עבור לתוכן

מה אתם חושבים על שלמה ארצי בכוכב נולד ?

Featured Replies

פורסם

תכלס. בעונה הראשונה עוד התלהבו, אבל כמה כבר אפשר לסחוט את הרעיון. אני מתפלא שהתוכנית הגיע לעונה הנוכחית.

• תגובות 32
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

"סוס מנצח לא מחליפים".

-"אבל הוא מת |:"

"כן, אבל אף אחד לא שם לב".

מהעונה הראשונה זה היה זבל, ובכל זאת חצי מדינה צפתה בזה.

פורסם
  • מחבר

דווקא השנה, יש שם כמה שמביאים איתם קצת ייחוד.

אני חושב שכולכם הולכים עם הזרם בכל מה שקשור בלהכפיש את כוכב נולד.

אין ספק שזה ז'אנר ירוד שמנסה לייצר כוכבים בדקה (שבד"כ גם שורדים בעולם הזה משהו כמו דקה).

אבל יש שם כשרונות לא רעים בכלל. אנשים שכותבים לעצמם את השירים, מלחינים אותם וגם מבצעים באופן מעולה(ואני שמעתי שיר מקורי של אחד מהם שלדעתי הוא ממש טוב).

וזה אחלה מקום להתחיל בו קריירה, לזכות לחשיפה, להכיר את האנשים הנכונים.

אולי עדיף להיות מקום שני, ככה פחות משעבדים אותך.. וגם שלמה ארצי רמז לזה כשהוא דיבר עם אחד המתמודדים.

אל תתקרנפו ותמנסו להיות אנטי ממסדיים בכח. אתם פשוט הופכים להיות חלק מהזרם, גם אם זה הזרם של "להיות נגד הזרם".

עאלק אנטי מיינסטרים.

תראה למרות שלא צפיתי גם בעונה הראשונה

שמנסים דברים חדשים בטלוויזיה גם אם אני לא קהל היעד זה מבורך

הבעיה של כוכב נולד מבחינתי זה שמשכו ומסחרו את הסדרה יותר מידי

"חשיפת יתר" אם תרצה

ויש גבול

גם שיטת הבחירה בזויה לדעתי

כל אחד יכול לשלוח מאות SMS מה שהופך חברים ומשפחה למאוד משמעותיים בבחירה

וזה כמובן מוריד את איכות הזמרים

אני צפיתי רק בפרק אם שלמה -ואני יגיד לך ככה

רק זמר אחד שר נורמלי להצדיק זמן מסך

היתר יכולים ללכת לצוותי בידור ולא יותר -הם פשוט לא קרובים להיות זמרים מקצועיים

אז בסדר הם יהיו בגדר "טלנטים" מזמרים ויעשו קצת כסף בזכות התוכנית

אבל מקום טוב להתחיל ? -לכסף ופרסום כן

לזמר איכותי לא -פשוט לא

פורסם

כוכב נולד היא סוס מת שכבר כמה עונות מכים אותו שוב ושוב כדי לסחוט עוד כמה שקלים מהSMSים..

בדיוק כמו בעונות הקודמות אף אחד בעונה הזאת לא יצליח בעולם המוזיקה כזמר, מקסימום ישלחו אותו לארוויזיון כדי לקבל מקום טוב באמצע ואז ישכחו ממנו ... לדעתי זאת העונה האחרונה של הזבל הזה, אפילו צביקה הדר כבר נראה עייף ומשועמם מכל העסק.

סוס מת או לא, הרייטינג מדבר, והרייטינג אומר 25-30 אחוז צופים

אגב, אם מדברים על סוסים מתים, הדוגמא הכי טובה היא רוקדים עם כוכבים. ממש בית קברות ל'סלבריטאים'...

פורסם
  • מחבר

כן ואתה יודע מי קובע את הריטינג היום ?

איזה 600 משפחות שהסכימו לזה שקשה להאמין שהם מדגם מיצג איכותי

אבל זה טוב לערוץ 1 ו10 כי ככה הם סופרים משפחות ולא צופים

כל מי שצופה בתכנים דרך הרשת ולא דרך הטלוויזיה לא במדגם

ומספיק שבין משפחה אחד מה600 משפחות יפתח טלוויזיה וזה כאילו כל המשפחה צופה

ואני לא אומר שאין צופים

אבל כמה מהצופים יצפו בכל חרא שערוץ 10 ו22 יזרקו להם ?

יש אנשים שרגילים לצפות מ8 עד 10 בערב ובגלל זה זה נחשב פריים טיים

אבל הרבה אנשים צעירים כולל אני כמאת לא מדליקים טלוויזיה

אני פותח טלוויזיה קצת לפעמים לפני העבודה בבוקר

ורק שממש אין לי מה לעשות מנסה לצפות בערב

ואני אומר מנסה כי בדרך כלל כמה דקות מספיקות לי לסגור את הכרטיס טלוויזיה

פורסם

מן הסתם הרייטינג לא מדויק, אבל אני בספק אם הסטייה היא של יותר מכמה אחוזים (נגיד עד 5-7)...

האתר שהבאתי מקודם (עלה לי בחיפוש "רייטינג יומי" בגוגל) גם מהווה סקאלה לא רעה לפופולאריות של תוכניות, גם אם הרייטינג מוגזם ביחסית לסה"כ אנשים שצפו

פורסם

someone needs to get laid...

פורסם
  • מחבר

מן הסתם הרייטינג לא מדויק, אבל אני בספק אם הסטייה היא של יותר מכמה אחוזים (נגיד עד 5-7)...

האתר שהבאתי מקודם (עלה לי בחיפוש "רייטינג יומי" בגוגל) גם מהווה סקאלה לא רעה לפופולאריות של תוכניות, גם אם הרייטינג מוגזם ביחסית לסה"כ אנשים שצפו

זה מה שאתה חושב

תגיד לי המגזר החרדי אלו שיש להם טלוויזיה צופים בכוכב נולד ?

המגזר הערבי ?

זקנים?

גרושים ? (גרושים לא גרושות )

ואפשר להמשיך

בכמה אחוזי ריטינג תרד התוכנית אם תוריד את הילדות הקטנות ?

יש לתוכנית קהל גדול הרבה בגלל הפריים טיים והרבה בגלל ילדות קטנות

אבל המון צופים לא צופים בתוכנית

ולא בודקים את הריטינג נכון

אם במשפחה של 5 הילדה הקטנה צופה בתוכנית וזהו

הריטינג בבדיקות היום לא יראה את זה

רק אם הריטינג יעבור להיבדק דרך הממירים הדיגיטלים

נראה תמונה הרבה יותר נכונה

ואז כנראה כוכב נולד ירד משמעותית בריטינג

פורסם

שוב, כמו שאמרתי, האתר הוא סקאלה טובה למידת פופולאריות של תכניות. אמנם לא צפו בשבוע האחרון שני מיליון אנשים (=בערך 27 אחוז רייטינג, אלא אם הבנתי את הרייטינג לא נכון),

אבל יחסית, כוכב נולד תכנית פופולארית בארץ... ואם ילדות בנות 12 ששולחות SMSים זה מה שיביא כסף, למה שזה יעצור אותם

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שזה יעצור אותם

אבל 2 מיליון ?

איך בדקו את זה ?

נכנסו לבתים ובדקו מי צופה ?

תבין כמו שאמרתי הבדיקה היום לא אמינה ולא נותנת מספרים מדויקים

אם נניח אתה בן לאחת מ600 המשפחות

ואימא שלך צופה בבוקר בתוכנית בישול (נגיד שהיא עקרת בית)

זה יתורגם לכאילו שכל המשפחה צפתה בתוכנית

למרות שבחורף במקרה הזה רק היא הייתה בבית

וזה נוח לערוצים מסחרים

אף אחד לא יודע את האמת וטוב להם ככה

לכבלים אין לזה הרבה חשיבות כי הם רוצים מנוים ולא ריטינג

פורסם

^ תרגום: "אני קרוב\חבר\מכיר את אחד המתמודדים" :smile1:

אני לא קשור לאף אחד מהמתמודדים, לא מכיר את השמות שלהם אפילו.

"מאחר שלכוכב נולד יש בממוצע יש כ-25%-30% רייטינג, זה אומר ש-70%-75% לא צופים בתוכנית, אז אתה יכול להגיד שב"מיינסטרים" לא לראות את התוכנית. ולא ככה אני מקבל החלטות - אני אראה את גמר המונדיאל גם אם יהיו לזה 40% רייטיננג. "

לא יודע כמה יש להם באחוזים אבל ממה ששמעתי הם מספר אחת ברייטינג, האמת.. זה לא ממש מעניין אותי.

בלי להכנס איתכם לוויכוח אם רייטינג מייצג או לא, אתם בעצם טוענים שסקר שוק הוא לא מייצג. אם זה נכון איך יש לחברות הסקרים כל כך הרבה עבודה? ויש להם.

ולגבי מה שקרירין אמר, שטויות במיץ. מי אתה שתחליט למי מהם יש מספיק כשרון? אתה איש מקצוע? אתה מייצג את הדעה הרווחת לגבי הזמרים האלה? או שאולי אתה פשוט מנסה להשמע מגניב?

אם היית שומע את תום יורק שר בפעם הראשונה שיר לא מוכר של רדיוהד, מה היית אומר? שהבחור גאון? אני בספק.

הבעיה איתכם שאתם חושבים שאתם בועטים במוסכמות ואנטי מיינסטרים. אבל זה בדיוק הפוך, אתם לא מוכנים לפתוח את הראש ופשוט להקשיב לשירים שהם שרים שם, וזה רק בגלל שמעל הראש שלהם כתובה הכתובת הנוראה "כוכב נולד".

תמיד הייתי נגד הפורמט הזה, תמיד גיניתי את התוכנית, ואני גם די כועס על עצמי שאני צופה בה לפעמים רק בגלל שאני נותן יד לז'אנר הירוד הזה ותומך בו איכשהו.

אבל (!) בצידו השני של כף המאזניים יש את השיקול של להקשיב ואולי למצוא משהו טוב. שיר טוב, משהו מיוחד, זמר שונה.

סבבה יש לכם את השירים שאתם כל כך אוהבים בMP3 שלכם. אבל מה עם כל השאר? למה לא למצוא עוד?

אני יכול להעיד על עצמי שאני חובב מוזיקה מושבע, ומגלה המון להקות\זמרים\הרכבים באופן יומיומי. את רובם אני בספק אם תכירו.

ובתור אחד כזה אני מאמין שעל כל במה יכול להופיע הדבר הבא. היוצר הגאון הבא של המאה.

זה יכול להיות על במה בפאב קטן במנצ'סטר, יכול להיות במרתף של אמא של מישהו בסיאטל, יכול להיות ברחוב בניו יורק, ואפילו יכול להיות על הבמה של כוכב נולד.

אני שמעתי שם דברים טובים. וזו רק הדעה שלי. אתם לא שמעתם? יש לכם את הMP3 שלכם.. מקווה שיהיה לכם במה למלא אותו ושלא יימאס לכם מאותם שירים.

פורסם
  • מחבר
ולגבי מה שקרירין אמר, שטויות במיץ. מי אתה שתחליט למי מהם יש מספיק כשרון? אתה איש מקצוע? אתה מייצג את הדעה הרווחת לגבי הזמרים האלה? או שאולי אתה פשוט מנסה להשמע מגניב?

אם היית שומע את תום יורק שר בפעם הראשונה שיר לא מוכר של רדיוהד, מה היית אומר? שהבחור גאון? אני בספק.

הבעיה איתכם שאתם חושבים שאתם בועטים במוסכמות ואנטי מיינסטרים. אבל זה בדיוק הפוך, אתם לא מוכנים לפתוח את הראש ופשוט להקשיב לשירים שהם שרים שם, וזה רק בגלל שמעל הראש שלהם כתובה הכתובת הנוראה "כוכב נולד".

תעשה לי טובה כל פעם שהיה פרומו אם משהו

השירים היו מוכרים לרוב הארץ וגם לי

הרבה פעמים יש שירים טובים מוזיקה טובה אבל ביצוע כושל

ונכון אני לא איש מקצוע

אבל למה נותנים לבחור אם SMS מי יעלה ונותנים אפשרות לשלוח הרבה מאוד SNS מכל סלולרי ?

זה מקצועני ?

למה לא רק SMS יחיד ? למה לא שופטים מקצוענים ?

ואם המשתתפים כאלו מוכשרים למה "הגדולה מכולם" נינט עושה טלנבלות\פרסומות וכו ?

זה המוכשרים שלך ?

אני עוד לא ראיתי את הריטה\שלמה\יהודית רביץ\אביב גפן וכו החדשים יוצאים מהתוכנית

לגלי עטרי יש כישרון על הזרת כמו לכל המתמודדות ביחד

ולאריק איינשטיין על הציפורן יותר מכל המתמודדים ביחד

וגם כל האחרים שהזכרתי

אתה גם רואה מצב שמתמודד בתוכנית יעשה הופעה כמו משינה לדוגמה ?

צריך לקרוא לתוכנית "טלנט" נולד לא כוכב נולד

אולי גם תגיד לי שלעדי הימלבלוי ויהודה לווי יש כישרון משחק ?

כי יותר קל למצוא נפט בכמות מסחרית בארץ מלמצוא כישרון בתוכניות הזבל שרצות היום

פורסם

תעשה לי טובה כל פעם שהיה פרומו אם משהו

השירים היו מוכרים לרוב הארץ וגם לי לא הבנתי מה אתה אומר פה

הרבה פעמים יש שירים טובים מוזיקה טובה אבל ביצוע כושל אני חולק עליך, היו כמה ביצועים שעלו אפילו על המקור, עיבודים מרשימים. (ברור שהיו גם גרועים, אני לא בא להגיד שהכל טוב בתוכנית הזאת

ונכון אני לא איש מקצוע

אבל למה נותנים לבחור אם SMS מי יעלה ונותנים אפשרות לשלוח הרבה מאוד SNS מכל סלולרי ?

זה מקצועני ?

למה לא רק SMS יחיד ? למה לא שופטים מקצוענים ? אאל"ט יש הגבלה של SMS אחד מכל מכשיר, לפחות ככה זה היה פעם. בכל מקרה זה לא רלוונטי כי אני לא בעד דירוג של זמרים לפי הצבעה, ברור שלא ע"י מדיום כזה שפונה יותר לכיוון של ילדות בנות 12 ולא לקהל רציני, אין לי ספק שאם יהודה לוי לדוגמא היה משתתף הוא היה זוכה, וזה לא בגלל היכולות הווקאליות שלו. אמרתי מההתחלה, אני סולד מהרעיון שמאחורי התוכנית, אבל לא מהזמרים שמופיעים בה.

ואם המשתתפים כאלו מוכשרים למה "הגדולה מכולם" נינט עושה טלנבלות\פרסומות וכו ? למה לא? מה רע בכסף? למה אריק איינשטיין הסכים שאוראנג' תשתמש בשירים שלו? למה משינה מכרו את הנשמה שלהם לסלקום? כסף חבוב...

זה המוכשרים שלך ?

אני עוד לא ראיתי את הריטה\שלמה\יהודית רביץ\אביב גפן וכו החדשים יוצאים מהתוכנית התכנית קיימת "רק" 5-6 שנים. איפה כל הנ"ל היו ב5-6 שנים הראשונים בקריירה שלהם? אולי חוץ מאביב גפן שזכה מסיקורים עקב הדעות השמאלניות שלו (ואבא), ואגב הוא זמר גרוע.. אבל יוצר ענק.

לגלי עטרי יש כישרון על הזרת כמו לכל המתמודדות ביחד

ולאריק איינשטיין על הציפורן יותר מכל המתמודדים ביחד

וגם כל האחרים שהזכרתי

אתה גם רואה מצב שמתמודד בתוכנית יעשה הופעה כמו משינה לדוגמה ? חוץ ממשינה, מי עוד עשה הופעות ענק כאלה? יש יותר מ6 אמנים בארץ בסדר גודל כזה? לא. אז כל מי שהוא לא משינה לא שווה כלום בעיניך? ג'ירפות, איפה הילד, המכשפות, ברי סחרוף ואפילו שלום חנוך - רוב הקריירה שלהם היתה\עדיין באולמות קטנים מול קהל מצומצם. יש לך ספק בכשרון שלהם?

צריך לקרוא לתוכנית "טלנט" נולד לא כוכב נולד אם היו קוראים לתוכנית "זמר נולד" הייתי מסכים, אבל זה "כוכב" נולד. מחפשים מישהו שגם עובר מסך, גם שר טוב, וגם יכול להתמודד עם כוכבות

אולי גם תגיד לי שלעדי הימלבלוי ויהודה לווי יש כישרון משחק ?

כי יותר קל למצוא נפט בכמות מסחרית בארץ מלמצוא כישרון בתוכניות הזבל שרצות היום ב90% מהזמן אתה צודק באמרה הזאת, הבעיה שלי היא שאתה מתעלם מה10% הנותרים.

פורסם
  • מחבר

אנחנו מסכימים כל כך הרבה שזה מוציא כל צורך בוויכוח

לעזאזל אני מבולבל :lol: :lol: :lol:

תראה אני לא אומר שאין סיכוי לזמר טוב בתוכנית

אבל גם אם נניח ריטה 2 תגיע לתוכנית כמו שאמרתי ואתה מסכים

יהודה לווי 2 או יעל בר זוהר 2 וכו ינצחו לה את הצורה אלה אם כן המשפחה שלה תשלח טריליוני SMS

ובקשר לאביב גפן אני חושב אותו הדבר

רק שלדעתי היום הוא כבר לא כותב ומלחין טוב

אבל היה ענק בזמנו

ולמרות שאני לא מסכים אם הדעות שלו היו לו לחנים מצוינים

וככה הצליח למרות קול די דפוק לזמר

זמר זה מעבר לקול

צריך להעביר משהו בשירה ולא רק לשיר חלק ומדויק

פורסם

אני מסכים שכוכב נולד רק הולכת ומדרדרת משנה לשנה, והעניין בה הולך ופוחת.

אבל אני לא מסכים עם הרבה מהדברים שציינת כאן.

התחרות בהחלט הביאה כמה טאלנטים גדולים (נינט טייב ושירי מימון הן זמרות מצוינות, למרות שסגנון השירים שלהן לא משהו לדעתי).

ובתכנית בהחלט היו ביצועים שהשתוו ואף עלו על המקור, כגון הביצוע של נינט ל"ים של דמעות", ובמיוחד הביצוע של לירון לב בעונה השנייה ל"נבראתי לך" של שלמה ארצי (הופה, סגרנו מעגל) שעולה בכמה רמות על המקור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים