עבור לתוכן

4850 בקירור רגיל או 4850 TOXIC?

Featured Replies

פורסם

יש לי דילמה קטנה. ישנו כרטיס 4850 שמגיע עם קירור רגיל סטדנרטי:

http://tms.co.il/product/5674

ויש 4850 של אותו חברה בגירסת TOXIC שמגיע עם קירור טוב יותר ושקט יותר:

http://tms.co.il/product/5748

אם נקח בחשבון שההפרש בין שני המוצרים (945 שח לרגיל לעומת 1100 לגירסה המיוחדת) הוא 155 ש"ח וניקח בחשבון שקירור חלופי טוב עולה בין 100 ל 200 ש"ח, מה ההצדקה לקנות כרטיס ולהחליף לו קירור לבד? ידיד שלי מתעקש שהרבה יותר משתלם לקנות כרטיס רגיל ולהחליף לקירור חלופי ואני חושבת לעומת זאת שזה לא שווה את ההתעסקות והכאבי ראש (פירוק, הרכבה, סיכון בנזק לכרטיס, פירוק והרכבה מחדש במקרה של צורך במימוש אחריות, שמירה בצד של הקירור המקורי ל 3 שנים). ברגע שההפרש מחירים זהה בין כרטיס שמגיע כבר עם קירור איכותי לבין כרטיס שמגיע עם קירור רגיל פלוס העלות החלפה לקירור טוב שווה, לדעתי אין הצדקה לרכישת כרטיס רגיל. לא?

ד"א - נראה שגם ב HEXUS מסכימים איתי:

http://www.hexus.net/content/item.php?item=14560&page=11

פורסם

אני לא רואה צורך בכלל בקירור אחר מהסטוק אבל אם את מתעקשת, יוצא יותר משתלם לקנות עם הקירור הזה אבל בפוקס פיסי יש של GeCube עם קירור מצויין של Zalman שיהיה עדיף.

פורסם

לידע כללי - הקירור הזה מוציא את כל החום לתוך המארז שלך, בניגוד לקירור הסטנדרטי.

פורסם

לידע כללי - הקירור הזה מוציא את כל החום לתוך המארז שלך, בניגוד לקירור הסטנדרטי.

גם הקרור הסטנדרטי מוציא את כל החום לתוך המארז

פורסם

הקירור הסטנדרטי גם כן מוציא את החום למארז.

לגבי השאלה, HD4850 ב 1100 ש"ח כבר הופך להיות לא כדאי. בין אם יש לו קירור סטנדרטי ובין אם קירור חלופי.

ניתן כבר למצוא היום HD4850 בפחות מ 900 ש"ח. הכרטיס לא צריך קירור חלופי - החלפת הקירור מומלצת לגביו רק למקרה שרוצים לעשות לו המהרה (OC).

בתור בעלים של כרטיס כזה אני יכול בוודאות להגיד לך שהקירור של הכרטיס עושה את העבודה שלו ואין צורך להחליף לו אותו. (נ.ב - יש לי בארון קירור ZALMAN VF900 ואני בוחר שלא להחליף אותו. גם כי אין צורך וגם כי אני מסתכן באיבוד האחריות עליו..)

פורסם

פעם toxic היה הסדרה המתחרה לסדרת iceberg של HIS (אני מקווה שאני זוכר ת'שמות נכון..) ואז היה מדובר בכרטיס מטורף,בייחוד כשזה הגיע ל-OC(אח היו ימים של פתיחת צינורות.. :P)

בכל אופן, היום כבר it's a shadow of a card...לא שווה ת'אקסטרה 155 שקל האלה - ומה עוד שיש חברות אפילו עוד יותר זולות, שזה כבר הפרש גדול מ-155

פורסם

הקירור הסטנדרטי של הכרטיס פולט חום למארז וגם החוצה, לעומת הקירור הזה (רק שפה הוא מוציא עוד יותר חום, מעצם היותו קירור טוב יותר).

פורסם

יש קנייה קבוצתית במחיר קטן מאוד, ל4850 ו4870, אם אני לא טועה, 4870 מתקרב למחיר שציינת לגרסאת הTOXIC, אז אם יש לך את הכסף, אולי שווה לך להשקיע דווקא בו.

אם לא, המחיר של TOXIC, הוא בדיוק כמו הקירור והכרטיס, אני הייתי מציע לבדוק את הכרטיס עם סטוק, ואז לקנות קירור אם את לא מרוצה, זה מה שאני אעשה.

פורסם

איזה דבר דבילי אמרת.

אם הקירור הפחות טוב לא "יוציא" את החום החום לא ישב בסבבה על הליבה של הכרטיס.

ז"א, הוא כן ישב שם. אבל לא בסבבה.

חוץ מזה שאם יש סרקולציה טובה של אוויר זה בכלל לא בעיה שהמאוור "יוציא" את כל החום מהכרטיס.

זה בכלל הרעיון שלו.

הכי טוב בכלל להוריד ת'מאוור. בשביל מה צריך?! שהמארז ישאר קר! ;D

פורסם

פעם toxic היה הסדרה המתחרה לסדרת iceberg של HIS (אני מקווה שאני זוכר ת'שמות נכון..) ואז היה מדובר בכרטיס מטורף,בייחוד כשזה הגיע ל-OC(אח היו ימים של פתיחת צינורות.. :P)

בכל אופן, היום כבר it's a shadow of a card...לא שווה ת'אקסטרה 155 שקל האלה - ומה עוד שיש חברות אפילו עוד יותר זולות, שזה כבר הפרש גדול מ-155

השם הוא IceQ3 Turbo

פורסם

השם הוא IceQ3 Turbo

צודק בהחלט. תודה על התיקון, קיבלתי 8)

פורסם

אתם שוכחים שהכרטיס (HD4850 TOXIC) בא עם BIOS פתוח ושבב מYield איכותי מאוד ::)

פורסם

ממה שקראתי עד כה הפרשי הביצועים בפועל זניחים לחלוטין ולא מצדיקים כלל את תוספת המחיר...

מדובר על כ-2-3FPS ברוב הבאנצ'ים המעשיים שזה לא יותר מ-8-10% שיפור. זה כמעט לא מורגש בפועל בגיימינג ממילא (וגם 30FPS שיפור בין 90FPS ל-120 לא מורגשים כלל). היום, כשניתן להשיג HD4850 בסביבות 800-850 ש"ח מדובר על הפרש של כ-30-40% במחיר ללא הצדקה בפועל.

אם רוצים שקט מופתי וטמפרטורות נמוכות (או OC רצחני) אפשר להזמין מהחנות את ה-Accelero TWIN TURBO שיקרר טוב יותר במחיר נמוך בהרבה, למשל: http://tinyurl.com/5u8j7y ב-160 ש"ח בלבד. ההרכבה בחנות מבטיחה את האחריות וחוסכת את ההתעסקות.

למי שהציע HD4870 - צריך לבדוק קודם האם בכלל יש לה צורך בו - עד (כולל) 22' אין ממש הצדקה לכך.

פורסם

ממה שקראתי עד כה הפרשי הביצועים בפועל זניחים לחלוטין ולא מצדיקים כלל את תוספת המחיר...

מדובר על כ-2-3FPS ברוב הבאנצ'ים המעשיים שזה לא יותר מ-8-10% שיפור. זה כמעט לא מורגש בפועל בגיימינג ממילא (וגם 30FPS שיפור בין 90FPS ל-120 לא מורגשים כלל). היום, כשניתן להשיג HD4850 בסביבות 800-850 ש"ח מדובר על הפרש של כ-30-40% במחיר ללא הצדקה בפועל.

אם רוצים שקט מופתי וטמפרטורות נמוכות (או OC רצחני) אפשר להזמין מהחנות את ה-Accelero TWIN TURBO שיקרר טוב יותר במחיר נמוך בהרבה, למשל: http://tinyurl.com/5u8j7y ב-160 ש"ח בלבד. ההרכבה בחנות מבטיחה את האחריות וחוסכת את ההתעסקות.

למי שהציע HD4870 - צריך לבדוק קודם האם בכלל יש לה צורך בו - עד (כולל) 22' אין ממש הצדקה לכך.

אתה אומר בעצם שעל מסך 20" ברזולוציה טבעית של 1680x1050 אין בעיה לשחק במשחקים חדשים עם הגדרות גבוהות עם HD4850?

ההפרש הקטן במחיר לא שווה קניה של ה HD4870?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים