עבור לתוכן

חילוק ה HDD למחיצות

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להתקין VISTA מבלי לפרמט, אז חשבתי אם אני יכול לקחת את כונן C שהוא 100GB ולחלק אותו לשתים כך שבחלק אחד ישאר ה XP והחלק החדש יהיה ריק ובוא אני אוכל להתקין את VISTA ? אפשר לעשות את זה ?

פורסם

אפשר ואפילו מאוד מומלץ כי אני לא רוצה לדעת מה יגרם לך מהקנה של שתי מערכות הפעלה שונות על אותה מחיצה.

את המחיצות אתה יכול לנהל דרך מנהל הדיסקטים של חלונות או כל תוכנת צד ג' אחרת (ראה המלצות בסטיקי).

פורסם
  • מחבר

אפשר ואפילו מאוד מומלץ כי אני לא רוצה לדעת מה יגרם לך מהקנה של שתי מערכות הפעלה שונות על אותה מחיצה.

את המחיצות אתה יכול לנהל דרך מנהל הדיסקטים של חלונות או כל תוכנת צד ג' אחרת (ראה המלצות בסטיקי).

בהמלצות ראיתי 2 תוכנות אבל זה תוכנות בתשלום !!!

אז אתה יכול לפרט לגבי הדרך של לעשות את זה בלי תוכנה דרך החלונות ? המנהל דיסקטים אתה מתכוון ל"מנהל דיסקים" ב"ניהול" ?? ניסיתי משם - לא ראיתי אפשרות של יצירת מחיצה חדשה או חילוק מחיצה קימת...[br]פורסם בתאריך: 3.08.2008 בשעה 22:18:02

טוב השגתי את התוכנה Norton PartitionMagic 8 ויש לי שאלה לגבי הביצוע:

1. האם אפשר (מותר) לעשות את זה על C שהיא מחיצת primary או שאפשר רק על המחיצות הלוגיות ?

2. כמו שאמרתי המחיצה החדשה תיהיה בשביל VISTA אז כשאני בוחר את האפשרויות של המחיצה החדשה לקבוע שהיא תיהיה primary או לוגית ?

3. כמה שטח פנוי מומלץ בשביל ויסטה ? יענו 50GB יספיק ?

פורסם

המחיצה השניה תהיה לוגית ואין אם זה שום בעיה.

ה PRIMARY PARTITION עושה את הBOOT ושם יהיה לך בחירה בין מערכות הפעלה.

אם תבחר ב XP שיושב על C אז יעלה XP.

אם תבחר ב VISTA שיושב על D אז VISTA תעלה ו D יהפוך מבחינת הוינדוס ל C ו C יהפוך ל D.

כך שבכל מקרה מערכות ההפעלה תמיד יהיו ב C מבחינתם.

50GB ל PARITION של VISTA זה יותר ממספיק.

אני נתתי 40GB ואפילו אחרי כל התוכנות שהתקנתי שם וכל השמירות של משחקים ששומרים שם, יש לי 10GB מקום פנוי, ואני יכול לפנות עוד בלי מאמץ.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים