עבור לתוכן

מחפש מצלמה 1000-1500 שקל, קומפקטית או SLR (דמוי?)

Featured Replies

פורסם

מחפש מצלמה לשימושים של בעיקר צילומיים באירועים משפחתיים, טיולים וכו'.

התקציב או 1000-1500 שקל ואם החריגה ממש שווה את זה אז 2000 שקל.

הייתי רוצה לקבל המלצה גם למצלמה קומפקטית וגם למצלמת SLR או דמוי מה שזה לא יהיה.

תודה מראש

עריכה:

# מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? סוללות יש 2200 (אני מניח שזה יספיק) והתקציב הוא נניח עד 1500 אם ממש משמעותי אפשר לחרוג עד לכיוון ה200 שקל

# אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר בתנאי תאורה טובים יחסית אבל לפעמים גם בתנאי תאורה חלשים

# האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). אני מניח שאם יהיה אור חלש שיצריך פלאש אז אני ישתמש בו..

# האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא

# האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא

# האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? לא יותר מידי.

# האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? כן בCANON A80 ישנה מאוד? יותר מ5 שנים אני חושב, פשוט עבר זמן והיא התקלקלה, לא לגמרי אבל עושה המון בעיות ולא שווה לתקן.

# האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא

# מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. אני חושב שאני נוטה לכיוון של עדשה רחבה.

#כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? לא מהותי כ"כ המשקל של המצלמה וגם לא הגודל, לא מתכנן להכניס אותה לכיס אלה לתיק יעודי.

# אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

* מסך מסתובב - עדיפות למסך מפרקי, אבל לא חובה.

* עינית אופטית או אלקטרונית - עדיף אופטית לפי מה שהבנתי

* מצב צילום ווידאו מיוצב - רצוי שיהיה מצב וידאו ברמה סבירה לא יותר מזה.

* כמות פיקסלים - אנערף? יותר מ5?

* יצרן - אין העדפה

* אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור - רצוי שתהיה מצלמה שלא נוטה להתקלקל :P עדיף יבואן רשמי.

פורסם

אם אתה רוצה המלצה לדגמים ספציפיים שיתאימו לצרכים שלך, קרא את השאלות שבדף הבא וענה על כמה שיותר מהן:

http://boren.sent.com/photography/digicam-questionnaire.html

אם השאלות בחלק השני לא ברורות לך, אתה יכול לדלג עליהן, אבל חשוב שתענה על השאלות שבחלק הראשון (עשר השאלות הראשונות).

פורסם
  • מחבר

ערכתי את ההודעה המקורית ועניתי על השאלות

פורסם

אוקי, מכיוון שאתה מתכוון בכל מקרה להשתמש בנרתיק אז הייתי הולך על מצלמת אולטרה-זום ולא על מצלמת כיס או קומפקטית. למצלמות אולטרה-זום (או "דמויות-SLR") יש טווח זום מאוד שימושי, והן נוחות יותר להחזקה ביד. מצלמה כזו שכוללת מסך מסתובב ונכנסת לתקציב היא פוג'י S9600. אמנם אין לה מייצב, אבל האיכות שלה ב-ISO גבוה טובה יותר משל רוב המתחרות, וזה מפצה על החוסר במייצב.

אם אתה רוצה בכל זאת מצלמה מעט יותר קומפקטית, אז פנסוניק FZ18 היא אופציה טובה. אין לה מסך מסתובב והאיכות שלה פחות טובה משל הפוג'י, אבל מצד שני יש לה מייצב ועדשה עם טווח גדול יותר. הפנסוניק הוחלפה בינתיים ע"י ה-FZ28 שלא הגיעה עדיין לארץ. אם אתה לא ממהר, שווה לחכות לדגם החדש. סביר שהאיכות של ב-ISO גבוה תהיה טובה יותר.

אופציה נוספת ששווה לבדוק - אולימפוס SP570. היא דומה בגודל לפנסוניק, אבל יש לה עדשה קצת יותר רחבה, תושבת לפלאש (שאתה אומר שלא חשובה לך, אבל בעיני היא יתרון גדול), אבל מחיר גבוה יותר.

אגב, האולימפוס והפוג'י משתמשות בסוללות AA, הפנסוניק משתמשת בסוללת ליתיום נטענת ייעודית. בעיני זו אופציה טובה יותר, במיוחד למי שלא מצלם הרבה. לרוב סוללות ה-AA יש בעיית פריקה עצמית (יש דגמים חדשים שפותרים את זה).

פורסם
  • מחבר

יש בעיה ששכחתי לדבר עליה, ההורים שלי שגם הם אמורים להשתמש במצלמה טוענים שלא יצליחו להסתדר עם עדשה "ידנית"

ושהם רוצים עדשה שיש לה מן מתג כזה..

פורסם

גלגל זום מכאני הוא פתרון הרבה יותר מהיר ומדוייק מאשר מתג זום אלקטרוני. זה דווקא אחד היתרונות הגדולים של ה-S9600. הם פשוט צריכים לנסות את זה.

אם זה עדיין נראה להם בעייתי, אז לפנסוניק יש מתג זום אלקטרוני.

פורסם
  • מחבר

יש לי עוד שאלה, אבא שלי ראה את הקנון S5 ודיי התלהב ממנה בגלל המסך המפרקי, העובדה שהמחיר יותר נמוך ודומה לפנסוניק ושהיא משתמשת בבטריות A4.

האם הפנסוניק עדיפה עליה? איזה מצלמה עדיפה מבין השתיים ולמה?

ושוב תודה

פורסם

הפנסוניק עדיפה, בעיקר בזכות העדשה הרחבה שחסרה ב-S5.

סוללות AA זה לא יתרון, להיפך.

פורסם
  • מחבר

איפה אפשר לקנות סוללת ליטיום מתאימה? ואיך טוענים אותה? אם בכלל

בדקנו בזאפ השוואת מחירים, ומה ההבדל בין משווק מורשה לחנות שלא כתוב עליה כלום?

ואיפה אתה ממליץ לקנות את המצלמה? (איזור הצפון או המרכז) כולל תיק מתאים וכרטיס זכרון מתאים? (רצוי אחד גדול)

פורסם

איפה אפשר לקנות סוללת ליטיום מתאימה? ואיך טוענים אותה? אם בכלל

כל המצלמות שמגיעות עם סוללות ליתיום (ליתר דיוק "Li-ion") מגיעות עם סוללה ומטען. סוללות רזרביות מומלץ לקנות ב-eBay. המחירים שם מאוד זולים (בד"כ פחות מ-50 ש"ח לסוללה, כולל משלוח לארץ).

בדקנו בזאפ השוואת מחירים, ומה ההבדל בין משווק מורשה לחנות שלא כתוב עליה כלום?

האחריות של יבואן רשמי עדיפה על זו של יבואן אפור, אבל רק אתה יכול להחליט כמה אתה מוכן לשלם יותר עבורה.

ואיפה אתה ממליץ לקנות את המצלמה? (איזור הצפון או המרכז) כולל תיק מתאים וכרטיס זכרון מתאים? (רצוי אחד גדול)

אין לי המלצה לחנות ספציפית. את מה שיש לי לכתוב בנושא כתבתי כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים