עבור לתוכן

המחשב לא עולה ורושם BIOS CHEKSUM ERROR

Featured Replies

פורסם

כשהמחשב עולה לי הוא כותב BIOS CHECKSUM ERROR.

הוא מבקש דיסקט גיבוי אבל זה ממש לא עוזר.

הזיכרון בסדר, הכרטיס מסך מצוין, זה לא בעית תוכנה מההארד הדיסק, בקיצור בדקתי הכל!

לחבר שלי קרתה אותה בעיה בדיוק ואחרי שהחליף את לוח האם שלו הכל הסתדר.

יש לי PIII 800MHZ

TNT2

128MBRAM

לוח Pc Partner 133MHZ Bus

תעזרו לי!

פורסם

אני לא בטוח כל כך , אני חושב שעדכון לביוס יסדר את זה.

אצלי לפחות ניתן לעדכן אותו דרך דיסקט עוד שהמחשב עולה.

תברר אם גם אצלך ניתן לעשות את זה, ואם כן תוריד עדכון ממחשב אצל חבר ותנסה לעדכן אצלך.

רק תביא את הדגם של הלוח אם.

ולדעתי חכה לעוד כמה תגובות מאנשים שמבינים קצת יותר ממני :-X

פורסם

תעשה CLEAR CMOS.

פורסם

אני מצטרף לדעה שנדפק לך הBIOS, אם ניקוי לא עוזר אז תנסה לעדכן אותו ואם גם זה לא עוזר אז תתפלל שיש לך אחריות.

רק ארצה לשאול אותך, איך זה בדיוק קרה? (לא בזלזול חס וחלילה) יכול להיות שהיה לך ווירוס או משהו?

פורסם

תוציא את ה סוללה של הלוח אם ל10 שניות

ואז תשים מחזרה ואני מאמין שהכל יסתדר...

פורסם

יתכן מאוד שהבטריה של הביוס נגמרה.

פורסם

אם זה הדבר היחידי שעולה על המסך והוא אפילו לא מגיע למצב שהוא סופר את הזיכרון, מזהה את המעבד והדיסקים וכו' אז הביוס עצמו נדפק.

מה שצריך זה דיסקט איתחול של דוס (או 98 מילניום וכו', כל דבר שיעלה את המחשב למצב דוס).

שמים על הדיסקט את התוכנה לצריבת הביוס ואת הקובץ של הביוס וצורבים אותו מחדש.

אם זה קורה אחרי שהוא סופר את הזיכרון ושאר הדברים אז פשוט תכנס לביוס ותטען את הגדרות ברירת המחדל.

פורסם

זה בדרך כלל קורה אחרי שמנקים את ה-CMOS, נקה אותו שוב ואח"כ כנס ל-BIOS ותטען את ההגדרות המומלצות, זה אמור לעבוד.

עריכה:

תכנס ל-BIOS ותטען את ההגדות מחדש גם אם ההודעה מופיע לך בלי שניקת את ה-CMOS בכלל.

פורסם

תעשה CLEAR CMOS.

תנסה את זה , אצלי תמיד עובד :)

פורסם

אני לא בטוח כל כך , אני חושב שעדכון לביוס יסדר את זה.

אצלי לפחות ניתן לעדכן אותו דרך דיסקט עוד שהמחשב עולה.

תברר אם גם אצלך ניתן לעשות את זה, ואם כן תוריד עדכון ממחשב אצל חבר ותנסה לעדכן אצלך.

רק תביא את הדגם של הלוח אם.

ולדעתי חכה לעוד כמה תגובות מאנשים שמבינים קצת יותר ממני :-X

אני מצטרף לדעה שנדפק לך הBIOS, אם ניקוי לא עוזר אז תנסה לעדכן אותו ואם גם זה לא עוזר אז תתפלל שיש לך אחריות.

רק ארצה לשאול אותך, איך זה בדיוק קרה? (לא בזלזול חס וחלילה) יכול להיות שהיה לך ווירוס או משהו?

זה כבר פעם שנייה שאני רואה את השאלה הזאת כאן וכולם רושמים שנדפק הביוס

לא נדפק לו הביוס!!!!!!!!!!

כולה הבטריה כנראה נגמרה לו

אתה צריך להכנס לביוס (ע"י לחיצה על מקש הDEL או F2 או F12, זה שונה מביוס לביוס), לבחור IDE HDD AUTO DETECTION

ואז הוא אמור לזהות את הדיסקים הקשיחים שלך אחד אחד, ברגע שאתה רואה מסך כזה שרשום בו כל מני מספרים, תלחץ Y ואנטר, זה אמור להופיע 4 פעמים, תמיד תלחץ Y ואנטר.

אחרי זה תבחר באפשרות לשמור את ההגדרות בביוס (Save and Exit...), זה שונה מביוס לביוס. ואז המחשב אמור לעלות לך כרגיל.

אם זה לא אותו דבר כפי שתיארתי כאן, או אם זה לא עובד לך, תרשום.

עריכה: אני טעיתי במה שרשמתי כאן, לעבור לעמוד 2 לפרטים...

פורסם

לא תמיד לחיצה על Y זה מה שמתאים...

זה צריך להיות מה שהיה מקודם...

לי לדוגמא הHD היה מוגדר על הגדרה אחת, וששיניתי את זה מערכת ההפעלה לא עלתה... :P

פורסם

זה כבר פעם שנייה שאני רואה את השאלה הזאת כאן וכולם רושמים שנדפק הביוס

לא נדפק לו הביוס!!!!!!!!!!

כולה הבטריה כנראה נגמרה לו

אתה צריך להכנס לביוס (ע"י לחיצה על מקש הDEL או F2 או F12, זה שונה מביוס לביוס), לבחור IDE HDD AUTO DETECTION

ואז הוא אמור לזהות את הדיסקים הקשיחים שלך אחד אחד, ברגע שאתה רואה מסך כזה שרשום בו כל מני מספרים, תלחץ Y ואנטר, זה אמור להופיע 4 פעמים, תמיד תלחץ Y ואנטר.

אחרי זה תבחר באפשרות לשמור את ההגדרות בביוס (Save and Exit...), זה שונה מביוס לביוס. ואז המחשב אמור לעלות לך כרגיל.

אם זה לא אותו דבר כפי שתיארתי כאן, או אם זה לא עובד לך, תרשום.

אתה יודע מה ההבדל בין CMOS checksum bad לבין Bios checksum bad ?

CMOS הוא רכיב RAM ששומר את הגדרות המשתמש בביוס (כל אופציה שאתה משנה בביוס נשמרת שם).

הביוס הוא הצ'יפ עצמו שמכיל את קוד ההפעלה של המחשב, זה הרכיב שצורבים אותו בעדכון ביוס.

איפוס הגדרות הביוס לא משפיע עליו, זה מאפס את ה CMOS!

משום שהביוס יושב על רכיב EEPROM אין לך שום אפשרות לשנות אותו, אבל אם משהו בכל זאת הצליח

להשתנות בו (שכן ה CHECKSUM לא מתאים) זה סימן שהוא נדפק.

אני ניסיתי גם בפעם הקודמת להסביר לך את זה ואתה לא מוכן להקשיב.

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=16;action=display;threadid=32427;start=0

אין שום אפשרות להגיע לביוס! הדבר היחידי שמופיע על המסך מהרגע שמדליקים את המחשב הוא ההודעה הזו.

פורסם

אתה יודע מה ההבדל בין CMOS checksum bad לבין Bios checksum bad ?

CMOS הוא רכיב RAM ששומר את הגדרות המשתמש בביוס (כל אופציה שאתה משנה בביוס נשמרת שם).

הביוס הוא הצ'יפ עצמו שמכיל את קוד ההפעלה של המחשב, זה הרכיב שצורבים אותו בעדכון ביוס.

איפוס הגדרות הביוס לא משפיע עליו, זה מאפס את ה CMOS!

משום שהביוס יושב על רכיב EEPROM אין לך שום אפשרות לשנות אותו, אבל אם משהו בכל זאת הצליח

להשתנות בו (שכן ה CHECKSUM לא מתאים) זה סימן שהוא נדפק.

אני ניסיתי גם בפעם הקודמת להסביר לך את זה ואתה לא מוכן להקשיב.

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=16;action=display;threadid=32427;start=0

אין שום אפשרות להגיע לביוס! הדבר היחידי שמופיע על המסך מהרגע שמדליקים את המחשב הוא ההודעה הזו.

אין ספק שאתה צודק בכל מה שאמרת פה!

זאת סכה"כ הייתה אי הבנה קטנה....

אני התכוונתי לשגיאה:

CMOS checksum error בלבד, ולא לשגיאה אחרת!!

בשגיאה הזאת זה בפירוש אומר שבסך הכל ההגדרות שבCMOS נמחקו, וזה לא מעיד כלל וכלל על פגם בביוס.

לגבי שגיאות אחרות....כמו BIOS checksum bad....אני לא נתקלתי אף פעם בהודעה כזאת, ובכלל, אם הוא אומר הודעה כזאת יחד עם

Insert Floppy in drive A אז זה בהחלט מעיד על פגם בביוס.

במיוחד אם לא מתבצע ספירה של הזכרון ואין אפשרות להכנס לביוס....אז זה בטוח מעיד על פגם בBIOS.

אגב, אני מצטער על הבלבול, כי אני בעצמי התבלבלתי וחשבתי שהוא רשם CMOS checksum error.

זה נכון שבמקרה הזה הChecksum של הביוס נדפק ויש צורך לעשות לו FLASH מחדש אם אפשר.

פורסם

אמן :beerchug:

פורסם

אצלי CLEAR CMOS תמיד פותר ת'בעיה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים