עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר להתקנת XP וויסטה...קשור גם לדרייברים של SATA...

Featured Replies

פורסם

היי,

אז ככה יש לי כמה שאלות בקשר להתקנת מערכות ההפעלה XP וויסטה.

1) האם זה נכון שבקטע שצריך ללחוץ F6 כדי להתקין את הדרייברים של הSATA בהתקנת XP אפשרי להשתמש בדיסק און קיי במקום כונן פלופי?

2) אם אני מפרמט מ-XP לויסטה אז אני צריך גם להתקין דרייברים של SATA (ללחוץ F6 בתחילת ההתקנה)? (התקנה דרך עליית המערכת מהדיסק התקנה...)

3) איך זה יכול להיות שקניתי מחשב חדש (מחשב יחסית פשוט ב-1500 שקל לשימוש באינטרנט ואופיס) והדיסק קשיח היה מחובר דרך SATA וכאשר התקנתי XP לא לחצתי F6 כדי להתקין דרייברים וההתקנה עברה בלי שום בעיה? לעומת זאת במחשב אחר גם כן דיסק קשיח מחובר עם SATA הופיע לי מסך כחול ולא נתן לי להתקין את מערכת ההפעלה?

ועוד כמה שאלות שלא קשורות כל כך לשאלות שלמעלה:

4) טכנאי מחשבים מומחה שעובד במיקרוסופט אמר לי שקיים DX10 גם בווינדוס אקס-פי :o :o :o האם זה נכון?!? הוא אמר לי שזה נכון שכתוב שזה DX9 אבל הקבצים הוא DX10 או משהו כזה...

5) עם איזו מערכת הפעלה אתם ממליצים לי להיות? אני עד עכשיו הייתי עם XP והייתי מרוצה ולא ניסיתי עוד ויסטה אבל מכיוון שיצאו עוד הרבה משחקים עם תמיכה ב-DX10, העיצוב המדהים (לדעתי) של ויסטה וכל הגאג'דטים עושים לי חשק לעבור... אבל היא הרבה יותר כבדה ואני לא יודע אם הכל ירוץ אצלי חלק במחשב שלי (ניתן לראות את המפרט בצד, אם יידרש אני מוכן להוסיף ושיהיה לי 4GB של זכרון...)

עם מה אתם ממליצים לי להיות?

תודה רבה לכם,

דניאל.

פורסם

1) יעבוד בלי בעיה.

2) כן במידה ובביוס מוגדר מצב עבודה שהוא native כלומר ahci מופעל.

3) כמוש כתבתי הסעיף 2 - הגדרות בביוס.

4) אין DX 10 לXP נקודה!

5) תעשה את השיקולים בעצמך מכיוון שהתנסית בשניהן.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה אז לא הבנתי כל כך כמה מהדברים שכתבת...

2) איפה אפשר להגדיר את המצב הזה? ומה הוא קשור לדרייברים של SATA?

3) דיברת גם על ahci או על משהו אחר?

5) כתבתי שלא ניסיתי את ויסטה... על מה אתה ממליץ לי? האם עם 4GB זכרון המחשב ירוץ חלק כמו שעכשיו עם 3 הוא רץ ב-XP?

תודה.

פורסם

2)הגדרות בביוס.

3)AHCI הוא שימוש "נטיבי" בSATA.

5) מאוד תלוי ביישומים שאתה הולך להריץ ורמת המורכבות של המשימות. אם זה למשחקים לא תרגיש יותר מדי שינוי.

פורסם
  • מחבר

2) הבנתי שזה בביוס אבל תחת איזו כותרת? הביוס שלי משנת 2006... בטוח תיהיה בו האפשרות הזו?

5) אשמח לדוגמא למשימה מורכבת לדעתך ולמשימה לא מורכבת... כדי שאני ידע למה אתה תכוון בידיוק...

תודה.

פורסם

2) הבנתי שזה בביוס אבל תחת איזו כותרת? הביוס שלי משנת 2006... בטוח תיהיה בו האפשרות הזו?

תפתח מדריך/תוריד PDF של הלוח אם שלך - זה יהיה רשום שם כמו כל הד\גדרה אחרת בביוס.

5) אשמח לדוגמא למשימה מורכבת לדעתך ולמשימה לא מורכבת... כדי שאני ידע למה אתה תכוון בידיוק...

שימושים של ריבוי משימות ועיבוד גדול של נתונים מורכבים כמו עריכת וידיאו/עריכה גראפית ברזולוציה גבוהה/סימולציות מדעיות/יישומי שרת וכד'

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי. אז בקשר לריבוי המשימות...

אני לא עושה פעולות מורכבות...כל מה שאני עושה זה משחק משחקים,אינטרנט,אופיס,סרטים,מוזיקה... שימושים רגילים...

אז אתה ממליץ לי ויסטה או לא?

פורסם
  • מחבר

חיפשתי בביוס את האפשרות ahci ולא מצאתי..

איפה היא אמורה להיות בידיוק?

פורסם
תפתח מדריך/תוריד PDF של הלוח אם שלך - זה יהיה רשום שם כמו כל הגדרה אחרת בביוס.

יכול להיות גם בניסוח אחר כמו native mode ל SATA...

פורסם
  • מחבר

תודה קודם כל התשובה המהירה..

דבר שני חיפשתי במדריך של IB9 את המילה ahci ולא מצא תוצאות וגם native mode לא מצא...

יאוווו הביוס שלי משגע אותי!!

פורסם
  • מחבר

אז לשים את זה על Enable ?

פורסם
  • מחבר

עכשיו בדקתי בביוס וזה היה על Enable... :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים