עבור לתוכן

בעיות באובר עם לוח של GIGABYTE+רעש של המאווררים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני חדש פה,אחלה אתר

אז ככה:קניתי לפני פחות מחודש מחשב חדש עם מעבד Q6600 שמותקן עליו ה120 אקסטרים עם מאוורר ZALMAN(לא יודע איזה דגם) 120 מ"מ

והעסק קצת רועש לי אני לא יודע אם זה משם אבל אני כמעט בטוח שכן חוץ ממנו יש לי עוד מאוורר אחד של ZALMAN בקידמת המארז למטה ועוד אחד מאחורה

שבא עם המארז

מה ניתן לעשות כדי להשקיט את זה קצת?

עוד בעיה היא האובר שעשו לי בחנות(SKY PC),שמו לי את המעבד רק על 3 ג'יגה הרץ(333*9)

והבעיה היא שכל פעם שהאובר מופעל המחשב פשוט לא עולה לי זה נתקע לי על המסך הממש ראשוני איך שאני מדליק את המחשב

יש את הMEMORY TESTING אז זה פשוט נתקע לי שמה שעות ולא זז(בד"כ זה רץ תוך כמה שניות)

הלוח הוא לוח של GIGABYTE P35 DS3

האובר מופעל ומכובה מתוך הביוס

וכאמור הבעיה נפתרת לחלוטין כאשר אני מכבה את האובר

מה שאני רוצה לעשות זה קודם כל לפתור את הבעיה ודבר שני לעשות אובר גבוה כמה שאפשר ויציב

לא סתם קניתי את הקירור הכי טוב בעולם

אגב החליפו לי את הלוח(לאותו אחד) בגלל שגם החליפו לי ספק כוח(בהתחלה שמתי במחשב רק 400W ולא ידעתי שזה לא יספיק ואז אחרי

שהחלפתי את הספק ל550W התחילו בעיות ושלחתי לתיקון ושמה הם החליפו לי את הלוח),הבעיה של הMEMORY TESTING עוד התחילה לי מהלוח הקודם

אבל בלוח הזה בכל הפעלה של המחשב שהאובר היה מופעל הייתי גם נתקל בבעיה

תודה רבה לעוזרים

פורסם

1. בקשר לרעש מאווררים אתה יכול לקנות בקר שתיהיה שליטה על הסל"ד. ומאוורר שיושב על ה120 אקסטרים אתה יכול לשלוט דרך BIOS אם אופציה SMARTFAN.

2. עשו לך OC ולא בדקו אותו טוב, תעבור על המדריך הOC אתה צריך להבין מה משמעות ואיך לייצב http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/

אם אתה יכול תביא צילום של BIOS בעמוד של OC וננסה לעזור לך כנראה שבעיה בתיזמון זכרונות או במתחים......

פורסם
  • מחבר

לגבי 1 הבנתי שיש את הKAMA METER שהוא הכי מומלץ,הבעיה היא שאם אני ירכוש אותו אני לא אדע איך להתעסק איתו

ועל כמה RPM להשים כל מאוורר(או שהוא קובע את זה לבד בהתאם לצרכים?)

לגבי 2,הנה תמונות מהביוס שלי וקראתי את המדריך(הHOST CPU CONTROL מכובה בכוונה כדי למנוע את הבעיה של הMEMORY TESTING):

bios1cl1.jpg

bios2qo2.jpg

v5c0zo.jpg

5x0uwl.jpg

פורסם

באיזה מעבד מדובר + זכרונות?

פורסם

במסך PC HEALTH STATUS למטה יש אופציה של SMARTFAN תעשה אותה ENABLED כי כרגע המאוורר של CPU עובד על מקסימום סל"ד.

אני מעלה לך תמונות אם דברים שתשנה :

לאחר שינוי תצתרך לבדוק מאמץ וטמפ'

בהצלחה!

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

באיזה מעבד מדובר + זכרונות?

כתבתי למעלה המעבד הוא Q6600,הזכרונות הם של MUSHKIN DDR2 800MHZ 6400HP 4-4-4-12,המתח שנדרש להפעלתם הוא מתח של 2.1V (הם עובדים על המתח הזה כרגע)

לEluha:אני ינסה לעשות את מה שאמרת לי אבל אני קודם כל רוצה לפתור את הבעיה של הMEMORY TESTING

כמו כן קראתי במדריך שלא להפעיל את פונקציית הEIST שיכולה להגביל את האובר אז למה אתה אומר לי להפעיל אותה?

את כל ההגדרות האלה אני שיניתי בעצתו של חבר שגם הוא מבין באוברקלוק

פורסם

פונקציית הEIST לא מגבילה אותך בOC אלה רק בתדרים גבוההים וחוסך לך חשמל וטמפ' אם אתה מבין :xyxthumbs:

תבדוק גם אם הBIOS שלך מעודכן

אם אתה אומר זה קורה מתי שאתה עושה OC אז בעיה היא בOC , אני הייתי מאפס את הBIOS ומעדכן אותו ומתחיל את הOC מהתחלה

אם יש לך חבר שיודע OC תעזר בו ולדעתי אם הוא היה יודע טוב היה אומר לך לשנות את הPCI ל100MHZ אבל לא משנה....... :silly:

פורסם
  • מחבר

כן הביוס שלי מעודכן לגירסה האחרונה

כיצד מאפסים את הביוס?והאם זה מסוכן?

פורסם

אם אתה לא יודע על תגע כי תצתרך להגדיר.......

פורסם
  • מחבר

אז איך לעזאזל אני פותר את הבעיה? :s05:

ועוד משהו נגיד ושיניתי את ההגדרות כמו שאמרת,קבעתי מהירות באס והמחשב לא עולה בכלל ומופיע לי מסך כחול

מה אז אני עושה?

פורסם

זה מראה על חוסר יציבות וכנראה צריך להוסיף מתח למעבד

אתה יכול גם לרדת קצת עד שהוא יציב ולא מופיע מסך כחול ומנקודה זו אתה יכול להמשיך לעלות את המתח ותדר רק תזהר לא לעבור את 1.5V בעיקרון לא יקרה כלום אבל אדיף לא לקחת סיכון :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי

הבעיה היא שיש לי 2 בעיות שאני צריך לפתור לפני שאני בכלל מתחיל את האובר:

הראשונה זה הMEMORY TESTING

השניה זה שהטמפרטורה של הצ'יפסט שלי גבוהה(51-52C במנוחה)

אני צריך שמישהו יעזור לי לפתור את הבעיות האלה

ולגבי הEIST שזה כן היה מופעל אז כל פעם המהירות של המעבד הייתה משתנה פעם 2GHZ ופעם 3

לגבי הקירור חשבתי לקנות את זה: http://www.skypc.co.il/pl_product~HR-05-IFX~18~0.htm

אבל אני לא יודע אם זה יכנס לי בכלל במארז האקסטרים לוקח לי את כל המקום

עריכה:האובר היה הגורם מספר 1 שלי לבעיות במחשב אני איתו גמרתי,החזרתי את כל ההגדרות בביוס שלי להגדרות הרגילות והאופטימיליות

המחשב עולה מהר,ועובד מהר ועובד טוב חשוב לציין

אני לא צריך יותר מזה חבל גם על הכסף וגם על הזמן וגם על החומרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים