עבור לתוכן

האם בהכרח למסך rev05 2007fp של DELL הפאנל הוא s-ips?

Featured Replies

פורסם

אם כן, האם יש לי מקום לחשוש משום שבמבט מהצד על רקע שחור לא מופיעה שום הילה סגולה?

תודה מראש.

פורסם

אתה צופה בסרטים? אם לא, זה לא נושא בעל חשיבות גדולה. אם אתה מעוניין לצפות בסרטים עדיף שתלך על Eizo S1932 (או אם יש לך יותר תקציב Dell 2408WFP).

פורסם
  • מחבר

אני צופה בסרטים,

קניתי את המסך לפני שבוע, מוכרח לציןן שהמסך ברמה גבוהה, אפילו יותר ממה שצפתי.

רק מתוך סקרנות עיניין אותי איזה פאנל יש למסך שלי.

מחיפוש באינטרנט מצאתי של REV05 בהכרח יש פאנל SIPS, אך לפי הידוע לי אמורה להופיע הילה סגולה במבט מהצד על רקע שחור,

מה שלא קיים אצלי.

פורסם

תתחדש. את סוג הפאנל IPS מזהים בנוסף לסימן מובהק של הילה סגולה בשחור בחשיכה מזווית גם לפי האות שמופיעה אחרונה במספר הסידורי הנמצא במדבקה שמאחורי המסך. אם המספר נגמר ב-L יש במסך פאנל IPS ואם הוא נגמר ב-S הפאנל S-PVA. באיזו אות המספר שבמדבקה מסתיים? לדעתי זה לא בהכרח דבר רע שמקבלים S-PVA במקום IPS.

פורסם

ומה לגבי hp 2065

האם יש לו אותו סיפור בצפיה בסרטים

פורסם

לפי הביקורת הזו HP LP2065 מעולה בסרטים כשיש לו פאנל VA. אתה צריך לבקש אותו עם הפאנל הזה או את ה-2007FP עם פאנל S-PVA. אם זה לא אפשרי לבקש פאנלים אלו יש את ה-Samsung 971P באופיס דיפו (או למשחקים מהירים Eizo S1932 ב-IQPC במקום ה-971P שמראה מריחות) שני ה-19" מגיעים רק עם S-PVA.

קראתי מספיק פוסטים אודות חוויות ההתנסות עם פאנלי IPS לגבי החסרונות שלהם בתחום הילות ודליפות אור אשר נפוצות בסרטים בסצינות כהות. הם מעולים לעיבוד תמונה קפדני אינטנסיבי, אבל פאנלי S-PVA שנותנים שחור עמוק יותר ללא הילה עדיפים עליהם למשתמשים, אשר מדי פעם רוצים בבית לצפות בסרטים.

פורסם

לא, יש כבר עדויות ל-REV A05 עם S-PVA.

מה שאמר orleans זה מה שתקף - האות האחרונה במספר הסידורי מאפיינת את סוג הפאנל. טרם נתקלתי במקרה אחד שבו זה לא תפס.

וההילה הסגולה ב-S-IPS REV A05 ממש חזקה (יש לי אחד כזה). אין מצב לא לשים לב.

ואני מסכים גם ש-S-IPS לא בהכרי עדיף.

פורסם

אז למה יש הבדל בדיוק הצבעים של שני הפאנלים (IPS-pVA) אם שניהם משתמשים ב 8 bit של צבעים (אמרתם שפאנל ips נותן תמונה יותר עמוקה)

1. לקריאת טקסט למס' שעות (מינ' 5) מי משני הפאנלים יותר טוב ?

2. לקריאת טקסט וצפייה בסרטים מי משניהם יותר טוב ?

* האם יש הבדל בדיוק צבעים אם כל מסכים האלה בעלי פאנלpVA

samsung 971p

hp 2065

dell 2007fp

* מה מידת ההפרש בדיוק הצבעים בין שני הפאנלים IPS-pVA ? האם היא שווה למידת ההפרש בין שני הפאנלים TN ל - PVA

* והאם בימינו יש מסכי LCD שנותנים שחור מושלם ?

פורסם

אז למה יש הבדל בדיוק הצבעים של שני הפאנלים (IPS-pVA) אם שניהם משתמשים ב 8 bit של צבעים (אמרתם שפאנל ips נותן תמונה יותר עמוקה)

1. לקריאת טקסט למס' שעות (מינ' 5) מי משני הפאנלים יותר טוב ?

2. לקריאת טקסט וצפייה בסרטים מי משניהם יותר טוב ?

* האם יש הבדל בדיוק צבעים אם כל מסכים האלה בעלי פאנלpVA

samsung 971p

hp 2065

dell 2007fp

* מה מידת ההפרש בדיוק הצבעים בין שני הפאנלים IPS-pVA ? האם היא שווה למידת ההפרש בין שני הפאנלים TN ל - PVA

* והאם בימינו יש מסכי LCD שנותנים שחור מושלם ?

ההבדלים בדיוק הצבעים עם אותו פאנל אבל חברה שונה, הכל לפי התכנות של אותה החברה - ואך הם מכיילים במפעל או לא.

אין מסך LCD עם שחור מושלם.

פורסם

מה לגבי זה

פורסם

ההפרש בין S-PVA ו-S-IPS יכול להיות מינורי לגבי דיוק בצבעים. ל-S-IPS יש יתרון שעם הפאנל הזה לא מאבדים ניגודיות במרכז הפאנל, כשיושבים מולו, אבל רוב הזמן לא שמים לב לזה. זה דבר שמשמעותי וקריטי רק לגרפיקאים בלתי מתפשרים. הניגודיות של פאנל S-PVA גבוהה יותר כי בצבע שחור הגביש הנוזלי של הפאנל נמצא במצב סגור ללא מעבר זרם ואילו בפאנל IPS הוא נמצא במצב סגור כשהוא משנה מצבע לצבע (ופתוח עבור צבע שחור) ולכן נדרשות מנורות יותר חזקות ל-IPS דברים שמובילים לניגודיות נמוכה יותר, קושי בבידוד התאורה האחורית והילה. לכן לגרפיקה S-IPS הוא המומלץ ו-S-PVA לסרטים.

TN לא מדוייקים בכלל כמו פאנלי VA/IPS והם לא יכולים לתת גוונים אחידים בכל הפאנל. לבדיקות דיוק בצבעים של פאנלי TN יש משמעות שונה מהבדיקות שמבצעים על פאנלים שאינם TN, כי המכייל ב-TN רואה את הדיוק באותו מיקום שהוא ממוקם, אבל בגלל זוויות הצפייה הצרות העיניים שלנו לא יראו את אותו הדיוק בכל הפאנל. לכן אין להתייחס לבדיקות דיוק בצבעים כאקוויולנטיות לאלו שמבוצעות על פאנלי VA/IPS.

פורסם
  • מחבר

המספר הסידורי של הצג שלי מסתיים ב S, מה שמסביר את אי קיומה של ההילה הסגולה.

אני מוכרח לציין שאני נהנה מכל רגע, אם מאיכות התמונה, אם בישיבה במשך למעלה מ 6 שעות ברצף ללא מצמוץ אחד, ללא גירוד של העין וללא חצי דמעה :) ואם מהחדות של הכיתוב- פשוט מדהים!!!

אני מודה לכל הממליצים באתר שאלמלא הם הייתי נשאר עם סמסונג 226BW ותוהה איך גולשים ממלצים על מסך כזה.

פורסם

לגבי מסך dell 2007fp עם שני הפאנלים, הוא עוד מיוצר או לא ?

ולמי שיש לו HP 2065 עם פאנל IPS האם נמצאת אותה הילה סגולה בעת צפיה בסרטים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים