עבור לתוכן

בעיה במחשב - אולי כרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

שלום

לא מזמן קניתי מחשב חדש. יש שתי בעיות ולפי דעתי הן קשורות. אני עם ווינדואז ויסטה (במצב ארו) וכמעט הכל פועל בסדר בלי בעיה. הבראוזר עולה מהר, הכל זז מהר, וכו'. אבל, המעבד כל הזמן פועל. המחוג הקטן (ואותו דבר בטאסק מנג'ר) כל הזמן זז ונמצא באזור של 30%, ולפעמים פתאום קופץ לאזור של 50% ולפעמים אפילו 70% בלי שום סיבה נראית לעין. לעומת זאת שני מחשבים יותר ישנים (מעבדים פחות מהירים, פחות זכרון, וכו') עם XP נמצאים כמעט כל הזמן על 0%. מחשב נוסף אם ויסטה אבל מעבד פחות מהיר נמצא כל הזמן על איזור בין 2% לבערך 8%. כנראה שככה זה כשיש את ויסטה. בנוסף עוד בעיה במחשב היא במשחק הטפשי הזה:http://www.addictinggames.com/tablepingpong.html

המשחק לא פועל בצורה חלקה. לעומת זאת בכל שאר המחשבים הוא פועל חלק, אפילו על לפטופ ישן יחסית עם מעבד פנטיום 1.5GHz ועם 760MB זכרון.

לדעתי שתי הבעיות הן בעצם אותה בעיה והיא קשורה לכרטיס המסך. הבעיה נפתרת כשאני מעביר את ווינדואז למצב של ויסטה בייסיק במקום ארו, והמעבד נמצא על % סביר (לעומת זאת אז יש בעיות אחרות שחלונות לא זזים חלק לגמרי כשאני גורר אותם על המסך, לעומת מצב הארו ששם הם דווקא כן זזים חלק!). אם אני מבטל את הדרייבר של כרטיס המסך המעבד גם כן במצב בסדר (אבל אז אין את האפשרות של הארו). הייתי רוצה לבדוק את המשחק פינג פונג אבל בלתי אפשרי לבדוק אותו כי חסר לו משהו בשביל לפעול. הסרתי את הדרייבר שהתקנתי מהדיסק ונתתי לווינדואז לחפש באינטרנט את הדרייבר הכי טוב, והוא מצא והתקין בדיוק את אותו דרייבר עם אותן בעיות

המעבד הוא E7200 2.53GHz ויש לי 2GB זכרון. זה פשוט אבסורד שהמשחק הזה לא יפעל בצורה חלקה. כרטיס המסך הוא NVIDIA 8600GT של חברת Inno3D. אולי יש משהו בעיתי בחברה הזאת? לא נראה לי הגיוני ששבב 8600 של NVIDIA יעשה בעיות בכזה משחק פשוט. במחשבים האחרים כרטיס המסך גם כן פחות "טוב" לפי דעתי. אני מהמר על בעיה בכרטיס או בעיה בדרייבר (אבל אין דרייבר אחר?). כל רעיון ועצה יעזרו!

תודה רבה!

פורסם

קשה לי להציע פיתרון מסוים בגלל שאין לי שום נסיון עם ויסטה.

אבל לגבי המשחק, אני יכול להציע שתעדכן פלאגין ל-Abobe Shockwave...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים