עבור לתוכן

כמה מאווררים להוסיף למארז וקירור לNB הוא הכרחי?

Featured Replies

פורסם

כמה מאווררים להוסיף למארז Enermax CS-3181L-BBS ואיזה (ג'נריים?) (מגיע אחד בחלון).

אני גם צריך קירור לNB או למופסט או לשאר הדברים האלה? (אני לא מבין בזה אני רק יודע שהNB צריך להיות קר כי דרכו עובר ה VDD).

פורסם

כמה סמ"ק אתה צריך לאוטו שלך ? אתה גם צריך כננת ? או אולי גג נפתח ? - תלוי.. תלוי איזה אוטו אתה רוצה, מה אתה מתכוון לעשות איתו, איפה אתה תסע אותו, ואיזה בחורות אתה רוצה שיסתכלו עליך נוהג בו :)

ועכשיו תשאל את השאלה שלך קצת יותר בפירוט - איזה מחשב יש לך (לוח אם והכל) מה השימושים שלו ? האם אתה מתכוון להמהיר אותו, אם כן, בצורה מעטה, בשביל להרוויח קצת יותר תמורה לכסף שלך ? או שאתה מתכוון להפוך את המחשב שלך לאתר ניסויים ? תפרט, ואז תוכל לקבל תשובות לעניין

עכשיו אני סתם יכול להגיד לך - קח 8 מאווררים של 120 מ"מ שגם עולים 200 שקל כל מאוורר, ותקנה צלעות קירור למופסטים, ועוד אירופלו עם מוד שתחבר לנורתברדיג, עם זה לעולם לא תוכל לטעות.

פורסם

אתה לא צריך להוסיף קירור ל-NB( עם אתה מיתכוון לעשות VDD mod אז אתה צריך)

תפרט יותר מה הלוח שלך?

פורסם

אני גם צריך לשאול את אותה שאלה, יש לי GA-7VAX AXP1800 אז ככה- אני התכוונתי לקחת מאוורר 16INCH לעשות חלון במארז ולשים אותו שם, לקח ג'נרי 80MM שיוציא אוויר על הHD , מאוורר 120MM מלמעלה מוציא, 3 40MM (יש מקום רק ל40 MM :-\ ) מאחורה מוציאים, אחד דלתא 40MM על הצ'פ סט, עוד 40MM על הכ.מסך ועוד דלתא 60 לשים על המאוורר של המעבד (יהיו 2 מאווררים).

כמו שבטח הבנתם אני יהפוך את המחשב לחוות ניסויים של OC וממש ממש לא איכפת לי מהרעש, אם למישהו יש הצעות לשיפור אני אשמח לשמוע ;D ד"א האם אני יצטרך משהו על הזיכרון?

נ.ב תודה לכולם וסליחה על זה שאני "משאיל" קצת את הת'רד מפותח הת'רד :D

פורסם

מה זה בדיוק VDD??

פורסם

וולטאג לצי'פ=VDD

פורסם

Vcore= מתח למעבד

Vdd = מתח ללוח האם

Vdimm = מתח לזכרונות

ולנאורי : אם י שלך מאוורר 160 מ"מ בדופן (מי שמפרסם שיש לו מאווררים כאלה, כדאי שיספר לכולם איפה הוא קנה אותו) אין צורך שתשים מאווררים מאחורה, במקרה הזה הם לא יעזרו, אלא רק יפריעו. הרעיון בלשים מאווררים הוא ליצור זרימת אוויר טובה, לא צריך להשתגע :) בהחלט יכול להיות מצב של כל המוסיף גורע - כלומר מאווררים שיפריעו לזרימת האוויר מהדופן לכיוון המעבד. - אלא אם כן המארז שלך בנוי בצורה כזאת שמיקום המאוורר האחורי נמצא מתחת לכרטיס המסך ואז כדאי שהמאוורר דווקא יוציא את האוויר החם מכרטיס המסך החוצה.

פורסם

המאווררים מאחורה מוציאים ודואגים להוציא את האוויר החם, והמאוורר זה לא 160 ממ זה 16 INCH בערך 340MM זה מאוורר סטנדרטי אני מתכנן לעשות חלון ותמיכה מעץ. אז לפי דעתי זה ייתן לי סרקולצייה בת זונה רק שני מאווררים מכניסים הגדול (על הצ'יפ סט, מעבד וכ. מסך) ועוד אחד בצד שנושף על הHD וכל השאר מוציאים אוויר, לפי דעתי תהיה סירקולצייה מהסרטים.

פורסם

ד"א אם לא הבנת נכון או שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך עדיין לא עשיתי את הכל רציתי לפתוח ת'רד כדי שתמליצו לי על שינויים וכשראיתי את הת'רד הזה אז אמרתי שחבל לפתוח אחד חדש ושאלתי פה, כבר רשמתי כל מה שאני צריך השגתי מאוורר גדול ממשהו שרצה לזרוק ואת כל החורים במארז יעשה אבא של חבר טוב שלי- יש לו נגרייה

פורסם

יא חביבי.. אם יש לך מאוורר 16 אינץ! בדופן, אתה לא צריך שום דבר אחר :), אפילו לא לפתוח חור למעלה, החורי אוורור שקיימים יהיו מספיקים - תחשוב שהמאוורר הזה יכניס מספיק לחץ אוויר פנימה, ככה שלא צריך ל"עזור" לאוויר החם לצאת

אגב, המאורר פועל על 12V ? פירקת אותו מאיזה רדיאטור או מה ? :)

פורסם

יאנשים 220V רגיל רק הורדתי לו את הסטאנד שלו ואני אחבר את הראש שלו מאוורר רגיל שאתה קונה בהום סנטר ב70ש"ח מתחבר לשקע :D

פורסם

לא רק שאתה לא צריך עוד מאוררים שיכניסו, תכוון את כל המאורריםן האחרים שיוציאו!

פורסם

אופה...

לא הכי חכם, 220 וולט.

תדאג שהמאוורר יהיה מבודד טוב טוב, שלא יתן לך זץ למארז, תבדוק שזה לא ידפוק לך את המעבד עם ההשראה המגנטית, שלא ירעיד לך את כל המארז.. לא יודע זה קטע בעייתי

מה שאתה יכול לעשות, זה לקנות ונטה כזאת, יש כאלה שמיועדות ל12 וולט ובאות עם שנאי שמתחבר לחשמל ופשוט להוריד את השנאי.

פורסם

לא רק שאתה לא צריך עוד מאוררים שיכניסו, תכוון את כל המאורריםן האחרים שיוציאו!

זה מה שעשיתי חוץ ממאוורר אחד , הגדול פשוט לא מגיע לHD ולכן אני ייקח אחד ג'נרי שיקרר אותו וכל השאר יוציאו.

אופה...

לא הכי חכם, 220 וולט.

תדאג שהמאוורר יהיה מבודד טוב טוב, שלא יתן לך זץ למארז, תבדוק שזה לא ידפוק לך את המעבד עם ההשראה המגנטית, שלא ירעיד לך את כל המארז.. לא יודע זה קטע בעייתי

מה שאתה יכול לעשות, זה לקנות ונטה כזאת, יש כאלה שמיועדות ל12 וולט ובאות עם שנאי שמתחבר לחשמל ופשוט להוריד את השנאי.

א. לתגובות כאלו ציפיתי וקיוויתי

ב. יש לי וונטה כזאת- זה מה שיקרר את הHD- היא קטנה מאוד.

ג. הגדר מבודד טוב- אני לא כלכך מבין בזה ואודה לך אם תסביר לי בדיוק מה אני צריך לעשות כדי להקטין את הסיכון למינימום

פורסם
  • מחבר

אני יעשה OC הכי רצחני שאפשר עם NF7 ,2100+, TWINMOS PC3200 ו SK7+SF2. אז כמה מאווררים אני צריך ואיזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים