עבור לתוכן

המלצה לנייד לצרכים עיסקיים של איש שיווק -לרכישה בארץ או בחו"ל עד 5000 ש"ח?

Featured Replies

פורסם

הצרכים הם:

טכנולוגיית גישה לאינטרנט

יכולת הצגת פרזנטציה עיסקית - מולטימדיה HD -מסך מסתובב וכו'...

קצת גרפיקה/עיבוד תמונה/צפיפה בוידאו.

מחשב נוח לנשיאה לאיש שיווק המתנייד בארץ ובחו"ל.

מחשב אמין

וכל דבר אחר שיכול להועיל ולא הזכרתי אותו.

נ.ב

לאחרונה ראיתי פיצר מעניין שמאפשר כתיבה על המסך עם עט כמו שכותבים בצורה ידינית.

אשמח אם מישהו יוכל להבסיר במה מדובר + עד כמה הטכנולוגיה הזאת אמינה ויעילה והאם היא יכולה להתאים לצרכים שתארתי?

דבר נוסף הוא מה לגבי רכישה בחו"ל בזמנו ראיתי שיש פער מחירים משמעותי מאשר בארץ....? ???

בהערכה גדולה,

אריאל.

פורסם

לאחרונה ראיתי פיצר מעניין שמאפשר כתיבה על המסך עם עט כמו שכותבים בצורה ידינית.

אשמח אם מישהו יוכל להבסיר במה מדובר + עד כמה הטכנולוגיה הזאת אמינה ויעילה והאם היא יכולה להתאים לצרכים שתארתי?

הפיצ'ר הזה נקרא Tablet או מסך מגע. הוא מאפשר לעשות בדיוק מה שהבנת - לכתוב על המסך או לנווט עליו דרך מגע. זה עובד גם עם האצבע אבל בדרך כלל זה עובד יותר טוב עם עט יעודית.

הטכנולוגיה הזו יכולה להתאים לצרכיך אם יש לך שימוש במסך מגע... זה שימושי לדוגמא לאנשים שצריכים לצייר משוואות או לשרטט דגמים/בעיות בצורה גרפית ולשלב את הציורים האלה במסמכים במחשב. זה מאד יעיל לסטודנטים במקצועות ריאלים למשל. שימוש נוסף שעושים בתכונה הזו היא כתחליף למחברת (למשל במקצועות רפואיים) כך שהמידע שכותבים ביד נשמר מיד למחשב ולא מייצר ניירת. אם אין לך שימוש במסך מגע זה לא תמיד כדאי שכן המחיר יותר גבוה והמסך של מחשבים כאלה הוא קצת מגורען. אם אתה רוצה יכולת לסובב את המסך, תכונה זו קיימת רק במחשבי Tablet למיטב ידיעתי. לדעתי בהחלט כיף להשתמש ב-Tablet, זה די ממכר :). אם אתה רוצה משהו נייד אני ממליצה לך להתמקד במחשבי 12'-13'.

דבר נוסף הוא מה לגבי רכישה בחו"ל בזמנו ראיתי שיש פער מחירים משמעותי מאשר בארץ....? ???

כן, אבל זה תלוי באיזו מדינה. בארה"ב וקנדה הרבה יותר זול מאשר בארץ ומאד מומלץ לקנות שם, במיוחד אם אתה רוצה Tablet. רוב מחשבי ה-Tablet יעברו את התקציב שלך גם בארה"ב שכן זו תכונה יקרה.

מחשבים שאני מכירה בתקציב שלך שיש להם תכונה של מסך מגע:

HP Tx2500z - מחשב 12' חביב וזול מאד בשביל Tablet (כ-1000$ בארה"ב) אבל עם איכות בניה ברמה צרכנית ואחריות של שנה בלבד אם נרכש בחו"ל (כמו כן, כנראה שהאחריות לא תכובד בארץ, לפחות לא באופן רשמי). חיי הבטריה נמוכים יחסית והחום די גבוה. סה"כ לא הכי מותאם לסביבה עסקית אבל אם תכונת ה-Tablet חשובה לך זו יכולה להיות אפשרות.

Fujitsu T1010 - מחשב 13' שמתחיל בסביבות ה-1350$.די כבד בשביל גודלו. אני לא מכירה אותו טוב אז אני לא יכולה להמליץ או לא להמליץ אבל זו אפשרות בתקציב.

Fujitsu T4220 - מחשב 12', נמכר כרגע במבצע ב-Newegg בסביבות 1350$. איכות הבניה יותר טובה מזו של ה-HP, המסך מסתובב לשני הכיוונים (אולי זה רלוונטי לך :)) והוא פשוט מעולה בשביל Tablet

Fujitsu מציעה אחריות בינלאומית למיטב ידיעתי.

לדעתי גם ל-Asus יש דגם או שניים של ניידים עם מסכי מגע שיכנסו בתקציב שלך אבל אני לא מתמצאת בפרטים שלהם.

יש עוד מחשבים שעוברים בכמה מאות שקלים את התקציב שלך ואם אתה יכול להעלות את התקציב לסביבות ה-6000 ש"ח ישנן עוד הרבה אפשרויות למחשבי Tablet.

לחילופין, מחשבים ניידים קטנים ללא תכונת Tablet:

X200 - מתחיל ב-1400$, אז די מותח את התקציב שלך אבל מחשב מאד מרשים עם איכות בניה מצויינת. היתרונות הם עמידות וחיי בטריה מעולים יחד עם ביצועים טובים. לנובו לא מציעה אחריות בינלאומית בשבילו, יתכן שניתן לרכוש כזו תוספת אבל זה כבר יעבור את התקציב שלך. כמו כן, אינו מצוייד ב-Touchpad או כונן אופטי מובנה.

X61/s - קודמו של ה-X200 נמכר כעת בהנחות ומתחיל מבערך 1000$. איכות בניה טובה מאד ולדעתי יש אחריות בינלאומית (לפחות היתה בעבר, כדאי לך לברר דרך לנובו). הגרסא עם ה-s בסוף תתן לך חיי בטריה ארוכים על חשבון ביצועים והגרסא הרגילה תתן ביצועים על חשבון חיי בטריה. אינו מצוייד ב-Touchpad או כונן אופטי מובנה אך ניתן במסגרת התקציב שלך לרכוש גם תחנת עגינה. קיימת גם גרסא של המחשב הזה עם Tablet אבל היא כבר עוברת במקצת את התקציב שלך.

Dell D430 - איכות בניה טובה, מעבד ULV שנותן חיי בטריה יותר טובים על חשבון ביצועים (אבל לדעתי בדגם הספציפי הזה חיי הבטריה אינם מספקים לעומת הירידה בביצועים), אין כונן אופטי מובנה. זול בשביל 12' מסדרה עסקית. הדגמים הזולים במיוחד באים עם דיסק קשיח במהירות 4200rpm ומומלץ להמנע מזה.

HP 2510p - איכות בניה טובה. בדרך כלל מתחיל ב-1500$ אבל כרגע במבצע דרך HP של 12% הנחה על מערכות שהלקוח מרכיב. יתכן שיכנס בתקציב שלך. יתרונותיו בחיי בטריה מאד ארוכים וכונן אופטי מובנה. מכיל מעבד ULV בדומה ל-D430 כך שהביצועים יהיו פחותים.

Vostro 1310 - מאד זול ונכנס בתקציב שלך גם בארץ. איכות הבניה אינה ברמה של המחשבים האחרים שציינתי אבל היא טובה מהממוצע. 13' ועם כונן אופטי.

אם אתה מעוניין לעלות ל-14', יש אפשרויות זולות יותר ואיכותיות באותה מידה אבל לדעתי בשביל מי שמסתובב עם הנייד שלו ובמיוחד לחו"ל כדאי לקנות משהו מאד קומפקטי.

פורסם
  • מחבר

כל הכבוד על הסקירה שנתת לי פה באמת מפורט וברור יחסית לאחד כמוני שלא בקי בתחום. :xyxthumbs:

בזמנו הסתכלתי על הHP עוד לפני הכניסה של הסידרה הנכחית (2000) והיה הצעה על 1200$ עם מפרט מרשים מאוד שכלל זיכרון 4G וכרטיס מסך טוב יחסית וכו'

כמעת שרכשתי אותו אבל אז פתאום יצא הדגם הראשון מסידרת 2000 וחשבתי שכדאי לחקות קצת בעיקר לאור נפילת הדולר.

אבל האמת שלא ידעתי על נושאי ההתחממות, הסוללה, ועל איכות הבניה ...מה זה "איכות צרכנית" - מכה הכי קלה הוא מתחיל להתפרק או לקבל עיוותי חום?

בגדול עם כל מה שהבאת פה נראה שלמעשה אין לי יותר מדי אפשרויות והאפשרויות הקיימות גם לא מדהימות - מה יש לנו בטצ סקרין בטווח ה 6000 אולי ככה לידע כללי?

+

כשאת אומרת 6000 את מתכוונת 6000 בארץ או בחו"ל?

פורסם

אבל האמת שלא ידעתי על נושאי ההתחממות, הסוללה, ועל איכות הבניה ...מה זה "איכות צרכנית" - מכה הכי קלה הוא מתחיל להתפרק או לקבל עיוותי חום?

לא, לא מדובר על משהו שיקבל עיוותי חום, תופעה כזו בהחלט לא אמורה לקרות. מחשבים מאיכות עסקית מכילים פעמים רבות שלדה מחוזקת (ממגנזיום בדר"כ) ופלסטיק מאד קשיח שתתקשה ללחוץ עליו. מחשבים מסדרות צרכניות עשויים מפלסטיק זול יותר ולא מרגישים קשיחים כלכך למגע (יש טובים יותר ופחות כמובן). כמו כן איכות בניה יכולה להתבטא ביציבות וחוזק הצירים של המסך ויציבות המקלדת תחת לחץ ההקלדה. דברים כמו גימורים של כפתורים וחריצים הם גם אלמנט שתרגיש בו הבדל בסדרות עסקיות. כמו כן, סדרות עסקיות מכילות פעמים רבות אלמנטים כגון מערכות ניקוז נוזלים מהמקלדת (למקרה של שפיכה) וארגונומיה יותר טובה (מקלדות ו-Touchpad יותר נוחים כמו גם התוספת של Trackpoint בחלק מן הדגמים). כמובן שהמבנה הקשיח הופך את הסדרות העסקיות להרבה יותר עמידות במקרה של נפילה.

כשאת אומרת 6000 את מתכוונת 6000 בארץ או בחו"ל?

בחו"ל. בארץ הייתי מעריכה שזה יעלה כמעט כפול...

דרך אגב, לדעתי ה-T4220 הוא לא אפשרות רעה. יש לו כונן אופטי מובנה ומעבד סטנדרטי, אם אתה מעדיף ביצועים על פני חיי בטריה. המסכים של ה-Tablets של Fujitsu מצטיינים על פני רבים מהאחרים. הוא כרגע בהנחות בגלל שהמחליף שלו כבר יצא.

אפשרויות של Tablet בסביבות ה-6000 ש"ח:

HP 2710p - מחשב עם איכות בניה טובה (לדעתי הוא גם נראה לא רע בכלל) ומקלדת מוצלחת לדעתי. מעבד ULV. מתחיל בדרך כלל ב-1600$ דרך HP אבל כרגע במבצע של 21% הנחה למערכות שהלקוח מרכיב. אין Touchpad או כונן אופטי אינטגרלי. צריכה להיות אחריות בינלאומית. (יוחלף בקרוב ב-2730p ולכן כנראה במבצע)

Toshiba M700 - איכות בניה די טובה (פונקציה מעניינת שנועלת את המסך במקום ומונעת ממנו להתנדנד - דבר די נפוץ במחשבי Tablet.) , מסך טוב, מעבד סטנדרטי. יש Touchpad וכונן אופטי מובנה. 12'. אני לא יודעת מה מדיניות האחריות על הדגם הזה, מתחיל ב-1500$. קצת כבד לגודלו.

X200 - כמעט בטוח שלנובו תוציא בקרוב גרסא של Tablet לדגם הזה וסביר מאד שהיא תהיה בתקציב של 6000 ש"ח. עם זאת, עדיין אין תאריך מדויק.

Lenovo X61t - איכות בניה מאד טובה, מקלדת מאד נוחה. בניגוד לגרסא הרגילה של הדגם הזה, גרסת ה-Tablet זמינה עם רזולוציה גבוהה בשביל 12' (1400x1050). מעבד LV שהוא פשרה בין מעבד סטנדרטי למעבד ULV. אין Touchpad (אבל ה-Trackpoint מצויין) ואין כונן אופטי מובנה. מתחיל ב-1500$. ניתן לקבל אחריות בינלאומית על חלק מהדגמים הללו, צריך לברר ספציפית באתר של לנובו.

פורסם

סליחה שאני מעלה את זה שוב, אבל יש לי מספר שאלות בנושא:

1.האם ניתן במחשבי לוח לשכתב הרצאות ( לא רק ציורים) בצורה נוחה במידה ואני כותב באנגלית? (כמה שידוע לי זיהוי כתב יד לא עובד בעברית).

2. מה את אומרת על המחשב הזה:

http://skypc.co.il/pl_product~73101~14~0.htm

?

המחשב הזה לא מגיע עם מע' הפעלה Tablet Edition על מנת לתרגם כתב יד למסמך. האם ניתן לרכוש ולהתקין אותה בנפרד?( האם קיימת מקבילה לXP Tablet Edition בVISTA ?)

תודה.

פורסם

אין Tablet Edition ל-Vista. ב-Vista התמיכה בתכונות ה-Tablet מובנית במערכת ההפעלה.

פורסם

ניתן אבל זה הרבה יותר נוח להקליד...הרי להקליד אפשר הרבה יותר מהר מלכתוב ביד, זו אחת הסיבות שאנשים לוקחים ניידים להרצאות. השימושיות של Tablet בהרצאות היא בעיקר למי שצריך להכניס אלמטים וויזואליים או מספריים (כמו משוואות) או למי שכותב מעט. לפחות זו התרשמותי האישית מהשימוש.

המחשב הזה הוא מקטגוריה שונה לגמרי של מחשבים - Netbook /UMPC. מדובר במסך קטן יותר 8.9' ובמעבד חלש בצורה משמעותית גם ממעבדי ULV. מחשבים מסוג זה עדיין לא מאפשרים יכולת עבודה מקבילה לזו של ניידים גדולים מהם ובדרך כלל מוצלחים יותר כמחשב שני או לפטופ שני לשימושים קלים (גלישה, עריכת מסמכים וכ"ו). זה דגם חדש ואין לי נסיון איתו אבל הוא נראה לא רע בביקורות. איכות הבניה מן הסתם לא תעמוד ברמה של הסדרות העסקיות שציינתי למעלה.

אם אתה מעוניין בקטגוריה כזו בדוק גם את מחשבי KOHJINSHA שמציעים תכונות מסך מגע ואפילו כונן אופטי בחלק מדגמיהם ולדעתי מוצלחים למדי בתחומם. כרגע קיימים בארץ דגמים שלהם עם מעבדים חלשים מזה של ה-Gigabyte הנ"ל אבל מאד בקרוב אמורים לצאת שני דגמים חדשים עם מעבדי ATOM (בדומה ל-Gigabyte) שנשמעים מבטיחים.

וידאו מפורט שראיתי לגבי ה-Gigabyte M912:

http://www.umpcportal.com/2008/07/gigabyte-m912-unboxing-and-overview/

פורסם

יש לקחת בחשבון שעל מסך מגע פסיבי (כזה שניתן להפעיל אותו עם היד ולא עם עט יעודי), די קשה לכתוב בצורה מדוייקת בגלל רזולוציה נמוכה יחסית של מסך המגע.

כדי לכתוב בצורה נורמלית עדיף לקנות Tablet עם מסך מגע אקטיבי (דיגיטייזר) העובד עם עט מיוחדת. כמובן שמסך כזה לא ניתן להפעיל עם היד - אך לדעתי זה יתרון ולא חסרון.

פורסם

כדי לכתוב בצורה נורמלית עדיף לקנות Tablet עם מסך מגע אקטיבי (דיגיטייזר) העובד עם עט מיוחדת. כמובן שמסך כזה לא ניתן להפעיל עם היד - אך לדעתי זה יתרון ולא חסרון.

אלא אם כן אתה מדבר על ה-X6x Tablet Multiview/Multitouch.

;D

פורסם

כמובן שאין מניעה לשלב את שתי הטכנולוגיות יחד, מלבד מגבלה תקציבית :)

פורסם

אלא אם כן אתה מדבר על ה-X6x Tablet Multiview/Multitouch.

;D

נדמה לי שגם ל-TX2500z , Toshiba M700, וה-Latitude XT יש Dual Digitizers אבל אני מסכימה שבכל מקרה הרבה יותר נוח ומדוייק להשתמש ב-Active Digitizer למטרות של כתיבה. אתם מכירים אולי UMPC עם Active digitizer?

*נדמה לי שראיתי דגמים כאלה של Kohijinsha אבל אני לא זוכרת אילו.

פורסם

הטושיבה M700 כן. לגבי ה-HP TX2500 אין לי מושג, לא שמעתי.

ה-Latitude XT משתמש במסך מגע של N-Trig, ששמעתי רחשושים לגבי רמת הדיוק שלו. לא בדקתי בעצמי.

לא מכיר בכלל UMPC עם דיגיטייזר אקטיבי. השיקול הוא פשוט. לא יודע בדיוק כמה עולה דיגיטייזר אקטיבי, אולם מסך מגע Resistive בגדלים של ה-UMPC עולה ליצרן משהו כמו 20-25 דולר אם לא פחות. אני משער שדיגיטייזר יעלה משמעותית יותר.

פורסם

לא, זה כנראה לא קיים. סתם דגמים שבאים עם עט.

פורסם

אני גם מחפש Tablet בתקציב דומה ובגדלי מסך דומים - למטרת סטודנט.

בהתחלה ננעלתי על ה- T1010, אך למיטב ידיעתי הוא מגיע עם מסך פאסיבי (מישהו יודע עד כמה נורא לכתוב על זה ?). פרט לכך, ניסיתי לברר בקשר לאחריות בארץ ונאמר לי שאם המחשב הזה נקנה בארה"ב, אין לו אחריות בארץ. לגבי איכות הבנייה שלו אין לי מושג ואשמח אם מישהו יוכל לפרט.

כרגע אני שוקל האם כדאי ללכת על הדגמים של ?HP. ה-TX2500 נראה נחמד, אם כי הבנתי שהוא מתחמם ומרעיש (יש אפשרות ל-Underclock ו-UnderVoltage אולי ?).

ה-2730p קצת יקר, אבל אולי שווה את המאמץ. בכל מקרה, מישהו יודע האם יש עליו אחריות בינלאומית ?

עוד דגם שנראה לי נחמד, אבל גם עליו יש את בעיית האחריות (ובנוסף הוא חורג בהרבה מהתקציב) זה ה-T5010 של פוג'יטסו.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

נדמה לי שגם ל-TX2500z , Toshiba M700, וה-Latitude XT יש Dual Digitizers אבל אני מסכימה שבכל מקרה הרבה יותר נוח ומדוייק להשתמש ב-Active Digitizer למטרות של כתיבה. אתם מכירים אולי UMPC עם Active digitizer?

מתנצלת על ההקפצה ;) אבל גיליתי את ה- thread הזה כשחיפשתי מידע על UMPC-tablet.

אכן היה בעבר UMPC עם דיגיטייזר אקטיבי :smile1:

קראו לו OQO - Model 02

למיטב הבנתי, אפשר להשיגו כיום ב- ebay:

כי חברת OQO מייצרת מודל חדש.

הנה לינק שמראה תכל'ס את ההבדלים בין active digitizer/ resistive:

כאמור כיום OQO מייצרים מודל שנקרא + model 2 עם passive digitizer, ככל שהצלחתי להבין

לינק לאתר החברה: http://www.oqo.com/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים