עבור לתוכן

פוטנציאל OC למעבדי C2D

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת לכמה OC אפשר להגיע עם המעבדים הנ"ל עם קירור איכותי (אבל במצב הרגיל שלו, לא המרעיש) כמו toniq tower ?

אני מדבר על הדגמים E8400, Q6600, Q9300, Q9450. אם אפשר לתת התייחסות גם ל OC רגיל וגם למקסימום.

פורסם

קשה לדעת מראש לאיזה OC יהיה ניתן להגיע רק על פי דגם מסוים של מעבד.

לכל מעבד פוטנציאל OC אישי, אם תרצה. זה תלוי על איזה מעבד אתה "נופל". יכולים להיות שני דגמים זהים שאת האחד ניתן יהיה להמהיר ב 40% ואת

השני לא יהיה ניתן להמהיר בכלל.

חוץ מזה זה גם תלוי במערכת בה מורכב המעבד.

פורסם
  • מחבר

אני מדבר בגדול... למשל האם להגיע ל 3 גיגה הרץ זה יחסית אפשרי בסבירות גבוהה וכו'...

פורסם

מה שאוהד אמר נכון ברמת העיקרון, אם כי הוא קצת הגזים בנתונים.

המסקנות ה-כמעט- חד משמעיות היחידות בנוגע לדגמים שהצגת הן כדלקמן:

1. Q6600 ישן יותר ומיוצר בליטוגרפיה של 65nm. הוא יצליח פחות מהאחרים באוברקלוק.

2. Q9300 כפי הנראה לא ימצה את פוטנציאל האוברקלוק שבו עקב המכפלה הנמוכה שתדרוש לוח\זיכרונות עמידים במיוחד.

3. גם במקרים האחרים כדאי לשים לב שהלוח\זיכרונות לא יגבילו. ה-Q9450 בהחלט יכול להיות מוגבל ע"י לוח\זיכרונות בתדרים הגבוהים(איזור ה-4 ג'יגה). ל-E8400 רוב לוחות ה-P35\P45 יתאימו, אך כמובן שמדובר בכפול ליבה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע את כל זה... רק שאני בכלל לא יודע לכמה אנשים מגיעים עם הדברים האלו ולכן אני רוצה לקבל עומדן כלשהו מספרי ולא נתונים מסביב.

פורסם

אין מספרים מדוייקים זה תלוי במעבד שאתה נופל עליו. יש כאלה שתצליח להרים בקלות ל 3.6-8 ואחרים שלא תצליח לעבור איתם את ה 3.3

OC לכפולי ליבה הוא יותר קל כיוון שTDP שלהם יותר נמוך ובהתאם פליטת חום יותר נמוכה. מרובעי ליבה בדיוק הפוך

בכל מצב אני מאחל לך ש"תיפול" על מעבד טוב לOC

פורסם
  • מחבר

אז כמו שאמרתי להגיע ל 3 זה לא אמור להיות בעיה בכלל (שוב בסבירות גבוהה) וגם 3.2 זה בסדר ? (אני מדבר על OC סולידי ולא אקסטרים) ?

זה די טוב כאשר ה Q9450 מגיע עם 2.67 למשל.

אני גם מתלבט האם לקחת Q9300 ופשוט לעשות לו OC ואז אני יגיע לביצועים של Q9450 (עד כדי 4 מגה מטמון פחות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים