עבור לתוכן

יש לי 5 מאווררים במארז ואין לי מושג איפה הכי כדאי לשים אותם

Featured Replies

פורסם

הנה המאווררים מסודרים ככה:

1- מאוורר בצד המארז שמכוון למעבד

2- מאוורר בצד המארז שמקרר את הכרטיס מסך ואת הזכרונות וכל האזור ליד

3- מאוורר מאחורה במארז שמוציא אויר חם

4- מאוורר בחלק העליון של המארז שמוציא אויר חם (אי אפשר להוציא אותו משם, זה די מסובך)

5- ומאוורר של קירור סטוק פנטיום 4 שבעקרון דוחף אויר שבתוך המארז, אין חור למטה

asdbq4.png

asdbq4.c7beb611b1.jpg

http://img95.imageshack.us/my.php?image=asdbq4.png

פורסם

שים אחד מקדימה מכניס, אחד מאחורה מוציא, ואחד בגג מוציא.

פורסם
  • מחבר

ה2 בצד לא יספיקו להכניס אויר?

כי אחד מקדימה נראה לי לא הגיוני כי כל האויר שהוא דוחף מגיע לכיוון הכרטיסים PCI :\

פורסם

3 מאווררים יספיקו לרוב המוחלט של מערכות המחשב.

אם נראה לך לא הגיוני, קבע אותם איפה שנראה לך.

פורסם
  • מחבר

חחח..בגלל זה אני שואל אתכם:P

כשהמאוורר מקדימה זה נדמה כאילו הוא דוחף אוירלכיוון מטה אבל המאוורר בצד(מספר 2) כבר מקרר את כל מה שיש לקרר שם למטה(כרטיס מסך וקירור פסיבי של הלוח אם.

פורסם

צלם את המארז, רצוי פתוח, זה יעזור המון להבין מה הולך שם.

פורסם

אני לא יכול להגיד לך מה המצב האופטימלי למיקום המאווררים שלך, אני חושב שכדאי שתשחק עם זה קצת, ניסוי וטעיה.

אבל בטוח אני יכול לומר שתסדר קצת כבלים, תנסה אבק וכדומה.

פורסם

הקונפיגרציה שבחרת למיקום המאוררים היא נקודת התחלה מעולה לדעתי.

קודם כל תשתדל שכמות האוויר שנכנסת תהיה זהה +- לכמות שיוצאת (למה לא חייב בדיוק?המארז לא אטום)

אני רואה שאתה משתמש במאוררים ג'נריים, ככה שאני מניח שכולם דוחפים את אותה כמות אוויר...

לפי דעתי אתה יכול להוסיף מאורר מקדימה, אומנם נכנס לך כמות יפה של אוויר ויוצא באותה מידה ובמקומות הנכונים, אך ההארד דיסק שלך מקופח, מאורר מקדימה יכניס עליו אוויר קר. לחילופין אתה יכול לשקול לקחת את המאורר התקוע ששמת למטה ולכוון אותה מהפינה או מבפנים על ההארד דיסק (אני יכול לצלם משהו שעשיתי אצלי אם תרצה).

הסידור חוטים שלך לא אופטימלי, תשקול אולי קניית ערכת סליבינג, זה עבודה קשה והרבה כיף:D שלא נדבר על הערך המוסף.

אני אוהב יותר להסתיר כבלים מאחורי הכלובים, בצד של המכסה השני של המארז, מעל הלCDים וכו'... זה מפריע פחות לזרימת האוויר ומפחית מערבולות של אוויר חם, בחלק העליון לקראת האגזוז.

אם אתה רוצה להמשיך במודיניג, אתה יכול לעשות שני דברים טובים שאני רואה:

*להוסיף מאורר פנימי לספק

**לבנות מתלה מתחת לכרטיס המסך ולהתקין עליו מאורר שיזרוק אוויר ישירות על הכרטיס (בעזרת חיבור PCI ישן)

וכמובן יש את עניין ההארד דיסק שאמרתי.

לסיכום, יש לך אחלה סירקולציה במארז, ההארד דיסק מעט מקופח ולא מקבל אוויר קר, יש חחש למערבולות באזור שלו. סדר עוד את הכבלים.

פורסם

מומלץ לנקות מדי פעם את המחשב אם אתה לא רוצה מפלצת רעש / מאוררים תקולים בעתיד.

פורסם
  • מחבר

מגניב תודה!

אני מחפש עוד מאווררים לשים במארז כי יש לי איפשהו כמה ספקים שכבר לא עובדים עם מאווררים אז נקח כבר משם :)

אגב, המארז הזה יאפשר לי להשתמש במפרט חדש? Q9300, HD4850 וכדומה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים