עבור לתוכן

בניית מעגל חשמלי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מכיוון שאני לא מתמצא מספיק בתחום האלקטרוניקה, אני נזקק לעזרתכם בביצוע מיני פרויקט: אני רוצה לבנות מעגל בעל שני צגים ספרתיים פשוטים, שבעת לחיצה על כפתור יספרו אחורה (ז"א יתחילו במספר 99 ובעת לחיצה יציגו 98, לאחר מכן 97 וכן הלאה).

איך ניתן ליצור מעגל שכזה?

פורסם

תדברו פה גם אני רוצה לדעת

פורסם

אם אני יכין שרטוט חשמלי עם רכיבים אתה תבין איך לחבר?

כי אני לא רוצה סתם להתקין בשביל זה את התוכנה.

פורסם

הנה סרטוט בסיסי.

רגלי האדמה לא מופיעות בסירטוט אבל צריך לחברם לאדמה (רגל מס 8 בכל הג'וקים). בנוסף לא הייתי בטוח בקשר למתג של הספירה, הוא אמור להתחבר לרגלי הClock (מס 15 ב4510) אך אני לא בטוח איך בדיוק.

82668990km7.th.gif

תקנו אותי אם אני טועה אבל כל השאר ניראה לי די נכון מדוייק (הספירה תתחיל מ00).

פורסם

הנה סרטוט בסיסי.

רגלי האדמה לא מופיעות בסירטוט אבל צריך לחברם לאדמה (רגל מס 8 בכל הג'וקים). בנוסף לא הייתי בטוח בקשר למתג של הספירה, הוא אמור להתחבר לרגלי הClock (מס 15 ב4510) אך אני לא בטוח איך בדיוק.

82668990km7.th.gif

תקנו אותי אם אני טועה אבל כל השאר ניראה לי די נכון מדוייק (הספירה תתחיל מ00).

צריך להוסיף נגד שמגיע מה 7seg לאדמה כדי שיהיה מגבלת זרם שהתצוגה תקח כי אחרת היא תצטרך המון זרם סתם. אני חושב שנגד של 150 אום יספיק לכל תצוגה.

וצריך להוסיף לחצן שכל פעם שתלחץ הוא יוריד 1 מהתצוגה.

1111cv1.jpg

אני לא בטוח בקשר לגודל של הנגדים אבל אני מאמין שלא יהיה בעיה.

פורסם

אכן, בסיסי ביותר :) קודם כל, הייתי ממליץ להשתמש במונה 4518 שמכיל צמד מוני BCD, וכך חסכנו רכיב. בדפי הנתונים של 4518 מוסבר איך לשרשר את שני המונים כך שיתקבל מונה דו ספרתי.

שנית, חסר מעגל ריסט כדי שהספירה באמת תתחיל מ00, וגם כדי שהמשתמש יוכל לרסט להנאתו.

שלישית, בכניסת הקלוק צריך להוסיף איזה דלגלג למניעת ריטוט מגעים, כי אחרת הוא יקבל ספירה בלתי צפויה בכל לחיצה.

רביעית, חסרים נגדים במוצא 4511 :)

חמישית, צריך איזה מתח הפעלה לכל העניין... נכון שזה לא חשוב, אבל צריך להחליט אם עובדים עם 5V, 9V או כל פטנט אחר.

ועכשיו תשאל "אם אני כל כך חכם אז למה אני לא משרטוט בעצמי?" זה כי אין לי עכשיו התוכנה והזמן :kopfpatsch:

פורסם

אה נכון שחכתי את הנגדים עבור ה7seg, נגדים של כ300 אום בדרך כלל מספיקים (14 מהם יחוברו לשני התצוגות).

כבר בניתי סרטוט מאוד דומה לזה בעבר והתצוגה תמיד התחילה מ00, ניראה לי שהבחור רצה שזה יתחיל מ99 אז פשוט צריך להכניס Parallel Load למונים.

בנוגע לדלגלג, צריכים אותו כי המתג לא יציב נכון ? שחכתי איך קוראים למונח המיקצועי (מתג לא אידיאלי - שיחרור וניתוק מגעים יוצר פולסים מתרסנים).

פורסם

אה נכון שחכתי את הנגדים עבור ה7seg, נגדים של כ300 אום בדרך כלל מספיקים (14 מהם יחוברו לשני התצוגות).

כבר בניתי סרטוט מאוד דומה לזה בעבר והתצוגה תמיד התחילה מ00, ניראה לי שהבחור רצה שזה יתחיל מ99 אז פשוט צריך להכניס Parallel Load למונים.

בנוגע לדלגלג, צריכים אותו כי המתג לא יציב נכון ? שחכתי איך קוראים למונח המיקצועי (מתג לא אידיאלי - שיחרור וניתוק מגעים יוצר פולסים מתרסנים).

אם משתמשים ב4518, אפשר לקבוע ספירה לאחור, ואחרי האיפוס לתת פולס שיוריד אוטומטית ל99.

את הדלגלג צריכים בגלל התופעה הנקראת "ריטוט מגעים", שנגרמת בעת שלוחצים על מתג פיזי כדי להכניס מידע לרכיב דיגיטלי. בעת הלחיצה ישנו זמן קצר שבו המגע לא מושלם, והרכיב מפרש זאת כסדרה של פולסים. הדלגלג נועל את המצב מיד במגע הראשון, ומשחרר אותו רק כשהלחצן חוזר למצבו הראשוני.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם ותודה על העזרה, אך לצערי אינני אלקטרונאי ורוב מה שאתם אומרים כאן הינו ג'יבריש בשבילי... אם אחד מכם יוכל בבקשה לסכם את הכל לשרטוט אני מאמין שאני אוכל להסתדר משם.

תודה על העזרה,

תומר

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים