כאילו, אני שוקלת אם כדאי להגיד להם שאני יודעת כמה שפות, ואת ג'אווה הכי טוב מהן, כי ראיתי בשאלון שיש כל כך הרבה שפות שאפשר לסמן כשפות שאתה מכיר..

בכל אופן, אני לא יודעת איך בונים אתר, ולהשתמשת בשפות האלה HTML או מה שזה לא יהיה, לא למדתי את זה, ולא קסם לי אי פעם לפתוח אתר באינטרנט בשעות הפנאי..

אבל, מחשבים זה המקצוע האהוב עליי מבין כל המקצועות, אולי בגלל שכולה עשיתי את ה3 יחידות האלה ולא למדתי עדיין עיצוב תוכנה וכל זה, אז בטח שהייתי רוצה להתקבל ליחידת מחשבים בצבא כרגע.

אני לא רוצה תפקיד מעפן בצבא, אין לי כבר הרבה איפה להוכיח את עצמי ניראה לי, הייתי במבחני התאמה למסלול אלקטרוניקה בחיל המודיעין ולא עברתי אותם בכלל.

בקיצור, אני מתחילה עכשיו לקרוא באינטרנט על עיצוב תוכנה, שיהיה לי מושג בזה, כי הבנתי שזה מופיע במבחנים של גאמא, גם אם לא למדתי את זה עדיין..

אם לא יילך לי במבחנים האלה של גאמא, אני שוקלת להציע מועמדות לתכניתנות בחילות אחרות..[br]פורסם בתאריך: 15.08.2008 בשעה 19:35:33

יש מסלולים בגאמא שלא דורשים כמעט ידע מוקדם, ככה שזה לא קריטי. מצד שני, זה גם לא יזיק.

אתה בעצם אומר, שיכול להיות שיש כאלה שאין להם ידע מוקדם ממש בתיכנות, ולמרות הכל הם עברו את המבחני התאמה לפרוייקט גאמא

פורסם

יש מספיק תוכניתנים יוצאי ממר"ם שמגיעים ליחידות שונות בצבא ואם הם לא מספיק טובים אז כן, תתפלא נותנים להם לעשות QA.

ויש הרבה יותר סיכויים שתגיע למקום חרא מקורס של ממר"ם מאשר מקורס של גאמא. אל תתווכח לגבי זה. חמ"ן זה אחד המקומות הטובים ביותר בצבא שאפשר להגיע אליהם ולעסוק במחשבים.

מכאן זה קשור לתגובה של פותחת הת'ראד:

בניית אתרים זה הדבר האחרון שאת צריכה לדאוג לגביו כי זה לא קשור לשום מסלול בגאמא.

אם את באמת מעוניינת לעשות משהו מעניין ומאתגר בצבא שקשור למחשבים למרות השנה קבע שתחתמי אז לכי על זה.

רק שתדעי שיש גם אפליות לטובה לגבי בנות במיונים. זה תמיד ככה. זה מעלה את המורל בקורסים ובשירות אח"כ.

גאמא זה ראשי תיבות של כמה קורסים שונים של חמ"ן. בשביל רובם צריך לדעת תכנות ברמה מאוד גבוהה.

בשביל ממ"ס לדוגמה את יכולה להסתפק ברמה שלך היום ע"מ להתקבל. כמובן שעם הזמן תלמדי הרבה ותשתפרי באופן משמעותי.

יש גם קורס שאליו את יכולה להתקבל ללא כל ידע מוקדם בתכנות (זה QA).

פורסם

כן. ואם לא גאמא, אז יש גם את המסלולים של חמ"ן שחקים (שחלקם טכנולוגיים). ספציפית אני מכיר אנשים שהגיעו למסלולי תכנות במודיעין כשהם בקושי ידעו לתכנת (הידע שלהם הסתכם בציון עובר בבגרות במחשבים).

למה הכוונה ב"קבע יותר רציני"? בגדול במודיעין יש יותר סיכוי להתקצץ (כלומר לא לעשות את כל הקבע, או לא לעשות אותו בכלל), אבל זה מאוד תלוי במקום שבו תנחתי.

תספרי להם על כל השפות שאת יודעת, אין סיבה לא לעשות את זה. אתרי אינטרנט זה לא כזה משנה :)

וכמו שציינתי, תבקשי להתמיין גם לחמ"ן שחקים וגם לבסמ"ח. הם לא סותרים זה את זה (למודיעין יש עדיפות על פני כל החילות, ככה שלא יכול להיות שבסמ"ח ימנע ממך להגיע למודיעין).

פורסם

יוצאים מהצבא עם 3-5 שנים של נסיון במחשבים, וזה נותן פור עצבני באזרחות (בכיף אפשר להתחיל לעבוד בהייטק ולהרוויח 10 עד 25 אלף בחודש).

נכון,אני מכיר מישהו שהיה בממר''ם או משהו כזה,איף שהוא יצא משם ישר חטפו אותו לחברת הייטק והוא מרוויח יפה מאוד מאוד מאוד היום...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים