עבור לתוכן

המלצה למפרט חזק למשחקים עבור מסך 22'' (ללא מסך וללא ציוד היקפי) בתקציב של 6-7K

Featured Replies

פורסם

הי חברים.

אשמח לקבל המלצות למפרט כזה (חבל שהמפרטים המומלצים לא מעודכנים כבר הרבה , הייתה יכולה להיות לי לפחות נקודת פתיחה).

בעקרון אני מעדיף כרטיסי מסך מבוססי NVIDIA אלא אם כן תשכנעו אותי אחרת :)

תודה.

פורסם

תזהר מלסמוך על המפרטים המומלצים,

עלתה נקודה משמעותי בעבר שהם מתעלמים מפרמטר המסך, שמשפיע בצורה ישירה על מפרט המחשב.

למעשה, המפרטים המומלצים בקטגוריית הגיימרים, חסרי משמעות, מכיוון שהם לא משקללים את השלכת המסך.

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את הנקודה הזאת.

בכל מקרה , זאת הסיבה שציינתי את המסך הרלוונטי שעבורו אני רוצה את המפרט.

תודה.

פורסם

אין שום סיבה לקנות כ.מסך Nvidia כיום

הינה משהו מעולה לצרכים שלך :

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX

כמות: 1 - מחיר: ¤865

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ¤514

מארז:

Gigabyte Aurora 570 TowerCase Aluminum Body 3x120mm Black

כמות: 1 - מחיר: ¤725

קירור למארז:

Scythe 120mm MINEBEA 1100RPM 42CFM / 18dBA

כמות: 3 - מחיר: ¤76

ספק כוח:

Corsair 550VX 41A @ 12V

כמות: 1 - מחיר: ¤459

זיכרון:

G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ

כמות: 1 - מחיר: ¤433

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤369

כרטיס מסך:

Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤1423

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤128

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

סה"כ: ¤5254

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤5149

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/4qwkstxm

אין שום סיבה לקחת משהו יותר חזק מבחינת כרטיסי מסך כי זה גם ככה מעל ומעבר למסך שלך וגם זה בהנחה שתשחק ברזו' מקסימליות.

בכל אופן,הלוח מעולה ומשתלם תומך PCIE-2

המעבד עדיף על מרובע ליבה במשחקים + קירור חזק ושקט יחסית

4GB זיכרון איכותי

500GB דיסק קשיח שקט יחסית

מארז גדול,איכותי וקריר מאוד (תודות ל-3 מאוררים חזקים ושקטים שהוספתי)

כ.מסך חזק ומשתלם מאוד (עדיף על כל מה שיש ל-Nvidia להציע)

ספק חזק ואיכותי

וצורב כמובן

אפשר לרדת במארז למשהו שעולה כחצי אבל יהיה יותר צפוף,פחות שקט ובדר"כ פחות איכותי. אם ההתלבטות היא לגבי מארז ספצפיתי אפשר להתייעץ בפורום המתמחה בכך (ספקים ומארזים).

לגבי כל השאר - הכל מתאים לך בול

פורסם

אני מכיר את הנקודה הזאת.

בכל מקרה , זאת הסיבה שציינתי את המסך הרלוונטי שעבורו אני רוצה את המפרט.

תודה.

OK, טוב מאוד.

לא ברור מדוע מכל הדיון הארוך שהיה בעבר,

אף אחד בפורום לא הבין שמדור המפרטים, עבור הגיימרים, חסר משמעות במקרה הטוב, ומטעה את הגולשים במקרה הפחות טוב,

הייתי מצפה שמישהו ירים את הכפפה.[br]פורסם בתאריך: 24.07.2008 בשעה 11:17:02

אין שום סיבה לקנות כ.מסך Nvidia כיום

הינה משהו מעולה לצרכים שלך :

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX

כמות: 1 - מחיר: ¤865

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ¤514

מארז:

Gigabyte Aurora 570 TowerCase Aluminum Body 3x120mm Black

כמות: 1 - מחיר: ¤725

קירור למארז:

Scythe 120mm MINEBEA 1100RPM 42CFM / 18dBA

כמות: 3 - מחיר: ¤76

ספק כוח:

Corsair 550VX 41A @ 12V

כמות: 1 - מחיר: ¤459

זיכרון:

G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ

כמות: 1 - מחיר: ¤433

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤369

כרטיס מסך:

Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤1423

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤128

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

סה"כ: ¤5254

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤5149

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/4qwkstxm

אין שום סיבה לקחת משהו יותר חזק מבחינת כרטיסי מסך כי זה גם ככה מעל ומעבר למסך שלך וגם זה בהנחה שתשחק ברזו' מקסימליות.

בכל אופן,הלוח מעולה ומשתלם תומך PCIE-2

המעבד עדיף על מרובע ליבה במשחקים + קירור חזק ושקט יחסית

4GB זיכרון איכותי

500GB דיסק קשיח שקט יחסית

מארז גדול,איכותי וקריר מאוד (תודות ל-3 מאוררים חזקים ושקטים שהוספתי)

כ.מסך חזק ומשתלם מאוד (עדיף על כל מה שיש ל-Nvidia להציע)

ספק חזק ואיכותי

וצורב כמובן

אפשר לרדת במארז למשהו שעולה כחצי אבל יהיה יותר צפוף,פחות שקט ובדר"כ פחות איכותי. אם ההתלבטות היא לגבי מארז ספצפיתי אפשר להתייעץ בפורום המתמחה בכך (ספקים ומארזים).

לגבי כל השאר - הכל מתאים לך בול

המארז מכוער, אבל זה כבר טעם אישי :lol:

נכון שכפול ליבה כעת מעט טוב יותר למשחקים, אבל לדעתי עדיף לרכוש מרובע ליבות, לתמיכה עתידית (שכבר כמעט כאן)

לוח האם נראה לי ממוצע...

הספק לא חזק מידי ?

המחשב החזק ביותר שאפשר וכדאי להרחיב לגיימר עם מסך 22" הוא עולה רק 5K ?

פורסם

שאפשר להרכיב - ממש לא. אפשר להרכיב מחשב בעשרות אלפי שקלים

שכדאי להרכיב - וודאי וודאי.

אתה טועה לגבי "דעותייך" על הכפול ליבה לעומת מרובע ליבה כי בעתיד הקרוב הכפולי ליבה ישלטו. עד שמרובעי ליבה יהיו עדיפים הרבה מיים יזרמו ואנחנו כנראה נדבר עליהם במחירים של מאות שקלים בלבד ולא אלפים - ובכסף שהוא יחסוך הוא יוכל לקנות מרובע ליבה (סה"כ יש אפשר של כ-500 ש"ח) ושלא נדבר על אוברקלוק,קרירות עדיפה של הכפולים וצריכת חשמל פחותה.

אתה מוזמן לחפש לינקים שמפרסם Tmpsur (מהל הפורום פה) לגבי העניין של כפול ליבה לעומת מרובע. בקיצור רב : הוא תומך נלהב של כפולי ליבה למשחקים נכון לעתיד הקרוב.

אפשר לקחת VX450 אבל כשההפרש כזה קטן לדעתי חבל שלא לקחת את ה-550

הלוח ממוצע - מה רצית? לוח משתלם מאוד,תומך ב-PCIE-2 ועם פיצ'רים שכל בנאדם ממוצע + לא ישתמש בחצי מהם אפילו. למה לשלם סתם על משהו מיותר?

לגבי המארז,זה באמת כבר טעם אישי. הנקודה היא שהוא גדול,איכותי שקט וקריר.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון , תודה רבה.

דבר שני, אני לא ממש מעוניין ב- OC וכל מה שקשור בו , אני רוצה מפרט שיהיה חזק מכתחילה.

דבר שלישי , למרות שהמארז נראה סביר מאוד לטמעי , אשמח לאלטרנטיביות נוספות.

פורסם

בסדר,האוברקלוק שאמרתי היתה רק אופציה.

המפרט לא מתוכנן בתור משהו שאמור להיות תחת אוברקלוק והוא מספיק חזק לכל השימושים שלך מלכתחילה בלי לגעת בכלום.

אפשרות נוספת :

Cooler Master 690 שעולה כ-415 ש"ח

בכל אופן לגבי המארז,חבל לדעתי לעשות את זה פה. לך לפורום "ספקים ומארזים" שם תוכל להתלבט ולהתחבט באופן ספציפי. כי כאמור כל השאר מתאים לך ולדרישות שלך באופן מעולה

פורסם

שאפשר להרכיב - ממש לא. אפשר להרכיב מחשב בעשרות אלפי שקלים

שכדאי להרכיב - וודאי וודאי.

אתה טועה לגבי "דעותייך" על הכפול ליבה לעומת מרובע ליבה כי בעתיד הקרוב הכפולי ליבה ישלטו. עד שמרובעי ליבה יהיו עדיפים הרבה מיים יזרמו ואנחנו כנראה נדבר עליהם במחירים של מאות שקלים בלבד ולא אלפים - ובכסף שהוא יחסוך הוא יוכל לקנות מרובע ליבה (סה"כ יש אפשר של כ-500 ש"ח) ושלא נדבר על אוברקלוק,קרירות עדיפה של הכפולים וצריכת חשמל פחותה.

אתה מוזמן לחפש לינקים שמפרסם Tmpsur (מהל הפורום פה) לגבי העניין של כפול ליבה לעומת מרובע. בקיצור רב : הוא תומך נלהב של כפולי ליבה למשחקים נכון לעתיד הקרוב.

אפשר לקחת VX450 אבל כשההפרש כזה קטן לדעתי חבל שלא לקחת את ה-550

הלוח ממוצע - מה רצית? לוח משתלם מאוד,תומך ב-PCIE-2 ועם פיצ'רים שכל בנאדם ממוצע + לא ישתמש בחצי מהם אפילו. למה לשלם סתם על משהו מיותר?

לגבי המארז,זה באמת כבר טעם אישי. הנקודה היא שהוא גדול,איכותי שקט וקריר.

שים לב שלא כתבתי רק "כדאי" ולא כתבתי רק "אפשר", אלא את השילוב "שאפשר וכדאי",

אני בוחר את מילותי בקפידה :-)

אינני מסכים איתך לגבי כפולי הליבה לעומת מרובע הליבה לטווח רחוק, בטח לא כאשר לא ברור האם הבחור מתכנן OC.

(עריכה : אני קורא שהוא לא :-))

קשה לי להאמין שמחשב ב 5K ממצה את כל האפשרויות הכדאיות לגיימר ברמה גבוהה,

בעבר ראיתי כאן מפרט דומה, באותו סכום, שהתאים למסך "19,

ונאמר לבחור שאין טעם לשפר את המפרט, מכיוון שהמסך מגביל בניצול היכולות,

ואילו מסך טוב יותר (קרי, "22 איכותי) יאפשר ספקטרום רחב יותר של אפשרויות.

אגב, בתור מישהו ששייך לצוות המודרייטורים,

הייתי שמח לקרוא תגובתך ביחס לחוסר הרלוונטיות של מדור המפרטים המומלצים.

פורסם

את תגובתי תוכל להשיג באופן פרטי ולא ע"ג הפורום. שלח לי הודעה פרטית אם יש לך מה לדבר איתי בנושא ואני אשמח להגיב.

תתפלא אבל אין באמת טעם להשקיע עוד כסף. עליה ברמה של הכרטיסי מסך זה אומר מערך של שני כרטיסי מסך.

דבר כזה אומר שאתה לוקח שני 4850 שעולים עוד 500 ש"ח ואתה גם צריך לוח שמנצל אותם במלואם עם שני חריצי PCIEX16 שזה עוד 500 ש"ח...

בסה"כ אתה מוציא עוד 1000 ש"ח ומקבל תמורה קטנה (נכון,יש תמורה אבל קטנה מאוד) וגם זה רק בהנחה שהוא ישחק כל הזמן על מקס' לגבי הכל.

לדעתי? חבל. את ה-2000 ש"ח שהוא יכול עוד להשקיע (עד 7K הוא רשם) שישמור בצד לשדרוגים. שדרוגים זו הדרך היחידה לקבל ביצועים במחיר מעולה לאורך זמן.

עוד שנה וחצי למשל ב-2000 ש"ח הללו יהיה אפשר לקנות מרובע ליבה (או יותר,לך תדע) יחד עם כ.מסך שיכול מאוד להיות שיהיה חזק משני כרטיסי 4850.

לכן,לדעתי ואני בטוח שלדעת עוד רבים פה זה המפרט המשתלם והכדאי ביותר גם למסכי 22".

ד"א,למסך 19" בדר"כ נהוג להמליץ על 4850 בודד שעולה פחות מ-1000 ש"ח

פורסם

את תגובתי תוכל להשיג באופן פרטי ולא ע"ג הפורום. שלח לי הודעה פרטית אם יש לך מה לדבר איתי בנושא ואני אשמח להגיב.

אני לא מתכוון לשלוח הודעה פרטית, מכיוון שזו לא בעיה פרטית שלי.

מדור המפרטים המומלצים שלכם מטעה מאוד, וחבל שבמקום ליישם את הביקורת הבונה שמופנת אליהם (יותר מפעם אחת),

אתם משתדלים (היטב) להתעלם מהנושא.

תתפלא אבל אין באמת טעם להשקיע עוד כסף. עליה ברמה של הכרטיסי מסך זה אומר מערך של שני כרטיסי מסך.

דבר כזה אומר שאתה לוקח שני 4850 שעולים עוד 500 ש"ח ואתה גם צריך לוח שמנצל אותם במלואם עם שני חריצי PCIEX16 שזה עוד 500 ש"ח...

בסה"כ אתה מוציא עוד 1000 ש"ח ומקבל תמורה קטנה (נכון,יש תמורה אבל קטנה מאוד) וגם זה רק בהנחה שהוא ישחק כל הזמן על מקס' לגבי הכל.

לדעתי? חבל. את ה-2000 ש"ח שהוא יכול עוד להשקיע (עד 7K הוא רשם) שישמור בצד לשדרוגים. שדרוגים זו הדרך היחידה לקבל ביצועים במחיר מעולה לאורך זמן.

עוד שנה וחצי למשל ב-2000 ש"ח הללו יהיה אפשר לקנות מרובע ליבה (או יותר,לך תדע) יחד עם כ.מסך שיכול מאוד להיות שיהיה חזק משני כרטיסי 4850.

לכן,לדעתי ואני בטוח שלדעת עוד רבים פה זה המפרט המשתלם והכדאי ביותר גם למסכי 22".

ד"א,למסך 19" בדר"כ נהוג להמליץ על 4850 בודד שעולה פחות מ-1000 ש"ח

זה סותר את מה שנכתב כאן בעבר, אבל קטונתי.

תודה.

פורסם
  • מחבר

בסדר,האוברקלוק שאמרתי היתה רק אופציה.

המפרט לא מתוכנן בתור משהו שאמור להיות תחת אוברקלוק והוא מספיק חזק לכל השימושים שלך מלכתחילה בלי לגעת בכלום.

אפשרות נוספת :

Cooler Master 690 שעולה כ-415 ש"ח

בכל אופן לגבי המארז,חבל לדעתי לעשות את זה פה. לך לפורום "ספקים ומארזים" שם תוכל להתלבט ולהתחבט באופן ספציפי. כי כאמור כל השאר מתאים לך ולדרישות שלך באופן מעולה

פשוט חשוב לי שהמארז יהיה תואם לכל החומרה הספציפית שבחרתי ולכן חשבתי שבכל זאת כדאי לשאול על אופציות נוספות כאן.

במידה וזה לא קריטי / חשוב , אני אעבור פורום בנושא :)

פורסם

פשוט תציין שיש לך כ.מסך 4870 ומעבד כפול ליבה. אין שום צורך ביותר מזה כי גם ככה יש לך דברים סטנדרטיים.

רשום תקציב בכותרת שם ותקבל מענה ספציפי. תתחדש בכל אופן..

כבר כואב לי הראש היקר,

אני מסכים לעניין שהוא לא מעודכן (ולא קשה לראות את זה) ואני מסכים שאין התייחסות לגודל המסך אבל אלו שני דברים שונים.

אמרתי זאת בעבר ואני אחזור על זה גם כאן. לגבי העדכון - זה נורא קשה לעמוד בקצב,יש שם עשרות מפרטים וזה אנשים עובדים/עם ילדים/בצבא שעושים הכל בהתנדבות. עזרה תמיד מבורכת ואתם יכולים לפנות למנהלים הראשיים (האדומים) ולבקש לעזור.

לגבי עניין ההתיחסות למסך - אי אפשר להתייחס להכל. נכון שזה עניין חשוב אבל זה גם מאוד תלוי ברצון להוציא מפרט משתלם.

הרבה אנשים רוצים מפרט ב-7K ולא משנה להם ששני 4850 יהיו פחות משתלמים מ-4870 אחד. זה לא אומר שהאופציה הראשונה לא תהיה עדיפה,היא פשוט לא כדאית. בקיצור יש יותר מדי משתנים ויותר מדי דברים שתלויים בדברים אחרים בישביל להכניס הכל - שום דבר לא חד משמעי וגם הדברים הללו משתנים (או ישתנו) במהירות.

בכל אופן,בישביל זה קיים הפורום אל נא נשכח. אם הכל היה כ"כ ברור ומובן ונגיש לכל הדיוט - אף אחד לא היה נכנס לפורום. היו נכנסים למדור המפרטים בוחרים מפרט לפי תקציב ולפי שימושים וכו' ובזה נגמר הסיפור.

המפרטים אמורים לתת אינדיקציה וזה מה שהם נותנים (כשהם מעודכנים) ותו לא. לא אמורים להחליף את הפורום הזה.

פורסם

פשוט תציין שיש לך כ.מסך 4870 ומעבד כפול ליבה. אין שום צורך ביותר מזה כי גם ככה יש לך דברים סטנדרטיים.

רשום תקציב בכותרת שם ותקבל מענה ספציפי. תתחדש בכל אופן..

כבר כואב לי הראש היקר,

אני מסכים לעניין שהוא לא מעודכן (ולא קשה לראות את זה) ואני מסכים שאין התייחסות לגודל המסך אבל אלו שני דברים שונים.

אמרתי זאת בעבר ואני אחזור על זה גם כאן. לגבי העדכון - זה נורא קשה לעמוד בקצב,יש שם עשרות מפרטים וזה אנשים עובדים/עם ילדים/בצבא שעושים הכל בהתנדבות. עזרה תמיד מבורכת ואתם יכולים לפנות למנהלים הראשיים (האדומים) ולבקש לעזור.

לגבי עניין ההתיחסות למסך - אי אפשר להתייחס להכל. נכון שזה עניין חשוב אבל זה גם מאוד תלוי ברצון להוציא מפרט משתלם.

הרבה אנשים רוצים מפרט ב-7K ולא משנה להם ששני 4850 יהיו פחות משתלמים מ-4870 אחד. זה לא אומר שהאופציה הראשונה לא תהיה עדיפה,היא פשוט לא כדאית. בקיצור יש יותר מדי משתנים ויותר מדי דברים שתלויים בדברים אחרים בישביל להכניס הכל - שום דבר לא חד משמעי וגם הדברים הללו משתנים (או ישתנו) במהירות.

בכל אופן,בישביל זה קיים הפורום אל נא נשכח. אם הכל היה כ"כ ברור ומובן ונגיש לכל הדיוט - אף אחד לא היה נכנס לפורום. היו נכנסים למדור המפרטים בוחרים מפרט לפי תקציב ולפי שימושים וכו' ובזה נגמר הסיפור.

המפרטים אמורים לתת אינדיקציה וזה מה שהם נותנים (כשהם מעודכנים) ותו לא. לא אמורים להחליף את הפורום הזה.

לגבי תדירות העדכון - ברור, אני לא מצפה שתעדכנו את המפרטים כל שבוע (או שכן ? :-)),

הבעיה העיקרית היא רק במפרטים הגיימרים שלא כוללים התייחסות למסך.

ברור שיש פרמטרים רבים, אבל להבנתי, מדיונים קודמים, פרמטר המסך הוא קריטי כאשר מחפשים מפרט לגיימרים.

הוא עד כדי כך קריטי, שחסרונות מייתר את המפרטים המומלצים לגיימרים, ואף מטעה את המשתמשים בו.

למעשה, אני הפסקתי להשתמש בו, והמלצתי לכל מכרי (ויש הרבה כאלה), לא להתייחס אליו, מכיוון שהוא יותר מזיק מאשר מועיל.

פורסם

שוב,

אני מסכים באופן כללי שהמסך מאוד חשוב אבל זה בעיתי ואני אחדד.

לי למשל יש מסך 22". היית ממליץ לי וודאי על ה-4850 למשל או אם אני גיימר ממש כבד על ה-4870.

אבל זה בהנחה ואני משחק במקס' רזו' ובהגדרות הכי גבוהות. יש המון אנשים שחושבים שהם משחקים משחקים כבדים ובסוף אלו משחקים בינונים ויכול להיות שסתם המליצו להם 4870 כי חשבו שהם ישחקו על הכל מקס' וכו'. ככה שזה דברים יבשים מדי ולכן בעיתייים כשצריכים להכליל אותם על קהל גדול ומגוון מאוד.

בישביל זה הפורום יכול לשאול את השאלות,לנהל דיון ולקבל תשובות מתאימות.

לשאול האם מתוכנן אובר',האם השקט חשוב,האם הוא מתכוון לשחק ברזו' מקסימליות,לפעמים שואלים באילו משחקים למשל. לפעמים נותנים כמה אופציות לכרטיסי מסך ונותנים לבוחר להחליט לפי המחיר ולפי ההסברים שאנחנו מצרפים לכל דבר (ולכן חשוב להסביר ולפרט).

בקיצור,זה בעיתי מאוד.

בכל אופן אני לא האחראי לנושא ואתה/ם מוזמנים לפנות לאנשים הרלוונטים עם הצעות התיעלות הערות והארות וכך גם לגבי כל דבר באתר.

הצעות תמיד יתקבלו בברכה ונכונות לתרום ולעזור תתקבל אפילו ביותר שמחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים