עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי אימון כושר

Featured Replies

פורסם

היי..

אחרי הרבה זמן ותירוצים שאין לי כוח ללכת לחדר כושר... התחלתי. חחח. המצב משתפר לאט לאט.. כבר הייתי איזה 3 פעמים ואני ממשיך להתאמן בחדר גם (בצבא/בבית כשאני חוזר).

עכשיו יש לי כמה שאלות:

1) אני קטן.. שוקל 54 קילו (אחרי שהעלתי, לפני קצת פחות מחודש הייתי על גבול ה50). אני רוצה להעלות משקל.. איך אני עושה את זה בצורה מבוקרת עם האימונים שלי? יעני, שהמשקל שאני אעלה, לא יהיה סתם אוכל שאני מכניס לבטן שהופך לשומן.. (שאגב, הבטן זה האיזור שאני עובד עליו הכי חזק..)

2) הבנתי שיש 2 או יותר סוגים של אימונים, סוג אחד לניפוח, וסוג אחד לעיצוב. הבנתי שכל אחד מתמקד במספר סטים שונה ומספר חזרות שונה בסטים..

מה זה מה? אני כרגע רוצה בעיקרון את שניהם, עיצוב - לבטן, דחוף. יש לי כרס שאני לא מסוגל לסבול.. וניפוח - בעיקר לחזה, כי הבטן שלי גדולה יותר בהשוואה לחזה - מה שיוצר צורה של כרס בירה.. שאני שונא ומת להפתר מזה כבר.

3)תמיד שמעתי שאומרים שזה טוב לאכול הרבה אחרי אימון, ושטוב לאכול דברים כמו טונה או ביצים. למה? במה זה עוזר לגוף/לשרירים לפתח את עצמם? זה הכרחי אם אני רוצה להשיג את התוצאות שאני מעוניין להגיע אליהן?

כמה הערות:

כמובן שאני לא מתכוון להגיע לתוצאה של העיצוב ולהפסיק, אני מתכוון להתמיד עם החדר כושר בצבא כל עוד שיש לי את האפשרות (ובמיוחד שזה חינם ^^).

יש לכם תרגילי בטן מומלצים כדי לחסות על כל שרירי הבטן? (ימין,שמאל,עליונה ותחתונה). אני חושב שכרגע אני מכסה את הכל אבל אני מעוניין לשמוע עוד הצעות..

תוצאה סופית:

אני לא מעוניין להגיע למצב מנופח ממש ושכל שריר שבגוף שלי יבלוט.. אני לא אוהב את המראה הזה בכלל..

אני מעוניין להגיע למצב שהחזה והבטן שלי יהיו לפחות בקו ישר או שאפילו מן הסתם עדיף החזה יבלוט יותר מהבטן כמו במבנה גוף טוב, בטן ושאר שרירים מעוצבים וטיפה ניפוח כדי לא להראות שחיף כמו שאני כרגע... גם הגובה לא מוסיף לי הרבה (1.62...).

מקווה שיש פה מספיק אנשים שהולכים קבוע לחדרי כושר שיוכלו לעזור לי P:

ואם לא... לא נורא.. חח.

תודה בכל אופן!

• תגובות 39
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תאכל, בעיקר חלבונים, אבל בכל מקרה, תמיד עדיף לך להתייעץ עם מישהו מסומך

מה שהופך לשומן זה בעיקר פחמימות

(ושומן נשאר שומן)

אני חושב שניפוח עובד על מספר חזרות נמוך והרבה מאמץ, לא בטוח

יש לך כרס? אתה יכול לעשות בטן עד מחר, אבל אם אתה לא בן אדם מורעב ולא אכלת הרבה זמן (מה שעלול לגרום לבטן שלך להתנפח) אז זה בטח שומן וכאלה דברים, שבשביל להוריד את זה עדיף שתתיעץ עם מישהו מוסמך

בקשר ל3 - כי הגוף צריך חלבונים אחרי אימון מן הסתם...

זה חומר לבנייה של השריר

כשאתה עושה ספורט אתה הורס את השריר, הגוף בונה את השריר מחדש, כנראה יותר גדול או משהו כזה, וככה השריר גדל ואתה מתחזק (בין היתר)

עכשיו ראיתי שאתה אומר שאתה שחיף... טוב, בכל מקרה, פשוט תעשה תרגילים לחזה

לבטן כל מה שאני מכיר זה כפיפות בטן ותרגיל 8 הדקות

אגב, גם החזקה סטטית באוויר (ידיים על הרצפה, שאר הגוף באוויר) מחזק את הבטן^^

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אני נכנסתי לאתר והתחלתי לקרוא, עוזר לי מאוד!

תודה רבה :)

פורסם

תגיד איך יש לך "כרס" ואתה שוקל 54?

פורסם

הוא נמוך - 162cm.

פורסם

זה עדיין לא בדיוק משקל מטורף(זה 20BMI שזה ממש טוב), כנראה שאתה רק צריך להמיר חלק מהשומנים לשרירים.

תעבוד על בניית מסה דבר ראשון, תעבוד על כל קבוצות השרירים(לא רק בטן\חזה) ע"מ להעלות את הצריכה הקלורית של הגוף, אחריי זה תדאג לחיטוב.

פורסם

כנראה שאתה רק צריך להמיר חלק מהשומנים לשרירים.

:s07:

פורסם

הוא נמוך - 162cm.

עדיין לא מסביר את זה, אני מטר 67 -68 ושוקל 63 קילו, וממש אין לי קרס.

פורסם

בשביל להשיג קרס אתה צריך לעשות תרגילים אחרים לגמרי, אפשר לשחות עם כרישים וכאלה זה עוזר.

פורסם

חזק, ואו אפילו לא שמתי לב שכתבתי עם ק'...

פורסם

בשביל להשיג קרס אתה צריך לעשות תרגילים אחרים לגמרי, אפשר לשחות עם כרישים וכאלה זה עוזר.

הרגת אותי :lol:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שמע אני לא סתם אגיד לך תדברים האלה..

אם הייתי רוצה לחרטט הייתי אומר שאני נראה שרירי ומצויין... ואז מן הסתם שלא הייתי פותח את הת'רד הזה..

המבנה גוף שלי לא כמו של כולם הוא שונה.

החזה לא גדול, הבטן בולטת מעבר לקו החזה (מה שיוצר את מראה הכרס... אומנם לא מטורפת, אבל זה נראה לא טוב) ושתי הצלעות שלי שמקיפות את בית החזה כאילו בולטות, קשה לי להסביר את זה אבל לא משנה.. אם אני אעלה במסה ואתאמן אני מאמין שזה ייתאזן ולא יראו את זה כמו עכישו..

בכל אופן. אני כבר כמה זמן מתאמן, לא תמיד יוצא לי ללכת לחדר כושר בבסיס אז אני עושה בטן, סמיכה ומשקולות מה שאני יכול בחדר כשיש לי זמן לפעמים. משתדל לעשות את זה על בסיס קבוע. התחלתי לשנות את התפריט שלי בארוחות בוקר וערב בבסיס שלי לארוחה שמבוססת יותר על חלבונים ופחמימות מה שאפשר כבר להרכיב עם מה שהארוחה בחדר אוכל בבסיס מאפשרת לי.. שזה בעיקר גבינה לבנה/קוטג' וביצים..

התחלתי לעלות כבר במשקל, העניין הוא שאני צריך משקל דיגיטלי, כי במשקל רגיל אצל חבר הוא הראה לי 57, ובבית מראה 52... :kopfpatsch: אז משו פה דפוק...

אבל אני משוכנע שעליתי, בכמה אני לא יודע..

עדיין לא מסביר את זה, אני מטר 67 -68 ושוקל 63 קילו, וממש אין לי קרס.

שוב - זה עניין של מבנה גוף, בגלל המבנה המוזר שלי זה מתבטא בבטן..

הוספתי תמונה להמחיש..

אתה רואה את הקו של החזה, ומתחתיו רואים את הצלעות שלי בולטות ומתחת להן ממשיך הקו של הבטן..

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה המבנה גוף שלך, במקומך הייתי עובד על שרירי החזה ולא על שרירי הבטן.

ותישקל כל הזמן על אותו משקל. גם דיגיטלי לא יהיה מכוייל אותו הדבר ויכול להראות משהו אחר.

פורסם

זאת לא כרס, זה פשוט בגלל שהשרירי חזה שלך מאוד לא מפותחים ביחס לשרירי הבטן או באופן כללי. מה שבטוח כרס זה לא, רואים שהבליטה היא לא באיזור הקיבה והבטן באופן כללי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים