עבור לתוכן

האם רק מצלמות "שחורות" הן מצלמות מקצועיות?

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לקנות בקרוב מצלמה חדשה ובינתיים אני מסתכלת בחנויות צילום.

קיבלתי את הרושם שרק מצלמות "שחורות" [שכולה בצבע שחור] הן מצלמות מקצועיות. בנוסף זה נראה לי כי ככל שהמצלמה גדולה יותר=מקצועית יותר. האם הדברים הללו נכונים?

תודה מראש (:

פורסם

ממש לא נכון. בקנון העדשות המשוייכות לליין המקצועי הינן לבנות ונתנות להשגה בצבע שחור רק בהזדמנות מיוחדות.

פורסם

heh..

אני מניח שב"שחורות" היא מתכוונת ל-DSLR, בניגוד לקומפקטיות שבד"כ מגיעות בצבע כסף גאדג'טי שכזה.

פורסם

אל תסתכל בקנקן... נכון גם פה.

יש מצלמות ויש מצלמות. בסופו של דבר הדרך לבחור מצלמה (כמו הרבה דברים אחרים) היא לציין מה את רוצה לצלם עם המצלמה, וכמה כסף את מוכנה להשקיע. יש גם שיקולים נוספים כמו גודל ומשקל.

אם תחשבי קצת על הצרכים שלך ותתני את הפרטים האלה יוכלו לעזור לך לבחור את המצלמה המתאימה ביוצר וגם יסבירו לך למה.

פורסם

קיבלתי את הרושם שרק מצלמות "שחורות" [שכולה בצבע שחור] הן מצלמות מקצועיות. בנוסף זה נראה לי כי ככל שהמצלמה גדולה יותר=מקצועית יותר. האם הדברים הללו נכונים?

אתה מתכוון להתפרנס מצילום? אם לא, אז השאלה האם המצלמה מוגדרת כ"מקצועית" לא רלוונטית לך.

פורסם

זו אפליה מתקנת אחרי קיפוח של שנים... :)

פורסם
  • מחבר

תודה (:

לא, אינני עוסקת בצילום בתור מקצוע, פשוט חשבתי ש"רק צילום במצלמות מקצועיות יוצא טוב" אבל מסתבר שטעיתי....יש לי מצלמה של אולימפוס דיגיטלית..כרגע לא זוכרת את הדגם והבעיה שלי איתה זה שאי אפשר לצלם איתה בלילה [יש חשיפה ממושכת ואני לא מצלמת עם חצובה..אז הכל יוצא מטושטש..] ובדר"כ התמונות יוצאות טובות רק עם חצובה כלומר החיישן לא מספיק טוב [נראה לי שזאת הבעיה..לפעמים התמונות מטושטשות וזה מעצבן..][br]פורסם בתאריך: 29.07.2008 בשעה 18:34:56

זו אפליה מתקנת אחרי קיפוח של שנים... :)

יצא טוב :lol:

פורסם

צילומי לילה רבים, ובמיוחד נופים לילים, מצלמים עם חצובה - גם עם קומפקטיות, גם עם מצלמות DSLR, וגם עם מצלמות מקצועיות. פשוט תשתמשי בחצובה. זאת לא בושה.

פורסם

תודה (:

לא, אינני עוסקת בצילום בתור מקצוע, פשוט חשבתי ש"רק צילום במצלמות מקצועיות יוצא טוב" אבל מסתבר שטעיתי....יש לי מצלמה של אולימפוס דיגיטלית..כרגע לא זוכרת את הדגם והבעיה שלי איתה זה שאי אפשר לצלם איתה בלילה [יש חשיפה ממושכת ואני לא מצלמת עם חצובה..אז הכל יוצא מטושטש..] ובדר"כ התמונות יוצאות טובות רק עם חצובה כלומר החיישן לא מספיק טוב [נראה לי שזאת הבעיה..לפעמים התמונות מטושטשות וזה מעצבן..][br]פורסם בתאריך: 29.07.2008 בשעה 18:34:56

יצא טוב :lol:

במצלמות קוםקטיות של היום יש התקדמות ניכרת בצילומים באור נמוך. בגלל שבחלקן החיישן השתפר ובחלקן יש ייצוב מכני של העדשה או

של החיישן , מה שמאפשר

חשיפה ארוכה של כעשירית שניה ללא חצובה , אם מתאמנים בהחזקה יציבה.

באור נמוך מאוד , מה שדורש חשיפה של יותר מעשירית שניה צריך להשתמש בחצובה כלשהיא

יש גם חצובות קטנות או חצובה עם רגל אחת למי שלא רוצה לסחוב דברים גדולים, עדיפים על שום חצובה.

במצלמות רפלקסיות לא חושב שהייתה התקדמות משמעותית בנושא צילום באור נמוך. הן היו טובות ברובן מלכתחילה.

היום יש גם כאילו שמחירן לא בשמיים. בחישובים לטווח ארוך יתכן שהן אפילו זולות ממצלמות קומפקטיות, כי הן בנויות

לשירות של שנים רבות בעוד קומפקטיות עדינות ופחות ניתנות לתיקון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם על העצות :xyxthumbs::hi:

כמה עולות חצובות פשוטות? הסתכלתי בגוגל קצת כדי לגלות יותר על חצובות ואולי מחר אלך לחנות צילום ואשאל על כך (:

לא כ"כ הבנתי את הוידיאו- הרעד עדיין לא נשאר?

פורסם

פשוט מושכים את המצלמה למעלה, בגלל שהיד לא "עומדת במקום" אלא מושכת למעלה, אז היא פחות רועדת,

ובגלל שהמצלמה קשורה בחוט אז היא לא באמת עולה לגמרי..

לא ניסיתי את זה, אבל זה נשמע הגיוני.. שווה לנסות, השקעה של 3 דקות ובורג :P

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים