עבור לתוכן

מסך 24 אינץ', למשחקים, תקציב בסביבות ה-2500~

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם!

אחרי שבשעה טובה הגיעה המחשב החדש, עכשיו הגיע הזמן להביא את המסך החדש.

אני מתלבט בין 4 מסכים כרגע שהם:

Dell 24 e248WFP

Asus 24 mk241h

Philips 24 240bw8eb

Xerox 24 xm7-24afw

אשמח לקבל חוות דעת על המסכים הללו. ממה שהבנתי ה-DELL הוא מסך טוב, אבל לא הצלחתי למצוא איזה פאנל הוא.

ה-Asus נחשב נחות יחסית. אני צודק?

ו-2 המסכים האחרים אני לא באמת מכיר.

כמו כן שאלה כללית, האם באמת אפשר למצוא מסך טוב למשחקים (המון שעות מול המחשב) ב-2500~ או שאני חייב להתקדם לכיוון ה-3000 ולקחת את ה-

DELL 2807 wfp או אחד מחבריו?

המון תודה לעוזרים!

פורסם

מסך 24" TN שפופולרי ביותר בפורומים שונים בחו"ל לרבות HardForum ו-AnandTech לגיימינג FPS מהיר אינו אף אחד מהנ"ל אלא ה-BenQ G2400W.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=681054

הסיבה לכך היא חיבורים D-Sub + DVI + HDMI עם תמיכת HDCP יחד עם יכולות מיפוי 1:1 ו-Aspect שפועלות כמו שצריך להיות והעובדה שאין לו Input Lag. בנוסף יש לו מכלול צבעים sRGB סטנדרטי ולכן עיוות הגוונים לא יהיה גדול מדי. ב-Xerox יש ציפוי מבריק לפאנל וההשתקפויות יכולות עם הזמן להטריד. ב-Dell E248WFP, ASUS MK241H קיים מכלול צבעים מורחב - לא מומלץ. לפיליפס יש יכולות ארגונומיות (כיונון גובה) עדיפות על שאר ה-TN ורפרודוקציית צבע סבירה (גם לו יש מכלול צבעים מותאם למרחב sRGB) אולם חסר בו HDMI, לדעתי לא נוח לזגזג בין הקונסולה למחשב אם משתמשים במתאם HDMI ל-DVI וחיבור ל-VGA פוגע באיכות הטקסט, אז כבר עדיף לקחת את ה-G2400W.

פורסם

לא מבין כל כך במסכים וסוגיהם , אבל לא עדיף לך לקחת מסך 22'' עם פאנל איכותי מאשר מסך 24'' עם פאנל נחות ?

פורסם

מסך 22" איכותי כגון Eizo S2231W עם יכולות HDCP, אינטרפולציה ומיפוי הדומות לבנקיו עולה 650 שקלים יותר מהתקציב. אם השימושים הם נניח 50% משחקים מהירים ובשאר הזמן קריאת טקסט וצפייה בסרטי HD 720p יש הצדקה לקחת את האיזו, אבל לא בשביל עיסוק מרובה מאוד בגיימינג תוך פסיחה על קריאת טקסט וצפייה בסרטים. עם האיזו בהשוואה ל- 24" TN זהו עניין של בחירה בין חוויית הגודל למשחקים לבין ההנאה מאיכות תצוגה משובחת ליתר השימושים.

פורסם
  • מחבר

לא מבין כל כך במסכים וסוגיהם , אבל לא עדיף לך לקחת מסך 22'' עם פאנל איכותי מאשר מסך 24'' עם פאנל נחות ?

יש לי CF של 4850 ואני רוצה לנצל אותו במלואו...

ונניח שאני מוסיף 500 שקל ומתקדם לכיוון ה-3,000.

איזה מסכים טובים יש לי בקטגוריה הזו? (אני מניח שהם גם פאנלים מתקדמים יותר?)

בהנחה שאין לי קונסולה ואני לא זקוק ל-HDMI, הפיליפס מומלץ? (ארגונומיה די חשובה לי)

פורסם

אם עיקר העיסוקים הם משחקי PC והארגונומיה חשובה לך הפיליפס הוא אפשרות טובה. בכל מקרה יש לו HDCP ועם מתאם HDMI ל-DVI תוכל לחבר אליו קונסולה בעלת דרישה לתאימות כזו בעתיד. מעיון במדריך למשתמש לא מצאתי אפשרות למיפוי כמו שמציע הבנקיו. בכל מקרה הכרטיס מסך שלך בתצורת CF יתמודד עם רזולוציה של 1920X1200 לפרק זמן ארוך. הבנקיו הוא אפשרות טובה יותר מהפיליפס אם לא תרצה לשדרג בעתיד את הכרטיסים, ובמקרה כזה הוא מציע יכולות מיפוי עם מסגרת מסביב לתמונה. מתיחה לא תמיד מפריעה לכל גיימר כי לא כולם שמים לב לטישטוש מובהק, אך יכולות מיפוי חשובות במקרה שרוצים לשחק ברזולוציות לא-רחבות בכדי למנוע מתיחה ולכן עיוותי אובייקטים לא נראים.

בעוד 500 שקלים אם תרצה באיכות תמונה טובה לשימושי טקסט וסרטים יש לך את ה-Dell 2408WFP מבוסס ה-S-PVA. אם עיקר העיסוקים הם גיימינג עדיף שתיקח את הפיליפס או הבנקיו, כי למשחקים הם מיטביים יותר. איכות תמונה משובחת של פאנלי VA/IPS אמנם מועילה במקרה של סצינות חשוכות במשחקים באיזו או בדל אבל יחס עלות תועלת רק לשם לכך אינו טוב. אני מתקשה להמליץ על ה-2408WFP בלב שלם גם אם מדובר בהפחתת פיגור של פריים לשנייה עם הקושחה החדשה במידה שזה אכן כך והוא עומד באופן כזה צוואר אל צוואר עם ה-Samsung 244T/245T, ועדיף לקחת את האיזו שאינו בעייתי מדי מבחינת Input Lag (פיגור של עד כשני פריימים לשנייה).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת!

אז ההתלבטות שלי ירדה לבין הפיליפס לבין ה-BENQ... רק עוד כמה שאלות.

אם אני מתכנן להישאר עם ה-CF לפחות לאיזה 3 שנים, אז יהיה עדיף לקחת את ה-BENQ? מה זאת אומרת יכולת מיפוי עם מסגרת מסביב לתמונה?

פורסם

עדיף לקחת את הבנקיו, מכיוון שאתה לא יכול לדעת אילו משחקים יותר מורכבים ייצאו במהלך התקופה שהגדרת ואם תרצה לשחק ברזולוציה של 1680X1050 או 1600X1200 לשפר את יכולות הכרטיסים, ה-G2400W ייתן תמורה טובה יותר.

מיפוי יציג לך רזולוציה נמוכה יותר ללא מתיחה כך שהמסך יציג לך תמונה מסביבה יש פסים שחורים. היתרון בכך הוא לא רק קבלת חדות גבוהה כי אין טישטוש של תמונה אלא גם אי מתיחה של רזולוציה ביחס 4:3/5:4 על פני כל המסך.

אתה יכול לראות כאן תמונות להמחשה.

פורסם
  • מחבר

עדיף לקחת את הבנקיו, מכיוון שאתה לא יכול לדעת אילו משחקים יותר מורכבים ייצאו במהלך התקופה שהגדרת ואם תרצה לשחק ברזולוציה של 1680X1050 או 1600X1200 לשפר את יכולות הכרטיסים, ה-G2400W ייתן תמורה טובה יותר.

מיפוי יציג לך רזולוציה נמוכה יותר ללא מתיחה כך שהמסך יציג לך תמונה מסביבה יש פסים שחורים. היתרון בכך הוא לא רק קבלת חדות גבוהה כי אין טישטוש של תמונה אלא גם אי מתיחה של רזולוציה ביחס 4:3/5:4 על פני כל המסך.

אתה יכול לראות כאן תמונות להמחשה.

המון המון תודה על הסיוע, אני אשקול את זה ואחליט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים