עבור לתוכן

לא מצליח לשלוט על מאורר המעבד בשם צורה

Featured Replies

פורסם

היי,

המאורר של המעבד שלי עובד קבוע על איזור ה 2600 RPM, אמנם הטמפ' נמוכות אבל כשאני ישן או שהוא

לא בשימוש הייתי שמח אם הסיבובים היו יורדים והיה קצת שקט. בדקתי בביוס והשליטה אוט' על המאורר על ON

אבל עדיין המאורר עובד באוצה עוצמה ולא משתנה, ניסית עם SPEED FAN לשנות ידנית אבל גם שם

דבר לא קורה, הלוח אם והמאורר רשומים בחתימה....

מה אני עושה אנשים ?

• תגובות 34
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האם מאוורר של המעבד הוא 3 או 4 חוטים במחבר ללוח אם ?

פורסם

בתוכנה Speed Fan אתה צריך להכנס להגדרות ואז ללשונית Advanced

Advanced_Tab.jpg

ושם בPWM אתה צריך להגדיר את איך שאתה תשלוט במאווררים, איך שמתאים לך.

למדריך המלא

http://www.evga.com/forums/tm.asp?m=41049

פורסם
  • מחבר

וואלה אין לי מושג כמה חוטים, מה זה משנה ?

אגב, כשאני נכנס ל ADVANCED איזה צ'יפ אני צריך לבחור ? תודה רבה על המדריך

אבל הוא מאוד מסורבל וארוך, יש מצב שאתה יוצא מלך ונותן לי כמה טיפים מרכזיים איך אני משנה את מהירות המאורר ?

פורסם

תשמע כמו שלוחות אם מחברות שונות הם מובדלים אחד מהשני, כך גם הביוסים שלהם אז אני לא יכול להגיד לך במדויק.

בנוגע לצ'יפ, גם זה משתנה.. אבל אצלי זה IT8718F והוא הראשון ברשימה. פשוט תחפש בניהם תזכורת לPWM או למאווררים.

אבל כעיקרון אתה צריך לפנות את הביוס באופציה שאמרתי לך Smart Fan. והעדיפות היא שאם קיימת אופציה כזו תבחר ב PWM.

ואז דרך התוכנה איפה שכתוב pwm 1 mode, pwm 2 mode וכו' תבחר Software Controlled.

פורסם
  • מחבר

סבבה אחי מצאתי את האפשרויות האלה ושינית כמו שאמרת לי אבל עדיין אין שינוי ב RPM של המאורר והרעש כמובן

נשאר על כנו....

פורסם

שמע זה משנה כמה פינים .... אם יש לך 3 פינים תעשה בBIOS מתחת לSMARTFAN תעשה VOLTAGE אם יש לך 4 תעשה PWM

פורסם

תראה אלי שאלתי אותך כמה חוטים יש לתקע של המאוורר אז לא ענית וראיתי את התשובות שענו וחשבת שזה הפיתרון...............

המשל : כמו שאדם רוצה להחליף הילוכים ברכב להעלות ולהוריד ואמרו לו שאם שליטה אלקטרונית בפנל תוכל לעשות זאת אבל בפועל יש הילוך אחד

רק בגיר ולא יותר אז תוכל לשנות הילוכים ? גם אם תלחץ על מספר כפתורים לא יעזור...........

לעינייננו במאוורר אם יש לך 3 חוטים שכח מזה לא תוכל לשנות אבל אם יש לך 4 חוטים תבחר קודם בביוס PWM ואז תבדוק

ואם תרצה שהוא ישנה לבד בחר על AUTO ותקבע ערך מינימום וגבול החימום יתר

פורסם

אפשר לשנות מהירות של מאווררים גם בלי הפין הרביעי.

אני בטוח שתמצאו לא מעט הסברים לPWM ברשת, אבל בקיצור זה אומר Pulse Width Modulation וזוהי שיטה לקביעת מהירות של מנועי DC ובכלל שליטה למשל במאווררים. מה שמאפיין שיטה זו הוא שהקשר בין הרכיב למקור המתח נדלק ונכבה במהירות גבוהה. (למשל 30Hz - ב30 פעמים בשניה אחת) ע"י שינוי המתח פר שניה במצב בו מדליקים ומכבים במהירות, המאוורר 'רואה' אחרת כמה וולט הוא מקבל.

לדוגמא מתח של 12V כשהיחס בין זמן שהוא כבוי לזמן שהוא דלוק הוא 50:50, המאוורר "יראה" 6V, וכך הלאה לגבי 25:75 ל9V.

יתרון בכל זה הוא בזבוז נמוך של מתח ובכל זאת קבלת המתח הרצוי. אין שימוש בנגד לקבלת מתח נמוך כי הנגד בעצמו צרכן.

מבחינת הפינים זה משתנה בין הלוחות אך אצלי למשל (ובכל יתר הלוחות הדומים של Gigabyte) זה כך:

PWM_pinouts.jpg

* P1 - Ground

* P2 - 12V+ / PWM signal

* P3 - Tachometer signal

* P4 - PWM signal

כלומר- אם יש לכם חיבור של 4 פינים בלוח אם והמאוורר שאתם מחברים בעל רק 3 פינים- אתם יכולים באמצעות קונפיגורציה פשוטה בביוס לשלוט בו עם תוכנה כדוגמאת SpeedFan.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את העניין מסתבר שיש רק 3 כבלים, ז"א שאין PWN אם אני מבין אתכם נכון....

עכשיו נאבקתי עם ה SPEEDFAN פול זמן ולא הצלחתי לשנות את ה RPM של המאורר בשם צורה שהיא :nixweiss:

אני מבין שגם בלי הפין הרביעי ניתן לשנות את מהירות המאורר רק לא הבנתי איך ? :s05:

שוב תודה לכולם כמובן. :xyxthumbs:

פורסם

אם יש לך 3 פינים שנה בBIOS לVOLTAGE :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אם יש לך 3 פינים שנה בBIOS לVOLTAGE :xyxthumbs:

בביוס אין לי אופציה כזאת ממה שראיתי ב SMART FAN שב PC HEALTH יש רק ENABLED ו DISABLED....

מה אני עושה אחי ?

פורסם

שמע אחרי כל התאוריות ויש עוד הסברים.........

אין לך מצב אם 3חוטים לשנות מהירות כי =חוט-+ ,חוט=מינוס,חוט=מודד RPM אז איך ישתנה? זה רק אם קיבלת פוטנציומטר שקיבלת עם המאוורר שקנית

כי זה עובד עיקרון של נגד בקיצור אני מציע לך קודם בדוק אם יש בביוס אופצייה של PWM קשה לי לחשוב שאין בדגם הזה ואם כן

לך קנה מאוורר פריזר 7 פרו יש לו 4 חוטים ואז תוכל לשלוט וגם צריך להיות לך תוכנה מקורית של הלוח לעשות את זה

פורסם

אוקיי אז ככה.. יש לי 3 חוטים וכן הצלחתי לשנות את מהירות המאווררים שבמארז שלי עם התוכנה SPEEDFAN לאחר ששיחקתי בה קצת.

קודם כל אני מציין שהחוטים מחוברים ללוח אם ולא לספק.

תכנס לתוכנה, תלחץ על CONFIGURE בצד ימין למעלה, תעבור ללשונית ADVANCED, בלשונית CHIP תבחר באפשרות הראשונה, עכשיו יפתחו לך בטבלה שמתחת הרבה אפשרויות כמו בתמונה שנמצאת בדיון שהביאו באחת ההודעות הקודמות.

תחפש את האפשרויות PWM 1,2,3 mode. תלחץ למשל על אפשרות PWM 1 mode שזה בעצם מאוורר מספר 1 במארז שלך (בדרך כלל זה המעבד) כדי שהיה מסומן בכחול ולמטה באפשרות SET TO תבחר (יכול להיות שזה שונה מאצל כולם, תלוי בלוח) SOFTWARE CONTROLLED אם יש לך, או MANUAL PWM

ותעשה אישור. לאחר שבחרת באפשרות זאת תלך לתוכנה לדף הראשי (לא ב CONFIGURE) ומתחת לטבלה של ה RPM יש לך אחוזים של מהירות המאווררים. ב FAN1 או SYSFAN1 (איך שקוראים לזה אצלך) פשוט תעלה את האחוזים. כך אתה יכול לעשות גם לשאר המאווררים, רק תשנה ב CONFIGURE בהתאם.

בהצלחה ומקווה שעזרתי :)

פורסם
  • מחבר

קודם כל אחי תודה על התשובה המפורטת :yelclap:

עשיתי בדיוק מה שאמרת צעד אחר צעד ועדיין אין שינוי, הסיבובים נשארים בדיוק אותו דבר וכמובן שהרעש גם כן.

צירפתי כאן שני צילומים של התוכנה שתוכל לראות, שים לב שגם כששמתי את האחוזים של המאורר על 0 אחוז כלום

לא השתנה, ה RPM נשאר זהה.

אני מתייאש אנשים.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים