עבור לתוכן

החל מ 2009: הכניסה לת"א והמרכז בתשלום.

Featured Replies

פורסם

למרות העצבנות של חלק ממכם אני חושב שזה רעיון מצוין

ואני יסביר

קודם כל מבחינה תחבורה ציבורית

ברגע שיהיו פחות מכוניות פרטיות על הכביש אוטומטית התחבורה הציבורית תהייה יעילה יותר

כי פשוט העומס בכביש בשעות מסוימות זה אחד הדברים שדופקים הכי חזק את התחבורה הציבורית

שנית תחשבו על הרבה יותר מקומות חניה והרבה פחות זיהום

מה שהופך את תל אביב לעיר מגעילה ומסריחה היום

לי יוצא הרבה פעמים בנסיעות להרצליה וחזרה לרעננה

ליראות הרבה מאוד מכוניות אם נוסע אחד בלבד

ואני מדבר על שעות שהרבה נוסעים\חוזרים לתל אביב וכבישים ראשים

האנשים האלו דופקים תחבורה ציבורית \שרותי הצלה \משאיות

וכן גם גננים כמוני

תורידו איזה 30% מהם מהכביש ולמרות שהתחבורה הציבורית עצמה תגדל

בגלל שבאוטובוסים\רכבות אנשים מרוכזים העומס על הכבישים כמובן ירד משמעותית

יהיה פחות עצבים פחות זיהום פחות תאונות פחות משבים על בנית כבישים חדשים

בקיצור הרבה יותר טוב

ובקשר לזה שצריך לשפר את התחבורה הציבורית זה ברור

אבל צריך להתחיל ממשהו

ובגלל זה אני מברך על החוק הזה אם יעבור וימומש

פורסם

אגרות גודש הוחלו בערים שכבר הייתה בהם תחבורה ציבורית מתקדמת. בלונדון לדוגמא התחתית פעילה מזה כ-100 שנים, מאוד נוחה, יעילה ומהירה. לציין גם שקיימת שם ביקורת רבה על אגרת הגודש.

הבעיות עם אגרת הגודש בת"א הן ראשית ש-40 ש"ח ליום זה הרבה מאוד כסף בישראל ושנית עליבותה של התחבורה הציבורית בגוש דן. האגרה תגרום לאנשים לנסות להמנע מלהגיע לת"א או לצמצם למינימום את הנסיעות לשם. מי שיפגע בעיקר הם בעלי עסקים קטנים ומקומות בילוי, בנוסף מעסיקים ישקלו העברת עסקיהם אל הפריפריה הקרובה (לאזורי התעשיה המתפתחים בראש העין, בשרון, באיזור שד"ת וכו') בשביל לא לאבד עובדים (בתחום ההיי-טק העובדים הם נכס). אזורי בילוי המתבססים מאוד על מבקרים מהחוץ (אזור הנמל לדוגמא) עלולים להפגע אנושות.

נקודה נוספת היא שרשויות מקומיות נוספות יחליטו לחגוג גם הן עם אגרות כניסה, אני מסופק אם בג"ץ יוכל למנוע מהלך שכזה ברגע שיאושר לת"א לגבות אגרה שכזאת, במיוחד אם האגרה תהיה מפלה ולתושבי חוץ בלבד.

וזה רע? איגרת גודש תגרום לפיתוח אדיר בפריפריה ות"א תהיה פחות צפופה.

פורסם
  • מחבר
:lol: :lol: :lol: :lol: אנשים פה חיים באשליה שהכסף הזה אשכרה ילך למקומות הנכונים :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
פורסם

:lol: :lol: :lol: :lol: אנשים פה חיים באשליה שהכסף הזה אשכרה ילך למקומות הנכונים :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

+1

פורסם

+2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים