עבור לתוכן

מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד Q6600 (אבל ממש חושש)

Featured Replies

פורסם

אני בזמן האחרון חושב על לעשות אוברקלוק אבל אני ממש פוחד להרוס תמעבד או להגיע לטמפרטורות לא רצויות.

הסיבה השניה שאני חושש זה שקראתי לא פעם ולא פעמיים שאנשים נתקעו או שהחומרה שלהם נפגע כתוצאה מהאוברקלוק.

כרגע המעבד שלי בסטוק והשאלות שלי הם:

במה אוברקלוק ל-3000MHZ יתבטה לעומת 2400MHZ (מתי אני ירגיש את השינויי)

אני יכול לעשות אוברקלוק בהיתחשב שיש לי זכרונות של CL5- KINGSTON 2048 800mhz (הם מתאימים ל-OC-השאלה מופנת למבינים בלבד)

הטמפרטורות שלי בתוכנה core temp הם:

core 0 36c

core 1 : 39c

core 2 : 32c

core 3 : 37c

הטמפרטורות טובות??

המערכת שלי כוללת גם:

ASUS MAXIMUS FORMULA-עוד משהו שיכול אולי להגביל אותי (אפשרויות שונות למתחים וכו'-ביוס אולי יותר מסובח?? ???)

וקירור למעבד יש לי: TT V1

אני עדיין לא בטוח במאה אחוז שאני רוצה לעשות אוברקלוק אבל אני רוצה לדעת עוד קצת מיידע לפני התהליך ומה צריך לקחת בחשבון.

השמח לתשובה מאחד המומחים פה (ויש פה כמה) ולא מסתם אנשים שיזרקו לי פה כל מיניי מספרים שהמחשב שלי יעלה באש.

בשלב השני אם התהליך יתקדם נעבור לשלב הביצוע (שתבינו אני אפילו לא יודע איך נכנסים לביוס חח)

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

• תגובות 34
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הטמפרטורות שלך מעולות.

די קל לעשות OC עם הלוח שלך.

חשש יש תמיד אבל צריך לשים את זה בפרופורציה.

אתה תרגיש את ההבדל עם OC זה בטוח אבל לא בכל דבר.

יש לנו אותו מעבד ואותו לוח חוץ מאיזה חיבור או שניים.

אני יכול להדריך אותך אין לעשות OC כמעט אחד לאחד כי אני מכיר כל כיוון בביוס שלך.

אבל האחריות היא עליך. (או החנות והיבואן)

אם אתה מוכן לקחת את הסיכון שאומנם קיים אבל קטן, אז תן אור ירוק ואני או אחרים שמבינים בפורום נעשה כמיטב יכולתנו לעזור לך.

כך בחשבון שOC זה דבר שדורש נסיונות ובדיקות ויכול לקחת יותר זמן ממה שאולי נדמה לך.

אתה תצטרך ללמוד איך לעשות את זה, ואת העבודה אתה תצטרך לעשות בעצמך.

פורסם

נתחיל?

כנס לביוס לאקסטרים טוויקר ותשנה את הAI Overclock לManual

אח"כ כנס לFSB & MEMORY CONFIG ותשים את הFSB MEMORY CLOCK על UNLINKED

רד שורה למטה ותשנה את הQDR ל1333 ותראה שהזכרונות נשארים על 800

תצא מהביוס ותשמור ויש לך 3.0Ghz

אם אתה רוצה אתה יכול לעשות לזכרונות Linked והם יהיו בתדר של 1000 ואז תכנס לOver Voltage ותן לזכרונות מתח של 2.0(אצלי הם מחזיקים יפה גם על 1.96 אז תבדוק מה אצלך)

בהצלחה

פורסם

נתחיל?

כנס לביוס לאקסטרים טוויקר ותשנה את הAI Overclock לManual

אח"כ כנס לFSB & MEMORY CONFIG ותשים את הFSB MEMORY CLOCK על UNLINKED

רד שורה למטה ותשנה את הQDR ל1333 ותראה שהזכרונות נשארים על 800

תצא מהביוס ותשמור ויש לך 3.0Ghz

אם אתה רוצה אתה יכול לעשות לזכרונות Linked והם יהיו בתדר של 1000 ואז תכנס לOver Voltage ותן לזכרונות מתח של 2.0(אצלי הם מחזיקים יפה גם על 1.96 אז תבדוק מה אצלך)

בהצלחה

מה פתאום שלא יקפוץ ישר ל3.0 מ2.4 תעלה לאט לאט תעלה אפילו 50MHZ כל פעם כי קפיצות גדולות יכולות לדפוק לך את המערכת (win) מניסיון זה קרה לי אחרי זה אתה תפרמט את המחשב וחבל, מתח לזיכרונות תתן 1.9 כי זה CL 5 והם צריכים 1.8 בהתחלה תעמוד על 1.8 ותעלה ל1.9 לא יותר מזה למה הזיכרונות יכולים להשרף לך.

כנס לביוס כמו שזה מעלי אמר תעשה כמו שהוא אמר לך (אני לא מכיר את הלוח הזה) אבל אל תשים 1333 באורגינל המעבד עובד על 1066 תעלה אותו ל1100 וככה תקפוץ כל פעם ב50 קפיצה של 25 זה 100MHZ אל תעבור על הקפיצות של ה50.

ככה לאט לאט את התגיע ל3.0 וגם תעבור כי ישלך את הV1 זה קירור מצויין וד"א ישלך מאורר אחורי במארז?

אם כן תכוון אותו ככה שיוציא אוויר חם לאחר שהV1 מוציא אותו שלא ישאר במארז ויחמם לך את שאר המערכת.

יאלה בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הטמפרטורות שלך מעולות.

די קל לעשות OC עם הלוח שלך.

חשש יש תמיד אבל צריך לשים את זה בפרופורציה.

אתה תרגיש את ההבדל עם OC זה בטוח אבל לא בכל דבר.

יש לנו אותו מעבד ואותו לוח חוץ מאיזה חיבור או שניים.

אני יכול להדריך אותך אין לעשות OC כמעט אחד לאחד כי אני מכיר כל כיוון בביוס שלך.

אבל האחריות היא עליך. (או החנות והיבואן)

אם אתה מוכן לקחת את הסיכון שאומנם קיים אבל קטן, אז תן אור ירוק ואני או אחרים שמבינים בפורום נעשה כמיטב יכולתנו לעזור לך.

כך בחשבון שOC זה דבר שדורש נסיונות ובדיקות ויכול לקחת יותר זמן ממה שאולי נדמה לך.

אתה תצטרך ללמוד איך לעשות את זה, ואת העבודה אתה תצטרך לעשות בעצמך.

לא לכולם יש לוח כמו שלי וכמו שלך אז,זה קצת יכול להוות בעיה בביצוע האוברקלוק.

אני רוצה התייחסות מעוד כמה אנשים בפורום+תשובות לשאלות ששאלתי לפני ביצוע האוברקלוק.

אחד הגורמים שבעצם הביא אותי לרצות לעשות אוברקלוק ולהיתייעץ דווקה בפורום הזה הוא הנושא שהבחור הזה פתח:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=344623.0

קראתי את הכל מהתחלה ועד הסוף ועדיין יש לי חורים בהבנת הביצוע (כל אחד אמר לבחור לעשות משהו אחר)

החשש השני הוא שיקרה לי מה שקרה לאותו אדם בקשר לטמפרטורות לאחר בדיקת יציבות (למרות שאנשים שעשו אוברקלוק יותר גדול הגיעו לטמ' של 33-35 במנוחה)

מה שבעצם אני רוצה זה שאם אני עושה אוברקלוק:

שהוא יהיה בטוח במאה אחוז ושהנזק למעבד יהיה כמה שיותר קטן-למרות שאני הולך לקצר לו חצי מהחיים :'(

אני רוצה להיות בטוח שהאוברקלוק ייתן לי משהו ועד כמה אני ירגיש את זה.

אני רוצה שהזכרונות יעבדו במהירות של 800mhz

כרגע בתוכנה CPUZ רשום לי:

core speed-2405.6

bus speed-267.3

rated fsb-1069.2

DRAM frequency 401.0

FSB:DRAM 2:3

לפי מה שהמומחה רשם בקישור שהוא עזור לבחור צריך לעשות ככה:

CPU Host Clock Control - Enable

CPU Host Frequency - 333Mhz

PCI Express Frequency - 100Mhz

System Memory Multiplier - 2.00

CPU Voltage Control - 1.4V

DDR2 Over Voltage - +0.3V

לפי מה שקראתי בפורום אחר אנשים הגיעו לתדר מעבד הרבה יותר גבוה והמתח למעבד נראה לי גבוהה לא??

לא עדיף שמעלים את התדר לתת כל פעם טיפה מתח??

מה יש בביוס שלך ושלי ששונה מביוסים אחרים??

השמח לתשובה :xyxthumbs:

פורסם

ההבדל הוא כולה בגישה שלך לנתונים לדוגמא לוח של MSI לא דומה בכלל ללוח של ASUS או INTEL וכ.. הגישה לOC בMSI בשם הכוונה שלי, לא תייהיה אותו דבר כמו הגישה לOC של ASUS.

זה ההבדל העיקרי ביניהם, יש עוד הבדלים אבל זו הייתה השאלה שלך.

את הOC אתה תרגיש רק במשחקים כבדים כמו CRYSIS וכ.. בכמה FPS (תמונות לשנייה) תמיד יש סיכון בOC למעבד הוא הכי נמוך כי תמעבד קשה מאוד לשרוף בשביל לשרוף אותו ועוד את הQ6600 אתה צריך להגיע ל130 מעלות מה שבחיים לא יקרה כי לאחר שהוא עובד את ה85-80 מעלות הוא כובה אוטומטי.

ד"א יש לוחות שהם יותר טובים לOC כי הם עם קירור וכל השטויות האלה והם יחזיקו OC יותר כבד מאשר לוח פשוט יותר.

פורסם
  • מחבר

ההבדל הוא כולה בגישה שלך לנתונים לדוגמא לוח של MSI לא דומה בכלל ללוח של ASUS או INTEL וכ.. הגישה לOC בMSI בשם הכוונה שלי, לא תייהיה אותו דבר כמו הגישה לOC של ASUS.

זה ההבדל העיקרי ביניהם, יש עוד הבדלים אבל זו הייתה השאלה שלך.

את הOC אתה תרגיש רק במשחקים כבדים כמו CRYSIS וכ.. בכמה FPS (תמונות לשנייה) תמיד יש סיכון בOC למעבד הוא הכי נמוך כי תמעבד קשה מאוד לשרוף בשביל לשרוף אותו ועוד את הQ6600 אתה צריך להגיע ל130 מעלות מה שבחיים לא יקרה כי לאחר שהוא עובד את ה85-80 מעלות הוא כובה אוטומטי.

ד"א יש לוחות שהם יותר טובים לOC כי הם עם קירור וכל השטויות האלה והם יחזיקו OC יותר כבד מאשר לוח פשוט יותר.

אני רוצה שתתייחסו לכמה דברים שרשמתי:

הזכרונות של קינגסטון מתאימים לאוברקלוק-קראתי פעם שלא ???

לעלות את המתח לזכרונות מ-1.8 ל-1.9 זה בטוח (לא לעלות פחות)

אז זהו שאני לא רוצה שהטמפרטורות יעלו (אני מעוניין שהטמפרטורה בסטוק תיהיה לא מעל 35-40 וזה אפשרי לפי מה שראיתי עם מערכות דומות אחד לאחד.

למה מה שהבחור למעלה אמר לעשות שונה ממה שהעתקתי מהנושא שהמומחה מהפורום רשם??

כל אחד אומר לשנות בביוס משהו אחר :'(

פורסם

תראה קינג סטון לא הכי טובים לOC כמובן יש את OCZ G.SKILL וכ...

אלה זיכרונות שנוצרו לOC כמו שאתה יודע יש כל מידיני CL CL5 CL4 CL6 וכ..

ככול שזה יותר נמוך אז הוא יותר טוב לOC CL5 צריך לקבל מתח של 1.8-1.9 לא יותר רק במיקרים חריגים הוא אמור לקבל 2.0 כי יותר מזה הוא לא יחזיק כי זה יותר מידי בשבילו והוא לא יחזיק.

אתה רוצה שהטמפ' בסטוק תעמוד על 35-40 מעלות??? :screwy: אין מצב בחיים ועוד אם אתה רוצה לעשות OC ולהגיע ל3.0 אמרת שיש לך V1 הכוונה שלך שהוא יסתובב על הכי נמוך 1800 בערך?

אם כן החדר שלך יצטרף להיות מאוד קריר בשביל להיות בטמפ' כזאותי בחום שכזה.

אנחנו אומרים לך את אותו הדבר פשוט במילים אחרות.

[br]פורסם בתאריך: 27.07.2008 בשעה 00:52:07

אני עם אותו מעבד כמו שלך ועם הקירור AC preezer 7

וזיכרונות של ocz cl 4-4-4-12 עם צלעות קירור

ואני עומד על 3.6 ובמאמץ אני עומד על 60 מעלות ככה, ואני נותן לו להסתובב על מקס' כמעט.

פורסם
  • מחבר

תראה קינג סטון לא הכי טובים לOC כמובן יש את OCZ G.SKILL וכ...

אלה זיכרונות שנוצרו לOC כמו שאתה יודע יש כל מידיני CL CL5 CL4 CL6 וכ..

ככול שזה יותר נמוך אז הוא יותר טוב לOC CL5 צריך לקבל מתח של 1.8-1.9 לא יותר רק במיקרים חריגים הוא אמור לקבל 2.0 כי יותר מזה הוא לא יחזיק כי זה יותר מידי בשבילו והוא לא יחזיק.

אתה רוצה שהטמפ' בסטוק תעמוד על 35-40 מעלות??? :screwy: אין מצב בחיים ועוד אם אתה רוצה לעשות OC ולהגיע ל3.0 אמרת שיש לך V1 הכוונה שלך שהוא יסתובב על הכי נמוך 1800 בערך?

אם כן החדר שלך יצטרף להיות מאוד קריר בשביל להיות בטמפ' כזאותי בחום שכזה.

אנחנו אומרים לך את אותו הדבר פשוט במילים אחרות.

[br]פורסם בתאריך: 27.07.2008 בשעה 00:52:07

אני עם אותו מעבד כמו שלך ועם הקירור AC preezer 7

וזיכרונות של ocz cl 4-4-4-12 עם צלעות קירור

ואני עומד על 3.6 ובמאמץ אני עומד על 60 מעלות ככה, ואני נותן לו להסתובב על מקס' כמעט.

שמע אני לא יודע על איזה מהירות הקירור שלי מסתובב.

אז איזה טמפרטורות אני יקבל 60?? ואז במאמץ זה יקפוץ ל-80 אז מה הקטע??

אני חושב שהקירור שיש לי אמור להציג טמפרטורות יותר נמוכות ממה שאתה חושב (זה לא קירור חרטה)

כרגע רשום לי ב-CPUZ ב-SPD למטה ב-voltage : 1.8 זה המתח של הזכרונות??

פורסם

שמע אני לא יודע על איזה מהירות הקירור שלי מסתובב.

אז איזה טמפרטורות אני יקבל 60?? ואז במאמץ זה יקפוץ ל-80 אז מה הקטע??

אני חושב שהקירור שיש לי אמור להציג טמפרטורות יותר נמוכות ממה שאתה חושב (זה לא קירור חרטה)

כרגע רשום לי ב-CPUZ ב-SPD למטה ב-voltage : 1.8 זה המתח של הזכרונות??

הטמפרטורות שלך מעולות, אתה לא תגיע ל80 מעלות במאמץ זה בטוח.

וגם אם כן זה לא מזיק, ותמיד אפשר להחליט לרדת לOC נמוך יותר.

זה שהזיכרונות KINGSTON לא צריך להוות בעיה.

1.8 בSPD זה המתח שהזכרונות אמורים לקבל מינימום ואפשר לתת גם 1.9 ו 2.0 בלי שיקרה להם כלום.

בדרך כלל זכרונות מוגדרים ע"י היצרן בטווח כמו 1.8-1.9 כשמדובר בעבודה רגילה ללא OC.

מכיוון שאתה לא מחפש לעשות OC לזיכרון זה לא משנה אם הזיכרון הוא מיועד לOC או לא.

5% תוספת לVOLTAGE מעל הגדרות יצרן מאפשרת OC קל ולא אמורה להזיק כלל.

ותאפשר לך להתמודד עם כל OC למעבד שאינו חלוקה מדויקת לזיכרון בכדי להישאר בדיוק על 800Mhz.

כל עוד שלא תתן מתחים מוגזמים אין סיבה לפגיעה בציוד.

מקסימום לא עובד טוב וחוזרים לשולחן העבודה לנסות הגדרות קצת שונות.

לכן זהירות היא דבר טוב לOC, אבל חשש מוגזם לא.

פורסם

לפני שאתה מתחיל בOC בצורה מעשית, תעבור על המדריך של האתר.

http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/

פורסם
  • מחבר

לפני שאתה מתחיל בOC בצורה מעשית, תעבור על המדריך של האתר.

http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/

קראתי את המדריך אבל עדיין הוא לא הכי מובן לי במאה אחוז.

אני צריך לבטל את האפשרות הזאת בביוס?? :

Cool'n'Quiet (במעבדי אינטל - EIST - Enhanced Intel SpeedStep Technology)

בזכרונות שלי זה בטוח להעלות מתח מ-1.8V ל-1.9V??

כדי להגיע ל-3GHZ אני צריך לעשות ככה כמו שרשמתה בעבר??

כדי להגיע ל3Ghz:

CPU Host Clock Control - Enable

CPU Host Frequency - 333Mhz

PCI Express Frequency - 100Mhz

System Memory Multiplier - 2.00

CPU Voltage Control - 1.4V

DDR2 Over Voltage - +0.3V

איזה אפשרויות לבטל בביוס רשמו פה כמה אנשים וזה בילבל אותי??

בקשר למתח שהמעבד אמור לקבל להעלות כל פעם ב-50MHZ יעני לשנות את ה-QDR ל-1100 כמו שרשמו למעלה,

ולבדוק יציבות בתוכנה (איך אפשר לדעת אם המערכת לא יציבה לאחר הבדיקה)??

מה הטמפרטורות הרצויות לאחר אוברקלוק כזה במערכת כמו שלי (קירור TT V1)

הבעיה שלי היא יותר איפה למצוא את כל מה שאתם רושמים כדי להגדיר מה שרצויי??

הביוס גדול ויש מלא הפשרויות זה כמו מבוך :(

פורסם

על תעלה בנתיים מתח לDDR כי הם עוד לא נמצאים בOC

את האפשרות EIST על תבטל בנתיים , תצתרך לבטל כשה תגיע לתדרים גבוההים אם בכלל......

בקשר לכול שער נראה בסדר :xyxthumbs:

פורסם

תראה הקירור שלך עובד על כמה אפשרויות סיבוב PRM המקסימום שלו זה נראלי 2700 בערך, אתה לא אמור לצפות שהוא יסתוב על המינימום שלו 1800 ויעמוד לך על 30-40 מעלות.

אני יודע איזה קירור זה וזה לא חארטה הקירור הזה אבל אין מצב בחיים שתעמוד על 30-40 מעלות שאתה על OC של 30ומשו אחוז.

הטמפ' אצלי במאמץץ!! היא 60 מעלות לא במנוחה.

תעשה כמו שאמרו לך וזהו. דרך אגב יכול מאוד להיות שתקבל קראש אין לך ממה לדאוג זה אומר שהמעבד לא הצליח להחזיק את המהירות ולא קיבל מספיק מתח והוא לא יעלה לך, אתה תפרק את המחשב תוציא תסוללה ותנתק את התקבל של החשמל מהמחשב כמובן ושהקבל מנותק תנסה להדליק אותו כמה פעמיים כדי שכל החמשל מהמערכת יגמר תחכה 5 דקות ותכניס תסוללה והוא יעבוד לך מחדש אבל בלי הOC את זה תתחיל מחדש.

פורסם

תראה הקירור שלך עובד על כמה אפשרויות סיבוב PRM המקסימום שלו זה נראלי 2700 בערך, אתה לא אמור לצפות שהוא יסתוב על המינימום שלו 1800 ויעמוד לך על 30-40 מעלות.

אני יודע איזה קירור זה וזה לא חארטה הקירור הזה אבל אין מצב בחיים שתעמוד על 30-40 מעלות שאתה על OC של 30ומשו אחוז.

הטמפ' אצלי במאמץץ!! היא 60 מעלות לא במנוחה.

תעשה כמו שאמרו לך וזהו. דרך אגב יכול מאוד להיות שתקבל קראש אין לך ממה לדאוג זה אומר שהמעבד לא הצליח להחזיק את המהירות ולא קיבל מספיק מתח והוא לא יעלה לך, אתה תפרק את המחשב תוציא תסוללה ותנתק את התקבל של החשמל מהמחשב כמובן ושהקבל מנותק תנסה להדליק אותו כמה פעמיים כדי שכל החמשל מהמערכת יגמר תחכה 5 דקות ותכניס תסוללה והוא יעבוד לך מחדש אבל בלי הOC את זה תתחיל מחדש.

הלוח יודע לבד מתי יש להתעלם מהגדרות שלא עובדות טוב.

אם לא נדלק מנסים שוב אחרי כמה שניות ואולי שוב פעם, וידלק כמו גדול.

עם כל הנסיונות שלי בלוח הזה בחיים לא הייתי צריך לנתק חשמל או להוציא סוללה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים