עבור לתוכן

הכותרת האינפורמטיבית החדשה: מחשב גיריאטרי שקופא.

Featured Replies

פורסם

אהלן. אנחנו מדברים פה על קשיש, מה-זה קשיש, עוד מעט אנחנו קונים לו תותבות אלקטרוניות -- שעבר וואחד אביוז במשך התקופה המהנה שלנו יחד.

P3 733MHz אשר שירת אותי נאמנה בשבע שנים האחרונות. מפרט נוסף: ASUS CUV4X (לוח אם) ובערך 612 מגה-בייטים של SDRAM.

לאחרונה, אני חושב שלאחר התקנת Windows XP SP2 מחדש (אבל אל תתפסו אותי במילה, אני באמת לא זוכר) המחשב החל לקפוא.

מה זה לקפוא? המסך פשוט נעצר שם, ביחד עם הסמן, והאפשרות היחידה שלי להחזיר אותו לתחיה היא להשתמש בכפתור הכחול.

מאחר והייתי בטוח שזו הבעיה של הווינדוס (זה מה שתמיד אומרים, לא?), התקנתי אותו מחדש. מההתחלה. from scratch. אבל הבעיה לא נעלמה

ביחד עם הסביבה החדשה. אציין שזו גרסה לא חוקית של חלונות, ויכול גם להיות שהיא בעייתית.

העניין הוא שאני לא ממש יכול לשים את האצבע על מתי בדיוק הוא קופא. זה יכול להיות כשאני גולש ברשת, וזה יכול לקרות כשאני רואה סרט.

מה שכן, רצוי לציין שבמצב Idle הוא *כמעט* ולא קופא. כלומר, אפשר להניח (אם כי שוב, אל תתפסו אותי בתיזה) שהוא קופא כשאני "מעמיס" עליו,

אבל אז שוב, בהחלט אפשר שלא. בסה"כ הוא יכול לקפוא כ- 5-6-7 פעמים ביום, תלוי במידת השימוש שלי בו.

אז בעצת חבר, ניגשתי לביוס אחרי קריסה מקרית, ומשם ל- "Hardware Monitoring". ולהלן התוצאות:

CPU בחום של 65-80 מעלות. אני לא מומחה לחומרה או משהו, אבל זה נשמע לי קצת גבוה -- לא?

MB בחום של 35 מעלות בערך. לאוזניים שלי זה נשמע סביר, אבל מי יודע.

אציין גם שבגלל שהמארז של המחשב פתוח כל הזמן (אל תשאלו. בחורף של לפני שנתיים, התנור הרצפתי פשוט התיך אותו החוצה) המחשב נראה

כאילו היה באיזו סופת אבק. המאוורר של המעבד עמוס באבק, אבל המאוורר מסתובב באופן רציף.

אז מה לדעתכם עושים? בעיית חומרה, או תכנה? להתקין מערכת הפעלה חלופית ולראות האם הסמפטומים חוזרים על עצמם,

או שברור לכם ש- 75 מעלות זה רע-רע-רע? האם זה מה שגורם למחשב היקר שלי לקפוא? האם צריך לנקות אותו, ואם כן -- אז איך?

תודה רבה רבה לכל הפונים.

פורסם
  • מחבר

ועכשיו, מה בדבר חוו"ד מומחה, יא Shuy? ;)

פורסם

אני חושב שהתשובה היא בגוף השאלה

CPU בחום של 65-80 מעלות. אני לא מומחה לחומרה או משהו, אבל זה נשמע לי קצת גבוה -- לא?

המעבד רותח במצב אידל כלומר בעומס הוא נשרף.

והפיתרון

המאוורר של המעבד עמוס באבק, אבל המאוורר מסתובב באופן רציף.

ניקוי יסודי של המחשב באמצעות פירוק לגורמים או לחץ אוויר/שואב אבק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים