עבור לתוכן

כמה מאווררים להוסיף למארז וקירור לNB הוא הכרחי?

Featured Replies

פורסם

אוקיי.. תשובות לשני השואלים - לפחות לפי ניסיון שלי. אבל קודם משו כללי - גם אם אתם הופכים את המחשב שלכם לחוות ניסויים באובר-קלוקינג הרי שזה לא המטרה העיקרית שבשבילה קניתם את המחשב, בכל מקרה אתם גם תרצו לשחק עליו, להריץ תוכנות, לגלוש באינטרנט וכל מה שעושים עם מחשב, בגלל זה תמיד תהיה פשרה בעניין האוורור. למה ? כי פה יש חוק שתמיד פועל - אוורור טוב יותר=רעש. קירור טוב יותר=כסף. מה הכוונה ? אין טעם לקנות מעבד זול (נניח האתלון 1700) אבל מערכת קירור יקרה מאוד (כמו קירור מים ב1000 שקל), את ה1000 שקל האלה, תשקיעו בלקנות מעבד הרבה יותר חזק, ומערכת קירור סטנדרטית, ותגיעו לתוצאות כלליות טובות יותר. אותו דבר בנוגע לרעש - כן, כשמרכיבים מערכת חדשה תמיד יש את ההתלהבות להגיע לגבול שלה, אבל אחרי שמגיעים לגבול, מגלים שהליקופטרים זה נחמד בחיל האוויר, אבל לא ממש שימושי אצלכם בחדר, בכל זאת אתם רוצים לשבת ליד המחשב ולעבוד/לשחק עליו, ככה שאחרי שבועיים של נסיונות אובר-קלוק, אתם תורידו את המהירות למהירות "נורמלית" ותפרקו את הדלתות ששמתם על המחשב, כדי לשמור על בריאות האוזן.

זה היה הקדמה קטנה על הפילוסופיה של עבודה מול מחשב, עכשיו תכל'ס.

לבחור עם המאוורר - שמע, להרכיב מאוורר כזה באופן קבוע על המחשב זה די לא לעניין, המאורר גדול מדי, רועד מדי, מרעיש מדי, וההשראה המגנטית שהוא גורם יכולה חופשי לדפוק לך רכיבים במחשב (תזכור, מה זה בעצם מאוורר - זה מנוע שמייצר שדה מגנטי מסתובב, שמסובב ציר שיושב בתוכו, השדה המגנטי במאווררים ביתיים הוא גדול למדי - לצערי, אין דרך ממש לבדוק את זה באמצעים ביתיים). מה שאני עשיתי, זה פתרון עוקף פשוט - לפתוח את הפנל הצדדי של המחשב, ופשוט לכוון את המאוורר על תוך המארז, נכון שזה לא הכי אסתטי, אבל גם מאוורר ביתי של 16 אינץ במסגרת עץ, זה לא ממש אסתטי, והפתרון הזה הוא יעיל יותר, מה גם שלא הרסת את המארז, במקרה שאחר כך תרצה לשים מאוורר "רגיל" של 120 מ"מ או אפילו פחות.

לשאלה - כמה מאווררים צריך, אז ככה, בלוחות של אביט יש כבר מאוורר על הנורתברידג והוא גם טוב למדי (המאוורר הוא בעצם אייסברק), ככה שבנורתברידג אין צורך לגעת. מה שכדאי להשיג זה צלעות קירור בשביל הסאותברידג (ממעבד ישן, או מההיטסינק הג'נרי שבא עם המעבד שלך, או כל פתרון אחר דומה) כי בלוחות אנפורס-2 הוא מתחמם למדי. לגבי מארז - קודם כל תמיד! עדיף מאווררים 120 מ"מ, הם חזקים יותר, שקטים הרבה יותר, ועולים אותו דבר פחות או יותר - אני מדבר על מאווררים ג'נריים, מהניסיון שלי, אין שום טעם לקנות את המאווררים היקרים, התועלת שמקבלים מהם היא לא שווה את ההפרש במחיר - תחשוב שמאוורר ג'נרי של 120 מ"מ עולה בסביבות ה30-40 שקל, במחיר שיקחו ממך על מאוורר "עם שם" שזה 150-200 שקל, אתה פשוט קונה 5 ג'נריים. והאוורור - מאוורר אחד מקדימה שמכניס, אחד מהצד (צריך לעשות חור בדופן ) שמכוון על הלוח-אם, ואחד למעלה שמוציא. אם יש לך מאווררים קטנים של 60 מ"מ אתה יכול לשים אחד מאחורה שיוציא אוויר חם מכיוון כרטיס המסך, ועוד אחד למטה (בלי חור חיצוני) ש"ידחוף" את האוויר וישפר את הזרימה, אם יש לך מאוורר 40 מ"מ, אתה יכול לשים אותו מאחורי הלוח-אם, הרבה פעמים מתעלמים מהאזור הזה, אבל הוא חם למדי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת

המארז שאני קונה (Enermax CS-3181L-BBS) יכול להכיל עד חמישה מאווררים, כולם 80מ"מ למעט המאוורר בחזית: אחד בחזית (80\120 מ"מ), אחד בדלת, שניים מאחור ואחד נוסף בגג.

אני לא רוצה להתעסק במודינג אז כמה מאווררים לקנות (אני מקבל אחד בדלת) ואני רוצה לשמור על רמת רעש די נמוכה אז בהמלצה שלך על כמות המאווררים שאני צריך לקנות תתחשב בזה שאני כבר בטוח ישתמש ב2: SF2 להיטסינק (SK7) ומאוורר במארז שאני מקבל איתו

נ.ב

אני יכול לשלוט במהירות שלהם או שאני חייב פאנל שליטה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים