עבור לתוכן

חשבתם שבבית המשפט אין מושחתים

Featured Replies

פורסם

http://finance.walla.co.il/?w=/21/1326137

סיום הכתבה

השופטים המכהנים בבית המשפט היום לא כיהנו בו ב-1995, ואי לכך סביר להניח כי הם לא היו מודעים לכך כי רכבי ה-A6 בהם הם נוהגים נרכשו תוך כדי עבירה על כללי המינהל התקין.

לא ידעתי לא שמעתי, זה התרוץ של כל הפוליטיקאים, הכתב כבר מסביר לשופטים מה עלייהם להגיד.

מעניין שלאזרח הקטן תמיד אומרים שאי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש

פורסם

רק אני לא מבין מה הבעיה ששופט בבית המשפט העליון ינהג במכונית כמו אואדי A6? מעבר לעובדה שהמדינה קונה אותה בכחצי ממחיר המחירון, זה פאקינג שופט בבית המשפט העליון. במדינה מערבית הם היו מקבלים לימוזינה ונהג צמוד, כל השטויות בזמן האחרון ממש מצחיקות בדיוק כמו "אולמרט טורס" למה לכל הרוחות ראש ממשלה צריך לטוס לחוץ לארץ בטיסות צ'ארטר? לא משנה מי הבן אדם, הבחור צריך לטוס בבואינג 747 פרטי עם כנף כבוד של ח"א ולא בטיסות צ'רטר שנקנו ממשרד מסכן ברעננה או איזה חור אחר...

פורסם
  • מחבר

לא דיברתי אם זה צודק או לא, אלה על רמיסת החוק.

נניח שמי שהחליט לתת להם רכב משודרג, החליט גם להכפיל את שכרם, גם אז תגיד זה פאקינג שופט.

לגבי "השטויות" של ראש הממשלה, מדובר בתקופה שלפני שהיה ראש ממשלה ואם זה נראה לך תקין אז קטונתי מלהסביר

פורסם

אי ידיעת החוק לא פוטרת מעונש, אבל זה לא בדיוק אותו הדבר לטעון

שלא ידעת על חוק מסויים לבין לברר בדיוק לאיזה רכב אתה זכאי או לא

זכאי מטעם תפקידך. בסדר, אז מישהו שם טעה, אבל אני מאמין שלפחות מבחינת

השופטים, הן היו טעויות בתום לב ולא בכוונת זדון. ומאחר שאין לך שום הוכחה אחרת,

אתה לא בדיוק יכול לצלוב אותם סתם ככה על במת נקיון הכפיים...

שלא נדבר על כך ששופטי בית משפט העליון זה בערך התפקיד הכי מכובד שיש במדינה (מבחינת היררכיה,

נשיא בית המשפט העליון שני רק לנשיא המדינה במעמדו [ולא, ראש הממשלה אפילו לא שלישי, אלא יושב ראש הכנסת])

ומגיע להם הרבה יותר מאשר לשרים, אבל זה נושא לדיון אחר

ובנימה אירונית,

מי ישפוט את שופטי בית המשפט העליון?

פורסם

רק אני לא מבין מה הבעיה ששופט בבית המשפט העליון ינהג במכונית כמו אואדי A6? מעבר לעובדה שהמדינה קונה אותה בכחצי ממחיר המחירון' date=' זה פאקינג שופט בבית המשפט העליון. במדינה מערבית הם היו מקבלים לימוזינה ונהג צמוד, כל השטויות בזמן האחרון ממש מצחיקות בדיוק כמו "אולמרט טורס" למה לכל הרוחות ראש ממשלה צריך לטוס לחוץ לארץ בטיסות צ'ארטר? לא משנה מי הבן אדם, הבחור צריך לטוס בבואינג 747 פרטי עם כנף כבוד של ח"א ולא בטיסות צ'רטר שנקנו ממשרד מסכן ברעננה או איזה חור אחר...

[/quote']

טעות חמורה בפיך.

זה רק הראשי ממשלה האחרונים חיים בכזה פאר.

שאגב, אני ואתה משלמים עליו.

עד לא מזמן, ראש הממשלה חי בצניעות כמו אדם מין השורה.

אותם דווקא עיניין המדינה, ולא על איזו מכונית הם נוסעים.

פורסם
  • מחבר

אולי מגיע להם

אבל החוק אמר שלא!

לפני שאדם הופך לשופט בבית משפט עליון הוא עובר דרך מאוד ארוכה ומטפס לאט לאט בדרגה. השופטים של היום סיימו את לימודיהם הרבה לפני שרובינו נולדנו וראו בדיוק מה קיבלו השופטים לפני שנת 95 (שנת המהפך בזכויות) והיה להם מספיק זמן להתעמק בזכויות שלהם. לבוא ולטעון שזה בתום לב, נשמע קצת תמים מידי.

אם הם או מישהו אחר חושב שמגיע להם, שישנה את החוק ויעשה את זה בצורה חוקית ולא ישאב בסתר מתוך הקופה הציבורית.

כשהדברים נעשים בצורה כזאת, ההרגשה היא שאנו רואים רק את קצה הקרחון

פורסם

מה אתה רוצה מהם? הם לא החליטו שהם צריכים לקבל אאודי. מי שהחליט הוא מי שלא בסדר בסיפור הזה.

פורסם

יש משפט ידוע "יד רוחצת יד" שהוא שמור לי ואשמור לך.

פורסם

טעות חמורה בפיך.

זה רק הראשי ממשלה האחרונים חיים בכזה פאר.

שאגב, אני ואתה משלמים עליו.

עד לא מזמן, ראש הממשלה חי בצניעות כמו אדם מין השורה.

אותם דווקא עיניין המדינה, ולא על איזו מכונית הם נוסעים.

עם התפקיד אמור להגיע סטטוס מסויים, אז כן רבין גר בדירה בת"א באותו בניין עם פרס אז מה?

אם אתה חושב שראש ממשלה אמור להגיע לטקס במזדה 3 מודל 2002, או לטוס לארצות הברית בטיסת צ'רטר לפי המכרז הנמוך ביותר יש לך בעיה רצינית.

ד"א בלי קשר לכמה אתה משלם על זה, השופטים שילמו על הליסינג של האאודי אלפי שקלים בחודש...

פורסם

אין לי ספק שהשופטים הגונים. אם לא הם, אז מי כן?

בכל אופן, כן, אני מעדיף שהראשי ממשלה יגיעו על מזדה 3 מודל 2002.

זה משדר הרבה יותר צניעות.

כי בשורה התחתונה, להם יש משכורות שמנות, מכוניות פאר ו-30 וילות,

ולפנסיונרים, נכים ושאר מעוטי היכולת מקצצים בלי סוף.

אז, מה אתה מעדיף?

פורסם
  • מחבר

מה אתה רוצה מהם? הם לא החליטו שהם צריכים לקבל אאודי. מי שהחליט הוא מי שלא בסדר בסיפור הזה.

אני לא רוצה מהם שום דבר.

אני כן רוצה לפתח אצלכם מחשבה ביקורתית, שלא תקבלו כל דבר כמובן מאליו.

איך קורה שיום אחד בשנת 95 האחראי על הרכבים לשופטים מחזיר רכב בדרג מנהלים ובמקביל מביא רכב שעולה כפול (אז לא היה המבצע של אוודי שמכרו אותה ב 170,000 ש"ח). הרי יש לו סדר פעולות קבוע ותקציב שהוא צריך לעמוד בו, הוא לא עושה דברים על דעת עצמו.

מה קורה שם במערכת הרחק מעיני הציבור? זה מזכיר לי את ההסכמי השכר המפוקפקים של בנק ישראל שיצאו לתקשורת לפני מספר חודשים ועכשיו אפילו חברת החשמל היא לא שיאנית השכר...

פורסם

אנחנו, בעצם סליחה, אני אדבר בלשון יחיד, אני לא מקבל כל דבר כמובן מאליו

אני פשוט לא חושב שהייתה כאן כוונת זדון או שחיתות נוראית.

אוקיי, אז יכול להיות שהשופטים היו לא בסדר, ויכול להיות שהם צריכים להענש על זה

אבל בית המשפט העליון הוא בערך הגוף היחיד במדינה הזאת שעוד יש לי אמון בו

ובאנשים שיושבים בו, ולכן אני רוצה להאמין שכל עבירה שאולי בוצעה הייתה בתום לב

ואפילו אם לא, אני לא חושב שאפשר להשוות את זה לצמרת השלטון בשנים האחרונות

בוא נראה, אולמרט עם כמה? 4? 5? 6? פרשיות שחיתות שונות, ובמילותיו של הומר סימפסון, So Far...

חיים רמון ופרשיית האונס / הטרדה מינית שלו

שר האוצר לשעבר, הירשזון, שגנב כמה? 4? 5? 6? מי יודע כמה מיליונים מעמותה שבראשה עמד

הנשיא לשעבר, מיודענו קצב, שספק אנס שספק הטריד כמה? 4? 5? 6? בחורות שונות?

אני חושב שהנקודה שאני מנסה להעביר כאן היא שאפילו אם השופטים פשעו, יש לנו בעיות גדולות יותר

מאשר לצאת נגדם בציד מכשפות...

פורסם
  • מחבר

אין לי ספק שהשופטים הגונים. אם לא הם, אז מי כן?

האם השופטים הגונים?

האם יש כזה דבר "משפט צדק"?

סתם שתי דוגמאות שמראות שיש בעיתיות גם בבתי המשפט

1

אם אני אזרח פשוט ומואשם בגניבה, האם אני הואשם או אזוכה? אם אמצא אשם, איזה עונש יוטל עלי?

אם אני בכיר במאפייה/ ממשלה ויש כנגדי את אותם האשמות אבל יש לי המון כח ואני שוכר עו"ד מכובד, מה יהיו התוצאות?

2

כשמשפט מוכרע ברוב של 2 כנגד 3 ואדם יוצא אשם או זכאי, האם זה נקרא משפט צדק?

אפילו אם השופטים פשעו, יש לנו בעיות גדולות יותר

מאשר לצאת נגדם בציד מכשפות...

מה הקשר לציד מכשפות? אם יש מפעל פיס שתורם לקהילה, ועל הדרך מחלק בונוסים למקורבים, נכנס מבקר המדינה ומוחה (אין לו יותר מזה מה לעשות).

זה שהם שופטים, לא אומר שהם מעל החוק

פורסם

אני לא רוצה מהם שום דבר.

אני כן רוצה לפתח אצלכם מחשבה ביקורתית, שלא תקבלו כל דבר כמובן מאליו.

איך קורה שיום אחד בשנת 95 האחראי על הרכבים לשופטים מחזיר רכב בדרג מנהלים ובמקביל מביא רכב שעולה כפול (אז לא היה המבצע של אוודי שמכרו אותה ב 170,000 ש"ח). הרי יש לו סדר פעולות קבוע ותקציב שהוא צריך לעמוד בו, הוא לא עושה דברים על דעת עצמו.

מה קורה שם במערכת הרחק מעיני הציבור? זה מזכיר לי את ההסכמי השכר המפוקפקים של בנק ישראל שיצאו לתקשורת לפני מספר חודשים ועכשיו אפילו חברת החשמל היא לא שיאנית השכר...

אין דבר כזה אחראי לרכב אצל השופטים, מי שאחראי על זה הוא הבן אדם שאחראי על כל צי הרכב של כל עובדי המדינה, לשופטים אין בכל שום קשר אליו והם אפילו לא יודעים שהוא קיים. פעם בשנה הם מקבלים מחברה מבחר שרכבים שמהם הם יכולים לבחור רכב וכמובן שהם משלמים עליו מספיק, אין להם שום קשר ישיר לתהליך או לבחירת סוגי הרכב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים