עבור לתוכן

מצלמה Sony או Canon

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניינת לרכוש מצלמה דיגיטלית איכותית (כמה שיותר) בסכום של עד 2000 ש"ח : כולל מצלמה, סוללה, כרטיס זיכרון בעל נפח משמעותי

המצלמה היא לשימוש ביתי - אבל חשוב לי מאד החדות של התמונה, ושהמסך יהיה גדול

קצת חיפושים על SONY הניבו 2 אופציות:

T300

W170

ממה ששמעתי כדאי באותו סכום של השקעה בSONY, לקנות מצלמה טובה יותר של CANON

האם זה נכון או שאין הבדל?

יש המלצות על מצלמה ספיציפית של CANON?

על אילו features אני צריכה לשים דגש?

תודה

פורסם

היי,

רצוי שתפרטי האם את מחפשת מצלמה קומפקטית (כיס), מצלמה בינונית, או אולי חצי מקצועית (שאין כמעט בטווח מחירים הזה).

כמו כן, לאילו שימושים המצלמה נועדה בעיקר - טיולים / נוף ? ילדים בתוך הבית ? אירועים משפחתיים ?

- אם מדובר בכל השימושים לעיל, ובהנחה והכוונה למצלמה קופקטית, הייתי ממליץ לך על הפנסוניק TZ5, או פוג'י F100FD.

הפנסוניק מעט גדולה יותר, אך יש לה זום גדול יותר (X10), צילום וידאו איכותי יותר, וממשק יחסית נוח.

לפוג'י יש יתרון מוכח בצילום בתנאי תאורה לקויים (בתוך בית או בחוץ בערב ובלילה) אך בעלת זום X5 (בדר"כ מספיק לשימושים ביתיים).

לא הייתי הולך בכיוון של סוני מכיוון שהמצלמות שלהן אינן ידועות באיכות התמונה שלהן, ובדר"כ העדשה אינה רחבה (משהו שהוא מאוד מומלץ - 28MM).

ראיתי של W170 שהצעת דווקא יש עדשה רחבה, אך היא אינה מצטיינת במיוחד (המצלמה).

לקנון יש דגם אחד שרלוונטי ה SD870, אך כפי שניסחו פה לפני - היא טובה בהכל, אבל לא מצטיינת באף תחום - השתיים שציינתי, עדיפות עליה בהרבה תחומים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העצות והעדכונים..

הנחה היתה נכונה, אני רוצה מצלמה קומפקטית - לשימוש כללי, לא משהו ספיציפי.

אני נוטה יותר לכיוון המצלמה מ-פנסוניק. (אני מסתמכת בעיקר על ההמלצות שלך כי אין לי הרבה ידע בצילום)

חשבתי אולי להשקיע קצת יותר כסף במצלמה, אז -

אם מדרגים את המצלמות עפ"י האיכות שלהן ביחס למחיר, איזו מצלמה מדורגת מקום אחד מעל הTZ5?[br]פורסם בתאריך: 23.07.2008 בשעה 21:45:13

שאלה נוספת, עבור הTZ5 של פנסוניק - איזה כרטיס זיכרון (בנפח של 4G) כדאי לקנות?

Transcend SDHC 4GB class 6 זה משהו טוב?

פורסם

היי,

אם את רוצה להשאר בתחום הקומפקטיות, אני לא מכיר יותר טובות להציע, פרט לשתי אלו שהמלצתי עליהן מקודם.

(אם לא אכפת לך לוותר על הדרישה לקומפקטיות - אפשר ללכת על מצלמות יותר מורכבות, עם עדשות נפרדות ויותר אפשרויות שליטה, אבל אני חושב שבתור מצלמה ראשונה למשפחה, זה לא כדאי).

לגבי הכרטיס זיכרון שציינת ( Transcend SDHC 4GB class 6 ) - אני לא מכיר אותו ספציפית (היצרן נחשב בסדר).

אני הייתי ממליץ על כרטיס שאני מכיר יותר טוב, והוא מאוד אמין, נפוץ ומהיר (מהירות חשובה לצילום ווידאו בפנסוניק שהמלצתי לך):

4GB Secure Digital SanDisk X60

עולה כ 100 שקלים.

(ישנה גרסה יותר מהירה - X133, אבל היא עולה 150 ש"ח בערך).

אם את מתכוונת לצלם הרבה ווידאו, רצוי שתשקלי לקנות כרטיס של 8GB מאותה סידרה- X60, עולה כ 150 שקלים.

אגב, המצלמה שהמלצתי לך יכולה לצלם וידאו באיכות גבוהה מאוד (הפרדה גבוהה - HD ) ולכן אני ממליץ על כרטיס 8GB שבו אפשר לאחסן כ 20 דקות של ווידאו באיכות גבוהה (בכרטיס של ה4GB אפשר לאחסן כ 10 דקות).

הנה ביקורת מאוד מקיפה על המצלמה (אם את אכן שוקלת אותה לחיוב):

http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz5/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים