עבור לתוכן

מחשב נייד- כן או לא?

Featured Replies

פורסם

עזבתי לפני כמה שבועות את הדירה של ההורים ועברתי לגור לבד, עכשיו ההתלבטות שלי היא אם לקנות מחשב נייד או נייד.

בבית של ההורים יש לי מחשב נייח עם מסך 19 LCD וזה מאוד נוח, אבל הדירה החדשה שלי די קטנה, יש מקום לשים מחשב

נייח, אבל חשבתי שמחשב נייד יכול להיות יותר נוח (אני יכולה לשבת איתו גם בסלון מול הטלויזיה וכו').

יש לי כמה שאלות:

1) כמה יעלה לי לקנות מחשב נייד? הצרכים שלי הם בעיקר עבודה משרדית (קריאת טקסט, הורדות באימיול, גלישה באינטרנט)

2) מה גודל מסך סטנדרטי היום במחשבים ניידים? והאם ניתן לחבר את המחשב למסך LCD רגיל שאקנה בנפרד.

3) האם זה נוח להשתמש במחשב נייד? כי כרגע זה לא נראה לי נוח, אבל אולי זה עניין של הרגל ואשמח לשמוע מאנשים

שיש להם מחשב נייד איך זה.

4) האם אתם חושבים שמחשב נייד כדאי לקנות רק אם צריך את הניידות שלו או שזה כדאי גם במקרה שלי, שאני לא צריכה ניידות

אבל אפשר להשתמש במחשב בכל מקום בדירה (אממ..למרות שהיא ממש קטנה, אז זה לא כזה חשוב) וזה חוסך מקום.

תודה.

פורסם

קודם כל מזל טוב :yelclap: ושיהיה בכיף.

נכון זה כיף לשבת בסלון עם המחשב אבל זה גם עושה בלאגן בסלון, אצלי הוא מתחיל להיראות כמו החדר לימודים שלי (לא משהו)

1) מחשב נייד בסיסי וטוב מתחיל בסביבות 3000 ש"ח.

2) גודל של 15.4" רחב נחשב מסך די סטנדרטי ומשתלם מבחינת עלות\תועלת.

3) מבחינת נוחות שימוש מחשב נייח תמיד יהיה נוח יותר - המקלדת המסך והעכבר, כמובן שניתן לחבר רכיבים חיצוניים אבל זה מסורבל ומייקר.

אל תשכחי שגם מבחינת שידרוגים את מאוד מוגבלת בניידים.

4) המחשבים הניידים של היום הרבה יותר חזקים מבעבר ויכולים לשמש כתחליף לשולחני, מידת הניידות שלך יכולה לקבוע את סוג הנייד.

במקרה שלך להזיז את המחשב מהחדר לסלון את לא צריכה מחשב קליל במיוחד (ויקר).

פורסם

תתחדשי ותהני מהחיים לבד..!

1) בצרכים כמו שלך מחשב טוב ועמיד יעלה 3,500 ככה!

2)גודל סטנדרטי הוא 15.4 שזה ממש ממש בסדר...אבל אם את חושבת קצת על ניידות קחי לך 14.1 ככה תיהיי ניידת וההבדל לא משמעותי וזה ממש נוח..!

3)טוב אז גם לי הייתה את הדילמה הזו כי הייתי רגיל למקלדת מאסיבית כמו שצריך אבל נוכחתי לדעת שזה נוח מתרגלים וזה ממש ממש בסדר..!

4)תראי הרבה פה אומרים שאם את לא ניידת אל תקני..! אני חושב קצת אחרת זה ממש נוח אין חוטים אין שטויות לא צריך שולחן מיוחד במיוחד שהדירה קטנה כל דבר שלא במקומו נראה כמו בלאגן גדול כשיש לך נייד אין לך את הדאגות האלה את שמה אותו בארון לא רואה אותו..!

אם יש לך עוד שאלות נעזור בכיף!

פורסם

לעבוד על נייד זה ממש כיף (אין כמו לכתוב עבודות גמר במיטה) אבל תקחי בחשבון שזה יעלה לך פי שניים מנייח. אין כאן שאלה של כדאי או לא כדאי, זה שיקול של סדרי עדיפויות אישיים. אם את מוכנה לשלם פי שניים בשביל לשבת עם המחשב בסלון אז, כן, זה יהיה נחמד.

לי זה נראה הרבה כסף בשביל סתם להשתמש בבית אבל זו לא תופעה בלתי נפוצה (וזו שאלה של תקציב, אם היה לי את הכסף לזה לא הייתי חוזרת לנייחים יותר)

יש כמובן גם חסרונות לניידים, הם מתחממים יותר, יותר קשה לתקן (מה שאומר שזה גם יותר יקר).

הסיבה העיקרית שהייתי שוקלת נייד במצבך היא שהייתי רוצה להיות מסוגלת לקחת את המחשב איתי כשאני מבקרת את ההורים לסופ"ש...אבל זה מצב מאד ספציפי כמובן.

מזל טוב על המעבר :)

פורסם
  • מחבר

לעבוד על נייד זה ממש כיף (אין כמו לכתוב עבודות גמר במיטה) אבל תקחי בחשבון שזה יעלה לך פי שניים מנייח.

תודה על התגובות ועל האיחולים:)

למה נייד יעלה לי פי שניים מנייח? אם נייד יעלה לי בסביבות 3,500 זה אותו מחיר כמו נייח (מחשב + מסך)

ואם זה ככה, אני באמת בהתלבטות...נראה לי שכדאי לי לשקול ברצינות לקנות נייד, זה באמת יהיה נחמד אם אוכל לקחת אותו

איתי להורים בסופי שבוע.

פורסם

תודה על התגובות ועל האיחולים:)

למה נייד יעלה לי פי שניים מנייח? אם נייד יעלה לי בסביבות 3,500 זה אותו מחיר כמו נייח (מחשב + מסך)

חשבתי שאמרת שיש לך מסך 19' כבר אבל מקריאה חוזרת אני מבינה שהוא נשאר אצל ההורים? אם את צריכה לקנות גם מסך אז באמת ההבדל לא יהיה 100% במחיר.

פורסם
  • מחבר

כן, המסך נשאר אצל ההורים.

ההתלבטות שלי היא בין לקנות מחשב נייח + מסך LCD 19 לבין מחשב נייד.

פורסם

בשביל מה שתארת אכן מחשב נייד סולידי אמור להספיק ואפשר לחבר לו מקלדת + עכבר + מסך חיצוניים במידת הצורך בשביל לקבל "חוויה" של מחשב רגיל. בתוספת מחיר ובהנחה שהוא יהיה יותר נייח מנייד אפשר גם לקנות אחד עם 17".

פורסם

17 אינטש יעלה יותר מ3K מה גם שהוא יהיה משקולת אפילו בבית אני חושב ש15.4 אינטש יהיה הכי טוב לשימושים שהועלו פה

אם אתה עובד או לומד הייתי מציע נייד 14 אינטש יהיה יותר קל לסחיבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים