עבור לתוכן

עזרה בייצוב מעבד אחרי OC

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אחרי שעשיתי לממעבד הE8400 שלי OC עד שהיגע למהירות ליבה של 3.82 GHZ,אני צריך כמה עצות כיצד לייצב אותו...

קודם כל,אני משתמש בלוח ASUS P5N-D,וארבעה סטיקים של ג'יגה זיכרון 800MHZ(מהם הווינדוס אקספי 32 ביט רואה רק 3 ג'יגה...)

אז ככה,המעבד מקבל מתח של 1.35 וולט,הזכרונות מקבלים 2.09 וולט(חוץ משני אלה,כל שאר המתחים בAUTO)

הזכרונות בתזמון 5-5-5-15(התזמון המקורי 4-4-4-12)

טמפרטורת המעבד במנוחה על פי REAL TEMP היא 42 מעלות בערך...אבל תחת OCCT במאמץ היא עולה מעל ל60 מעלות...

תדר הPCI-E על 100

בכל מקרה,המחשב אינו יציב,ונתקע לעיתים קרובות..אני צריך עזרה בלייצב אותו..

המחשב נתקע לא בהכרח במאמץ,ולכן אני מניח שהבעיה היא לא התחממות יתר...ניסיתי להוסיף מתח למעבד(עד 1.375 וולט),אבל לא נראה שזה עזר,המתח של הזכרונות היה 2.2 וולט,הורדתי אותו ל2.15 ואחר כך ל2.09,וגם זה לא עזר,נראה כך...

בכל מקרה,מקווה שתוכלו להביא לי כמה עצות וכמה רעיונות מה לעשות..תודה מראש

פורסם

תעלה תמונות מלשונית הCPU והזכרונות בCPUZ.

כמו כן, ניסית לתת תוספת מתח לגשר הצפוני?

פורסם
  • מחבר

בגלל זה בדיוק שאלתי..פרט לזכרונות ולמעבד,כל שאר המתחים נמצאים במצד AUTO,ולכן אין לי מושג כמה בדיוק להוסיף ולאן..

פורסם

תעלה תמונות מלשונית הCPU והזכרונות בCPUZ.

פורסם

תן למעבד 1.4V, ובדוק מה המצב.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה

אבל זה לא קצת יותר מדי,בהתחשב בעובדה שבמאמץ המעבד מגיע ל60+ מעלות?

פורסם

לא.

פורסם
  • מחבר

1.4 וולט לא עוזר,עדיין נתקע.

לנסות להביא 1.38 וולט בHT ו1.38 וולט בNB?

אפשר וכדאי לי להוריד את המתח של הזכרונות ל1.9?

עריכה: הורדתי את הזכרונות ל1.91,והבאתי 1.38 וולט בNB וHT...

בינתיים המחשב עוד לא נתקע במצב הזה,אבל עדיין הטמפרטורות פשוט מוזרות...

במנוחה הטמפרטורה היא 42-43 מעלות על פי REAL TEMP,אבל לעיתים היא קופצת משום מקום ב10 מעלות בתוך שניה(תוך כדי גלישה רגילה באינטרנט,למשל)

ואילו בבדיקת מאמץ,OCCT ליתר דיוק,כשהמעבד בכמעט 99% מאמץ,הטמפרטורות נשמרות בקרבת ה60(על פי REAL TEMP),ופתאום קופצות בתוך שניה ל70 ויותר והמבחן מפסיק כי המעבד מתחמם יתר על המידה...כל זה אחרי 2-3 דקות של מבחן מאמץ בOCCT...מה יכולה להיות הבעיה?

יש לי V1...יכול להיות שהוא לא מורכב טוב או פגום? מה עוד יכול לגרום לטמפרטורות עצומות כאלה ולקפיצות גדולות שכאלה?

פורסם

בדוק אם הקפיצות בטמפ' קיימות בתדר נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

להשאיר את כל המתחים כמו שהם ורק להוריד תדר?

ומה עם הזכרונות? להשאיר אותם על 850 MHZ,או להוריד אותם בהתאם?

והדבר המוזר ביותר בקפיצות הטמפרטורה הללו שהן קורות עם תוכנת OCCT,למשל, ואילו בPRIME95,גם כשהמעבדים ב100 אחוז מאמץ,הטמפרטורה לא עולה מעל 60...

פורסם
  • מחבר

טוב..עשיתי את מה שכתבתי שאעשה...

NB על 1.38 וולט

HT על 1.38 וולט

הזכרונות 2.09 וולט

הVCORE על 1.4 וולט

במצב כזה המחשב נתקע לעיתים הרבה פחות תכופות(לקח לי יומיים "לתפוס" את המחשב נתקע...),אבל עדיין נתקע...

יש הצעות?

פורסם

נסה דווקא להוריד מתחים.

מתח נמוך לא אמור לתקוע את המחשב אלה לגרום לRESET.

אם PRIME95 נכשל באחד הליבות אבל אין RESET זה גם יכול להיות מתח נמוך.

את הזיכרון אני מציע לך לשים ב UNDERCLOCK קטן עם המתח המוגדר ע"י היצרן, עד שהכול יהיה יציב.

אחרי שהמחשב יציב, שים את הזכרון בחזרה על 1:1 850Mhz כמו שיש לך עכשיו,ותמצא כמה מתח הוא צריך בדיוק, ושלא יקבל יותר ממה שצריך.

נסה בכל זאת לשים את מתחי הלוח על אוטומט בזמן שאתה מנסה למצוא את המתח של המעבד.

תתחיל ממתח נמוך ולא גבוה.

אם יש כשל בPRIME או RESET תעלה טיפה ונסה שוב.

בקשר לטמפרטורות וקפיצות רגעיות אל תדאג אתה בטמפרטורות טובות והקפיצות נובעות מעליות וירידות בפעילות מעבד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה,אני אנסה את זה...

דרך אגב,כשניסיתי להעלות את תדר המעבד ל4 ג'יגהרץ,ולשים את הזכרונות ב890 MHZ,הוונדוז היה עולה,אבל אז מפרסם לי כל מיני כשלים בקשר לDIMM...האם זאת אומרת שהזכרונות שלי לא מסוגלים לעבוד בתדר כזה? כי די תכננתי להעלות ל4 ג'יגה ואז לנסות לייצב את המעבד לגמרי ולהגיע למתחים האופטימליים...

פורסם

עדיף לא לערב את הזיכרון בOC בשלב זה.

אל דאגה ברגע שתייצב את המעבד תוכל להתחיל לאתגר את הזיכרונות שלך ולראות מה הם שווים.

בכל מקרה OC לזכרונות לא נותן הרבה ולא מתקרב למה שOC למעבד נותן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים