עבור לתוכן

שאלה קטנה בקשר לסידור 2 המאווררים במארז...

Featured Replies

פורסם

היי,

אז ככה... יש לי 2 מאווררים למארז.

מאוורר אחד Noctua (ניראה לי ככה כותבים..) של 800 RPM ומאוורר אחד ניראה לי ג'נרי אבל עושה את העבודה של 2000RPM...

ואני לא יודע איפה לשים כל אחד...

עכשיו החלש מקדימה מכניס אוויר למטה והחזק מאחורה מוציא אוויר למעלה ואני לא הכי הכי מרוצה...

איך אתם אומרים כדי לי לעשות?

1) חזק מקדימה מכניס אוויר, חלש מאחורה מוציא אוויר?

2) חזק מקדימה מכניס אוויר, חלש מאחורה מכניס אוויר?

3) חלש מקדימה מכניס אוויר, חזק מאחורה מוציא אוויר?

4) חלש מקדימה מכניס אוויר, חזק מאחורה מכניס אוויר?

5) חלש מקדימה מוציא אוויר, חזק מאחורה מוציא אוויר?

וכמובן יש עוד אפשרויות...

מה האפשרות שלדעתכם תיהיה הכי אפקטיבית?

*בנוגע למיקום במארז (אני מתכוון בקשר ללמעלה או למטה או לצדדים) אי אפשר לשנות וגם אין אפשרות הוספת מאווררים כי המארז לא מאפשר זאת.

אשמח לתשובות מנסיון ולא ניחוש.

תודה רבה.

פורסם

חזק מאחורה מוציא אוויר - חזק כי עדיף יותר הוצאה מיותר הכנסה (פשוט תיהיה שאיבה מהחריצים) ומוציא לפינוי מהיר של אוויר חם.

חלש מקדימה מכניס אוויר - חשוב להכניס מקדימה לקירור של ההרדיסק וכי רוב הפאנלים לא מאפשרים הוצאה חלקה של אוויר.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה. ככה זה אצלי עכשיו.

מוזר, הייתי בטוח שחזק מקדימה מכניס וחלש מאחורה מוציא יהיה יותר טוב...

פורסם

זה תלוי בסידור של המארז, בטמפ' כלל הרכיבים ובעוצמה של המאוררים,

אם יש לך זמן ורצון אתה יכול לשחק עם זה ולבדוק בעצמך באיזה סידור אתה מקבל את הטמפ' הטובות ביותר.

למשל אם הטמפ' של ההרדיסקים שלך גבוליות, החלפת המאוררים תתן לך יתרון אבל יכולה לפגוע בפינוי האוויר החם מאיזור המעבד\כ.מסך.

פורסם
  • מחבר

אהה אוקי הבנתי...

הטמפ' של הדיסק קשיח שלי מאוד נמוכה (24 מעלות)...

אבל תגיד אם אני יהפוך את הכיוון של המאוורר האחורי החזק שמוציא אוויר כדי שיכניס אוויר האם לדעתך הטמפ' של הכרטיס מסך והמעבד ירדו או יעלו?

(יש לי גם דיי הרבה חורי איוורוור בדלת של המארז...)

המארז שלי הוא מחברת Compucase דגם 6A21.

ועוד שאלה קטנה...

יש לי בתוך הדלת של המארז מין עיגול שחור כזה שכאשר סוגרים את הדלת הוא נמצא בידיוק מעל המאוורר של המעבד... מה התקפיד שלו בידיוק? האם כדי להוציא אותו?

תודה.

פורסם

תנסה, לפי דעתי זה לא הרעיון טוב כי הגופי קירור מחממים את האוויר, אתה צריך מאורר חזק שידאג להפנות החוצה מהר את האוויר החם.

בקשר לשרוול הזה,

זה סך הכל בשביל שהגוף קירור של המעבד יקבל אוויר מחוץ למארז ולא מתוך המארז, ברוב המקרים זה לא עובד משהו...

אם הסירקולציה שלך טובה (משמע אוויר קר נכנס מהר, אוויר חם יוצא מהר, יש תחלופה טובה של אוויר) אז לא צריך להיות הבדל גדול בין טמפ' האוויר שבחדר לבין טמפ' האוויר שבתוך המארז.

במארזים צפופים השרוול הזה יכול להפריע לזרימת האוויר שבמארז, אבל לא נתקלתי במקרים ממש חריגים שזה שינה יותר מידי.

אני אישית דואג לסירקולציה טובה ומעיף את השרוול הזה על ההתחלה.

אבל לשיקולך.

פורסם

טוב תודה. ככה זה אצלי עכשיו.

מוזר, הייתי בטוח שחזק מקדימה מכניס וחלש מאחורה מוציא יהיה יותר טוב...

האמת שאני חשבתי דווקא גם על חזק מקדימה שמכניס אוויר , וחזק מאחורה שמוציא אוויר.

נשמע לי לפי הגיון (יכול להיות שאני טועה) שלקרר יותר קשה מאשר להוציא אוויר חם.

פורסם

הוא לא צריך לקרר כלום הוא סך הכל מכניס אוויר ומוציא אוויר, זה לא שיש לו שם רדיאטור.

בכל אופן זה מזכיר לי שבמארזים ישנים\מיושנים התכנון של הפאנל הקדמי היה דיי כושל והיה קשה מאוד לשאוב אוויר דרכו, אז באמת במצב כזה מאורר חזק מקדימה היה הכרחי.

אני חושב שהיום זה כבר לא רלוונטי (אחרי עידן הפרסקוט ;D) כל המארזים מתוכננים לקירור טוב ואין יותר מידי בעיות כאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים