עבור לתוכן

גיוס לצהל - אוקטובר 26 - צריך חוות דעת,ועזרה.

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים מה קורה,

אז בזמן האחרון הכול הלך לי טוב,היה שקט...ממש ככה תקופה לא רעה,פתאום משום מקום,כמו ברק ביום בהיר

הגיע אליי דואר מהגוף הכי מכובד במדינה הלא הוא צה"ל,עכשיו מכיוון שאני פרופיל 97,ולמרות שהצהרתי בצו הראשון שאני לא רוצה קרבי,

הצבא לא ממש שם קצוץ,ושלח לי אגרה מושקעת ונוצצת של חיל השיריון...

עכשיו פה הדילמה הגדולה שלי,

מצד אחד,אני חושב על זה שלהיות קרבי זה כבוד וזה מגבש וזה בונה דמות (וגוף) וכמעט בטוח שתשיג אחר כל עבודה שהיא בתור מאבטח בנתב"ג או איפה שלא יהיה...

אבל מצד שני,אני מבלה 95% מהזמן שלי על המחשב,ובזה אני מתמחה,לוו דווקא בלשמן נגמשים ומרכבות...

אז אני רוצה לשאול אותכם,אם יש פה שריונרים,

זה קשה?

זה שווה את זה?

זה כדאי?

זה נוח?

בקיצור אני רוצה עוד פרטים מאנשים שחוו את זה על בשרם (אז בלי לינקים לשבוז בבקשה)

אני באמת מבולבל כרגע,והזמן לגיוס שלי לא רחוק :

sig_32579.gif

תודה וערב טוב, (ולח כמו הגהנום).

פורסם

חיל שיריון לא משמנים נגמשים אבל בית לא תראה - שבת ראשונה יוצאים השאר סוגרים.

:smile1:

פורסם

אם תיקח את זה בקלות, תפנים את העובדה שזה סה"כ 3 שנים ותראה את זה כאתגר להכיר אנשים חדשים, לפוצץ את הבועה שאתה חי בה, להתמודד עם דברים קשים באמת שלא חשבת שתצטרך להתמודד איתם ולהפוך לגבר, אז השירות בצה"ל יהיה כיף ובסדר גמור.

אומנם שריון זה לא ה-דבר, אבל שוב פעם, בתוך שיריון יש מספיק תפקידים ומי יידע, אולי בעוד שנה מעכשיו, כשהפרספקטיבה שלך על הצבא תשתנה לחלוטין, אתה תחליט לצאת לקצונה או למ"טקים.

בקיצור, אם תשאל אותי, סבול את זה בשקט.

אחרי הכל No pain no gain.

אני יכול להגיד לך שביחידות כמו ממר"ם לא תקבל שום חוויה משמעותית לחיים.

פורסם

עכשיו פה הדילמה הגדולה שלי,

מצד אחד,אני חושב על זה שלהיות קרבי זה כבוד וזה מגבש וזה בונה דמות (וגוף) של לוויתן וכמעט בטוח שתשיג אחר כל עבודה שהיא בתור מאבטח בנתב"ג או איפה שלא יהיה...

אז אני רוצה לשאול אותכם,אם יש פה שריונרים,

זה קשה? מאוד

זה שווה את זה? אתה לא היחיד במדינה הזו

זה כדאי? לא לך, כן לשאר המדינה

זה נוח? נוח בקריה

בקיצור אני רוצה עוד פרטים מאנשים שחוו את זה על בשרם (אז בלי לינקים לשבוז בבקשה)

אני באמת מבולבל כרגע,והזמן לגיוס שלי לא רחוק :

sig_32579.gif

תודה וערב טוב, (ולח כמו הגהנום) זה גן עדן לעומת מה שמחכה לך בביסל"ש

קרבי זה חרא

זה לא כיף

זה להזיע, להסריח, לבכות, להענש על דברים שלא עשית, לקבל יחס של כלב, לאכול אוכל שלא הייתי נותן לכלבה שלי, להיות עם הרבה אנשים שאתה לא תאהב...

ושיריון נמצא בראש הרשימה,

הכי פחות סד"כ (כוח אדם בשפה צהלית), כלומר טוחנים הכי הרבה,

אוכל הכי מגעיל, גם ככה תאכל בעיקר בשטח/טנק, וזה יהיה דברים חרא

קצינים הכי צעירים ופעורים, מפקדים כנ"ל, נגדים הכי שבוזים,

קווים הכי מסריחים, הקצאות הכי נמוכות,

כלים הכי קשים לתפעול ותחזוקה, קווי טנקים מתחלקים ל30% פעילות 70% עבודה,

מסלול הכי נטחן ומשביז, תורנויות עד המוות,

אם שחכתי משהו תזכירו לי,

בעיה שלך, נדפקת,

אף אחד לא יבוא אליך בבקו"ם ויגיד לך, יאללה חמוד, בוא לממרם תעשה חיים על כל החנונים, בוא תעשה טירונות בגינה בבית,

מה חשבת שיבואו לך ביום הגיוס אתה הולך למודיעין?

לא !!!

היית צריך לדאוג לזה קודם,

עכשיו אין לך יותר מדיי ברירות, אתה תלך לשיריון בין אם תרצה או לא,

ואתה כנראה לא אחד שלא ייתפנה עם כל הערסים,

אז יפה, עכשיו יש לך הזדמנות לטרום בגדול, ולשנות את ההרגל המגונה של 95% מהזמן על המחשב, וקצת לפחות את הראש,

אני רואה מזה טוב לעתיד שלך.

בהצלחה!

פורסם

אם אתה מפנים ומקבל את העובדה שאתה הולך לקרבי אז לפחות לך לחי"ר ולא לשריון. כן הולכים יותר ברגל אבל בסוף באמת תוכל להרגיש מקסימום מיצוי עצמי. ורק שתדעה לנתב"ג לתפקיד ששווה בשבילו בכלל לעבוד שם דורשים רובאי 08 שזה אומר קורס פיקודי.

פורסם

^ ^ ^ ^

קודם כל זה לא בשליטתו,

ומה, שיריון זה פחות קרבי?

זה שזה מסריח לא אומר שתקבל פחות "מיצוי עצמי"..

פורסם

שריון זה בכלל לא מסריח (לפי דעתי לפחות), מישהו פה בכלל שירת בשריון שהוא יודע על זה? תשאלו אפילו חיילים מגולני או גבעתי, הם תמיד נכנסים לעזה עם כוחות שריון. כדי לדעת משהו על שריון כדאי לכם לשאול אנשים שמשרתים בשריון או אנשים שמשרתים ביחד עם שריונרים. בתור אחד ששאל וברר (דיברתי עם קצין שריון ועוד כמה), אני ראיתי שהמוטיבציה לשרות בשריון עולה בצורה ניכרת (מאוד), כשבדרך כלל אף אחד לא רוצה כמעט לפני הגיוס, אבל אחרי הגיוס מגלים שזה משהו אחר בכלל ממה שחשבו. דרך אגב, שריון גם מבצעים קווי חי"ר רגילים לפעמים (בלי טנק).

ולפותח הת'רד - להגיד שאתה לא רוצה קרבי בצו ראשון זה אחד מהדברים הכי גרועים שאתה יכול לעשות, זה כמו לירות לעצמך ברגל, וזה גם פוגע בסיכויים להתקבל לדברים טובים.

פורסם

ברמת המאקרו שיריון זה יותר קרבי ברמת המיקרו פחות. זאת אומרת שבלחימה הטנק שווה בעוצמת האש שלו לפלוגת חי"ר שלמה. אבל לפלוגת חי"ר יש יותר גמישות ויכולת להשתנות בהתאם לנסיבות. ברמה האישית ההבדל הוא עצום בין לוחם חי"ר לחייל שיריון.

פורסם

כל הנאמר לעיל על ידי הוא מנסיון :nixweiss:

דרך אגב, שריון גם מבצעים בעיקר קווי חי"ר רגילים לפעמים (בלי טנק).

ולפותח הת'רד - להגיד שאתה לא רוצה קרבי בצו ראשון זה אחד מהדברים הכי גרועים שאתה יכול לעשות, זה כמו לירות לעצמך ברגל, וזה גם פוגע בסיכויים להתקבל לדברים טובים.

פורסם

אני יכול להגיד לך שביחידות כמו ממר"ם לא תקבל שום חוויה משמעותית לחיים.

אולי, אבל הוא יקבל מקצוע משמעותי לחיים. לטווח ארוך ממר"ם הרבה יותר משתלם.

פורסם

^ ^ ^ ^ ^ ^

בסדר אבל הוא לא עשה שום דבר בשביל להבטיח את מעמדו ביחידה כזו או אחרת

כלומר מה שנשאר לו עכשיו זה ללכת לשיריון

או להתכביין לקב"ן או משהו בסגנון ולהיות שקמיסט או כל תפקיד מאוד חשוב בסגנון

פורסם

חיל שיריון לא משמנים נגמשים אבל בית לא תראה - שבת ראשונה יוצאים השאר סוגרים.

שיחקת אותה, קילקלת את הבדיחה הטובה ביותר על השריון: שבת ראשונה יוצאים והשאר נשארים

:kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים