עבור לתוכן

חיברתי את הארד דיסק הישן והמחשב לא מזהה אותו!! מה עושים?

Featured Replies

פורסם

שלום שלום

כאמור החלפתי את המחשב.... ורציתי להעביר כמה שירים תוכנות וסרטים מהמחשב הישן.... אז חיברתי את הארד דיסק הישן (15 גיגה של ווסטרן) למחשב החדש... ושהפעלתי אותו.. הוא זחל בטירוף... בסוף אחרי כ-10 דקות המחשב עולה כרגיל... אך הארד דיסק הישן לא מזוהה.... מה עושים?

מערכת הפעלה XP וגם בישן היה XP

למישהו יש רעיון?

נכון בכבל ATA יש שלושה חריצים... אחד שמתחבר ללוח אם.. אחת להארד דיסק... והשלישי באמצע כזה בין שניהם.. אליו אפשר לחבר הארד דיסק נוסף נכון? לשם חיברתי אותו... ואין לי עוד פורטים בלוח אם.. זאת הדרך היחידה.

מה עושים???? בבקשה תנסו לעזור לי! אני ממש רוצה כמה דברים משם.. :P

פורסם
  • מחבר

המחשב אמור לזהות אותו אוטמטית ושישר תהיה לי גישה אליו נכון?????? ??? ???

פורסם

את הג'אמפר כיוונת ?

פורסם
  • מחבר

איזה גאמפר????????. איפה גאמפר? מזה גאמפר??? הפלסטיק שמקשר בין שני עמודי ברזל כאלה?

תדריך אותי בבקשה :-*

פורסם

איזה הרדיסק יש לך במחשב החדש ?

פורסם

זה תלוי איזה HD זה כי בכל הרדיסק זה קצת שונה

אם ההארדיסק לא הולך להשאר במחשב אז פשוט תחבר אותו ב secondary

פורסם
  • מחבר

סיגייט ברקודה 40 גיגה אני חושב.. למרות שאני רואה רק 37...(אבל אין הארד דיסק 37 נכון?)

הישן הוא ווסטרן דיגיטל 15 גיגה...אני חושב 5400RPM (מלפני שלוש שנים)

אלוי זה קשור הנה עוד קצת פרטים:

הארד דיסק של סיגייט (החדש) מחולק לשתי מחיצות... C וE

C הוא FAT 32

E: NTFS

הדיסק הישן מחולק לשלוש... c,d,e

עריכה: עמרי... דבר איתי בעברית טוב? איך אני מחבר בסקונדרי??? איפה מה מי למה????אני רק חיברתי אותו לספק ולכבל ATA

זהו! אני לא יודע מה עוד לעשות.. פעם שחיברתי הארד דיסק זה ישר עבד.

ואיך אתם מסבירים את האיטיות בהפעלה של הווינדוס? לקח לי בערך 10 דקות להעלותת אותו שהדיסק הישן היה מחובר...

פורסם

אין קשר למחיצות.

WIN XP צריך לזהות אוטומטי.

אני מניח שהברקודה על מאסטר {פריימרי}. ג'מפר את הWD ל סלייב {SLAVE}, ישנה מדבקה על ההרד-דיסק עצמו, אתה פשוט צריך להעביר את הפלסטיק הקטן בין שני פינים. סלייב בדרך כלל רשום כSL.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. ונגיד שהבנתי... להוציא את הארד דיסק... לקרוא את המדבקה ולהעביר את הג'מפר למקום שרשום SL

אז שאני מחזיר אותו למחשב הישן????שוב אותו דבר?

אין מוצא? דרך אחרת... אני רק רוצה גישה אליו לשעה... אני מעביר כמה דברים ומחזיר אותו לישן..

פורסם

עכשיו כנראה הוא על MASTER , קיצור: MA , תוציא אותו, תעביר לSL , יש הוראות באנגלית.

חבר בחזרה {מתח+IDE} כבל הIDE הקצה האדום/ורוד {פין מס' 1} צריך להיות לכיוון של כבל המתח {אדום/שחור/שחור/צהוב}

תפעיל את המחשב, הXP יזהה אותו אוטומטי הוא יצור מחיצה חדשה, תעביר את הקבצים. בסיום תוציא את ההרד דיסק תחזיר לMASTER וחבר במחשב הישן. {אל תשכח להפעיל DMA להעברה מהירה}

נ.ב- גם לי יש ברקודה 4 40 גיגה עם WD 15 גיגה {הWD מת :-\}

פורסם
  • מחבר

עכשיו כנראה הוא על MASTER , קיצור: MA , תוציא אותו, תעביר לSL , יש הוראות באנגלית.

חבר בחזרה {מתח+IDE} כבל הIDE הקצה האדום/ורוד {פין מס' 1} צריך להיות לכיוון של כבל המתח {אדום/שחור/שחור/צהוב}

תפעיל את המחשב, הXP יזהה אותו אוטומטי הוא יצור מחיצה חדשה, תעביר את הקבצים. בסיום תוציא את ההרד דיסק תחזיר לMASTER וחבר במחשב הישן. {אל תשכח להפעיל DMA להעברה מהירה}

נ.ב- גם לי יש ברקודה 4 40 גיגה עם WD 15 גיגה {הWD מת :-\}

את הקטע המסומן לא ממש הבנתי :D אני יודע לחבר רגיל... פין מס 1? איזה פין? הקצה האדום\ורוד? אין לי שמץ על מה אתה מדבר..

אוףףף ואני חשבתי שאני די מבין במחשבים :-\

אהה אהה ההה!!! הבנתי על מה אתה מדבר!! אבל זה לא יכול להתחבר אחרת? כי באמצע שם חסר מקום לפין אחד.. ואי אפשר לחבר אותו הפוך.

לזה התכוונת כן?

פורסם

נכון יש כבל מתח שהוא אדום/שחור/שחור/צהוב? אותו אין בעיה לחבר- רק כיוון אחד.

יש כבל אחד אפור בדרך-כלל {רחב מאוד} יש לו באחד הצדדים מן פס אדום/ורוד או כל שהוא צבע , נכון?

איפה שנמצא הצבע זה הכיוון שבו מחברים את הכבל האפור {=IDE}

---- ---------------------------------------

חשמל כבל אפור

פורסם

את הקטע המסומן לא ממש הבנתי :D אני יודע לחבר רגיל... פין מס 1? איזה פין? הקצה האדום\ורוד? אין לי שמץ על מה אתה מדבר..

אוףףף ואני חשבתי שאני די מבין במחשבים :-\

אהה אהה ההה!!! הבנתי על מה אתה מדבר!! אבל זה לא יכול להתחבר אחרת? כי באמצע שם חסר מקום לפין אחד.. ואי אפשר לחבר אותו הפוך.

לזה התכוונת כן?

כן.

פורסם

יכול להיות שעל ה W.D אין כרגע בכלל ג'אמפר (זה מצב שהוא מאסטר בלי סלייב).

בכל מקרה תחזיר את הג'אמפר שלו לאותו מצב בדיוק כשאתה מסיים.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה!

הבנתי..

אפילו ערכתי את ההודעה מעל.. שהבנתי למה אתה מתכוון

תודה רבה לכולם.. עוד מעט אני ינסה את זה.. למרות שזה מתיש כל פעם להוציא ולהכניס.. כי צריך לנתק חצי מדינה בשביל להוציא את הדיסק..

אבל אין ברירה.

רגע.. אולי יש מיקום קבוע שבו שמים את הג'מפר והופכים את הדיסק לסלייב? כי ראיתי שבשני הדיסקים יש חמש מקומות לג'מפר..

פשוט ככה אני יכול לשנות אותו שהוא בתוך המארז בלי להסתכל על המדבקה... אני די עצלן... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים