עבור לתוכן

קלה וקומפקטית עד בערך 1000 ש"ח - איזה לקנות והאם המחירים בסין עדיפים?

Featured Replies

פורסם

אני טס לסין בשבת ואני צריך לקחת איתי מצלמה. ה-Fuji 6500FD שלי כבדה וגדולה לי מדי ביחד עם הלאפטופ כדי להסתובב איתה כל הזמן.

אני רוצה משהו קליל שגם יתאים בכיס, אני רואה שיש מגוון מצלמות ב-115-200 גרם. רוב המידות של מה שמצאתי הן באזור ה-94x55x20mm, ובתמונות הן לא ניראו לי כאלו קטנות.

אני לא חושב שממש משנה לי עדשה רחבה במקרה זה, כבר יש לי אותה ב-6500 אם צריך (תודות ל-boren). מגה-פיקסל ברגע שזה 7mp זה דיי והותר. אני מניח שגם זום X3 יספיק.

IS יכול להיות יתרון, גם תמיכה ב-xD כי כבר יש לי כרטיסים (אבל אז מגביל את עצמי ל-FUJI אני מבין שאולימפוס זה להתרחק).

חשוב לי תמיכה בצילום מאקרו. דוגמאות לצרכים שלי איתה בגלריה פה:

http://www.aquacut.co.il/slideshow_regular/index.html

ניסיתי לחפש כאן בפורום קצת, אבל אין לי מספיק זמן (אפשר לקנות בארץ רק היום-מחר).

אלו הדגמים שמעניינים אותי בינתיים:

Canon IXUS75

Fuji Z10 או אולי Z20 אם יש זמינה

Casio Exilim S10 - הקטנה מבניהן.

על מה כדאי להתמקד? משהו אחר אולי? עשיתי מחקר מהיר למדי ולא נגעתי באיכות בכלל.

boren אני יודע שאתה אוהב להמליץ על מצלמות כמו ה-FX500 וה-F100fd, אבל הן יותר ממה שאני רוצה להוציא.. ;)

מישהו יודע מה מצב המחירים בסין או דיוטי פרי? שווה בכלל להתעסק עם זה? מבחינת חסכון משמעותי או שעדיף לקחת את השנה אחריות שאקבל במגוון החנויות בארץ שעוסקות ביבוא פרטי.

פורסם

לגבי סין אין לי תשובה אבל המחירים בדיוטיפרי הם בין פי 2 לפי 3 מהמחירים בארץ.

פורסם

אם אתה רוצה לחסוך ולקנות מצלמה קטנה שמתאימה לטיול, לך לדעתי על הריקו R3. מדובר במצלמת כיס יחסית ישנה, אבל עם עדשת 28-200 מ"מ מיוצבת, ומקרו ששום קומפקטית עכשווית לא משתווה לו - מקביל ל-1:1 ב-200 מ"מ. לגבי העדשה, לצאת לטיול בלי עדשה רחבה זאת תהיה טעות גדולה בעיני. דווקא זה משהו שחשוב לא להתפשר עליו, עוד יותר מהמקרו.

החסרונות העקריים של ה-R3 הם פלאש שנוטה לחשיפות יתר (כרגיל אצל ריקו), ווידאו ברזולוציה נמוכה של 320x240x30, והעדר כמעט מוחלט של הסרת רעש במצלמה (יתרון גדול בעיני, חסרון בעיני רוב משתמשי ה-P&S). בכל מקרה, בשביל ה-580 ש"ח שהיא עולה היום (למצלמה שכוללת אחריות של "שמעוני"), מדובר לדעתי במציאה נדירה. דיון קודם עליה תוכל למצוא כאן.

אגב, חצובת שולחן יש לך? זה האביזר הכי חשוב שתוכל לקחת איתך. ב-R3 יש אפשרות של צילום בחשיפות של 1/2/4/8 שניות, ועם חצובה קטנה תוכל לקבל יופי של נופים ליליים איתה.

עריכה: בקשר לגלריה שלך, אני מציע שתקרא את הדף הזה.

פורסם
  • מחבר

זה טיול עיסקי, לא צילום נופים, סליחה שלא הבהרתי זאת :)

כמו שאתה רואה בגלריה שלי אני משתמש בה לצלם מוצרים ועבודות, לכן קישרתי לשם.

אתה עדיין ממליץ על ה-R3 בימינו? חחח, היא מיושנת מדי - הסיכוי שאני אמצא אותה איפשהו בת"א ביומיים הקרובים קלוש.

בעובי 26 מ"מ היא קצת עבה לקומפקטית, הקאסיו רזה ב-11 מ"מ, ובתוך הכיס זה דיי מורגש, לא? :P

אגב וידיאו גם חשוב לי, אני מצלם סרטונים שלאחר עריכה אני מעלה ל-Youtube, אז לא צריך להיות סופר איכותי, אבל גם לכלול סאונד.

יש משהו שאתה יכול להמליץ שיהיה ב-IsraMarket או Camera או פוטופילם? הן 5 דק' ממני.

באשר לגלריה - כן אני יודע שפלאש הוא לא אופטמאלי.. אתה יכול אגב לקבל את התמונה הרגילה לא בפלאש אם אתה הופך את התמונה ואז לוחץ על Show Image.

פורסם

כמו שאתה רואה בגלריה שלי אני משתמש בה לצלם מוצרים ועבודות, לכן קישרתי לשם.

גם למטרה הזו היא תתאים מאוד. המקרו שלה יוצא דופן ביכולות שלו בכל הטווח, לא רק בצד הארוך.

אתה עדיין ממליץ על ה-R3 בימינו? חחח, היא מיושנת מדי - הסיכוי שאני אמצא אותה איפשהו בת"א ביומיים הקרובים קלוש.

באותה חנות כתוב שהאספקה מיידית.

לגבי זה שהיא מיושנת, באופן אישי הייתי לוקח אותה בלי להתלבט על פני כל אחת ממצלמות הכיס העכשוויות של קסיו, ללא יוצא מן הכלל. אין להם אף מצלמה שנותנת זום 28-200, ובטח לא מקרו ברמה כזו, ומבחינתי שתי התכונות הרבה יותר מועילות לצילום מאשר שהמצלמה תתחפש לכרטיס אשראי או תוציא קול של צפרדע בחצי לחיצה (פיצ'ר ייחודי לקסיו).

בעובי 26 מ"מ היא קצת עבה לקומפקטית, הקאסיו רזה ב-11 מ"מ, ובתוך הכיס זה דיי מורגש, לא? :P

איפה ראית קסיו (או מצלמה אחרת בעובי כזה) עם מקרו נורמלי? למען האמת, אני מתקשה לחשוב על מצלמה כלשהי בעובי כזה שהייתי שוקל לקנות. רובן טובות יותר כגימיק מאשר כמצלמות.

אגב וידיאו גם חשוב לי, אני מצלם סרטונים שלאחר עריכה אני מעלה ל-Youtube, אז לא צריך להיות סופר איכותי, אבל גם לכלול סאונד.

יש לה סאונד בווידאו. 320x240 זה הגודל הסטנדרטי ב-youtube. מה שיכול להיות יותר בעייתי זה שמצב הווידאו ברוב המצלמות של ריקו לא משנה את הבהירות בצורה חלקה כשעוברים ממקום בהיר לחשוך או ההיפך. אתה יכול לראות ווידאו שצולם איתה כאן:

http://img.photographyblog.com/reviews/ricoh_caplio_r3/sample_images/ricoh_caplio_r3_01.AVI

יש משהו שאתה יכול להמליץ שיהיה ב-IsraMarket או Camera או פוטופילם? הן 5 דק' ממני.

אני לא יודע מה יש להם בחנות, אבל באופן כללי המצלמות הכי מוצלחות בתקציב שלך (או קרוב לו) הן הפוג'י F40 והפנסוניק TZ4. שתיהן לא דקות כמו הקסיו, ולשתיהן אין מקרו שמתקרב לזה של הריקו, אבל הן בהחלט מצלמות טובות. הפוג'י מצטיינת באיכות תמונה (חיישן גדול יחסית, ISO גבוה מוצלח), הפנסוניק בטווח עדשה (28-280).

באשר לגלריה - כן אני יודע שפלאש הוא לא אופטמאלי.. אתה יכול אגב לקבל את התמונה הרגילה לא בפלאש אם אתה הופך את התמונה ואז לוחץ על Show Image.

זה לא משנה את העובדה שהגלריה הזו, אם להתנסח בעדינות, היא לא פחות מהתעללות בגולש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים