עבור לתוכן

תחוו דיעה על המפרט הזה 8000 שקל לעיצוב כולל תלת מימד

Featured Replies

פורסם

זה לידידה שלי

המפרט שנשלח אלי היה מבולגן מאוד סידרתי אותו קצת אבל עדין הוא מבולגן, בטח לגבי ענין המחירים

הקיצר כמו שאתם רואים התקציב נדיב

אני פחות צריך הצעות למפרטים אלא יותר חוות דעת לגבי הרכיבים שמופיעים אם אתם מכירים

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

ספק מוגזם בטרוף

מארז מוזר ואני מניח ג'נרי

7 ג'יגה זכרון בשבעה מודלים? אין יותר מ-4 סלוטים בלוח בכלל..

מעבד מיושן..

לוח לא משהו

ובישביל מה ויסטה בגרסא הכי יקרה ולא גרסא שעולה חצי?

כ.מסך מיועד לשימושים מקצועיים (זה אכן המצב?)

בקיצור אין מנוס מלבנות מפרט חדש ונורמאלי.

ציין במדויק מה השימושים,מה התוכנות שאיתה היא משתמש,האם יש דרישה למחשב שקט או יפה במיוחד והאם יהיה צורך בתמיכה במשחקים חדשים?

פורסם
  • מחבר

בלי משחקים בלי OC

לא שקט ולא יפה חשוב שיהיה חזק

השימושים הם גרפיים בלבד

photoshop, after effects, 3dmax

רציתי לשאול מה הקטע בכלל של לוחות אם של אינטל. כי פה בפורומים זה תמיד או אסוס או גיגהביט וספציפית ראיתי שזה כאילו לוח אם מיועד ליצירת מדיה..

כן ראיתי את הקטע המוזר של ה7 זכרונות...בטח כוונה ל8G סה"כ לא יודע אני אשאל אותה

איזה ספקים אפשר במקום? למה הוא מוגזם ? זה של טרמל טייק לא?

ואיזה גירסאת ויסטה מספקת? היא לא משתמשת שתתחיל לחפור במערכת הפעלה לכל מיני תוספות...

פורסם

אין בכלל סיבה טובה לקחת ויסטה..אפילו לא אחת.

בכל אופן מילא 8GB ב-4 מודלים אבל לשים לה 8X1?! איזו מין חנות זהו? הרי בכל לוח נורמאלי (אפילו כאלה שעולים 2000 ש"ח) יש רק 4 סלוטים לזיכרון ככה שבלתי אפשרי להכניס את זה בכלל!

אין לה שום צורך ביותר מזה :

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤1271

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ¤514

מארז:

ANTEC SONATA III 500W

כמות: 1 - מחיר: ¤643

קירור למארז:

Scythe 120mm MINEBEA 1100RPM 42CFM / 18dBA

כמות: 1 - מחיר: ¤76

זיכרון:

G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ

כמות: 1 - מחיר: ¤433

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤369

כרטיס מסך:

PNY Nvidia Quadro FX1700 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤2067

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤128

תוכנות:

Microsoft Windows XP Home Edition SP2 - Hebrew Version

כמות: 1 - מחיר: ¤396

סה"כ: ¤6002

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤5882

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/xr1dubqj

מעל ומעבר מבחינת הכוח תודות למעבד מהודר החדש תומך SSE4

לוח מעולה תומך PCIE-2

4GB זיכרון בשני מודלים ככה שבעתיד יהיה אפשר לשדרג -8 אם צריך אבל אני בספק.

כ.מסך מקצועי בהתאם לדרישות שלה אני מניח

500GB דיסק קשיח

מארז וספק מעולים,איכותיים ושקטים..

ו-XP בעברית

יש אפשרות להוסיף דיסקים קשיחים בהתאם לרצונה

אם היא מתעשקת על ויסטה אפשר להוסף 100 ש"ח ולקחת Home Prim'

בכל אופן אין שום צורך להשקיע ביותר מזה ואין שום סיבה להגיע למקס' התקציב

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאין דבר כזה 8 סלוטים. אתה לא צריך להסביר לי.

ואני לא אחראי על החנות שממנה היא הכיאה את המפרט הזה, אני פה לעזור

ולגבי ויסטה תשמע הרי צריך פה 64 ביט וויסטה 64 נחשבת ליותר יציבה מXP 32, ואני עד לכך

זהו לגבי הקשיחים חשבתי להמליץ לה על רייד של שני 160 ועוד כונן 500

פורסם

לא משתלם לעשות RAid כזה..

עדיף לעשות RAid של 320GB או 500GB אם כבר. אם היא צריכה רייד שתיקח P45-DS3R (לוח אם של ג'יגהבייט)

לגבי ה-64bit אפשר לקחת Home Prim 64bit וחוץ מזה XP64 נחשבת גם כן ליציבה מאוד

פורסם
  • מחבר

למה לא משתלם ? לא צריך יותר מ160 למערכת הפעלה וככה נשפר את המהירות.160GX2

עדיף יותר לעשות רייד לכונן של האחסון (500GX2)??

פורסם

למה לשים את המערכת הפעלה בכונן נפרד? למה לא לעשות רייד על שתיים של 500GB ולשים את המערכת הפעלה והאחסון באותו כונן. מקסימום להוסיף כונן חיצוני למטרות גיבוי אם המידע ממש חשוב. ככה אתה תקבל ביצועים יותר טובים גם במהלך העבודה.

פורסם
  • מחבר

כי בתוכנות עיצוב עדיף לפצל

ולשים את קבצי הסקראצ' בכונן אחר

ככה כונן אחד עסוק במערכת הפעלה והתוכנות ואחד בכתיבת הקובץ הזמני

פורסם

המממ אתה נוגע פה במשהו שבו לידע מעשי יש יתרון גדול על גבי ידע תיאורתי :-\

מבחינה תיאורתית, אלה אם כן יהיה לך PAGE MISS לדרייבר או משהו בסגנון הזה (לא אמור להתרחש לעיתים קרובות) מערכת ההפעלה לא תצטרך "להיות עסוקה עם הקשיח" (טוענים את המידע הזה לזכרון), מצד שני אין לי נסיון מעשי ולכן יכול להיות שמתקבלים ביצועים עדיפים במערך כמו שהזכרת.

האם מישהו יודע אם מערך כזה (מערכת הפעלה בכונן נפרד) אכן נותן שיפור ביצועים בזמן פעילות עריכה גרפית?

פורסם
  • מחבר

הנה כמה ציטוטים מדיונים ונים שנעשו כאן בפורום כשהאחרון המפורט מביניהם:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"אני מציע שתקנה שניים בנפחים סולידיים... רצוי זהים לחלוקת המקום! ואולי אם תרצה בעתיד לעשות רייד כדי לשפר ביצועי שמירה ב PS ...שניים של 250GB במקום אחד של 160 ואחד של 500....

רצוי להתקין את הפוטושופ בכונן שבוא עובדת מערכת ההפעלה, כונן אחר תשמור עבודות... חבל שהתוכנה תעשה קאשינג משני הרדיסקים שונים...הבדל הביצועים אומנם זעום אבל בקבצים גדולים ההבדל יורגש לצערי כאשר פוטושופ ישתמש במנגנון סקראצ' דיסק... אם אתה יודע להתעסק ולהגדיר את הסקראצ'דיסק

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"' אנשים שעובדים על פוטושופ למשל אומרים שבריא מאוד לעבוד על דיסק נפרד, ואם הוא מהיר אז מה טוב. אני חושב שעדיף להשקיע ברייד."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"רייד 0, מאוד מומלץ לעבודה עם קבצים גדולים (מהירות כמעט כפולה בגישה רצופה לקבצים), "

אני אסביר למה RAID בכלל חשוב, אח"כ אפרט בדיוק מזה.

פוטושופ, בעבודה על קבצים גדולים, שומר הרבה מידע בזיכרון. לדוגמא, נניח שנפתח תמונה של 1 ג"ב בזיכרון, לאחר מכן נעשה לה מספר מניפולציות ונוסיף כמה שכבות.

פוטושופ צריך לשמור את כל המידע הנוסף שעשינו וגם לאפשר לך לחזור אחורה מספר שלבים (המספר תלוי בהגדרות).

כדי לעשות כל זאת במהירות הוא שומר כמה שיותר מידע בזיכרון RAM, כי זהו הזיכרון המהיר ביותר הנגיש לתוכנה.

קובץ של גיגה + כמה פילטרים מניפולציות, שכבות וכו' יכול תוך כמה דקות לתפוס נפח של 4 ג"ב בזיכרון ואף יותר.

אם לפוטושופ אין מספיק מקום בזיכרון לאחסן את המידע, הוא שומר אותו בדיסק הקשיח... החיסרון: הדיסק הקשיח איטי בפי 1000 ויותר מהזיכרון ולכן מתחילה להיות מורגשת איטיות משמעותית בעבודה.

לכן חשובה כמות זיכרון גדולה כשאתה מדבר על קבצים גדולים. אני ממליץ לך על מינימום 4 ג"ב, בשביל יותר תצטרך מערכת הפעלה שתומכת ב 64BIT, כמו ויסטה או XP64BIT, ובנוסף גם מודולים יקרים יותר של זיכרון (כ"א של שני ג"ב במקום של אחד ג"ב.

עד כאן בנושא הזיכרון. למה צריך RAID ?

בגלל שפוטושופ עובד הרבה עם הדיסק הקשיח כאשר מדובר בקבצים גדולים (קריאה לזיכרון, כתיבה הקובץ בסיום העריכה, ובעיקר כתיבת מידע זמני בדיסקים בזמן העבודה) חשוב מאוד שתהיה לו גישה מהירה גם לדיסקים הקשיחים.

כאן נכנס RAID לתמונה...

RAID בפשטות (אני אצרף לינק להסבר מורחב בסוף), מאפשר לך לחבר מספר דיסקים קשיחים יחדיו כדי לקבל בעיקר שני דברים: שרידות ומהירות.

כמובן, אחד מגיע בדר"כ על חשבון השני, כלומר או מהירות או שרידות. כדי לקבל את שניהם יחדיו יש צורך במספר הולך וגדל של דיסקים קשיחים.

ישנם 2 מצבים בסיסים לRAID

RAID0 - מערך של שני דיסקים קשיחים (או יותר) שנותנים מהירות עבודה גבוהה אך ללא שרידות. חסרונות - אם דיסק אחד כושל - כל המידע שנשמר בכל הדיסקים של המערך אובד. כמות המידע שניתן לקבל במערך : מספר הדיסקים הקשיחים X נפח של כל אחד (בהנחה שהם זהים)

RAID1 - מערך של דיסקים,בדר"כ 2, ששומרים את אותו מידע בדיוק. ככה, אם אחד כושל השני מהווה גיבוי מיידי למידע. חסרונות: אין רווח במהירות עבודה לעומת דיסק אחד, וכמות המידע שניתן לשמור שווה גם כן לנפח דיסק אחד (השני הוא העתק זהה).

כמו שראית, הראשון נותן מהירות והשני שרידות, כדי להינות משני העולמות משתמשים בסוגים שונים של RAID שמאפשרים שילוב הטוב משני העולמות.

לדוגמה:

RAID 1+0 או RAID 0+1 : מצריך שימוש ב 4 דיסקים קשיחים זהים. מקבלים מהירות כפולה, נפח השווה למחצית הנפח הכולל של הדיסקים, ושרידות - דיסק אחד יכול ליפול והכל יעבוד כשורה (אפשר גם ששני דיסקים יפלו , אבל זה תלוי איזה בדיוק).

MATRIX RAID - רייד "חכם" שעושה שימוש בשני דיסקים בלבד, אבל מאפשר לך לחלק את הנפח לשני אזורים: אזור "מוגן" שהוא איטי אבל חסין נפילה של דיסק אחד, ואזור נוסף, "מהיר" אבל אינו חסין נפילה של דיסק קשיח.

אם אין בעיה של כסף, קח 4 דיסקים של 500 ג"ג - תקבל 1 טרה בייט ב רייד 1+0 שהוא גם מהיר וגם חסין נפילה של דיסק.

לינקים להסברים מורחבים (אני שמרתי מאוד על פשטות ותימצות העיקר, יש מידע נוסף ושיטות נוספות)

עם איורים , מאוד ברור יחסית:

http://www.acnc.com/04_01_00.html

הסבר על ה MATRIX + מבחני ביצועים:

http://techreport.com/articles.x/8059/1

עם אנימציות:

http://www.lascon.co.uk/d008005.htm

(מאת המשתמש a.k.a Diablo )

פורסם

השאלה שלי לא הייתה למה כדאי רייד (גם אני המלצתי עליו) היא הייתה למה כדאי לשים את מערכת ההפעלה בדיסק נפרד.

על זה לא קיבלתי תשובה.

פורסם
  • מחבר

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"אני מציע שתקנה שניים בנפחים סולידיים... רצוי זהים לחלוקת המקום! ואולי אם תרצה בעתיד לעשות רייד כדי לשפר ביצועי שמירה ב PS ...שניים של 250GB במקום אחד של 160 ואחד של 500....

רצוי להתקין את הפוטושופ בכונן שבוא עובדת מערכת ההפעלה, כונן אחר תשמור עבודות... חבל שהתוכנה תעשה קאשינג משני הרדיסקים שונים...הבדל הביצועים אומנם זעום אבל בקבצים גדולים ההבדל יורגש לצערי כאשר פוטושופ ישתמש במנגנון סקראצ' דיסק... אם אתה יודע להתעסק ולהגדיר את הסקראצ'דיסק

"' אנשים שעובדים על פוטושופ למשל אומרים שבריא מאוד לעבוד על דיסק נפרד, ואם הוא מהיר אז מה טוב. אני חושב שעדיף להשקיע ברייד."

לפי מה שאני זוכר כשביררתי על הנושא הזה

נאמר לי שכשעובדים על קובץ גדול בפוטושופ או כל תוכנת עריכה כבדה כמו גם אפטר אפקטס המחשב נדרש גם לקרו ולכתוב לצורך תפקוד התוכנה או התוכנות שעובדות ומערכת ההפעלה וזאת בנוסף לכתיבת הקובץ סקראצ' הזמני

לכן עדיף שבמקום שמחט של הכונן תרוץ כדי לעשות הכל ביחד כשיש שני כוננים

ישנה מחט אחת שרק עסוקה בסקראצ' ומחט שניה בהארד דיסק הראשי עסוקה בשאר הפעולות

פורסם

כתוב שם שזה "רצוי".

למה? מאיזה סיבה?

גם ה"בריא מאוד". בריא מאיזה בחינה ולמה?

הצהרות באוויר בלי שום סימוכין הם בגדר שמועה והרגשה. אני מנסה להבין אם יש סיבה הגיונית שנתמכת בעובדות לשים את מערכת ההפעלה בכונן נפרד כדי לקבל ביצועים יותר טובים.

בד"כ עושים את זה כאשר רוצים שמערכת ההפעלה תפעל במהירות שונה (גבוה יותר או לחילופים שהגישה לקבצים תהיה במהירות גבוה יותר). אבל אם שני המערכים הם באותה מהירות אני לא רואה שום יתרון לשים את מערכת ההפעלה בכונן או במערך רייד נפרד שפועל באותו מהירות.

לגבי החלק השני של הפוסט שלך - כבר אמרתי שזה יהיה הגיוני רק אם יהיה לך PAGE MISS למשהו שקשור למערכת ההפעלה (מאורע שלא אמור לקרות לעיתים קרובות). ולכן זה נראה לי שוב משהו בגדר "הרגשה", אלה אם כן יש לך איזה סימוכין לעניין, שזה מה ששאלתי מההתחלה.

עריכה : אם אני ממש אנסה אני יכול לחשוב על מצב אפשרי שזה עדיף. למשל אם התוכנה ממש כבדה בזכרון כך שגם עם זכרון של 4GB אתה לא יכול להחזיק את החלקים הרלוונטים בזכרון תצטרך לטעון מודלים שונים (נגיד סוגים שונים של אפקטים) במהלך הפעולה מה שיגרור PAGE MISS כל פעם שתנסה להריץ אפקט שונה. זה לא נראה לי הגיוני שהתוכנה תופסת יותר מ4GB זכרון או שהתכנות שלה כלכך עלוב. מצד אחד אני רק משער - אין לי ידע מבוסס, מצד שני ההשערה שלי היא דיי הגיונית ולכן שאלתי אם למישהו יש ידע (לא השערות או "רגשות") בנושא. מבחני ביצועים על מערכות מודרניות (מעבדים מרובעי ליבה עם 4GB זכרון לפחות) שתומכים בשיפור ביצועים על שני מערכי קשיחים שונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים