עבור לתוכן

קניתי את ה- samsung 2243BW איך מעבירים לPIVOT

Featured Replies

פורסם

קניתי את ה- samsung 2243BW ויש לי כמה שאלות:

איך מעבירים לPIVOT?

רוב הסרטים שלפחות בדקתי לא מתאימים לגודל של המסך (אני משתמשת ב- bsplayer) וכשאני מנסה להתאים אז הכתוביות לא נכנסות במסך יש מה לעשות עם זה?

תודה לעוזרים =]

פורסם

מסובבים את המסך פיזית ואז מסובבים את התצוגה בדרייבר של כרטיס המסך (או באמצעות iRotate).

רוב הסרטי הקולנוע הם בסביבות 2.3:1 ביחס, ואילו המסך שלך הוא 1.6:1, אז מן הסתם הם לא מתאימים.

פורסם

סליחה על הבורות, אבל.. אם הסרטים לא מתאימים, וקראתי בפורום שכשמורים את הרזולוציה, האיכות יורדת, איך צופים בסרטים בצורה טובה ע"ג המסך?

פורסם

צופים עם פסים שחורים, או שמותחים את התמונה דרך הנגן (ומעוותים אותה, לכן זה לא כדאי).

מה לעשות - אם יש לך (נגיד) מסך משולש והסרט שלך הוא (נאמר) בצורת עיגול, אין דבר שתוכל לעשות כדי לנצל את כל שטח המסך בצורה נורמלית (סתם דוגמה מוקצנת, כן.) ;D

פורסם

אפשר גם להגדיל את התמונה ואז אין עוותים (פשוט רואים פחות מהסרט), ל bsplayer יש אופציה לזה.

פורסם

אז שאבין: בכל מסכי ה22" יש בעיה להציג את הסרטים בצורה טובה. משמע שהמשך הרחב טוב רק למשחקים, נכון?

אז לצפיה בסרטים, האופציה של שינוי יחס המסך ב2253 תהיה שימושית פה?

פורסם

העניין הזה של יחסי גובה/רוחב באמת קשה להבנה לפעמים (למרות שלא ברור לי למה).

מסכים רחבים מיוצרים בשתי פרופורציות עיקריות.

16:9 (1.78:1) - רוב טלוויזיות ה-LCD

8:5 (16:10 או 1.6:1) - רוב מסכי ה-LCD למחשב (כולל 19", 20", 22", 24", 27" ו-30").

למה זה? ככה. כי מישהו החליט שזה יהיה הסטנדרט.

בקולנוע בחרו בסטנדרט אחר, רחב יותר. 2.35:1 (או משהו קרוב).

אז בכל מסך מחשב (שהוא צר יותר), אין אפשרות להציג סרטים כאלה על מסך מלא בלי למתוח אותם. האופציות היחידות הן מה שהוזכר:

1) פסים שחורים למעלה ולמטה

2) ZOOM על מרכז התמונה וחיתוך השוליים שלה (כך למשל נראים סרטים קולנוע בגרסה הטלוויזיונית שלהם, שנקראת גם גרסת FULLSCREEN).

למה בכל זאת עדיף מסך רחב לסרטים?

1) הפרופורציה שלו בכל זאת קרובה יותר לפרופורציית הסרטים מאשר במסך רגיל (4:3 או 5:4), אז השוליים השחורים יהיו קטנים יותר, וניצול השטח גדול יותר.

2) סדרות טלוויזיוניות חדשות רבות דווקא כן יוצאות בפורמט 16:9 שמותאם בצורה מושלמת (או כמעט) למסכים הרחבים.

פורסם

א. רוב תודות על תגובה תמציתית ומשכילה להפליא ( :

ב. אם כבר נגעת בזה, פרופורציה של 16:10 תהיה עדיפה על 16:9 למטרות סרטים?(כי גם 16:9 נכנסת בה והיא קרובה יותר לפרופורציה של סרט) כי ככל הזכור לי ה2243 הוא 16:9 וה2253 הוא 16:10

פורסם

כל מסכי ה-22" למחשב הם 1.6:1. אין 16:9.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים