עבור לתוכן

רוסיה -גרוזיה (גאורגיה) טיפ - זה לא משחק כדורגל ולא אולימפיאדה

Featured Replies

פורסם

טוב שכך.

אף אחד לא אוהב את העובדה שיש נשק גרעיני, אבל זה עוזר לשמור על השלום. חוץ מזה, אם מישהו בארצות הברית פעם ישתגע, היחידים שיכולים לעצור אותם יהיו הרוסים.

• תגובות 59
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

או הסינים

ואני אישית גם מאמין שהאירופאים יכולים לפגוע לא מעט באמריקאים

פורסם

איך לעזאזל הסינים יכולים לעשות משהו?

זה תמיד היה ותמיד יהיה רוסיה - ארה"ב

לדעתי המלחמה הקרה ממשיכה אבל על אש מאוד קטנה.

פורסם

למעשה, כאן אתה טועה - בשנות ה-70, עם שוך מלחמת וייטנאם, המצב היה כזה שלברית המועצות היה מתחרה אחד רציני, גם הוא קומוניסט, שנקרא סין. הסינים התחרו ברוסים על מי קומוניסט אמיתי, ומכיוון שעם הסינים האמריקאים הצליחו לדבר, הרוסים נכנסו ללחץ. בקיצור, מבחינת כוח, גם לסין יש ;)

פורסם

dan79 - יש לך הרבה מאוד אי דיוקים. קשקשן.

פורסם

החבר דן היקר, ואני מקווה שלא מפריע לך שאני קורא לך חבר (товарищ) שהרי אתה עדיין חי בשנות ה-70-80 וכולנו חברים.

האיומים הגרעיניים שלך מזכירים את ימי חרושצ'וב/ברז'נייב העליזים (?), כן לרוסיה יש את היכולת להשמיד את כל העולם וכך גם לארה"ב, למרות שלאחרונים יש פחות ראשי נפץ. זה נקרא MAD ולא צריך 20,000 ראשי נפץ, מספיק בערך רבע מזה.

צוללות טילים גרעיניות, כחלק מקונספט המהלומה השניה, יש גם לארה"ב ואפילו לבריטניה וצרפת. ד"א, צוללות דיזל או תאי דלק מודרניות כמו שיש לגרמניה (ועכשיו גם לישראל) הרבה יותר שקטות מהן.

בזמן מלחמת יוגוסלביה מטוס f117 כבר היה מאוד מיושן. באופן עקרוני הטכנולוגיה הצבאית המערבית עדיין מקדימה את זאת הרוסית בכמה שנים טובות והדבר ניכר בכל עימות משמעותי. בכל פעם שהיה מפגש בין טנקים מערביים לרוסיים, זה נגמר בהרבה T72 בוערים. בכל פעם שמטוסים מערביים פגשו מיגים בשמיים, ירד גשם של מיגים. אתה מוזמן לשאול את הסורים ב-82 ואת העירקים ב91 וב-2001 על איכות הנשק הרוסי שלהם. מסק"רים רוסיים הופלו בסיטונאות על ידי טילי סטינגר בעוד שמסוקים ישראלים (תוצרת ארה"ב) מצליחים כמעט תמיד לחמוק מטילים מתוצרת רוסית. הרוסים אולי גיבורים גדולים מול הגאורגים, אבל בלי המטריה הגרעינית הצבא שלהם לא מסוגל להתמודד כיום עם צבא מערבי בסדר גודל דומה.

ההתנהגות הרוסית בשנים האחרונות בלתי נסבלת ומסכנת את יציבות מזרח אירופה, מרכז אסיה והמזרח התיכון. הם והסינים מחמשים כמה מהמדינות הגרועות בעולם בלי הכרה. הסיבה שפוטין נכנס בגאורגים לא קשורה לתושבי דרום-אוסטיה ואבחזיה אלא לאינטרסים של האימפריה הרוסית באיזור, שליטה בנתיבי נפט ומאבק בין גושי.

פורסם

בזמן מלחמת יוגוסלביה מטוס f117 כבר היה מאוד מיושן. באופן עקרוני הטכנולוגיה הצבאית המערבית עדיין מקדימה את זאת הרוסית בכמה שנים טובות והדבר ניכר בכל עימות משמעותי. בכל פעם שהיה מפגש בין טנקים מערביים לרוסיים, זה נגמר בהרבה T72 בוערים. בכל פעם שמטוסים מערביים פגשו מיגים בשמיים, ירד גשם של מיגים. אתה מוזמן לשאול את הסורים ב-82 ואת העירקים ב91 וב-2001 על איכות הנשק הרוסי שלהם. מסק"רים רוסיים הופלו בסיטונאות על ידי טילי סטינגר בעוד שמסוקים ישראלים (תוצרת ארה"ב) מצליחים כמעט תמיד לחמוק מטילים מתוצרת רוסית. הרוסים אולי גיבורים גדולים מול הגאורגים, אבל בלי המטריה הגרעינית הצבא שלהם לא מסוגל להתמודד כיום עם צבא מערבי בסדר גודל דומה.

נכון, למערב יש עליונות טכנולוגית על רוסיה, אבל גם בעוצמה הרוסית אסור לזלזל. המפלות הצבאיות של מדינות ערב לא מעידות בהכרח על חוסר היעילות של ציוד רוסי בהשוואה לאמריקאי, אלא יותר על הרמה הירודה של התחזוקה ואימון הטייסים/חיילים.

תגיד מה שתגיד על הרוסים, גם אמריקאים גיבורים רק על עמים חלשים מהם. מתי ארצות הברית נלחמה במדינה מערבית? אם אני זוכר נכון מדובר בשנות ה-40, מלחמת העולם השנייה וגם אז הם נלחמו בג'ובניקים של הצבא הגרמני. לאחר מלחמת העולם השנייה ארצות הברית הפסידה כמעט בכל עימות צבאי. ארצות הברית הפסידה במלחמת קוריאה (כן, הם הפסידו), הפסידה בוויאטנם (לא הצליחו לנצח מדינה נכשלת של חקלאים) ולמרות העליונות הצבאית האדירה לא מצליחה להשליט סדר בעיראק.

פורסם

אתה לא יכול לנצח במלחמה נגד צבא גרילה, זה למה גם אנחנו אכלנו אותה בלבנון.

יש הבדל בין הפסד להפסד

ההפסד שגרמניה הנאצית נחלה, לדוגמה, היא שצבאה נוצח ונפגע קשות.

ההפסד שסוריה/לבנון ושות' נחלו מול ישראל במלחמות העבר השונות הוא שצבאן נוצח, התשתיות שלהן נפגעו, והן איבדו את היכולת להמשיך בלוחמה יעילה.

זה שונה מאוד מההפסד של ארה"ב בקוריאה/ויאטנם, ההפסד המדובר הוא כישלון בהשגת המטרות הראשוניות שהוצבו בכניסה לאותם מקומות.

הצבא האמרקאי לא נוצח, והם לא איבדו את היכולת להילחם בצורה יעילה

הסיבה היחידה שארה"ב יצאה מויאטנם היא אותה סיבה שארה"ב עומדת לצאת מעיראק- דעת הקה"ל של אזרחי ארה"ב.

ארה"ב מכניסה את עצמה לבוץ כל פעם עם מלחמות בצבאות גרילה. סה"כ, הצבא הרשמי העיראקי, זה שנלחם בארה"ב בפלישה שלהם לעיראק ב 2003, נוצח בקלות, במהירות, ועם מספר קטן של אבידות.

מי שנלחם בהם עכשיו אלו מליציות חמושות וארגונים שונים.

בעיקרון אפשר לשטח לגמרי איזורים שלמים עם נאפאלם, אבל זה לא מקובל, ואף מדינה מתורבתת לא תנהג בשיטה הזו.....

פורסם

אגב ,אפילו היוגוסלבים הצליחו להשבית שני מטוסים חמקניים מדגם f-117 עם הציוד הפרימיטיבי שהיה להם במאה שעברה .

הם הצליחו להפיל רק אחד. וזה היה במארב מאורגן, אחרי שהאמריקאים בחכמתם טסו כל יום באותה שעה ובאותו נתיב בדיוק.

פורסם

תגיד מה שתגיד על הרוסים, גם אמריקאים גיבורים רק על עמים חלשים מהם. מתי ארצות הברית נלחמה במדינה מערבית? אם אני זוכר נכון מדובר בשנות ה-40, מלחמת העולם השנייה וגם אז הם נלחמו בג'ובניקים של הצבא הגרמני. לאחר מלחמת העולם השנייה ארצות הברית הפסידה כמעט בכל עימות צבאי. ארצות הברית הפסידה במלחמת קוריאה (כן, הם הפסידו), הפסידה בוויאטנם (לא הצליחו לנצח מדינה נכשלת של חקלאים) ולמרות העליונות הצבאית האדירה לא מצליחה להשליט סדר בעיראק.

סאן-טזו (אומנות המלחמה) אמר שאל למצביא להכנס לעימות עם אויב חזק ממנו. זאת לא בושה להלחם ביריב חלש ממך ולנצח, אבל זאת טפשות להכנס לעימות עם יריב חזק ממך (ע"ע יפאן וגרמניה מול ארה"ב או גרמניה מול ברה"מ).

אני האחרון שאזלזל בתרומה המכרעת של ברה"מ בהשמדת הנאציזם. שני הסבים שלי ווטרנים של המלחמה, אחד לחם במסגרת ארמיה פרטיזנית באוקראינה והשני כמעט ונהרג במדי הצבא האדום. אבל לשניהם היה את השכל לברוח מהגוש הקומוניסטי לאחר המלחמה. אסור גם לשכוח שהחל מסוף 1941 ברה"מ קיבלה סיוע רב מארה"ב, בעיקר דרך שיירות בים הצפוני, הסיוע כלל ציוד בסיסי רב, תחמושת וגם מטוסים וטנקים. אסור גם לשכוח את ההתנהגות המפוקפקת של ברה"מ בחבירה עם גרמניה בהסכם ריבנטרופ-מולוטוב המביש, בחיסול הקצינים הפולנים (לסבא שלי, שהיה אז בצבא הפולני, היה מזל שהוא היה חוגר והוא "רק" נשלח לסחלין לתקופה ממושכת לפני שגויס לצבא האדום), בעמידתם מנגד בעת שהגרמנים השמידו את וורשה ועוד כהנה וכהנה. הצבא הסובייטי גם לא ממש התגלה במלוא הדרו במלחמת החורף מול פינלנד.

בנוסף, כפי שכבר הוזכר פה לפני כן, ההתנהגות הסוביטית לאחר המלחמה במדינות מזרח אירופה לא ממש דמתה להתנהגות של ארה"ב במערב. בעוד שארה"ב אכן דאגה להשאיר השפעה ונוכחות צבאית במערב אירופה (מאוחר יותר דרך נאט"ו), ברה"מ למעשה כבשה את מדינות מזרח אירופה, דיכאה והכפיפה את המשטרים והאוכלוסיות המקומיות לדוקטרינה הסובייטית. בהונגריה נעצר על ידי הסוביטים אחד מחסידי אומות העולם הגדולים ביותר - ראול וולנברג וככל הנראה חוסל על ידי הסוביטים. בפראג מסריק ככל הנראה התעופף מהחלון בסיוע סוכני נקוו"ד. אני עוד לא מדבר על הונגריה 1956 ועד האביב של פראג (או איך שאותו אביב הסתיים לבסוף). שני ארועים בהם הוכיח הצבא האדום את גדולתו אל מול מדינות קטנות.

ד"א, ארה"ב בקוריאה נלחמה מול הצבא הסיני, צבא עם כוח אדם בלתי מוגבל וחוסר התחשבות מוחלט באבדות. המלחמה נגמרה בהסכם הפסקת אש עם המשך השפעה אמריקאית בדרום חצי האי. לא ממש הפסד.

ארה"ב הפסידה בויאטנאם במלחמת גרילה ולא במלחמה פתוחה. הרוסים נכשלו באופן דומה באפגניסטאן ואף בצורה מביכה יותר. קשה לשפוט עוצמה של צבא בעימות מסוג זה ואסור להקיש מיכולות במלחמת גרילה ליכולות בשדה קרב מול צבא סדיר אחר.

פורסם

הם הצליחו להפיל רק אחד. וזה היה במארב מאורגן, אחרי שהאמריקאים בחכמתם טסו כל יום באותה שעה ובאותו נתיב בדיוק.

המטוס הופל בגלל תקלה שמנעה מתא הפצצות שלו להסגר מה שאפשר לטיל כתף משנות משנות ה70 להנעל עליו...

וכן והאידיוט גם טס בגובה של פחות מ400 מטר מהקרקע.

פורסם

אני לא אפריע לדיון הקטן שמתפתח פה.

רק אציין שאני נורא משועשע מהגזענות המשוועת שעולה מחלק מהתגובות הפרו-רוסיות כאן.

יום טוב :xyxthumbs:

פורסם

גזענות?

אין לאף אחד פה שום דבר נגד העם הגאורגי

יש נגד הנשיא החולה נפש שלהם.

הזבלים האלו נכנסו לכפרים באוסטיה במדים של הצבא הרוסי והתחילו לירות על אזרחים

זו מלחמה שחצי ממנה מבוימת, וכל מה שהולך בה זה גועל נפש, רצח אזרחים ע"י שני הצדדים, תככים ושקרים מכל כיוון, ואינטרסים לא כ"כ חבויים של כמה מדינות.

פורסם

שישנן התייחסויות ללבנים, שחורים, תווי פנים סלביים לעומת פרצוף מרפק, ספק אם ניתן להגדיר זאת כמשהו מלבד גזענות.

לצורך הוויכוח, אף צד לא צודק, בהתייחס לארה"ב ורוסיה כמובן, הקווקזים שנטבחו שם סתם נקלעו באמצע וחיים במקרה באזור בעל חשיבות אסטרגית לרוסיה מזה מספר מאות שנים.

פורסם

הזבלים האלו נכנסו לכפרים באוסטיה במדים של הצבא הרוסי והתחילו לירות על אזרחים

זו מלחמה שחצי ממנה מבוימת, וכל מה שהולך בה זה גועל נפש, רצח אזרחים ע"י שני הצדדים, תככים ושקרים מכל כיוון, ואינטרסים לא כ"כ חבויים של כמה מדינות.

טענה מעניינת. יש לך הוכחה לזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים