עבור לתוכן

המלצה על ספר טוב . . .

Featured Replies

פורסם

בכל אופן, אני כרגע בתהליך של חיסכון לשיעורי נהיגה, אז יש פה מישהו [ מאזור באר שבע ] שמוכר ספר כלשהו שעלה פה ? או לחלופין, מישהו מכיר חנות טובה לספרים יד שנייה בבאר שבע ? כי הספריה פה היא לא אופציה :nixweiss:

לא הייתי שם, אבל אמרו לי ש"עשן הזמן" טובה. יש להם אתר אינטרנט.

• תגובות 55
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לגבי טום קלנסי, יש לו שניים-שלושה ספרים סבירים, המוקדמים יותר. הוא תמיד חייב לדחוף סוף מאולץ לספרים שלו, משל היה כותב תסריט לסרט מ-AXN, הגיבורים מאוד פלקטיים ומתנהגים באופן צפוי להחריד, הוא מאוד פטריוט ומקריאה בספריו זה נראה כמו הגיבורים העשויים ללא רבב מארה"ב נלחמים נגד חלאות העולם (וגם קצת מושחתים מבפנים). לא אהבתי ואני לא יכול להמליץ.

חולית ספר מעולה, ההמשכים טובים, אבל פחות. הספרים החדשים שכתב הבן שלו לא מתרוממים מעל הבינוני. העניין המעניין עם חולית (הספר הראשון) שהתרגום שלו לעברית נחשב למאוד טוב וגם מעביר באופן נכון יותר את המונחים המומצאים (שהם בעיקר ממקור יודאו-איסלמי) וחלק משמות הדמויות.

נזכרתי בעוד ספר מעניין שקראתי לפני שנים - "עולם חדש אמיץ" של האקסלי. שילוב של מד"ב עם אמירה חברתית-סטירית, כמו שמד"ב בעצם אמור להיות (ספרי המד"ב הטובים לא עוסקים למעשה בעתיד, אלא לרוב מציבים מראה מול ההווה בעטיפה עתידנית). ואם כבר סופרי מד"ב הכותבים על הווה במסווה של פנטזיה, הרי שאחד הגדולים הוא סטניסלב לם, שכתב במקור בפולנית ולמרבה הצער הרבה מכתביו לא תורגמו לעברית או שהתרגום לוקה בחסר, יש תרגומים לא רעים לאנגלית לסולאריס ושל אוספי המעשיות שלו הקיבריאדה, יומני כוכב ועוד.

מעניין לציין את מערכת היחסית המשונה בין סטניסלב לם לפיליפ ק. דיק. לם התייחס לדיק כסופר המד"ב האמריקאי הראוי היחיד, ואילו דיק התלונן שלם למעשה לא קיים וכתביו נכתבים על ידי וועדה ממונה מטעם המשטר הקומוניסטי במטרה להשתלט על דעת הקהל... וכמובן שגם כתביו של פיליפ ק' דיק מאוד מומלצים לכל חובבי המד"ב ובכלל.

פורסם

לגבי טום קלנסי, יש לו שניים-שלושה ספרים סבירים, המוקדמים יותר. הוא תמיד חייב לדחוף סוף מאולץ לספרים שלו, משל היה כותב תסריט לסרט מ-AXN, הגיבורים מאוד פלקטיים ומתנהגים באופן צפוי להחריד, הוא מאוד פטריוט ומקריאה בספריו זה נראה כמו הגיבורים העשויים ללא רבב מארה"ב נלחמים נגד חלאות העולם (וגם קצת מושחתים מבפנים). לא אהבתי ואני לא יכול להמליץ.

חולית ספר מעולה, ההמשכים טובים, אבל פחות. הספרים החדשים שכתב הבן שלו לא מתרוממים מעל הבינוני. העניין המעניין עם חולית (הספר הראשון) שהתרגום שלו לעברית נחשב למאוד טוב וגם מעביר באופן נכון יותר את המונחים המומצאים (שהם בעיקר ממקור יודאו-איסלמי) וחלק משמות הדמויות.

מחזק מאוד

פורסם

דווקא הספרים שלו לא רעים, לא מדהימים אבל לא רעים. ההקדמות לחולית (גם שלושת הבתים וגם הגיהאד הבטלרייאני) בסדר

ההמשכים פחות.

פורסם

אתה מדבר עליו או על הבן שלו?

פורסם

על הבן. יש יתרון בספרים שבסוף שהם סוגרים כמה קצוות פתוחים.

פורסם
  • מחבר

אוקי . . . עידכון קטן :

קניתי היום את הספר Good Omens (בשורות טובות) אחרי שביקרתי ב"צומת ספרים" שטענו שאין להם את הספר המדובר, אבל היו בטוחים ב-110% שהוא נמצא בסניף בביג (למי שמכיר) ואפילו התקשרו לוודא, לאכזבתי, גם שם לא היה. מזל שיש בביג גם "סטימצקי" - שם נמצאה האבדה.

ריפרתי בספר בקטנה ( בעיקר בעמוד האחורי של הכריכה ) וכנראה שמחר (אם יהי לי זמן) אני יתחיל לקרוא אותו. וד"א, היו פה כמה דיבורים על אלביס בהקשר של הספר - מה הקשר |: (?), או שזה משהו שאני יבין אחרי שאני יחתיל לקרוא ?

תודה לכל מי שהציע פה את המומלצים שלו, ואני קווה להגיע לכולם (עשיתי רפורמה, מהיום - פחות טלויזיה יותר ספרים :silly: ).

לילה טוב.

פורסם

אם כבר טלויזיה אז יש המון תוכניות טובות בדיסקברי, רק חבל שאין את זה בארץ ::) או לפחות בהוט. [אבל שמעתי שיס הורידו את הערוץ]

תוכנית נהדרת בשם Future Weapons בMilitary Channel, ובכלל המון תוכניות איכותיות :xyxthumbs:

http://military.discovery.com/tv/future-weapons/future-weapons.html

פורסם
  • מחבר

אם כבר טלויזיה אז יש המון תוכניות טובות בדיסקברי, רק חבל שאין את זה בארץ ::) או לפחות בהוט. [אבל שמעתי שיס הורידו את הערוץ]

תוכנית נהדרת בשם Future Weapons בMilitary Channel, ובכלל המון תוכניות איכותיות :xyxthumbs:

http://military.discovery.com/tv/future-weapons/future-weapons.html

באמת חבל שאין את הערוץ ב-HOT. אני מסתפק ב-NGC וערוץ 8. יש להם תוכניות מענינות,לפעמים (למרות שיש גם הרבה דברים חופרים על בעלי חיים, כאילו זה מעניין מישהו :silly: ).

פורסם

וד"א, היו פה כמה דיבורים על אלביס בהקשר של הספר - מה הקשר |: (?), או שזה משהו שאני יבין אחרי שאני יחתיל לקרוא ?

אלביס מופיע בספר. זה אחד מהדברים שאני אוהב בו - בדיחות שמתחילות בעמוד 50 ונגמרות בעמוד 150.

פורסם

discworld היא סידרה, יש לכם המלצות איך לקרוא?

לפי העלילות? [מכשפות - מוות וכו'?] או פשוט לפי סדר הוצאה לאור?

אני גם לא בטוח שיצא לי לקרוא את כולם :nixweiss:

מה שבטוח הוא שאני חייב להשיג את small gods :D

פורסם

מצטרף להמלצה על "המשחק של אנדר" של אורסון סקוט קארד

פורסם

discworld היא סידרה, יש לכם המלצות איך לקרוא?

לפי העלילות? [מכשפות - מוות וכו'?] או פשוט לפי סדר הוצאה לאור?

אני גם לא בטוח שיצא לי לקרוא את כולם :nixweiss:

מה שבטוח הוא שאני חייב להשיג את small gods :D

פשוט תקרא, הסדר לא כ"כ משנה

פורסם

סבבה תודה :P

בינתיים השגתי את זה

שמאגד את כל סידרת הטרמפיסט ביחד ויש בונוס של סיפור נוסף - Young Zaphod Plays It Safe.[br]פורסם בתאריך: 10.08.2008 בשעה 12:52:02

הספר מתחיל עם a guide to the guide

some unhelpful remarks from the author

כבר מצחיק 8)

יאללה זזתי לקרוא, ביי חח :P

פורסם

המשחק של אנדר סיימתי לקרוא אותו באנגלית שלשום, ספר נהדר.

ממליץ גם על "סיפורי האוטורי" של ליאן הרן, טרילוגיה מעניינת וייחודית, הספר הראשון הוא "פסיעות על רצפת הזמיר".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים